Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A sikeres élet titka-Felnőni a vezetésre-Istent szolgálod vagy a pénzt?-Ne dicsekedj!

2018. december 23. 00:15 - Andre Lowoa


A sikeres élet titka

„Ezek által kaptuk meg azokat az ígéreteket, amelyek nekünk drágák, sőt a legnagyobbak: hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek…” (2Péter 1:4)

Egyszer egy lelkészt meghívott vacsorára egy család a gyülekezetéből, és a ház asszonya elhatározta, hogy igyekszik jó benyomást tenni rá. Vacsora után megkérte a lelkészt, hogy olvasson a családnak valami lelkesítő dolgot. Szólt az egyik gyermeknek: „Légy szíves, hozd ide a jó könyvet, azt, amelyiket nagyon szeretjük, amelyikből minden nap olvasunk.” Tudod, mi történt? A gyermek egy áruház katalógusát hozta! Komolyra fordítva a szót, ahogy testünk elsorvadna elegendő mindennapi táplálék nélkül, úgy a lelkünknek is táplálékra van szüksége: Isten Igéjére. A Bibliában mindent megtalálsz, amire az örömteli, győzelmes keresztyén élethez szükséged van. „Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket. Ezek által kaptuk meg azokat az ígéreteket, amelyek nekünk drágák, sőt a legnagyobbak: hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban.” (2Péter 1:3–4). Mit használt Jézus a pusztában a Sátán kísértéseinek legyőzésére? Észérveket? Akaraterőt? Nem, hanem a Szentírást, mert tudta, hogy az ellen a Sátán nem tud védekezni. Szeretnél sikert elérni a hivatásodban, a családodban, az emberi kapcsolataidban és minden másban? „Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz.” (Józsué 1:8).

 

 


Felnőni a vezetésre


„Mert Isten munkatársai vagyunk…” (1 Kor 3:9)
Egy karikatúra egy hatalmas íróasztal mögött elhagyatottan ülő igazgatót ábrázol. Az íróasztal másik oldalán egy munkaruhában lévő férfi szerényen ezt mondja: „Ha ez megnyugtatja: odalent is magányos az élet.” Az igazság az, hogy fent is, lent is, középen is találkozhatsz magányos emberekkel. A magányosság nem a pozíción múlik, hanem a kapcsolatainkon. A Biblia azt mondja: „Van barát, aki pusztulásba vezet, de van olyan is, aki hűségesebb, mint a testvér” (Példabeszédek 18:24 kat. ford.). Ismerjük a szólást, hogy: „a csúcson lenni magányos feladat”, de biztosan nem egy nagyszerű vezető találta ki. Állj meg egy pillanatra, és gondolkodj el ezen! Ha egyedül vagy, akkor senki sem követ. Ha pedig senki sem követ, akkor nem is vagy igazi vezető. Milyen vezető lenne az, aki mindenkit otthagyna? Hatástalan vezető lenne. Megbízhatatlan vezető. Rosszul működő vezető. A hatékony vezetés a többi ember felemeléséről szól, nem saját magunk felmagasztalásáról. Ahhoz pedig, hogy fel tudj emelni másokat, közel kell kerülnöd hozzájuk. Vezetőként emlékezetedbe kell vésned ezt a három dolgot: 1) Ahhoz, hogy hiteles légy, el kell jutnod a csúcsra. Sokan készek tanácsokat osztogatni olyasmiben, amit sosem éltek át, de a hitelesség abból ered, ha megfizeted a siker elérésének árát. 2) Ahhoz, hogy tiszteljenek, el kell ismerned, hogy nem egyedül jutottál el a csúcsra. Sir Edmund Hillary azért juthatott fel a Mount Everestre, mert jó csapata volt. Neked is szükséged van jó csapatra. 3) Igazi elégedettséget az ad, ha másokat is magaddal viszel a csúcsra. Hiszen mind munkatársak vagyunk (ld. 1Korinthus 3:9). Az igazi siker a közös siker, és ez csak akkor jön el, ha kész vagy befektetni mások életébe.



Istent szolgálod vagy a pénzt?

