Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mit jelent elveszettnek lenni-Nem véletlenül olvasod most ezt-Nincs karácsony a kereszt nélkül

2018. december 25. 10:09 - Andre Lowoa





Mit jelent elveszettnek lenni

 

Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse az elveszett embereket, és megmentse őket. (Lukács 19:10)

Ha nem érted meg a karácsony igazi célját, akkor csak felejtsd el nyugodtan az idén a karácsonyi fényeket, a díszeket, az ajándékvásárlást vagy az ünnepi vacsorát.

Ha nem tudod, hogy miért ünnepeljük a karácsonyt, akkor az ünneplés teljesen értelmetlen.

Ahhoz, hogy megértsd a karácsony igazi üzenetét, túl kell lépned a jászol, a napkeleti bölcsek és a pásztorok részleteken. Jézus elmondta az okát annak, hogy miért jött el a Földre azon az első karácsonyon: „Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse az elveszett embereket, és megmentse őket.” (Lukács 19:10)

Jézus egész egyszerűen azért jött, mert az emberek elveszettek Isten nélkül. Szellemi és lelki értelemben elveszettnek lenni azt jelenti, hogy el vagyunk választva Istentől, nincs kapcsolatunk Vele, és az életünk nem működik rendesen. Jézus nélkül a világon mindenki elveszett, függetlenül attól, hogy mekkora hatalma, vagyona vagy hírneve van.

Az pedig, hogy elveszettek vagyunk, nagyon sokféle kihatással van az életünk minden területére. Ahhoz, hogy tudjuk, hogy miért jött el Jézus a Földre, először meg kell értenünk, hogy mit jelent elveszettnek lenni. A következőket:

Isten nélkül

  • nem tudjuk az irányt. Általában nem igazán tudjuk és értjük, hogy a földi életünk során milyen irányba menjünk vagy mit tegyünk.
  • nincs rajtunk Isten védelme. Amikor nem vagyunk az Úr védelme alatt, magunkra maradunk.  Ezért él olyan nagy stressz alatt sok ember. Megpróbálnak saját magukról gondoskodni és saját magukat megvédeni ahelyett, hogy Isten gondoskodását és védelmét élveznék.
  • nem ismerjük fel a bennünk rejlő ajándékokat és képességeket. Az ajándékainknak és talentumainknak még a felét sem ismerjük fel, ha nem vagyunk kapcsolatban Istennel.
  • nem vagyunk igazán boldogok. A világ összes pénze és hatalma a miénk lehet, de Isten nélkül soha nem lesz bennünk igazi öröm.
  • nincs otthonunk a mennyben. Isten megengedi nekünk, hogy lázadjunk, amíg itt vagyunk a Földön, de a Mennyországban nincs lázadás.

Az elveszett emberek semmivel sem értéktelenebbek Isten szemében. Ha még nincs kapcsolatod Vele, Isten számára akkor is rendkívül értékes vagy. Az elvesztés és az érték szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Az mutatja meg az elveszett dolog értékét, hogy valaki mennyit áldoz arra, hogy azt megtalálja. A Biblia leghíresebb versében Jézus egyértelműen meghatározza, hogy mi mennyire vagyunk értékesek: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16)

A jó hír az, hogy Isten annyira szeretett minket, hogy az első karácsony alkalmával a saját Fiát küldte a Földre, hogy megkeressen és megmentsen minket. Ez az igazi ok az ünneplésre!

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tudnál ennek az idei karácsonynak igazi tartalmat adni, ami túlmutat az egyszerű karácsonyi hangulaton, és hogyan tudnál inkább arról megemlékezni, hogy Isten milyen ajándékot adott nekünk Jézus személyében?
  • Milyen változást jelenthet számodra az, ha megérted, hogy a karácsony igazából arról szól, hogy Isten megkeresi és megmenti az elveszetteket?
  • Hogyan tükrözi a karácsony valódi jelentését az, ahogyan te ünnepled?



