Mi a Jó Hír?


„Isten a maga igazságát nyilatkoztatja ki benne hitből hitbe.”
(Róma 1:17)

„A Jó Hír megmutatja, Isten hogyan teszi igazzá az embereket önmagával – ez hittel kezdődik és hittel végződik.” (NCV – fordítás)

A Jó Hír az, hogy ha Isten kegyelmében bízunk, amely Jézus Krisztus munkája által megment minket, akkor a bűneink meg vannak bocsátva, életcélt kapunk és ígéretet egy mennyei otthonra.

Isten senkit sem teremtett úgy, hogy ne szeretné. Mindenki fontos számára. Mikor Krisztus kitárta kaját a kereszten, azzal ezt mondta: „Látod, ennyire szeretlek!” A Biblia ezt mondja: „A Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy egy meghalt mindenkiért…” (2.Korinthus 5:14a)

Törődnünk kell a nem hívőkkel, mert Isten törődik velük. A szeretet nem enged más választást. A Biblia azt mondja: „A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” (1.János 4.18)


A szülő befut az égő házba, hogy mentse a gyermekét, mert a gyermeke iránti szeretete nagyobb, mint a félelme. Ha félsz megosztani a Jó Hírt azokkal, akik körülötted vannak, kérd Istent, hogy töltse be a szíved szeretettel irántuk.

A Biblia azt mondja: „Nem azt akarja [az Isten], hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.” (2.Péter 3:9b)

Mit vagy kész tenni azért, hogy az ismerőseid a Mennybe jussanak?

* Meghívod őket a gyülekezetbe?
* Megosztod velük megtérésed történetét?
* Meghívod őket egy étkezésre?
* Imádkozol értük minden nap, míg meg nem térnek?

Ne hagyd ki a lehetőségeket, amiket Isten ad neked. A Biblia azt mondja: „Bölcsen viselkedjetek a kívül állók iránt, a kedvező alkalmakat jól használjátok fel!” (Kolossé 4:5)

Milyen módon jelent számodra áldást a becsületesség?


 

„Az igaz ember az igazság talaján áll, még utódai is áldottak lesznek." (Példabeszédek 20:7, GW fordítás)

blog-integrity.jpg

A Bibliában azt olvassuk, hogy Isten megáldja az igazakat (Máté 5:8). Milyen áldásokra számíthatsz, ha hitelesen és tiszta szívvel éled az életed?

Önbizalom

Ha becsületes vagy, olyan ember leszel, akivel szeretnek mások időt tölteni, mert tudod, hogy ki vagy és hogy merre tartasz.

A Példabeszédek 10:9-ben azt olvassuk, hogy "Az igaz ember biztonságban jár, de aki görbe utakat követ, azt rajtakapják.” (NLT fordítás, második kiadás)

Ha nem az igazság útját járod, akkor ahhoz az emberhez hasonlítasz, aki hóvihar után egy jeges ösvényen egyensúlyoz. Minden energiád arra megy el, hogy ne ess orra. Ha igaz ember vagy, szilárd talajon állsz.

Tartós örökség

A legnagyszerűbb örökség, amit magunk után hagyhatunk, az az igazságban járás: ez generációról generációra öröklődik, minden más elvész. Halálod után a családod szétosztja a pénzedet, és elkölti. A munkádat valaki másnak adják. A trófeáid a kukában, majd a szeméttelepen végzik.

A jellemed viszont hatással van a körülötted lévőkre, és később a következő generációkra is. Ez egy tartós örökség.

A Biblia a Példabeszédek 20:7-ben azt mondja, hogy "Az igaz ember az igazság talaján áll, még utódai is áldottak lesznek." (GW fordítás)

Örökkévaló jutalom

Máté 25:21-ben azt olvassuk, hogy "Jó és hűséges szolga vagy. Mivel kis dolgokban hűséges voltál, nagyobb dolgokat bízok rád." (NCV fordítás)

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a jutalmat életünk nagy pillanataiért kapjuk, amiket mindenki látott. De igazából a kis dolgok számítanak, amelyekben az igaz utat választottad. Minden kis bátorító szó, amit a héten mondasz valakinek; minden apró kedvesség; minden egyes alkalom, amikor ellenállsz a kísértésnek örökkévaló jutalmat hordoz.

Ez az igazság ereje és a hatása nem csak mostanra érvényes, hanem az örökkévalóságra is!

Beszéljetek róla

  • Gondolj egy helyzetre, amikor nem az igaz utat választottad, pedig azt kellett volna. Milyen hatással volt ez rád érzelmileg, testileg és lelkileg?
  • Az, hogy igazságban jársz, milyen hatással lesz a következő generációra? 
  • Mik azok az apró dolgok, amelyeket mások talán észre sem vesznek, de te kimutathatod velük Isten iránti hűségedet?Szerző: Andre Lowoa  2018.10.31. 10:35