Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A munkád, mint Isten dicsőítésének eszköze-A nem szolgáló keresztény ellentmondás-Bocsáss meg, mert neked is megbocsáttatott

2018. november 02. 10:13 - Andre Lowoa

A munkád, mint Isten dicsőítésének eszköze

 

„Minden munkátokat szívvel-lélekkel végezzétek, mint akik nem embereknek, hanem az Úrnak dolgoznak." (Kolossé 3:23)
?

Ahogy belépsz az előtted álló, céltudatosan eltervezett évtizedbe, fontos, hogy észrevedd, hogy a munkád lehet egy olyan cselekedet, mellyel kifejezed Isten felé az imádatodat. Valójában, ha azt szeretném, hogy Isten áldása legyen a pénzügyeimen, akkor a hivatásomat mindenképp egy Istent imádó cselekedetté kell alakítanom.

Mit is jelent ez? Arról beszélek, hogy nem számít, mit csinálsz – utcát sepersz, egy vállalat főnöke vagy épp főállású anya vagy – a munkád több, mint egyszerű munka. A Biblia azt írja, hogy amíg itt vagy a földön, használd a munkádat az imádat egy kifejeződéseként.

Ez azt jelenti, hogy bármit is teszel, azt tedd lelkesedéssel. Ha nincs benne szíved-lelked, akkor nem a számodra megfelelő munkát végzed. Ha nem úgy végzed, hogy szíved-lelked benne van, akkor bűnt követsz el. Nem én mondom ezt, hanem a Biblia.

Miért dolgozz teljes szívvel-lélekkel? Mert „az Úrnak” dolgozol, és „nem az embereknek”. Tegnap megtudtuk, hogy Isten a bérünk és az „ellátmányunk”. Ő a „főnökünk” is. Lehet, hogy van valaki, aki a „felügyelő” szerepét tölti be, de valójában egy magasabb hatalmat szolgálunk. Nem számít, mit teszek, legyen az egy étel elkészítése, egy számla aláírása, egy elemzés elvégzése, egy üzlet megkötése, értékesítés, kézbesítés – akármi is legyen, úgy kell elvégeznem, mintha Istennek végezném, így az imádat egy kifejeződése lesz.

Luther Márton, aki a reformáció elindítója volt, azt vallotta, hogy akár tehenet is fejhetünk Isten dicsőségére. WC-t is pucolhatsz Isten dicsőségére. Miért? A magatartásod árulja el, hogy „Istenem, amit teszek, azt érted teszem”. Például, vegyük azt, hogy ágyakat vetsz meg egy hotelben. Mindjárt szebben veted meg azokat az ágyakat, ha arra gondolsz, hogy „úgy teszem ezt, mintha Jézus aludna azokban az ágyakban”.

Ha mindenhez úgy viszonyulnál, mintha Istennek tennéd, és nem úgy, mintha embereknek, hogyan változna meg a munkához való viszonyod?



A nem szolgáló keresztény ellentmondás

 

"Ugyanígy ti is, testvéreim, meghaltatok a törvény számára a Krisztus teste által, s ezért másé vagytok: azé, aki feltámadt a halottak közül, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek" (Róma 7:4)

Az elhívásod a megtérésre magába foglalja az elhívásod a szolgálatra, mert ez a kettő ugyanaz. Bármi is legyen a munkád, a karriered, te főállású szolgáló kereszténynek vagy elhívva. Egy nem szolgáló keresztény ellentmondás.

A Biblia azt mondja: "Mert ő szabadított meg minket, és ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint" (2 Tim 1:9a).
Péter hozzáteszi: "Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe" (1Péter 2:9a).