Nem véletlenül olvasod most ezt

 

Most tehát Isten elfogad bennünket a hitünk alapján. Ezért Urunk, Jézus Krisztus által békességben élünk vele. (Róma 5:1, Egyszerű fordítás)

Nem véletlenül olvasod most ezt.
Nem. Hiszen Isten már a születésed előtt tudta, hogy ebben a pillanatban épp itt leszel. Úgy tervezte, hogy néhány pillanatra megpróbálja felkelteni a figyelmedet, hogy elmondhassa neked ezt: „Láttam minden fájdalmat, ami az életben ért téged, és mindig is szerettelek. Számítasz nekem. Jobban szeretlek, mint azt valaha fel tudnád fogni. Azért teremtettelek, hogy szerethesselek, és arra várok, hogy te is szeress engem.”


Isten ezt mondja neked: „Azt szeretném, ha az életed ezután jobb lenne, mint idáig volt. Veled vagyok, és érted vagyok. Meg akarlak szabadítani a múltadtól, hogy betölthesd azt a célt, amiért teremtettelek. A kegyelmem által akarlak megmenteni. Ha engeded, hogy megtegyem, békességet adok neked. Békességet velem, belőlem és békességet másokkal. De ehhez ki kell nyitnod az ajtót és elfogadnod az ajándékot.”


Ha ajándékot adnál nekem, de én sosem csomagolnám ki, csalódott lennél. Sőt, értéktelen lenne, hiszen nem élvezhetném egy olyan ajándéknak az előnyeit, amit ki sem bontok.


Jézus Krisztus Isten ajándéka számodra. Mégis sokan karácsonyról-karácsonyra, évről-évre kibontatlanul hagyják a legnagyszerűbb ajándékot: Isten megváltásának ajándékát. Miért ünnepled egyáltalán a karácsonyt, ha nem bontod ki a legnagyobb ajándékot? Nem sok értelme van nem kinyitni azt az ajándékot, amiben ez van: minden múltbeli bűnöd bocsánata, életed célja és otthon számodra a mennyben.


Jézus Krisztus így szól hozzád, „A szívedben lévő csalódottság helyére békét adok. A bűntudat, neheztelés, szégyen és sértődés helyére megbocsátást. Az aggodalom és idegeskedés helyére bizalmat és hitet adok. A depressziót és kétségbeesést reményre cserélem, az ürességet tartalommal és céllal töltöm meg. A bizonytalankodás helyett tisztánlátást adok. De sosem fogom betörni a szíved ajtaját. Be kell hívnod.”


„Nem számít, ki vagy és honnan jöttél. Ha akarsz engem, és kész vagy rá, hogy úgy tégy, ahogy kérem, az ajtó máris nyitva van.”


Nem számít, mi a vallási háttered - katolikus, protestáns, zsidó, muszlim, mormon, buddhista, baptista, hindu vagy egyikhez sem tartozó. Itt most egyáltalán nem vallásról van szó. Isten nem azért küldte el Jézust, hogy neked vallásod lehessen. Azért küldte, hogy személyes kapcsolatod lehessen Istennel. Az egész erről a kapcsolatról szól.


Leírok itt egy imát, amit én is elmodtam évekkel ezelőtt, amikor átléptem azt a bizonyos küszöböt, és Isten barátjává lettem. Nagyon egyszerű imádság. Ha ezek a szavak kifejezik a szívedben lévő vágyat, úgy olvasd őket, mintha Istennel beszélnél.


