Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ha SIKERES akarsz lenni, szánd oda Isten céljaira a munkádat!-Hálás szívvel bízni Istenben-Hogyan tudok ebből a felfordulásból kilábalni?-Istennek nem csak a tetteiért, hanem Önmagéért is köszönettel tartozunk

2018. november 28. 10:20 - Andre Lowoa

s.



Ha SIKERES akarsz lenni, szánd oda Isten céljaira a munkádat!

"Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid." (Példabeszédek 16:3)

Az elmúlt hét során áttekintettük, hogyan tapasztalhatjuk meg Isten áldását a munkánkon. Ma elérkeztünk a "SIKERES" mozaikszó legutolsó betűjéhez: "Szánd oda Isten céljaira a munkádat!" Ha azt szeretnéd, hogy Isten megáldjon valamit az életedben, először is add azt oda neki. Szánd oda, tedd félre szent áldozatként, és Isten meg fogja áldani.

1. Sokat számít a lelkesedés!
2. Istennek dolgozol valójában!
3. Koncentrálj a jellemed fejlődésére!
4. Emberekkel dolgozol együtt - törődj velük!
5. Remekelj! - szárnyald túl az elvárásokat!
6. Egyre szélesebb körű szakértelem - a siker kulcsa!
7. Szánd oda Isten céljaira a munkádat!

Lelkipásztorként az vágyam, hogy sikeres legyél az életedben. Nyilvánvalóan nagyon fontos a szellemi értelemben vett siker, de emellett ugyanezt kívánom neked a munkádban is. Annak örülnék, ha munkádon keresztül is Isten dicsőségéről tudnál tanúskodni ott, ahová Isten helyezett.

Ha az üzleti tevékenységedet is odaszánod Krisztusnak, ő részt fog venni a döntéseidben. Megmondja majd, hogy mit tegyél. Tagja lesz a céged vezetőségének, és övé lesz a dicsőség a sikerekért.

"Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!" (2 Korinthus 5:20)

Mint ahogy én a Saddleback Gyülekezet szolgálója vagyok, te is éppen úgy gyülekezeti szolgálatban vagy - a munkahelyeden! Az a feladatod, hogy Jézus nagykövete legyél a körülötted élő emberek felé. Volt a televízióban a Clairol hajfestéknek egy reklámja, amely így szólt: "Csak a fodrászod tudja biztosan." A hitedet viszont ne tartsd titokban - ne Isten legyen az egyetlen, aki tud róla! Fontos, hogy a többi ember is tisztában legyen azzal, hogy hívő vagy.

Minden áldást, amivel Isten betölti az életedet - a karrieredben, a vállalkozásodban, a pénzügyeidben, a családodban, az egészségedben - ezt mind Jézus Krisztus miatt kapod.

"Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban." (Efézus 1:3)

Az elmúlt héten ünnepeltük a Hálaadás napját az Egyesült Államokban - ezért is szeretném, hogy szánj most időt arra, hogy megköszönd Istennek mindazt az jót, amivel megáldotta az életedet. Arra bátorítalak, hogy add oda neki a munkádat is. Szánd oda ezt a területet, és imádkozz azért, hogy az elmúlt héten tanult hét elemet alkalmazva "SIKERES" legyél minden nap. Így Istenről teszel majd tanúságot, és megtapasztalod az áldásait az életedben.




Hálás szívvel bízni Istenben

 

„Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb.” (Kol 2,7)

A túláradó hálát Isten a hited növekedése érdekében várja el tőled.

De hogyan is növelheti a hála az hitet? Akkor történik, amikor kemény időket élsz át, amikor úgy tűnik, értelmetlen dolgok követik egymást, amikor nem látod a kiutat, amikor az imák válasz nélkül maradnak, amikor minden pontosan arra halad, amerre nem szeretnéd. Akkor történik, amikor mindezen körülmények között ezt mondod: „Uram, tudom, hogy ura vagy a helyzetnek. Tudom, hogy szeretsz, és tudom, hogy mindent jóra tudsz fordítani. Köszönöm, hogy nagyobb vagy a problémámnál.”

Mindenki képes hálára a szép és jó dolgokért. De ha képes vagy hálát adni a rossz időkben is, a hited meggyökerezik és növekedésnek indul.

