Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 10. 08:29 - Andre Lowoa

Ahol nincs engedelmesség, ott nincs erény. Ahol nincs erény, ott nincs jó, nincs szeretet, és ahol nincs szeretet, ott nincs Isten. És Isten nélkül nem üdvözülünk. Ezek együtt olyanok, mint egy lépcső, és ha annak hiányzik egy foka, lezuhanunk.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
– Ameddig él benned a félelem, nem követsz el bűnt.
 – Igen Atyám, de nagyon szenvedek.
 – Az ember szenved, de bíznia kell; előttünk az istenfélelem és Júdás kétségbeesése.
A túlzott félelemben elvész a szeretet, a túlzott bizakodástól viszont nem ismerjük fel az elhárítandó veszélyeket és nem félünk azoktól.
A bizalomnak és félelemnek együtt kell haladnia, kéz a kézben, mint két testvér. Így kell mindig cselekednünk, és ha túlzott félelem fog el bennünket, fussunk a bizalom oltalmába; de ha a bizakodás nőtt túl naggyá bennünk, nem árt akkor egy kis istenfélelem, mert a szeretet a szeretett lény felé törekszik, de vak, nem lát. A szentfélelem világosítja meg.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
Az ellenség támadásaikor Hozzá kell visszatérned, Benne kell remélned és Tőle kell várnod minden jót. Ne várd magadban, hogy az ellenség megjelenjen. Emlékezz, hogy aki menekül, az győz. Az ellenszenv első pillanatában fordítsd el a kísértőtől gondolataidat, és menekülj vissza Istenhez. Hajts térdet előtte és nagy alázattal ismételd ezt a rövid imádságot: Irgalmazz nekem Uram, szegény betegnek. Azután kelj fel és szent megnyugvással folytasd utadat.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/

Az Úr néha megérezteti veled a kereszt súlyát. Ez a teher elviselhetetlennek tűnik, de viszed, mert az Úr szeretetében és irgalmasságában kezét nyújtja és erőt ad neked.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
Ebben a világban senki sem érdemel semmit. De az Úr jó, és határtalan jóságában engedékeny. Mindent megbocsát.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Ha tudsz szólni az Úrhoz az imában, szólj hát, dicsérd Őt, de ha nem találod a megfelelő hangot a lélek útjain, akkor se kedvetlenedj el: maradj nyugodt és adj hálát az Úrnak. Ő lát téged, örül, hogy itt vagy, értékeli hallgatásodat, és egyszer csak kézen fog és megvigasztal.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Jézusom! Gyújtsd meg azt a tüzet, amelyet a földre hoztál, hogy elégve abban föláldozzam magam szereteted oltárán. Te uralkodj szívemben és minden szívben! Mindenkiből és mindenütt egyetlen dicsérő, áldó hálaének szálljon feléd, a szeretet éneke, a szereteté, amelyet születésed titkaiban megmutattál nekünk.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/
Lelkedet illetően légy nyugodt és bízd magad mindjobban Jézusra! Szedd össze minden erődet, hogy mindig és mindenben Isten akaratához igazodhass, akár kellemes az, akár kellemetlen. Ne sürgesd a holnapot!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Ne merüljetek el annyira Márta tevékenységében, hogy elfelejtsétek Mária csendjét vagy lemondását! A Szűz – aki békében végzi mindkét feladatát – álljon előttetek édes és ihlető példaként.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/

Ne rémítsenek meg benneteket a pokoli fenevad megújuló fondorlatai! Jézus, aki mindig veletek van, és aki küzdeni fog veletek és értetek, sohasem fogja megengedni, hogy tévútra vezessenek és legyőzzenek titeket.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Nemcsak, hogy nem találok kivetnivalót abban, hogy te viszonoztad ismerőseid látogatását, hanem kötelességednek is tartom ezt. A kegyelem mindenben hasznos, és mindenkor helyénvaló, és ezt egyáltalán nem lehet bűnnek mondani. Viszonozd csak a látogatásokat, és elnyered majd jutalmadat és az Úr áldását is.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/

Ó, ha számtalan szívem volna, enyém lenne az ég és a föld összes szíve – Édesanyádé is -, Jézusom, én mind-mind Neked ajánlanám!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

komment
süti beállítások módosítása