Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hagytál felbontatlan ajándékot a fa alatt?-Honnan tudhatod, hogy Isten szeret téged?-Készíts egy "Nem teszem" listát 2019-re!

2018. december 26. 10:33 - Andre Lowoa



Hagytál felbontatlan ajándékot a fa alatt?

 

"Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által." (Róma 5:1)

Isten azt mondja: "Nem számít, hogy ki vagy, és honnan jöttél, ha akarsz engem, és kész vagy úgy cselekedni, ahogy mondom neked, az ajtó nyitva áll előtted."


Nem véletlen, hogy most ezeket a sorokat olvasod. Még mielőtt megszülettél volna, Isten már akkor előre látta ezt a pillanatot. Az volt a terve, hogy most néhány másodpercig megragadja a figyelmedet, hogy ezt mondhassa neked: "Láttam az életed minden fájdalmát, és mindvégig szerettelek. Fontos vagy nekem. Jobban szeretlek, mint azt valaha is megérthetnéd. Azért teremtettelek, hogy szerethesselek, és alig várom, hogy te is viszontszeress."

Isten ezt mondja: "Azt szeretném, hogy az életed hátralevő része egyben a legjobb része is legyen. Veled vagyok, érted munkálkodom. Meg akarlak menteni a múltadtól, hogy azt a célt tölthesd be, amiért alkottalak. Az én kegyelmem által akarlak megmenteni. Ha megengeded, hogy ezt megtegyem veled, békességet adok neked általam, velem és a többi emberrel. De ehhez ki kell nyitnod az ajtót és el kell fogadnod a Karácsony ajándékát."

Ha kapnék tőled karácsonyi ajándékot, de sohasem nyitnám ki a csomagot, nagyon csalódott lennél. Ráadásul ez az ajándék értéktelen lenne, hiszen semmi hasznom egy olyan ajándékból, amit sosem bontottam fel.

Te hagytál a fa alatt felbontatlan ajándékot?

Jézus Krisztus Isten karácsonyi ajándéka a számodra. Mégis sokunk számára úgy telnek évről évre a Karácsonyok, hogy sohasem nyitjuk ki a legjobb ajándékot - az Istentől jövő megváltást. Mi értelme egyáltalán ünnepelned, hogy ha a legnagyobb ajándékot úgysem fogod kibontani? Nincs értelme felbontatlanul otthagynod a megbocsátott múlt, a valódi életcél és a mennyei otthon ajándékát.

Jézus Krisztus ezt mondja neked: "A szívedben uralkodó zűrzavar és félelem helyett békességet adhatok neked. Megbocsátást adok a bűntudat, a harag, a szégyen és az irigység helyett. Az aggodalmat és az idegeskedést bizalomra és hitre cserélem. Reményt nyújtok a depresszió és az elkeseredettség helyett. Az ürességet megtöltöm értelemmel és céllal. Világosságot adok a zűrzavar helyett. De nem fogom betörni a szíved ajtaját, neked kell behívnod engem az életedbe."

Isten így szól hozzád: "Nem számít, hogy ki vagy, és honnan jöttél, ha akarsz engem, és kész vagy úgy cselekedni, ahogy mondom neked, az ajtó nyitva áll előtted."

Nem számít, hogy milyen vallásos háttérből származol - akár katolikus, protestáns, zsidó, muzulmán, mormon, buddhista, baptista, hindu vagy ateista vagy, ez nem a vallásosságról szól. Isten nem azért küldte Jézust a világra, hogy vallásossá tegyen, hanem hogy általa személyes kapcsolatod legyen Istennel. Ez a kapcsolat a legfontosabb az életedben.

A következő imádságot évekkel ezelőtt mondtam el, amikor megtettem a döntő lépést és átadtam az életem Istennek. Meglehetősen egyszerű imádság. Ha ezek a szavak tényleg kifejezik azt, amit a szívedben érzel, úgy olvasd most ezeket, mintha Istennek mondanád.

Imádság:

"Drága Istenem, félek, de meg akarlak ismerni téged. Nem értek még teljesen mindent, de köszönöm, hogy szeretsz. Köszönöm, hogy akkor is velem voltál, amikor ezt fel sem ismertem. Köszönöm, hogy értem munkálkodsz - hogy nem azért küldted Jézust, hogy elítéljen engem, hanem azért, hogy megmentsen.

Belátom, hogy eddig még azt sem ismertem fel, hogy szükségem lenne egy Megváltóra, de ma el akarom fogadni a Fiad karácsonyi ajándékát. Azt kérem tőled, hogy szabadíts meg a múltamtól, a hibáimtól, a tévedéseimtől, a bűneimtől, a rossz szokásaimtól, a fájdalmaitól és a csalódásaimtól. Ments meg engem magamtól.

Kérlek, ments meg engem azért, hogy a te céljaidat szolgálhassam. Meg akarom érteni, miért helyeztél ide a Földre. Be akarom tölteni azt a küldetést, amire alkottál. Meg szeretném tanulni, hogyan tudlak szeretni, bízni benned és kapcsolatban lenni veled.

Békességben akarok lenni veled, Istenem, szükségem van arra, hogy békét teremts a szívemben. Vedd el tőlem a stresszt és az aggódást, és tölts be a szereteteddel. Segíts, hogy én is segíthessek másoknak megtalálni a békességet veled és egymással. A te nevedben imádkozom, Ámen."




