Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 04. 08:22 - Andre Lowoa

A jótékonyság – bárhonnan jöjjön is – mindig ugyanannak az anyának a gyermeke: a gondviselésnek.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Alázkodj meg mindig – és mindig szeretettel – Isten és az emberek előtt, mert Isten ahhoz szól, aki alázattal tárja elé szívét. Bőven adja neki ajándékait.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
Az Úr nem adhat nekem egy cirenei Simont. Csupán Isten akaratát kell megtennem, és – ha elnyerem tetszését – a többi nem számít.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
Ha lassan is, de mindig haladunk. Ameddig jó és határozott érzés visz, csak jó irányba mehetünk. Nem, kedves gyermekeim, az erény gyakorlásához nem kell mindig mindenre figyelned. Ez igazán összezavarná és túlbonyolítaná gondolataitokat és cselekedeteiteket.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Isten szeretetének egyetlen megnyilvánulása a lelki szárazság idején többet ér minden gyengédségnél és vigasztalásnál.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/
Legyetek állhatatosak az imádságban és az elmélkedésben. Azt mondtátok, hogy már belekezdtetek. Istenem, mekkora vigasztalás ez egy atyának, aki úgy szeret benneteket, mint saját lelkét! Folytassátok rendíthetetlenül az Isten felé irányuló szent szeretetgyakorlatot! Csak néhány öltést minden nap , éjszaka, a lámpa halvány fényénél, a lelki kiszáradás tehetetlenségében ugyanúgy, mint nappal, a lélek megvilágosodásának boldog örömében.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Mária legyen a csillag, aki megvilágítja utatokat, aki megmutatja a biztos utat a Mennyei Atyához. Ő legyen a horgony, amelyhez mind szorosabban kapcsolódtok a próbák idején.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/

Ó, mennyire becses az idő! Boldogok akik jól ki tudják használni, mert az ítélet napján parányi életével mindenkinek el kell számolnia a leghatalmasabb Bíró előtt.
Ó, ha föl tudnánk fogni az idő becsességét, akkor bizonyára mindannyian azon lennénk, hogy dicsőítve töltsük napjainkat.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/

Szolgáld minél becsületesebben, pontosabban, nagylelkűbben mindenben az Urat, és akkor olyan leszel, amilyennek az Úr akarja, hogy légy.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/
Szüntelenül áldást könyörgök nektek Jézustól, imádkozom az Úrhoz, hogy egészen alakítson át benneteket szeretetében. Ó, gyermekeim! Milyen szép az Ő arca és milyen szelíd a tekintete, és milyen jó mellette lenni a dicsőség hegyén! Oda kell helyeznünk minden vágyunkat és vonzódásunkat. Mi érdemtelenségünk ellenére ott vagyunk a Tábor-hegy oldalán azzal a szilárd elhatározással, hogy igyekszünk jól szolgálni és szeretni a jóságos Istent.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/06/

Tudom, hogy az Úr megengedi az ördögi támadásokat, mert irgalmassága nem hagy el titeket. Kedvesek vagytok neki, és azt akarja, hogy hozzá hasonuljatok a pusztaság, a magány, a kereszt szorongató óráiban. Meg kell azonban védeni magatokat, el kell távolítani a gonoszt, megvetni a rosszindulatú rágalmait Isten és a szent alázatosság nevében.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/

Való igaz: soha nem érünk a csúcsra anélkül, hogy ne találkoznánk Istennel. A találkozáshoz nekünk emelkednünk kell, neki pedig le kell szállnia. De amikor nem bírjuk tovább, és meg kell állnunk, akkor alázzuk meg magunkat. Ekkor találkozunk majd Istennel, mert Ő az alázatos szívbe száll le.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/

komment
süti beállítások módosítása