Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért nem közli Isten a következő lépést?-Tanulj meg SIKERES lenni a munkádban!

2018. november 22. 10:17 - Andre Lowoa



Miért nem közli Isten a következő lépést?


Amikor ígéretet teszel Istennek, ne halaszd megtenni. Istennek nem telik öröme a bolondokban.” (Préd 5:4a; NLT-fordítás, 2. kiadás)

Bizonyára sokféle dologgal tisztában vagy azzal kapcsolatban, amit Isten szeretne elvégezni az életedben. De akkor miért nem teszed meg azt? Isten nem fog kötelezni téged a második lépés megtételére addig, amíg az első lépést nem tetted meg. Néhányan azt mondják, „Tudni szeretném Isten tervét a karrieremmel / házasságommal kapcsolatban”, Isten azonban így fogalmaz. „Térjünk vissza az alaphoz. Olvasod a Bibliát? Jársz házi csoportba? Fizeted a tizedet? Beszélgetsz velem?” Azzal kell kezdened, amiről tudod, hogy Isten elvárása az életedre nézve.

Szóval, mi az, amit már tudsz, hogy meg kellene tenned, de még nem tetted meg? Mi a következő lépésed?

Lehet, hogy már több mint egy éve jársz gyülekezetbe, és meg kellene tenned a következő lépést azzal, hogy hivatalosan is a tagjává válsz. Lehet, hogy a bemerítésért imádkozol, de szükséges lenne ezt a naptáradban is feltüntetni. Lehet, hogy egy olyan közösséget keresel, amelynek tagjaival meg lehetne osztani az életed történéseit; és az is lehet, hogy ezt a házi csoportot neked kellene elindítani a saját otthonodban! Lehet, hogy Isten már megmutatta az ajándékodat, és tudod, hogyan találd meg az útját annak, hogy másokat szolgálj.

Továbbra is arra vársz, hogy megtedd ezeket a jövő hét vagy a következő év végén, mindamellett, miszerint tisztában vagy azzal, amit Isten már kijelentett neked?

Mire vársz?

A prédikátor könyve 5. fejezetének 4. verse ezt mondja. „Amikor ígéretet teszel Istennek, ne halaszd megtenni. Istennek nem telik öröme a bolondokban.” (Préd 5:4a; NLT-fordítás, 2. kiadás)

Ne késlekedj! Tedd meg azt, amiről tudod, hogy meg kell tenned!

Imádkozz ma így! „Uram, az útmutatásodra van szükségem az életemben. Hiszem, hogy te vezetsz engem. Segíts, hogy halljam a hangodat, és ne siessek annyira sose, amikor már nem hallak téged. Atyám, amikor nem is értem, akkor is segíts nekem, hogy benned bízzam, és megértsem, a te utad az én javamat szolgálja. Uram, mi az én következő lépésem? Segíts nekem megtenni azt, amit már régóta tudok, hogy meg kellett volna tennem. Segíts nekem, hogy ne keseredjek el. Segíts hogy ne féljek, hanem benned bízzam. Jézus nevében kérlek. Ámen.”




Tanulj meg SIKERES lenni a munkádban!

 

„Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van." (Préd. 9:10)



Tárasadalmunk azt tanította nekünk, hogy a sikert egy személy foglalkozása és anyagi helyzete alapján határozzuk meg. De mit kér azért Isten, hogy áldását adja munkádra? Isten számára a motivációd, a munkád módja és értelme többet jelent, mint maga a pénz. Ez csupán azért van, mert az egyedüli dolog amit a mennybe magaddal viszel, az a jellemed és nem a karriered.

Ezen a héten szeretném, ha megnéznénk a hét kulcsmondatot, amivel elnyerheted Isten áldását a munkádra. Mindezek alapja a SIKERES (az angol SUCCEED szó alapján – ford. megjegyz.) betűszó.

Ha szeretnéd, hogy Isten megáldja munkádat, az első dolog amit meg kell jegyezned az a következő: Sokat számít a lelkesedés!

A lelkesedés nem azon múlik, hogy mennyire érdekes a munkád vagy mennyire fizetik meg, hanem azon, hogy miért teszed azt, amit teszel. A lelkesedni szó lényegében a görög en theos-ból ered ami azt jelenti: "Istenben".

Ha szeretnél a munkádban lelkes lenni, jegyezd meg a következő három dolgot:

1. A munkád Istentől való próba. Isten próbára tesz a munkádon keresztül, hogy lássa mit bízhat rád az örökkévalóságban: "Aki hű a kevesen, a sokon is hű az; és a ki a kevesen hamis, a sokon is hamis az....És ha a másén hívek nem voltatok, ki adja oda néktek, a mi a tiétek?" (Luk 16,10-12).

2. Isten figyeli mit teszel, akkor is amikor más nem lát. Ha a világ legunalmasabb munkája is a tied, Isten figyel, hogy lássa a hozzáállásodat: "Igyekezz, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, aki szégyent nem vall." (2 Tim 2, 15).

3. A hozzáállásod meghatározza az örömödet. Egy vacak munka vacak munka marad, de ennél csak az rosszabb, ha panaszkodsz miatta: "A gyorsaknak keze uralkodik; a rest pedig adófizető lesz." (Péld 12,24). Minden a te hozzállásodon múlik.

Nem fogsz boldogulni az életben, ha nem változtatod meg ahhoz a munkádhoz való hozzáállásodat, amit jelenleg végzel. A Róm 12,11 azt mondja: "Az igyekezetben ne legyetek restek; lélekben buzgók legyetek; az Úrnak szolgáljatok."




komment
süti beállítások módosítása