Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne add át magad félelmeidnek-Találjuk meg magunkat a szolgálatban-Tegyél félre, fektess be a jövőbe

2018. november 05. 10:16 - Andre Lowoa

 

Ne add át magad félelmeidnek


Kiszabadított bennünket a halálos veszedelemből, sőt, ezután is meg fog szabadítani. Őbenne reménykedünk, hogy a jövőben is mindig megszabadít. (2Kor 1:10, GNT fordítás)

Isten figyel rád, ne hallgass hát félelmeidre. Ez egy döntés: bízz Istenben és ne add át magad a félelmeidnek.

A Biblia ezt mondja a Korintusiakhoz írt második levél 1. rész 10. versében: "Kiszabadított bennünket a halálos veszedelemből, sőt, ezután is meg fog szabadítani. Őbenne reménykedünk, hogy a jövőben is mindig megszabadít." (2Kor 1:10, GNT fordítás)

Isten azt ígéri a hívők számára, hogy nem számít, mi történik velünk, azt Ő a javunkra fordítja - ha szeretjük Őt és követjük Őt. Ha hívő vagy, azt írja a Biblia, hogy minden a javadra válik - nem minden jó, ami történik, de minden a javadra válik.

Ez azt jelenti, hogy nem kell többé a félelmeinkre hallgatnunk. Nincs olyan nehézség, döntési helyzet, kudarc, szerencsétlenség az életben, amiből Isten egy hívő számára végső soron ne tudna jót kihozni. Nem kell tehát félnünk a jövőtől.

A félelmeid megmutatják, hogy életed mely területén nem bízol Istenben. Készíts ma egy listát a félelmeidről és kérd Istent, segítsen neked beazonosítani, miért vannak félelmeid azon a területen. Majd ezután kérd Őt, segítsen bizalommal helyettesíteni félelmeidet.

Nos, a következő lépés nagyon fontos: SZÁMÍTS arra, hogy Isten elkezdi megtanítani neked, hogyan bízhatsz benne minden egyes félelmed esetében. Majd figyelj, hogyan fog ebben neked segíteni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen félelmeket azonosítottál be az életedre vonatkozóan?
  • Miért van az, hogy életed bizonyos területein bízol Istenben, más területeken nem?
  • Mikor fordult elő veled az, hogy Isten közbelépett az életedben, amikor arra számítottál, hogy nem fog közbelépni?



Találjuk meg magunkat a szolgálatban

"Mindannyian a saját jelentőségünket és szerepünket az Ő testének részeként találjuk meg." (Róma 12:5 MSG fordítás)

awaken-the-good-samaritan-in-you.jpg

Valamire odaszánod az életed. Mi lesz az - karrier, sport, hobbi, hírnév, gazdagság? Egyiknek sincs maradandó jelentősége. A szolgálatnak van igazi nagy jelentősége. A szolgálaton át vezet az út ahhoz, hogy felfedezzük életünk értelmét. A Biblia ezt mondja: "Mindannyian a saját jelentőségünket és szerepünket az Ő testének részeként találjuk meg." (Róma 12:5 MSG fordítás)

Ahogy együtt szolgálunk Isten családjában, az életünk az örökkévalóság szempontjából fontossá válik. Isten arra akar használni téged, hogy változást hozzon a világba. Rajtad keresztül akar munkálkodni. Nem az számít, hogy milyen hosszú életet élsz, hanem az, hogy odaszánod-e azt. Nem az a lényeg, mennyit éltél, hanem, hogy hogyan.

Milyen kifogásod van rá, ha nem vagy tagja egy szolgálatnak sem?