Ima:

Istenem, még félek, de meg akarlak ismerni. Nem értek mindent, de köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy velem voltál, még akkor is, amikor én ezt nem vettem észre. Köszönöm, hogy értem vagy, és hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen, hanem, hogy megmentsen.
Beismerem, hogy eddig nem gondoltam, hogy szükségem van a Megváltóra, de most szeretném a Fiadat ajándékként elfogadni. Kérlek, szabadíts meg a múltamtól, mindattól amit már bánok, a hibáimtól, a vétkeimtől, a szokásaimtól, a sebeimtől és a csalódásaimtól. Szabadíts meg önmagamtól.
Kérlek, ments meg, hogy a te céljaidra tudj használni. Szeretném tudni, miért vagyok ezen a földön, és szeretném azt beteljesíteni, amiért megteremtettél engem. Szeretnék megtanulni szeretni téged, bízni benned, kapcsolatban lenni veled.
Szükségem van arra, hogy békességem legyen veled, és arra, hogy a te békességedet a szívembe helyezd. Kérlek, vedd el a feszültséget, és tölts be szeretettel. Segíts, hogy én is békét tudjak teremteni, és segíteni tudjak másoknak is, hogy békességet találjanak Veled és egymással. A nevedben imádkozom. Ámen.




Nincs karácsony a kereszt nélkül

 

"Mert egy az Isten és egy a Közbenjáró, aki kibékíti Istent és az emberiséget - ő pedig Jézus Krisztus. Az életét adta, hogy megváltsa mindenki szabadságát. Ezt az üzenetet hagyta a világnak Isten a megfelelő időben." (1. Timóteus 2:5-6. NLT, második kiadás)

A karácsonynak a kereszt nélkül nincs értelme. Ha Jézus kisbaba maradt volna a jászolban, akkor most rögtön abbahagyhatnád az olvasást - nem lenne értelme. A kereszt nélkül, nincs semmi okod arra, hogy egy egész hónapot tölts azzal, hogy felkészülj az ő születésének megünneplésére. Nincs okod arra, hogy feltedd a karácsonyi fényeket, zenélj, üdvözlőlapot küldj vagy ajándékot vásárolj.

Az egész világ leáll egy napra, hogy megünnepelje azt a napot, ami a történelmet átfordította az időszámításunk előttről Krisztus utánra. Isten eljött a Földre és belépett az emberiség történelmébe. Mivel ezt megtette a világ már soha többé nem lesz a régi.

A kereszt nélkül azonban ez nem lenne fontos. Isten elküldte az ő fiát, hogy megmentse az egész világot, így minden ember megismerheti őt.

A Biblia azt mondja: "Mert egy az Isten és egy a Közbenjáró, aki kibékíti Istent és az emberiséget - ő pedig Jézus Krisztus. Az életét adta, hogy megváltsa mindenki szabadságát. Ezt az üzenetet hagyta a világnak Isten a megfelelő időben." (1. Timóteus 2:5-6. NLT, második kiadás)

A Bibliában Jézus áldozatának szimbóluma az "Áldozati Bárány". A Biblia azért használja ezt a metaforát, mert a bárányok ártalmatlanok. Ők nem ragadozók. Ők ártatlanok. Jézus nem bántott senkit, nem érdemelte meg a halált. Ő Isten Fia volt, azonban Isten engedte őt feláldozni értünk - mindannyiunkért.

Isten ismeri azt a fájdalmat, amit egy gyermek elvesztése okoz, mert elküldte meghalni a fiát hozzád. Sőt ezt minden egyes emberért megtette aki valaha járt ezen a bolygón. Nincs olyan ember akit ne érne el és ne szeretne Isten.

Még te sem!

Beszéljetek róla:

  • Miért olyan fontos a kereszt a karácsony szempontjából?
  • Mit tehetsz ezen a karácsonyon azért, hogy emlékezz és kimutasd megbecsülésed azért az árért, melyet Jézus fizetett, hogy kapcsolatba hozzon téged mennyei Atyjával?
  • Miért hiszi néhány ember azt, hogy nem kaphatja meg Isten szeretetét és bocsánatát? Miben segíthetsz te valakinek ezen a karácsonyon, hogy megértse, mit tett érte Jézus a kereszten?




komment
süti beállítások módosítása