Habakuk sok viszontagságot látott. Ezt mondja: „A fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban. De én vigadozni fogok az Úr előtt, víg örömre indít szabadító Istenem.” (Habakuk 3,17-18)

A káosz és a borzalmak közepette Habakuk Istent dicsőíti. Mi lehet ennek az oka? „Vigadozni fogok az Úr előtt.” Amikor elsüllyedsz a hullámok között, lehetsz hálás például azért, mert Isten a te megmentőd. Ki fog menteni a mélyből. Nem vagy egyedül. Nem hagyott magadra. Légy ezért hálás Istennek!

Ez a hited legnagyobb próbája. Tudsz hálás lenni, amikor az élet hullámai elnyelnek? Amikor nehéz időket élsz, ne arra tekints, ami elveszett, hanem irányítsd a figyelmed arra, ami megmaradt, és adj hálát érte!

Lehetsz hálás azért is, mert az Úr az Istened. Megígérte, hogy veled lesz mindenben, és hogy a próbák alatt növeli majd a hited.

Pál levelében ez áll: Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb.” (Kol 2,7)

Isten akarata a túláradó hála – adj hát hálát neki minden körülmény között! Miért? Mert a háláddal megtiszteled az Urat, szövetséget építesz általa, és növeli az Istenben vetett hitedet.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan viselkedsz nehéz körülmények között? Mit vár el tőled Isten, hogy cselekedj ilyenkor?
  • Mit jelent számodra megtisztelni Istent?
  • Hogyan erősítette meg a hitedet Isten a körülményeid által?




Hogyan tudok ebből a felfordulásból kilábalni?


Ki fog megszabadítani ettől az élettől, amit a bűn és a halál ural? Istennek hála! A válasz Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van! (Róma 7:24/b-25/a, NLT-fordítás, második kiadás)


Íme, egy kínai keresztény bizonyságtétele! „Az élet útján jártam, amikor beleestem egy mély árokba. Az árok tele volt depresszióval, csüggedéssel és bűnnel. Amíg ott feküdtem, arra járt Mohamed, és így szólt. »A te hibád, hogy az árokban vagy. Megsértetted Allahot, ez pedig a megérdemelt büntetésed.« Ezt követően jött Marx, és ezt mondta. »Az osztályharc miatt vagy az árokban. Lázadj fel!« Én viszont még a kormányváltás után is az árokban voltam. Majd Buddha jött arra, és így szólt. »Nem is igazán vagy az árokban. Csak úgy gondolod, hogy ott vagy. Az egész csak illúzió. Nyugodj meg!« Azután Konfuciusz haladt el mellettem, és ezt mondta. »Itt az önmegvalósítás tíz lépése, amellyel ki tudsz jönni az árokból. Ha eléggé küzdesz, végül ki fogsz tudni mászni.« De akármennyire is küzdöttem, nem jutottam ki abból, mert túl mély volt.

Egy napon pedig arra járt Jézus Krisztus, és meglátott az árkomban. Szó nélkül levetette a fehér köntösét, és lejött mellém a sárba. Azután az erős karjaival felemelt, és kijuttatott az árokból. Hála Istennek, hogy Jézus megtette értem azt, amit én nem tudtam volna megtenni magamért.”

Jézus megtette érted azt, amit te nem tudtál volna megtenni magadért.

Ha szeretnél gyógyulást az életedben, akkor el kell hinned, hogy Krisztus meg tud változtatni. A rómaiakhoz írt levél 7. fejezetének 24-25. verse ezt közli. „Ki fog megszabadítani ettől az élettől, amit a bűn és a halál ural? Istennek hála! A válasz Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van!” (NLT-fordítás, második kiadás)

A megoldás a problémádra egy személy. Ki lesz az életed Ura? Ki fog irányítani? Te, avagy Jézus Krisztus? Amikor Ő uralkodik feletted, akkor képes vagy uralni a problémádat.

Istennél megvan az erő, amire szükséged van. Ő segíteni fog rajtad!

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit jelent, ha Isten az életed Ura?
  • Jézus megtette azt, amit te nem tudtál volna megtenni magadért. Mi az, ami túlságosan nagy ahhoz, hogy egyedül kezeld, és ezért ma rá kell bíznod?
  • Hogyan tudod megmutatni Istennek, miszerint elhiszed, hogy meg tud változtatni?