* Ábrahám öreg volt.
* Jákob bizonytalan volt.
* Lea csúnya volt.
* Józsefet bántották és igazságtalanul bántak vele.
* Mózes dadogott.
* Gedeon szegény volt.
* Sámson túlságosan függött egy másik személytől.
* Ráháb erkölcstelen volt.
* Dávidnak viszonya volt valakivel, és családi problémái voltak.
* Illés meg akart halni.
* Jeremiás depressziós volt.
* Jónás vonakodott.
* Naomi özvegy volt.
* Keresztelő János különc volt (hogy enyhén fogalmazzunk).
* Péter lobbanékony és ingerlékeny volt.
* Márta sokat aggodalmaskodott.
* A samaritánus asszonynak volt néhány rossz házassága.
* Zákeus népszerűtlen volt.
* Tamásnak kételyei voltak.
* Pálnak rossz volt az egészsége.
* Timóteus félénk volt.

Nos, ez elég sok olyan tényező, ami miatt valaki alkalmatlan lenne a szolgálatra, de Isten mindegyiküket használta az Ő szolgálatában. Használni akar téged is, ha abbahagyod a kifogások keresését.

Beszéljünk róla:

* A te szolgálatod mennyire fontos a gyülekezetben?
* Ha csak egy heted lenne vissza az életedből, hogy szeretnéd eltölteni azt az időt? Milyen szolgálatba szeretnéd fektetni az időd?



Tegyél félre, fektess be a jövőbe

Van egy kérdés, amit, ha felteszel magadnak, segíthet, hogy ne költsd el a pénzed: "Tényleg szükségem van erre?"

"Drága kincs és olaj van a bölcs hajlékában, az ostoba ember pedig eltékozolja azt." Péld. 21:20

Ha Isten áldását akarod a pénzügyeidre, akkor meg kell tanulnod félretenni és a jövőbe fektetni. A Biblia sokat beszél a pénzügyi befektetésekről.

Valójában a Péld. 21:20 Isten IQ-tesztje! Lássuk, milyen okos vagy: a bölcs emberek félretesznek, a bolondok pedig elköltik, amit kapnak.

Meglep az a tény, hogy Japánban az emberek átlagosan 25%-át félreteszik a jövedelmüknek? Az európaiak átlagosan 18%-át. Míg az amerikaiak tavaly 1%-kal többet költöttek mint amennyit keresnek. Sok ember a nyugdíjas éveiben iszonyú szegény lesz, mert nem kezdett el gyűjteni elég korán; nem fektetett a jövőbe, ami az egyik legfontosabb lett volna.

De van egy kérdés, amit, ha felteszel magadnak, segíthet, hogy ne költsd el a pénzed. Igazán egyszerű. Kérdezd meg magadtól, mikor valamit készülnél megvenni: "Tényleg szükségem van erre?". Aztán pedig légy őszinte magadhoz!

Például: Tényleg szükségem van egy új kocsira? - Hát, tudom, hogy jó lenne... De tényleg szükségem van egy új autóra? Tényleg szükségem van erre az felújításra? -Tudom, hogy jó lenne, de tényleg szükségem van rá?

A legfőbb pénzügyi igazság ez: ha elköltöd a pénzed, többé már nem a tied. Míg, ha félreteszed, a pénzed dolgozik neked. Legtöbbünkkel az a probléma, hogy mi dolgozunk a pénzünkért, ahelyett, hogy hagynánk, hogy a pénzünk dolgozzon nekünk. Ha Isten akarata szerint kezeled a pénzügyeidet, akkor kijöhetsz az adósságaidból és áldott lehetsz.

A Biblia azt tanítja, könnyen jött pénz, könnyen megy, de az apránként szerzett jövedelem, nő. "Könnyen szerzett vagyon elfogy, de aki keze munkájával gyűjt, az gyarapodik." Péld. 13:11

Sok ember azt gondolja: "Nem tudnék sokat félretenni, úgyhogy inkább nem is teszek félre semmit". De ez nem a félretett pénz mennyiségéről szól, hanem a következetességről. Szép lassan növekedni fog, amit félre teszel.

Tehát fizess először Istennek, aztán magadnak. Ha pedig félreteszed a pénzed, akkor hagyod, hogy az dolgozzon neked.

 



komment
süti beállítások módosítása