Fájdalmad gyakran Isten célját tárja fel

„Isten megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat… Amikor minket nyomasztanak a terhek, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van! Mert amikor mi magunk vigasztalást nyerünk, egészen bizonyosan megvigasztalunk titeket. Aztán ti is türelemmel el tudjátok hordozni ugyanazokat a dolgokat, melyeket mi elszenvedünk.” (2Korinthus 1:4a, 6 - NLT 2. kiadás)

o-forgiveness-facebook.jpg

Fájdalmad gyakran Isten célját tárja fel számodra. Isten sohasem vesztegeti el a fájdalmat. Ha fájdalmas helyzeten mentél keresztül, azt szeretné, hogy segíts másoknak ugyanazokon a fájdalmakon túljutni. Azt akarja, hogy oszd meg másokkal. Isten fel tudja használni a te életed problémáit mások javára. Tény, hogy éppen azok a dolgok, amelyeket leginkább szégyellsz az életedben, amelyek leginkább nehezedre esnek, ezek lehetnek a legnagyobb szolgálattá más emberek számára.

Ki tudna jobban segíteni annak, aki éppen csődben van, mint az, aki már keresztülment a csődön? Ki tudna jobban segíteni valakinek, aki most a függőséggel küzd, mint az, aki már megküzdött a függőséggel? Ki tudna jobban segíteni egy speciális nevelési igényű gyermek szüleinek, mint az, aki már felnevelt egy ilyen gyermeket? Ki tudna jobban segíteni valakinek, aki elvesztette a gyermekét, mint az, aki szintén elveszítette a gyermekét?

Éppen az a dolog, amit legjobban utálsz az életedben, az az, amit Isten jóként akar használni az életedben. 

A Bibliában azt olvassuk, hogy „Isten megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat… Amikor minket nyomasztanak a terhek, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van! Mert amikor mi magunk vigasztalást nyerünk, egészen bizonyosan megvigasztalunk titeket. Aztán ti is türelemmel el tudjátok hordozni ugyanazokat a dolgokat, melyeket mi elszenvedünk.” (2Korinthus 1:4a, 6 - NLT 2. kiadás)

Ezt hívják megváltó szenvedésnek. Ez az, amikor valamilyen problémán, fájdalmon mások javára mégy keresztül.

Ez az, amit Jézus tett. Mikor meghalt a kereszten, Ő nem érdemelte meg a halált. Azért szenvedett, hogy neked jobb legyen, hogy megmentett légy, hogy bemehess a Mennybe.

Nagyon sokféle különböző oka lehet az életedben a problémáknak, fájdalmaknak, szenvedésnek. Néha te hozod magadra a bajt, ami történik veled. Az ostoba döntéseidnek fájdalmas következményei lesznek az életedben. Ha túlköltekezel, olyan dolgokat veszel meg, amit nem engedhetsz meg magadnak, feléled a jövődet, mély adósságba kerülsz és elveszted a házad, nem mondhatod, hogy „Istenem, mért engedted meg, hogy elveszítsem a házam?” Nem hibáztathatod Istent a te rossz döntésedért.

Más problémáidban azonban ártatlan vagy. Más emberek bűnei, butaságai, fájdalmai téged is megsebeznek. És életed fájdalmai közül néhány megváltó szenvedés. Isten gyakran megengedi, hogy nehézségeken menjünk keresztül, hogy segíthessünk másokon.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyek azok a problémák az életedben, amelyekről Istent kérdezed, vagy csodálkozol, hogy miért történtek meg veled?
  • Hogyan használhatod fájdalmas megtapasztalásaidat mások szolgálatára?
  • Mit gondolsz, miért nem mindig jelenti ki Isten a céljait számunkra? Hogyan kellene válaszolnunk ebben az esetben?
Isten nem egy "Megvagy!" Isten

 

"Bízd az ÚRra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid" Péld 16:3

Isten az életcéljaid mellett áll; céllal teremtett téged és azt akarja, hogy elérd ezeket a célokat. Ez Isten, a te alkotód, ő adhat sikereket neked, senki más.

Tudni azt, hogy Isten a te oldaladon áll, megváltoztatja az egész világképedet. Nem gondolsz már többé úgy Istenre, mint valakire, aki csak néz le a mennyből arra várva, melyik pillanatban ordíthat rád, hogy "Megvagy!", mikor elrontasz valamit.

Ez hihetetlenül jó hír!

Ez azt jelenti, hogy nem kell félned Istentől, mert Isten veled van. Mégis vannak emberek, akik annyira félnek Istentől, hogy már attól is idegesek lesznek, ha beszélni kell róla. Tudod, miért? Bűnösnek érzik magukat, és aztán arra gondolnak, "Ha közelebb kerülök Istenhez, akkor csak ki fog oktatni. Emlékeztet majd mindenre, amit valaha rosszul tettem és aztán még rosszabbul érezhetem magam!"

Kevés dolog állhat ennél távolabb az igazságtól. Jézus azt mondta: "Nem azért jöttem, hogy megítéljem a világot, hanem, hogy megmentsem". Valójában Jézus azt mondja: "Nem azért jöttem, hogy megszidjalak; azért jöttem, hogy megmentselek."


Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?Szerző: Andre Lowoa  2018.11.07. 10:41