 

Istennek nem csak a tetteiért, hanem Önmagéért is köszönettel tartozunk

„A hálaadás egy olyan áldozat, amely igazán dicsőít engem." (Zsoltárok 50:23, NLT fordítás)

Bármikor, amikor köszönetet mondasz valakinek, kifejezed a személy iránti tiszteletedet. Például, amikor azt mondom a feleségemnek: „Drágám, annyira hálás vagyok ezért a nagyszerű hálaadásnapi vacsoráért, amit készítettél”, én csak kimutattam az iránta való tiszteletemet. Amikor azt mondom az anyósomnak: „Meg szeretném köszönni, hogy életet adtál Kay-nek, és így feleségül vehettem", szintén a tiszteletemet fejezem ki az anyósom iránt. A tiszteletemet mutatom ki azzal is, mikor azt mondom valakinek, „Köszönöm, hogy kinyitotta nekem az ajtót”, vagy „Köszönöm, hogy eljött az istentiszteletre". A hála kinyilvánítása egy másik személy iránti tisztelet kifejezésének a módja.

A Biblia szerint ez Istenre is ugyanúgy érvényes: „A hálaadás egy olyan áldozat, amely igazán dicsőít engem." (Zsoltárok 50:23, NLT fordítás). Amikor köszönetet mondasz, az idődből áldozol. Időbe telik azokon a dolgokon gondolkodni, amiért hálával tartozol.

A feleségem szereti, amikor köszönetet mondok azokért a dolgokért, melyeket megtesz értem. Azonban ha csak ez minden, amit valaha is mondok, akkor jogosan gondolkodna el azon, hogy „A férjem valóban engem szeret, vagy csak azokért a dolgokért szeret, amiket megteszek érte?” Egy bizonyos ponton a hálaadás magasabb szintjére kell lépni, amely már nem csak egyfajta köszönet a feleségem által megtett dolgokért, hanem köszönet azért, aki ő valójában. Ez a köszönetnyilvánításnak egy mélyebb, magasabb formája.

Ha a gyerekeid csak olyankor mondanának köszönetet, amikor zsebpénzt kapnak, elgondolkodhatnál, hogy vajon ők engem szeretnek, vagy csak a pénzemet szeretik?

Ha csak annyit teszel, hogy hálát adsz Istennek azért, hogy bekerültél ebbe a társadalmi osztályba, vagy, hogy megadta neked ezt az ételt, vagy mindazon dolgokért, amiket megkaptál, érdemes megkérdezned magadtól: „Valóban szeretem Istent, vagy csak azokat a dolgokat szeretem, amelyeket Istentől kaptam?”

Meg kell tanulnunk, hogy ne csak azokat a dolgokat köszönjük meg Istennek, melyeket megtett, hanem azt is, aki Ő valójában: „Istenem, köszönöm, hogy a bölcsességed nagyobb az enyémnél. Köszönöm, hogy te jobban tudod, hogy mi tesz boldoggá engem, mint én magam. Köszönöm, hogy következetes vagy, mikor én nem vagyok az. Köszönöm a szereteted és az irgalmasságodat, és hogy mindig igazságos vagy. Köszönöm, hogy minden a javamra szolgál, akkor is, ha én nem értem."

A „Köszönöm Istenem az ételt, amit adtál” hálán túlmutató „Köszönöm Istenem azt, aki vagy” hála ezen formájával, nemcsak hogy kimutatod Isten iránti tiszteleted, de mélyebb lelki gyökereket is nyersz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Számos orvosi kutatás bizonyítja, hogy a hála a legegészségesebb emberi érzelem. Szerinted miért?
  • Hogyan segít a radikális hála abban, hogy közelebb kerülj Jézushoz?
  • Ezen a héten minden nap kezdd azzal a napot, hogy tíz olyan dologra gondolsz, amelyet Istennek köszönhetsz. A hét elteltével vizsgáld meg, hogy ez mennyiben befolyásolta a magatartásodat, és milyen hatással volt a mindennapjaidra.

komment
süti beállítások módosítása