„…nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.” (Máté 6:24)

Legyünk őszinték, legtöbbünk számára a materializmus Isten legnagyobb ellenfele. De van lehetőség arra, hogy fokozatosan megszabaduljunk tőle! John Ortberg írja: „Néha, amikor prédikálok, kipróbálok egy kis gyakorlatot a bálvány trónfosztására. Megkérem az embereket, hogy vegyék elő a pénztárcájukat, ami olyan, mintha csak egy kis darab bőr lenne. De valójában a 21. század temploma. Napjainkban a legtöbb ember azt hiszi, hogy a boldogság megtapasztalásának lehetősége egyenes arányban áll ennek a kis tárolónak a tartalmával. Ez az a hely, ahol a Mammon isten lakik. Felruházzuk ezt a kis darab bőrt azzal az erővel, ami eléri, hogy úgy érezzük, biztonságban vagyunk, sikeresek és értékesek vagyunk. Rettentő nehéz számunkra, hogy átadjuk e kis darab bőr feletti irányítást. A valódi kérdés az: Ki a főnök? Te tartod kézben azt, vagy az tart a markában téged? Ezért, bármilyen kis lépés is a megadás felé, megkérem az embereket, hogy nyújtsák át pénztárcájukat a mellettük ülőnek. Ezen a ponton a teremben a figyelemszint hatalmasan megugrik. Ekkor bejelentem, hogy most adakozni fogunk. Arra bátorítom az embereket, hogy olyan mértéktelen nagylelkűséggel adakozzanak, ahogy mindig is szerettek volna. Ilyenkor a pénztárcák nagyon gyorsan visszakerülnek eredeti tulajdonosaikhoz. Ekkor felkérem a hallgatóságot, hogy a mai napot nyilvánítsuk „Elég napnak”. Amivel ma rendelkezem – az otthonom, a munkahelyem, a vagyonom, a családom, az életstílusom – elég. A múlandó javaknál más és jobb módjait fogom keresni a gazdagságnak.” Ezután azt mondja a hallgatóságnak: „Most karikázzátok be a mai napot a naptáratokban! A mai napon véget ért a „Kovácséknak szebb a háza, jobb az autója” című versengés. Kovácsék nyertek – de ti is!”




Ne dicsekedj!

 

„Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok…” 1Korinthus 15:10

Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok... 1Korintus 15:10,

Ha Isten sikerrel áldott meg, olvasd el Pál szavait, és vedd szívedre őket: „Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok.” Minden jó dolog, amivel rendelkezel, és minden, amit a jövőben fogsz élvezni, Istentől származik, ezt sose feledd!

Azt mondod: „Várjunk csak, én keményen megdolgoztam ezért. Nemde egy kicsit enyém is az érdem?” Igen, így van. A Biblia azt mondja: „Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok” (Róma 13:7). Téged is dicséret illet, de a dicséret természeténél fogva mámorító lehet. Az emberi szervezetben furcsa folyamatok zajlanak: ha valakit vállon veregetnek – hízni kezd a mája! Valaki azt mondta: „A dicséret olyan, mint a parfüm, ha lenyeled, megöl!” Ezért mondja nekünk Pál ezt a nagyon is időszerű emlékeztetőt: „Mert ki tesz téged különbbé? Mid van, amit nem kaptál? Ha pedig kaptad, mit dicsekszel, mintha nem kaptad volna?” (1Korinthus 4:7).

Egyszer Nebukadneccar királynak fejébe szállt a dicsőség, és így dicsekedett: „Ez az a nagy Babilon, amelyet én építettem királyi székhellyé hatalmam teljében, fenségem dicsőítésére!” (Dániel 4:27). Isten azonban félbeszakította gőgös pillanatát, és megfosztotta királyságától, olyannyira, hogy Nebukadneccar megzavarodott, és úgy élt, mint egy vadállat. Csak miután megtért és elismerte, hogy Isten a mindenség ura, akkor adta neki vissza Isten ép elméjét és királyságát. Így helyreigazítva, megalázva és megvilágosodva térdre esett, és így imádkozott: „én, Nebukadneccar, dicsérem, magasztalom és dicsőítem a mennyei Királyt, mert minden tette helyes, eljárása igazságos, és meg tudja alázni azokat, akik kevélyen élnek” (Dániel 4:34). A dicsekvés az őrület egyik formája – úgyhogy ne dicsekedj!



komment
süti beállítások módosítása