Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 29. 08:04 - Andre Lowoa

A fizikai és erkölcsi szenvedés a lehető legméltóbb fölajánlás Annak, aki szenvedése árán üdvözített minket.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
A jócselekedetet megelőző harc olyan, mint az ünnepi zsoltárt megelőző antifóna.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Alávetettnek lenni nem jelent rabszolgaságot, hanem csak azt, hogy szabadon elfogadok egy szent tanácsot.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/08/
Az önteltség a lélek ellensége. Joggal állíthatjuk, hogy az önteltség molyként rágja a tökéletesség felé igyekvő lelkeket. A szentek úgy mondták, hogy az önteltség szú a szentségben.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/06/
Én csak egy szegény pap szeretnék lenni, aki imádkozik… Isten látja a foltokat az angyalokban is, hát még bennem!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Ha eljön az utolsó óra, és szívünk utolsót dobban, minden befejeződik számunkra, az értékes és az értéktelen idő is. Úgy jelenünk meg az ítélő Krisztus előtt, ahogyan a halál ránk talál. Könyörgéseink, könnyeink, bűnbánatunk, amelyek a földön még meghatották volna Isten szívét, és amelyek a szentségek segítségével bűnösökből szentekké tehettek volna minket, most már semmit sem érnek. A kegyelem ideje elmúlt. Megkezdődött az ítélet ideje.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Látjátok, mennyi megvetés és gyalázat éri az emberektől Isten Fiát? Az Ő szent emberségét a szeretet szentségében? Mivel az Úr jóságából Egyházába választattunk, Szent Péterrel szólva bennünket illet a királyi papság. Bennünket illet tehát, hogy megvédjük a legszelídebb Bárány méltóságát, aki mindig a lelkek védelmére siet, de hallgat, amikor magáról van szó.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Nagy kegyelem, kedves gyermekem, ha már fiatalon elkezdhetjük szolgálni a Jóistent, akkor amikor még fogékonyabbak vagyunk mindenre. Milyen szép ajándék is az, amikor a virágzás után a fa meghozza első gyümölcseit!
Ne tartson vissza semmi attól, hogy egészen fölajánld magad a Jóistennek egyszer és mindenkorra elhatározva, hogy elveted a világ dolgait, az ördögöt és a testet, mint ahogy keresztszülőink a kereszteléskor teljes határozottsággal ellene mondtak nekik értünk! Nem érdemli meg talán tőled ezt az áldozatot az Úr?
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/

Ne gondoljátok, hogy ellopjátok az időmet, mert akkor használjuk legjobban az időt, ha egy másik lélek megszentelésére fordítjuk. Nem tudom hogyan megköszönni a Mennyei Atya kegyelmét, amikor lelkeket küld hozzám, akiknek valahogyan segíthetek.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/09/

Ó, Istenem! Engedd, hogy mindjobban érezzelek szegény szívemben, és tedd teljessé bennem megkezdett munkádat. Folyamatosan hallok egy belső hangot: légy szentté és tégy szentté másokat is! Valóban ezt akarom édes Szűzanya, de nem tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá. Legalább te segíts nekem! Tudom, hogy Jézus nagyon szeret téged, és hogy megérdemled szeretetét. Szólj hozzá értem, adja meg a kegyelmet, hogy Szent Ferenc méltóbb fia lehessek, példaként állhassak testvéreim előtt, mind nagyobb legyen az odaadás bennem, hogy tökéletes kapucinus barát válhasson belőlem.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Vidáman, őszinte és nyitott szívvel járj, amennyire csak tudsz, és amikor nem vagy képes megmaradni a szent vidámságban, akkor se veszítsd el soha a bátorságodat és a bizalmadat Istenben.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/

komment
süti beállítások módosítása