Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mit kell tenned azért, hogy igaz maradj-Ne csak ismereteink legyenek Istenről, hanem kezdjünk el bízni is Benne-Nem kell elfelejtened-Nem szolgálat ÁLTAL, hanem szolgálatRA lettünk megváltva

2018. november 01. 10:05 - Andre Lowoa

 



Mit kell tenned azért, hogy igaz maradj


"Hogy maradhat egy fiatal a tisztaság ösvényén? Úgy, hogy a te szavad által él." (Zsoltárok 119:9, NIV fordítás)

Egy olyan világban, ami teljes mértékben a külsőségek megszállottja, hogyan tudsz igaz maradni, miközben mindenki más hamissá válik? Nincs bennük becsület. Ők csak rohannak és csalnak. Nem tartják meg az ígéreteiket.

Te hogy tudsz igaz maradni?

Csak egy út van. Jobban kell azzal törődnöd, hogy Isten helyeselje az életed, mint azzal, hogy a többi ember elfogadjon. Ez az egyetlen módja annak, hogy becsületes emberré válhass. Ugyanis, ha törődsz azzal, hogy Isten mit gondol, akkor helyesen fogsz cselekedni. Ha jobban érdekel az, hogy a többi ember mit gondol, akkor gyakran fogsz rossz irányba haladni.

A Zsoltárok 119:9-ben a következőket olvashatjuk:  "Hogy maradhat egy fiatal a tisztaság ösvényén? Úgy, hogy a te szavad által él." (NIV fordítás)

Egyetlen módon lehetsz biztos abban, hogy mit helyesel Isten és mit gondol rólad; a Biblia olvasása által. Isten Igéje szerint kell élned! Ha nem ezt teszed, akkor nem lesz elég erőd és kitartásod ahhoz, hogy becsületesen élj.

Lelki erőre van szükség ahhoz, hogy becsületben élhess, mert sokszor ami helyes, nem népszerű. Bele fogsz fáradni abba, hogy azt tedd ami helyes, hogy igaz maradj, hogy helyes motiváció lebegjen előtted. Mindezekhez fel kell szerelkezned és fel kell frissülnöd.

Ezt meg tudod tenni azáltal, hogy olvasod és tanulmányozod a Bibliát, Isten Szavát.

Beszéljetek róla

  • Hogy ad neked erőt Isten Szavának az olvasása?
  • Miért fontos memorizálnod a Szentírást?
  • Milyen ígéreteket kaptál Istentől a Biblia által, amik bátorítanak, amikor meg kell hoznod a helyes döntést, akkor is ha az nem igazán népszerű? 




Ne csak ismereteink legyenek Istenről, hanem kezdjünk el bízni is Benne

„ ..Isten sok dolgot bízott rád. Őrizd meg ezeket! Tartsd magad távol azoktól az emberektől, akik ostoba dolgokat beszélnek, amik nem Istentől valók! Kerüld el azokat, akik az igazság ellen érvelnek! Ezek azt mondják, hogy ők ismerik, mi az igazi „tudás”— amely azonban csak üres fecsegés. Egyes emberek, akik azt állítják, hogy bennük megvan ez a „tudás”, már el is fordultak a hittől.” (1 Timóteus 6:20-21. Egyszerű fordítás)

A fej és a szív között 45 cm távolság van. De sajnos sok ember pontosan ugyanígy 45 cm-re van attól, hogy bejusson a mennyországba. Rendelkeznek tudással Istenről a fejükben, de a szívükbe nem engedték be Őt. Intellektuálisan hisznek az evangéliumban, de soha nem hagyták, hogy az átformálja a szívüket.

Sokáig koptattam az iskolapadot -összesen 24 évig-  mire megszereztem a diplomám mesteri és doktori fokozatát. Őszintén szólva azonban, sok mindent elfelejtettem már azokból a dolgokból, amiket akkor tanultam.

De soha nem felejtettem el a legfontosabb igazságot, amit valaha tanultam. Mégpedig azt, hogy Isten teremtett minket, és hogy célja van az életünkkel. Amíg ezt nem értjük meg, addig nem fogjuk megtalálni életünk értelmét.

Nem a saját magad által kigondolt célokért teremtett meg Isten.

A Biblia azt írja: „ ..Isten sok dolgot bízott rád. Őrizd meg ezeket! Tartsd magad távol azoktól az emberektől, akik ostoba dolgokat beszélnek, amik nem Istentől valók! Kerüld el azokat, akik az igazság ellen érvelnek! Ezek azt mondják, hogy ők ismerik, mi az igazi „tudás”— amely azonban csak üres fecsegés. Egyes emberek, akik azt állítják, hogy bennük megvan ez a „tudás”, már el is fordultak a hittől.” (1 Timóteus 6:20-21. Egyszerű fordítás)

Talán ismered a húrelméletet. Talán ismered a káoszelméletet. Talán otthonosan mozogsz a kvantumfizikában. De ha nem ismered Istent, akkor soha nem fogod megismerni léted valódi értelmét.

Az életed végén Isten egy ’záróvizsga’ elé állít. Azonban van egy jó hír. Nyitott könyves vizsga lesz. Minden kérdésre ott van a válasz a Bibliában.

Ezen a teszten Isten nem fogja megkérdezni, hogy milyen iskolai eredményeid voltak. Nem lesz kíváncsi arra, milyen magasra jutottál karrierépítésed során.Sőt, a bankszámla egyenlegedet sem fogja átnézni.