Honnan tudhatod, hogy Isten szeret téged?


„Jó az Úr mindenkihez. Irgalmát bőséggel árasztja minden teremtményére.” (Zsoltárok 145:9 NLT fordítás, második kiadás)

ontozokanna.jpg

Ha van valami, amit utálok, az a víztakarékos zuhanyfej. Ki nem állhatom! Mindössze egy vékonyka kis vízsugárra képes. Ez nem zuhanyzó, inkább csak csorgató! Elég megtermett fickó vagyok, így aztán eltart egy darabig, amíg sikerül egyáltalán benedvesítenem magam egy ilyen kis sugárral! 

Hogy nevezhetnek valamit zuhanynak, amiből nem zuhog a víz?

Ezért is annyira fontos nekem, amit a Biblia mond Isten szeretetéről.

A Biblia így szól: „Jó az Úr mindenkihez. Irgalmát bőséggel árasztja minden teremtményére” (Zsoltárok 145:9 NLT fordítás, második kiadás).

Isten irántad való szeretete nem csordogálás. A Biblia úgy fejezi ki, hogy Isten eláraszt minket szeretetével. Ő nem olyan szűkmarkú, mint a víztakarékos zuhanyfej.

A Zsoltárok 42:8 így hangzik: „Az Úr minden nap ontja rám kiapadhatatlan szeretetét.”

Ha salátáról van szó, én nem az a fajta vagyok, aki ízesítésképpen épp csak belemártogatja a villát a salátaöntetbe. Én bizony jól nyakon zúdítom! Néha aztán több lesz az öntet, mint a saláta.

Isten is így szeret téged. Folyamatosan ontja rád szeretetét. Nem ért egyet mindennel, amit teszel, de feltétel nélkül szeret.

Honnan tudhatod, hogy Isten szeret téged?

  1. Isten figyelme életed minden részletére kiterjed. Életed minden mozzanatát nyomon követi a fogantatásodtól kezdve. Látta és ma is látja minden magaslatodat, mélységedet, jó, rossz és csúnya pillanatodat, és soha nem veszi le rólad tekintetét. Ő minden részletnek figyelmet szentel. Ezt teszi a szeretet: figyelmet fordít szeretete tárgyára.
  2. Isten közbenjárt az érdekedben. A szeretet arról szól, hogy adunk. Ha szeretsz másokat, gondjaik a te gondjaiddá válnak. Jézus ezt tette: már akkor sajátjainak tekintette a problémáidat, mielőtt te egyáltalán tudomást szerezhettél volna róluk. Azzal, hogy meghalt érted a kereszten, születésed előtt megoldotta a legnagyobb problémádat. A szeretet cselekedet. Jézus megteszi a kezdő lépést feléd, mielőtt megtudnád, hogy szükséged van rá. Ő azért jött, hogy az Üdvözítőd legyen.

A karácsonyi történetben a Biblia ezt mondja: „Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában” (Lukács 2:11 NIV fordítás).

Szükséged van Üdvözítőre! Ha nem lenne rá szükséged, Isten nem küldte volna el Jézust.

Hidd el, ha volna bármilyen más mód, hogy a mennybe juss – Isten nem tett volna hiábavaló erőfeszítést. Nem küldte volna Jézust halálra, ha nem lett volna célja ezzel. Ez a szeretet legnagyszerűbb példája – egy ember, aki életét áldozza egy másikért.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tapasztalod meg az életedben Isten bőségesen árasztott szeretetét?
  • Isten figyelme kiterjed életed minden részletére, és ő közbenjár az érdekedben. Hogyan viselkedhetnél hasonlóan a kapcsolataidban?
  • Mit mond el Istenről az, hogy látja életed minden mozzanatát, és ezzel együtt feltétel nélkül szeret?





Készíts egy "Nem teszem" listát 2019-re!

 

"Akik tehát tökéletesek vagyunk, így gondolkozzunk, és ha valamit másképpen gondoltok, azt is kijelenti majd Isten nektek; ellenben amire eljutottunk, aszerint járjunk."

(Filippi 3:15-16.)



Képzeld el, hogy Isten azért teremtett téged, hogy ennek a kornak a Michelangelo-ja légy, de te mindig olyan dolgokkal -jó dolgokkal- vagy elfoglalva, amik a festés és szobrászat közelébe se visznek téged.

Nem hagyhatod el Isten tervét és alakítgathatod az életed, mert így csak értéktelenebb dolgokat hajszolsz.

Micsoda csalódás lehet ez Istennek, te és minden ember, akik áldottak lehetnétek, ha az eredeti célotokra fókuszálnátok!

Ma csinálj egy listát azokról a dolgokról, amiket nem fogsz megtenni 2018-ban! Töltsd meg a listát olyan dolgokkal, amikről tudod, hogy nem passzolnak Isten céljaival az életedre vonatkozóan vagy amikről azt gondolod meg kell tenned, de Isten nem mondta hogy tedd meg.

Kérd Istent, hogy mutassa meg, mik azok a dolgok, amiket az ő akarata szerint meg kell tenned, aztán pedig minden mást tegyél át a "Nem teszem meg" listára! Utána menj tovább a cél felé, hogy megnyerd a díjat, amit Isten neked szán. (Filippi 3:14.)
komment
süti beállítások módosítása