Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Szűz Mária: az a nap, amelyen a Megváltót világra hoztam, megváltoztatta az emberiség sorsát. 20171224

2018. december 23. 17:05 - Andre Lowoa

Igazság Könyve:
“Ez a VÉDELEM kegyelme volt. Én kezdettől fogva olyan módon VÉDELMEZTEM Fiamat, mely különbözött a többi védelemtől.
Fiamon keresztül szenvedtem, Benne és Vele. Még ma is érzem fájdalmát és szomorúságát, amikor a mai világban nem hisznek Fiam Létezésében. Mint az Üdvösség Anyja, az a felelősségem, hogy segítsek Fiamnak a lelkek megmentésének tervében.
Ez az idő „a vízözön ideje”; a gyors és hirtelen változások ideje. Amint háborúk törnek ki és amint egy nagy háború a hamuból kialakul, Isten Terve, a maga BÉKÉS módján kiterjed, hogy Jelenlétének tudata feléledjen a nemzetek és minden emberi faj között.
Azok a Keresztények szomorítják el Őt a legjobban, akik azt mondják, hogy elfogadják Jézus Krisztust, mint Megváltójukat, de megsértik azzal, hogy nem imádkoznak Hozzá.

A Föld most fizikai és szellemi változásokon fog keresztül menni. A megtisztulás elkezdődött. A csata azok között fog zajlani, akik a gonoszt követik, és Isten Maradék Egyháza között.

 
 
9Így válaszolt: „Eredj, Dániel, mert el vannak zárva, és le vannak pecsételve ezek a szavak a végső időkig.10Sokat kiválasztanak, megtisztítanak és próbára tesznek, ám a gonoszok tovább folytatják gonoszságukat. gonoszok közül senki se jut el a belátásra, de az értő szívűek meg fogják érteni. 11Attól az időtől kezdve, amint megszűnik a mindennapi áldozat, és felállítják a vészt hozó undokságot, ezerkétszázkilencven nap lesz.12Boldog, aki bízni tud, és megéri az ezerháromszázharmincötödik napot.”
——
Római katolikus:

“Népemnek, Izraelnek is meghatároztam egy HELYET, és oda telepítettem. Ezen a HELYEN lakik majd, és nem fogják többé háborgatni. A gonoszok sem szorongatják, mint kezdetben, attól a naptól fogva, hogy bírákat rendeltem népem, Izrael fölé. Azért megszabadítalak minden ellenségedtől. Azt is közli veled az Úr, hogy fölépíti (uralkodó)-házadat. Ha aztán napjaid betelnek és megtérsz atyáidhoz, fölemelem magvadból származó utódodat, és megszilárdítom királyságát. Az ő atyja leszek, ő meg a fiam lesz. Házad és királyságod örökre fennmarad színem előtt, és trónod mindörökké szilárd marad.«”

Ez az Isten igéje.

2Sám 7,1-5.8b-12.14a.16

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Kinyilvánult a titok, amelyre ősidők óta csend borult.
Testvéreim!
Istennek hatalmában áll megerősíteni benneteket evangéliumomban, a Jézus Krisztusról szóló tanításban, annak a titoknak kinyilvánításában, amelyre ősidők óta csend borult, de amelyet most az örök Isten parancsára a próféták írásai kinyilatkoztattak, és minden nemzet előtt ismertté tettek, hogy így a hit befogadására eljussanak. Neki, az egyedül bölcs Istennek legyen dicsőség Jézus Krisztus által örökkön-örökké! Ámen.
Ez az Isten igéje.

Róm 16,25-27

ALLELUJA
Íme, az Úrnak szolgálóleánya: * legyen nekem a te igéd szerint! Lk 1,38 – 8 G. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van.
Abban az időben: Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt.
Az angyal belépett hozzá, és így szólt: „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!”
Ennek hallatára Mária zavarba jött és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez.
Az angyal azonban folytatta: „Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!”
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: „Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?”
Az angyal ezt válaszolta neki: „A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen.”
Erre Mária így szólt: „Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!”
Ezután az angyal eltávozott.
Ezek az evangélium igéi.
Lk 1,26-38