Ehelyett azt fogja kérdezni tőled: Megismertél engem? Kapcsolatot formáltál a Fiammal, akit elküldtem a Földre, hogy meghaljon érted a kereszten?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan nehéz továbbmozdulni az istenismeret felől az Isten iránti bizalom irányába?
  • Mit gondolsz, miért hagyták abba sokan a kapcsolatépítését Istennel?
  • Ha Isten ma megkérdezné: "Ismered-e a Fiamat?"  - hogyan válaszolnál?





Nem kell elfelejtened


„Azt pedig tudjuk, hogy minden javukra szolgál azoknak, akik Istent szeretik és akiket Ő a céljainak megfelelően elhívott.” (Róma 8:28, NIV fordítás)

Sokszor hallottuk már a mondást: „Bocsásd meg és felejtsd el!” De van egy kis gond ezzel: nem tudjuk megtenni.  Ez lehetetlen! Nem tudjuk teljesen elfelejteni a minket ért sérelmet. Valójában meg sem lehet próbálni elfelejteni, mert amikor megpróbálod elfelejteni, pont arra a dologra koncentrálsz, amit szeretnél elfelejteni.

Isten nem azt kéri tőled, hogy felejts, hanem azt, hogy bízz Benne és lásd meg, hogy Ő hogyan tud abból a dologból valami jót kihozni. Ez fontosabb a felejtésnél, mert így meg tudod majd köszönni Istennek a jót, amit kihozott a helyzetből. Azt nem tudod megköszönni Neki, amit elfelejtesz.

A Római levél 8. fejezetének 28. verse szerint: „Azt pedig tudjuk, hogy minden javukra szolgál azoknak, akik Istent szeretik és akiket Ő a céljainak megfelelően elhívott” (NIV ford.).

Nem azt állítja ez az igevers, hogy minden dolog jó, mert bizony nem az. A rák, a betegség, a halál, a válás, a háború, a nemi vagy egyéb erőszak nem jó dolgok. Az életben sok rossz és gonosz dolog is történik. Nem minden Isten akarata, ami a világban történik.

De Isten azt mondja, hogy jót fog kihozni az élet rossz dolgaiból, ha bízol benne. Amikor odamész Hozzá és azt mondod: „Uram, Neked adom az életem minden darabját”, akkor Ő békességet ad cserébe. Békességet ad a szívedbe, ami abból fakad, hogy tudod azt, hogy még ha nem is érted az életedben lévő fájdalmat, akkor is meg tudsz bocsájtani, mert tudod, hogy Isten ezt valami jóra fogja felhasználni.

Nem kell elfelejtened a rosszat, amit veled tettek. Egyébként se sikerülne, hiába is próbálnád! És Isten azt mondja, hogy nem is kell elfelejtened. Csak meg kell bocsátanod és utána figyelni, hogy Ő hogyan hoz ki valami jót abból.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit kell tenned ma azért, hogy megbocsáss valakinek, aki rosszat tett veled, hogy aztán túlléphess ezen a dolgon?
  • Miként tapasztaltad meg az életedben, hogy Isten jót hozott ki egy nehéz helyzetből?




Nem szolgálat ÁLTAL, hanem szolgálatRA lettünk megváltva

 

"Mert ő szabadított meg minket, és kiválasztott az ő szent munkájára, nem azért, mert kiérdemeltük volna, hanem az ő terve alapján."
(2 Tim. 1:9, LB alapján)


Isten azért szabadított meg, hogy szolgáld Őt. A Biblia mondja, "Mert ő szabadított meg minket, és kiválasztott az ő szent munkájára, nem azért, mert kiérdemeltük volna, hanem az ő terve alapján." 2 Tim. 1:9 (LB alapján)

Isten megváltott, hogy az ő "szent munkáját" végezhesd. Nem szolgálat ÁLTAL, hanem szolgálatRA lettél megváltva. Isten Királyságában van számodra egy hely, egy cél, egy szerep és egy rendeltetés, amit be kell töltened. Ez ad jelentőséget és értéket az életednek.

Jézus a saját életével fizetett azért, hogy kifizesse az üdvösségedet. A Biblia emlékeztet minket, "Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1. Kor. 6:20)

Nem bűntudatból, félelemből vagy kötelességből szolgáljuk Istent, hanem örömmel és mély hálából azért, amit értünk tett. Neki köszönhetjük az életünket. A megváltás által a múltunk megbocsáttatott, a jelenünk értelmet nyert és a jövőnk biztonságba került. Pál ezeknek a hihetetlen ajándékoknak a fényében a következőre jutott: "Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek." (Róma 12:1)

János apostol azt tanította, hogy a mi szerető szolgálatunk mások felé azt mutatja, hogy valóban megváltottak vagyunk. Azt írja, "Mi tudjuk, hogy átmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük testvéreinket." (1. János 3:14a)

Ha nincs bennem szeretet mások felé és vágy mások szolgálatára, ha csak a saját szükségleteimmel vagyok elfoglalva, meg kell kérdeznem magamtól, vajon Krisztus valóban ott van-e az életemben... Egy megmentett szív akar szolgálni!

Beszéljünk róla!

* Hogyan változik meg a szolgálatod, amikor hálából szolgálsz és nem bűntudatból?
* Mit gondolsz, Isten szerint hogyan kellene használnod a testedet, hogy őt dicsőítsd?




komment
süti beállítások módosítása