Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 06. 08:24 - Andre Lowoa

A keresztény igazságosság alapján kell állnotok. Ki kell tartanotok a jóságban és abban az erényben, amelynek világos példáját Jézus adta, tehát az alázatban. Légy egészen alázatos: láthatóan, cselekedeteidben is, de még inkább belül, érzéseid mélyén.
Hőn szeretett gyermekem, becsüld meg magad olyannak, amilyen valójában vagy: egy semmi, egy nyomorúságos, gyenge lény, romlottságok forrása, aki képes a jót rosszra fordítani, a jót elhagyni a rosszért, magának tulajdonítani a jót, vagy igazolni magát a rosszban, és a rossz szeretetéért megvetni a legfőbb jót is.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/
A szeretet nem tűr halogatást, és a háromkirályok nem sajnálják a fáradságot, hogy megismertessék és szeressék Azt, aki kegyelmi hatásával szívüket megnyerte, túláradó szeretetével megsebezte. Mert a szív nem maradhat meg kicsiny valójában: kiárad belőle, ami betölti.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Amikor nem tudsz nagy léptekkel haladni az Istenhez vezető úton, elégedj meg kicsiny lépéseiddel és várj türelemmel, amíg majd futni tudsz vagy inkább repülni. Jó gyermekem, fogadd el, hogy most még csak kis méhecske vagy, akiből nemsokára fürge, nagy méh lesz, mézet készítő.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Az erős és nagylelkű szív csak nagy dolgok miatt érez fájdalmat, de azok sem hatolnak be a legbelsejébe.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/06/

 

Az imádság a legjobb fegyverünk: kulcs, amely megnyitja Isten szívét. Szíveddel is szólnod kell Jézushoz, nemcsak a száddal; sőt, olykor csak szívünkkel kell hozzá beszélnünk.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Először is meg kell mondanom neked, hogy Jézusnak szüksége van olyanokra, akik vele együtt szenvednek az emberi kegyetlenség miatt. Ezért vezet a fájdalom útjain. Áldott legyen azonban az Ő szeretete, amely meg tudja édesíteni a keserűt is, és örök életet ad az élet időleges kínjaiért, fáradozásaiért.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
Gondold meg jól, mit írsz, mert az Úr számonkéri majd. Jól vigyázz, újságíró! Az Úr adja meg neked azokat az örömöket, amelyeket óhajtasz szolgálatodért.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/

Ha Jézus megjelenik, mondjatok neki köszönetet, és ha rejtve marad, akkor is. Mindez a szeretet játéka.

 

A könyörületes és kegyes Szűz esdjen számotokra erőt az Úr kimondhatatlan jóságából, hogy ki tudjátok állni a szeretet próbáit, amelyeket ajándékba kaptatok. Kívánom, hogy Jézussal együtt fölérjetek a keresztre, és boldogan kiálthassatok föl Vele: “Consummatum est! – Beteljesedett!”
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/
– Miért van rossz a világban?

 – Jól figyelj rám… Egy anya hímzést készít. Gyermeke egy sámlin ül, alulról látja a kézimunkát. Látja a csomókat, az összekuszált szálakat és így szól:
 – Mama, de hát mit csinálsz? Milyen összevisszaság ez?
Akkor az édesanya leereszti a hímzést és megmutatja neki a másik oldalát. Minden szín a helyén van, és a szálakból pontosan, szépen kirajzolódik a kép.
Igen, mi a hímzés fordított oldalát látjuk. Egy sámlin ülünk.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Minél több keserűségben lesz részed, annál több szeretetet kapsz majd.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/

Ne erőlködjetek, hogy legyőzzétek a kísértéseiteket, mert ettől az erőlködéstől azok csak megerősödnek. Ne törődjetek velük és ne maradjatok meg bennük. Hívjátok magatok elé, jelenítsétek meg karjaitok közt, szívetek fölött a keresztre feszített Jézust, csókoljátok meg többször vérző oldalát és mondjátok: Íme reménységem, íme boldogságom élő forrása! Magamhoz szorítalak, ó Jézusom, és nem hagylak el, amíg nem állítasz biztos helyre engem.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Tanúságtételed önmagad örökös föláldozása legyen: gyengéden megjelenni mindenütt és olyannak lenni, mint Isten mosolya.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

komment
süti beállítások módosítása