Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 26. 08:00 - Andre Lowoa

A szellemi életben mindig előre kell menni, soha sem szabad megtorpanni. Különben az történik, ami a hajóval: megállna, de a szél visszasodorja.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Az élet keresztút, de ezt az utat vidáman kell járnunk. A keresztek a Vőlegény ajándékai, és én féltékenyen őrzöm azokat. Szenvedéseim örömteliek. Csak akkor szenvedek, amikor nem szenvedek.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/

Az emberiség bajai – mindannyiunk gondjai.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/09/

Az önszeretet, amely a gőg gyermeke, gonoszabb magánál a gőgnél.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/08/
Gondolatban és gyónásban nem kell visszatérni az előző gyónásokban már megbánt bűnökhöz. Őszinte bánatunkért Jézus már megbocsátotta azokat a gyóntatószékben. Ott Ő megjelent nekünk és nyomorúságainknak, mint hitelező a fizetésképtelen adósnak. Végtelen nagylelkűséggel széttépte a vétkeinkkel aláírt váltókat, amelyeket isteni könyörületének segítsége nélkül biztosan nem tudtunk volna megfizetni.
Visszatérni a régi bűnökhöz , újra vizsgáltatni akarva azokat csak azért, hogy még egyszer bocsánatot nyerjünk, mert kételkedünk az igazi megbocsátásban – nem bizalmatlanságot jelent-e ez a jóságban, amelyről már bizonyosságot kaptunk, amikor minden tartozásunkat eltörölte?… Csak ha a lélek megerősítésére szolgál, akkor gondoljuk újra bűneinket, amelyekkel megbántottuk Isten igazságosságát, bölcsességét, végtelen irgalmasságát: a bánat és a szeretet megszabadító könnyeivel sírjunk bűneink miatt.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/

Jézus születésünk pillanatától megmutatja nekünk küldetésünket: meg kell vetni azt, amit a világ szeret és keres.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Láttál már búzamezőt aratás előtt? Megfigyelheted, hogy néhány kalász büszkén, hivalkodóan emelkedik a magasba, mások meg a föld felé hajlanak. Vedd a legmagasabbakat, leghivalkodóbbakat, és meg fogod látni, hogy üresek. A legalacsonyabbak, legalázatosabbak viszont tele vannak búzaszemekkel. Láthatod tehát, hogy milyen üres dolog a hivalkodás.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/06/

Minden odaadással meghallgatott szentmise csodálatos hatással van lelkünkre, olyan lelki és anyagi kegyelmeket ad, amelyeket mi magunktól nem ismernénk. Ne költsd tehát haszontalanul pénzedet evilági dolgokra, hanem hozz áldozatot és vegyél részt a szentmisén! A világ nap nélkül is meg tudna lenni, de nem lehet meg a szentmise nélkül.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
Mindig legyen meg benned az elővigyázatosság és a szeretet. Az elővigyázatosság a szem, a szeretet a láb. A szeretet Istenhez kíván futni, de vak és ha nem vezetné az elővigyázatosság, néhányszor megbotlana. Az elővigyázatosság segít neki.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Ne gyötörd magad annyira, hogy elveszítsd belső békédet. Imádkozz állhatatosan, bizalommal, nyugodt és derűs elmével.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Ne veszítsd el bátorságodat, ha sokat dolgozol és csekély az eredmény. Ha belegondolnál, hogy egyetlen lélek mennyibe kerül Jézusnak, abbahagynád a panaszkodást.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Vannak szavakkal kifejezhetetlen nagy örömök és mély fájdalmak. A lélek utolsó lehetősége a leírhatatlan boldogságban és a legnagyobb fájdalmak idején – a csend.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/

komment
süti beállítások módosítása