http://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2017-12-24

—-
Görög katolikus: 
8Ábrahám hitből engedelmeskedett a hívásnak, hogy költözzék arra a vidékre, amelyet örökségül kellett kapnia. Elindult anélkül, hogy tudta volna, hová megy. 9Hittel telepedett le az Ígéret földjére, idegen országban, és sátorban lakott Izsákkal és Jákobbal, akik ugyanazt az ígéretet örökölték. 10Várta ugyanis azt a szilárd alapokon nyugvó várost, amelyet majd az Isten tervez és épít. 11Sára is a hitében kapta az erőt, hogy előrehaladott kora ellenére anya lehessen, mert hűségesnek tartotta azt, aki az ígéretet tette.
31A bűnös életű Rácháb is a hite folytán nem veszett oda a hitetlenekkel együtt, mert jó szívvel befogadta a hírszerzőket. 32Minek folytassam tovább? Kifogynék az időből, ha felsorolnám Gedeont, Bárákot, Sámsont, Jiftachot, Dávidot, Sámuelt és a prófétákat,33akik a hit erejével országokat győztek le, igazságot osztottak, ígéreteket nyertek el, oroszlánok torkát tömték be, …
 26Ti bizonygatjátok: A szemed láttára ettünk és ittunk, a mi utcánkon tanítottál. 27De ő megismétli: Nem tudom, honnan valók vagytok. Távozzatok egy szálig, ti gonosztevők! 28Lesz sírás és fogcsikorgatás, amikor Ábrahámot, Izsákot, Jákobot és a prófétákat mind az Isten országában látjátok, magatokat meg kirekesztve.”
—–
—–
—–
Tóra:
“27

1Azon a napon az Úr meglátogatja kemény, nagy és erős kardjával a leviatánt, a gyors kígyót, a leviatánt, a tekergő kígyót, és megöli a tengeri sárkányt.

Az úr szőlője

2Azon a napon ez az ének hangzik a színbort termő szőlőről: 3Én, az Úr vagyok az ŐRZŐJE, folyton-folyvást öntözöm, nehogy lehulljon a lombja. Éjjel-nappal ŐRKÖDÖM felette. 4Harag már nincs bennem. De ha bogáncsot s bojtorjánt találnék benne, harcba szállnék ellene és felgyújtanám. 5Igen, csak hogy OLTALMAT keressetek, s hogy BÉKÉT kössetek velem, BÉKÉT énvelem.

Jákob bocsánatot nyer, az elnyomó megbűnhődik

6Az eljövendő napokban gyökeret ver Jákob, Izrael kihajt és virágba borul, és betölti gyümölcsével az egész földet. 7Vajon úgy verte őt is az Úr, mint azokat, akik őt verték? Vagy úgy fenyítette tán meg, mint ahogy fenyítőit megfenyítette? 8Bosszút áll rajtuk: elvetette s száműzte, heves viharával elfújta őket a keleti szél napján. 9Úgy nyer bocsánatot Jákob gonoszsága, és vétke kiengesztelésének az lesz a gyümölcse, hogy minden oltárkövét, mint a mészkövet, porrá zúzza, és bálványok meg Nap-oszlopok sehol sem állnak többé. 10Mert az erős város pusztasággá lett, és elhagyatott, akár a sivatag. Borjú legelészik benne, s olykor elhever, majd lerágja gyér hajtásait. 11Ha elszáradnak a gallyai, letörik őket, aztán jönnek az asszonyok, s tűzre vetik. Mert érteni nem tudó nép ez, ezért Teremtője nem is kegyelmez neki, és aki alkotta, nem lesz hozzá irgalmas.

Jövendölés

12Azon a napon majd cséplést tart az Úr a Folyam medrétől Egyiptom patakjáig. Aztán összegyűjt benneteket egyenként, Izrael fiai. 13Azon a napon megfújják majd a nagy harsonát, erre eljönnek, akik Asszíria földjén vesztek el, és azok is, akiket Egyiptomba száműztek, és imádják az Urat A SZENT HEGYEN, JERUZSÁLEMBEN.”

11Aztán az Úr szólt és megkérdezte tőlem: „Mit látsz, Jeremiás?” Erre így feleltem: „Korán virágzó fának ágát látom.” 12Az Úr erre azt mondta: „Jól látod. Mert jó korán virrasztok szavam fölött, hogy beteljesítsem.” 13Másodszor is szólt hozzám az Úr: „Mit látsz még?” Ezt feleltem: „Forró fazekat látok, amelynek tartalma észak felől buzog.” 14Erre az Úr így szólt: Észak felől támad a veszedelem ennek a földnek minden lakójára, 15mert összehívom észak országait – mondja az Úr. El is jönnek, és mindegyikük felállítja trónját JERUZSÁLEM kapui előtt, sőt a falai mentén körös-körül, és Júda minden városa körül. 16Akkor majd kimondom ellenük ítéletemet minden gonoszságukért, amiért elhagytak: idegen isteneknek mutattak be illatáldozatot, és a saját kezük műveit imádták.”
—-
komment
süti beállítások módosítása