Isten szolgálatára vagy elhívva. Régebben talán azt hitted Isten elhívását csak a misszionáriusok, pásztorok, apácák és más "tejes állású" gyülekezeti dolgozók tapasztalhatják meg, de a Biblia azt mondja, hogy minden keresztény szolgálatra van elhívva. (Efézus 4:4-14; emellett Róma 1:6-7, 8:28-30; 'Korinthus 1:2, 9, 26, 7:17; Filippi 3:14, 1Péter 2:9; 2 Péter 1:3)

Bármikor, amikor Isten adta képességeidet használod mások megsegítésére, betöltöd az elhívásodat. A Biblia azt mondja: "Ugyanígy ti is, testvéreim, meghaltatok a törvény számára a Krisztus teste által, s ezért másé vagytok: azé, aki feltámadt a halottak közül, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek" (Róma 7:4).

Néhány kínai gyülekezetben úgy köszöntik az új hívőket, hogy azt mondják: "Jézusnak lett egy új szempárja, hogy lásson, új fülei, hogy halljon, új kezei, hogy segítsen velük és új szíve, hogy szeressen másokat".

Beszéljünk róla:

* Mennyi időt töltesz Istennek hasznos munkával?
* Hogyan segíti és bátorítja a te munkád a többi keresztényt és a vezetődet a gyülekezetben?




Bocsáss meg, mert neked is megbocsáttatott

 

“Ahogyan az Úr megbocsátott nektek, ti is úgy bocsássatok meg egymásnak!” ( Kolossé 3:13b)

A Biblia azt mondja, hogy három oka van annak, amiért el kell engedned a múltban történteket és azokat az embereket, akik megbántottak, és ez egyáltalán nincs semmilyen összefüggésben azzal, hogy az illető megérdemli-e ezt, avagy nem.

  1. Meg kell bocsátanod azoknak, akik megbántottak, mert Isten megbocsátott neked. A Kolossébeliekhez írott levél 3:13.versében ezt mondja az ige: “Ahogyan az Úr megbocsátott nektek, ti is úgy bocsássatok meg egymásnak!” (Kolossé 3:13b) Ha olyan ember akarsz lenni, aki megbocsátó, akkor először is el kell fogadnod Isten megbocsátását, Jézus Krisztuson keresztül. A Biblia azt mondja, hogy Isten, Jézuson keresztül emberi formát öltött és a Földre jött, hogy megbocsátást nyerjen mindaz, ami valaha elromlott. Ő kifizette az árat azért, hogy nekünk már ne kelljen. Ez az Örömhír!
  2. Meg kell bocsátanod azoknak, akik megbántottak, mert a harag és a neheztelés fogságban tart. A Prédikátor könyvének 7:9 versében ezt írja a Biblia: “... mert a harag a bolondokra jellemző.” A harag és a neheztelés nyomorúságossá tesz, és a mútba ragadva tart; és ha a múltban vagy ragadva, akkor a múlt tart fogva téged. Minden alkalommal, amikor neheztelsz vagy zokon veszel valamit, az a valami irányít téged. Néhányan közületek még mind a mai napig engednek az  5, 10 vagy 20 évvel ezelőtti sérelmeknek, amit emberek ejtettek rajtatok. Ez elég nagy butaság. Ne engedjétek, hisz nem okozhatnak sérelmet ezentúl. A múlt már a múlt. El kell engedned!
  3. Meg kell bocsátanod azoknak, akik megbántottak, mert a jövőben több megbocsátásra lesz szükséged. Jézus ezt mondja a Máté evangéliumának 6:16. versében: “Mert ha megbocsátjátok az embereknek bűneiket, akkor Mennyei Atyátok is megbocsát nektek.” A megbocsátás oda-vissza működik; nem zsákutca, hisz nem kaphatod meg azt, amit nem vagy hajlandó odaadni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen helyzetben vagy helyzetre szükséges alkalmaznod a megbocsátást az életedben ahhoz, hogy elmozdulj a múltból, múlttól?
  • Mi az a bűn, amiről azt hiszed, hogy nem vagy képes megbocsátani?
komment
süti beállítások módosítása