Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten rád tekint- Isten valósága – „ egyszerűen elég”

2018. november 30. 10:29 - Andre Lowoa

 



Isten rád tekint

„Mert reá tekintett az Ő szolgálóleányának alázatos állapotjára." (Lukács 1:48a, KSZE ford.)


Senki sem törődik jobban az életeddel, mint Isten. Egy férfi vagy nő sem, sőt, még te magad sem! Ezért mindig az Isten által elrendelt sors a legjobb választás. Isten szeretete a legteljesebb, Ő mindig gondol rád, és mindig arra gondol, hogy mi lenne számodra a legjobb.

„Bízzátok rá minden gondotokat, mert o gondot visel rátok!” (1 Pét. 5:7) Ami téged foglalkoztat, az Istent is foglalkoztatja. Bármi, ami aggodalommal tölt el; bármi, ami félelmet kelt benned; bármi, ami miatt nem tudsz éjjelente aludni; bármi, ami a figyelmedbe kerül, arra Isten is felfigyel. Senki sem képes jobban törődni az életeddel, mint Ő, miért ne bíznád hát Rá, hogy gondot viseljen róla?

Mária igent tudott mondani Isten rá vonatkozó tervére, mert tudta, hogy Ő mindig gondoskodni fog róla és mindig gondja lesz rá. Ezért tudta dalban dicsérni Őt és ezért mondhatta: „Mert reá tekintett az Ő szolgálóleányának alázatos állapotjára” (Lukács 1:48a, KSZE ford.).

Mit jelent az, hogy Isten figyel rád és „rád tekint”? Azt, hogy éber, rád összpontosít és rád figyel. Mikor Isten „rád tekint”, mindent észrevesz a életedben. Még a hajszálaidat is számon tartja. Ennyire figyel rád az Úr!

Ezért is érdemesebb Isten útján járni, mint a sajátodon. Elfogadni Isten életedre vonatkozó tervét – ez a legjobb terv!






Isten valósága – „ egyszerűen elég”

„Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra.” Róma 1:19

Úgy 35 évvel ezelőtt, egy táborban voltam a hegyek között. Egyedül voltam a szobában, ezért imádkoztam: „Istenem, ha tényleg itt vagy, akkor én készen állok. Ha létezel, akkor akarok tudni a létezésedről. És Jézus, ha meg tudod változtatni az életemet, tudni szeretnék róla. Ha van célja az életemnek, akkor szeretném tudni azt.”

Ez életem fordulópontja volt, mert többé már nem rejtőztem el Isten elől. Szerettem volna tudni az igazságot, még akkor is, ha az kényelmetlen lett volna számomra.

Az igazság valóban felfedezhető, de ehhez előbb szükségünk van egy nyitott hozzáállásra, hogy ezt mondhassuk: „Mindennél jobban szeretnénk tudni az igazságot”. Ha egyszer így állsz majd hozzá, akkor felfedezheted az igazságot.

Hogyan?

Először is, láthatjuk Isten munkáját a teremtésben. Ha csupán a természetet szemléljük, már akkor is Isten személyéről szerzünk információkat. Ezért olyan fontos a tudomány, mert segíthet Isten és az univerzum megértésében.

Azt tudtad például, hogy több mint 60.000 bogárfajta él a Földön? Ebből kiindulva láthatjuk, hogy Isten szereti a sokszínűséget. Hogyha megnézünk egy vulkánt, egy szökőárat, vagy éppen egy földrengést, akkor láthatjuk Isten erejét. Az ökoszisztémánk egyensúlyát megfigyelve láthatjuk azt, hogy Isten hihetetlenül jól szervezi a dolgait.

A Biblia azt mondja: „Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük. ” Róma 1:19-20

 



komment
süti beállítások módosítása