Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Légy SIKERES – Koncentrálj a jellemed fejlődésére!-Miért késlekedik Isten olykor az imádságunkra adott válaszaival?-Sose kételkedj a fényben

2018. november 24. 10:46 - Andre Lowoa






Légy SIKERES – Koncentrálj a jellemed fejlődésére!


De nemcsak ennek örülünk, hanem a megpróbáltatásoknak is, amelyeket ki kell állnunk. Miért? Mert tudjuk, hogy ezek türelmes kitartást fejlesztenek ki bennünk. A türelmesség eredménye a kipróbált jellem, abból pedig reménység származik. Róm 5:3-4 (Egyszerű fordítás)


Bármilyen állásnál, amit valaha is megkaphatsz, sokkal fontosabb, hogy a munkád nyomán te magad milyenné formálódsz. Tehát, éppen ezért, hogy sikeres lehess a munkádban, koncentrálj a jellemed fejlődésére!

Jegyezd meg, ahhoz, hogy SIKERES légy:
Sokat számít a lelkesedés!
Istennek dolgozol valójában!
Koncentrálj a jellemed fejlődésére!

Az állásodat nem viszed magaddal a mennybe. Elismerésül kapott aranyórákat vagy kitüntetéseket sem vihetsz magaddal. Egyedül önmagadat viszed, tehát jó lenne, ha a jellemed épülne. Hiszen Istent sokkal jobban érdekli az, hogy kivé válsz, mint az, amit teszel.

Nézzük meg újra a mai bibliaverset, mert sokan tévedésben élnek a kísértéssel kapcsolatban. Úgy vélik, ha megtérnek, kísértésekkel nem találkoznak többé.
Fontos észrevenned, hogy sosem fogod kinőni a kísértést. Sőt valójában minél közelebb vagy Istenhez, annál inkább a Sátán ellensége leszel, aki még inkább igyekszik majd téged kísérteni. A jó hír viszont az, hogy jóval nagyobb erőt kaptál, azért, hogy ellenállhass.

Amikor a munkád során vesznek körül a kísértések – legyél goromba, húzd fel magad, légy büszke vagy mohó – jusson eszedbe, hogy minden egyes kísértés nem csak arra lehetőség, hogy a jót válaszd, hanem arra is, hogy fejlődjön a jellemed.

Például, ha egy idegesítő munkatársaddal találkozol, az lehet számodra kísértés, hogy összevessz azzal az emberrel. A Bibliában viszont azt olvassuk, hogy áldjuk azokat, akik átkoznak minket, és imádkozzunk azokért, akik bántanak minket. Tehát ahelyett, hogy felidegesítenéd magad, használd a lehetőséget úgy, hogy Istent dicsőítse.

Imádkozz így: „Uram, köszönöm neked ezt az embert, arra kérlek, hadd legyen egy jó napja. Imádkozom azért, hogy megismerjen téged, és hogy áldd meg őt.” Ha így teszel, két dolog fog történni:

Először is, a Sátánt felbosszantod azzal, hogy Isten dicsőül meg. Minél többször Istent dicsőíted meg, annál kevésbé fogja a Sátán ugyanazt kísértésként felhasználni.
Másodszor, észre fogod venni, hogy amint Isten szavát valóra váltod, az életedben természetes módon fejlődik az istenfélő jellem.




Miért késlekedik Isten olykor az imádságunkra adott válaszaival?

„Ne félj, Zakariás, meghallgatásra talált a te könyörgésed” (Lukács 1:13, NIV fordítás).

Egyszer hallottam egy történetet egy fiatal lányról, aki levelet írt egy misszionáriusnak, hogy így próbálja bátorítani őt, és biztosítsa támogatásáról. Nyilvánvalóan előzőleg kioktatták, hogy ne is kérjen választ a levelére, hiszen a misszionáriusok igen elfoglaltak. Így tehát amikor a levél célba ért, a misszionárius nagy lelkesedéssel olvasta: „Tisztelt Misszionárius Úr! Imádkozunk Önért. De ne fáradjon, nem várunk választ.”

Azt hiszem, ez a kislány akaratán kívül összegezte a legtöbb keresztyén ember imaéletét. Sokat imádkozunk, de nem is várunk választ! Azonban változtatnunk kell hozzáállásunkon, ha választ akarunk kapni Istentől!

Először is hajlandóaknak kell lennünk Istenre hagyni, hogy „a maga idejében” válaszoljon, azaz a saját menetrendje, a saját időzítése szerint – ahányszor csak Isten úgy gondolja, hogy így lesz a legjobb.

Néha nehéz elhinnem, hogy Isten válaszolni fog az imáimra. Ám ha Isten egyszer elküldene egy angyalt hozzám, aki a szemembe mondaná, hogy „Rick, azért jöttem, hogy elmondjam, Isten megválaszolta az imádságod”, akkor azt hiszem, meg lennék győzve.

A Biblia elmeséli Zakariás történetét, aki igen idős volt, és feleségének, Erzsébetnek nem lehettek gyermekei. Gábriel angyal megjelent előtte, és így szólt hozzá: „Ne félj, Zakariás, meghallgatásra talált a te könyörgésed” (Lukács 1:13, NIV fordítás). Gábriel azzal folytatta, hogy Erzsébet fiút fog szülni, aki végeredményben „előkészíti majd az utat, hogy felkészült népet állítson az Úr elé”. Zakariás erre így felel a 18-as igeversben: „Hogyan lehetek bizonyos ebben?” Ő alapból szkeptikus. Miért nem hitte el?

Mert évekkel azelőtt felhagyott az erre irányuló könyörgéssel. Ha felületesen olvasod ezt az igeverset, úgy tűnhet: „Elment a templomba. Imádkozott. Erre jött az angyal és így szólt: ’Könyörgésed válaszra talált.’” A valóság ezzel szemben az, hogy már évekkel korábban abbahagyta a gyermekért való fohászkodást. Pedig Isten már akkor meghallgatta Zakariás esengéseit. Valójában a Szentírás e szakaszának angol NIV (New International Version - a szerk.) fordításában használt igeidő („your prayer has been heard” - a szerk.) is arra utal, hogy „a meghallgatásra találás” már megtörtént.  

Isten azonnal megválaszolja imádságainkat, ám időnként késlekedik az ajándék átadásával. Hogy miért? Mert először változtatni akar rajtunk. Isten számára lényegesebb, hogy éretté formáljon, mint hogy megkönnyítse az életed. Miután megtanultad a helyes hozzáállást, Isten szabad utat enged magának, hogy a probléma megoldásán munkálkodjon.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Vázold fel, milyen az imádsághoz való viszonyulásod – és hogyan változott hozzáállásod az elmúlt évben.
  • A Biblia mely ígéreteire támaszthatsz igényt imádságaidban?
  • Hogyan formált át Isten, amikor várnod kellett az imádságodra adott válaszára?  




Sose kételkedj a fényben

 

„Most, hogy a legrosszabbon túl vagyunk, örömmel tudatjuk, hogy a lelkiismeretünk és hitünk helyén van, és meg tud birkózni a világgal – és ennél még fontosabb, hogy előttetek is felemelt fejjel járhatunk. Viszont ez az utat nem emberi bölcsességgel tettük meg. Isten segített minket, hogy rá tudjunk figyelni oszthatatlanul. (2 Korinthus 1:12, MSG fordítás)

Függetlenül a körülményeidtől és az érzéseidtől, tarts ki Isten változatlan jelleme mellett!

A 2 Korinthus 1:12-ben azt olvassuk, hogy „Most, hogy a legrosszabbon túl vagyunk, örömmel tudatjuk, hogy a lelkiismeretünk és hitünk helyén van, és meg tud birkózni a világgal – és ennél még fontosabb, hogy előttetek is felemelt fejjel járhatunk. Viszont ez az utat nem emberi bölcsességgel tettük meg. Isten segített minket, hogy rá tudjunk figyelni oszthatatlanul. (MSG fordítás)

A te körülményeid nem változtatják meg Isten jellemét. Az Ő kegyelme még mindig teljes erejében van, és Ő mindig veled van, még akkor is, amikor esetleg nem érzed.

Emlékeztesd magad arra, mely tudod, hogy örökkévaló igazság Istenről: Ő jó, Ő szeret, Ő veled van, Ő tudja, hogy éppen min mész keresztül, Ő figyel rád, és jó terve van az életeddel.

Raymond Edman, Billy Graham egyik mentora egyszer azt mondta, hogy "Sose kételkedj a sötétben azzal kapcsolatban, amit Isten megígért a világosságban!"

Tehát, mit mondott Isten a világosságban, amit most kétségbe vonsz a sötétségben? Mit gondolsz, miért kételkedsz most Istenben? Emlékezz, hogy a körülményeid nem változtatják meg Isten jellemét!

Beszéljetek róla

  • Mit tanultál Istenről és az Ő szeretetéről az életed könnyebb, jobb időszakában?
  • Hogyan segíthetnek ezek az igazságok átvészelni az életed nehéz időszakait?



komment
süti beállítások módosítása