Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hogyan gondoskodik rólad Isten munkahelyeden keresztül?-Isten szeretete elfedi a hibáidat-Kérd barátaid imatámogatását-Kérd meg Istent, hogy segítsen elérni

2018. október 13. 10:22 - Andre Lowoa

 

Hogyan gondoskodik rólad Isten munkahelyeden keresztül?


“Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint, dicsőséggel a Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:19, ESV fordítás)

 

Kibe illetve mibe veted bizalmad?

Ha a bankszámládtól, a munkahelyedtől, vagy a befektetéseidtől várod a biztonságot, ez azt jelenti, hogy bizonytalanságban élsz, mert bármelyiket bármikor elveszítheted.

Olyan valamitől kell a biztonságodat várnod, amit nem tudnak tőled elvenni - Istentől. Ha Isten áldásait szeretnéd az életedben, akkor Isten gazdagságában kell bíznod a sajátod helyett.

A Bibliában a következőket olvassuk Isten vagyonáról: “Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint, dicsőséggel a Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:19 ESV fordítás)

A munkahelyed nem lehet a biztonságod alapja. A munkád egy csatorna, de Isten a forrás. Ha ezt megérted, sokkal kevesebb stressz lesz az életedben. Hadd mondjam el még egyszer: A munkahelyed egy csatorna, de Isten az ellátásod forrása.

Ha mondjuk megnyitnád a csapot a konyhádban és nem jönne belőle víz, mit csinálnál? Azt mondanád: "Jaj nekem! Kifogyott a világunk a vízből! Nem folyik víz a csapból, biztosan semmi sem maradt belőle az egész világon"?

Persze, hogy nem. Tudnád, hogy a probléma nem a forrással van. Rengeteg víz van a világon. A hiba a csatornában van; eldugult valahol.

Ha egy csatorna eldugul az életedben és a csap nem működik, Isten ugyanilyen egyszerűen meg tud nyitni egy másik csapot. Ha Isten bezár egy ajtót az életedben, kinyithat egy másikat. Ha egy másik ajtó zárul be, kinyithat egy ablakot, amin ki tudsz mászni.

Istent nem határolják a te képességeid és lehetőségeid. A munkahelyed egy csatorna. Ha azt gondolod, hogy a munkahelyed tart pénzügyi biztonságban, akkor egész életedben bizonytalanságban fogsz élni. Meg kell értened, hogy Isten az ellátásaid forrása, és bízhatsz benne, hogy pontosan tudja, hogy mire van szükséged és meg is adja azt.

A munkahelyek jöhetnek és mehetnek. A bankszámlák megtelnek és kifogynak. A gazdaságok felfutnak és válságba kerülnek. A tőzsdék sikeresek lehetnek vagy beeshetnek. Mindez nem számít!

Bízhatsz Isten gazdagságában a biztonságoddal kapcsolatban.

Beszéljetek róla:

  • Amikor Isten gazdagságába helyezed a bizalmadat, ez miként hat arra, ahogyan a pénzügyeidet kezeled?
  • Elzáródott egy csap az életedben mostanában? Hogyan tudod Istennek megmutatni, hogy bízol benne a pénzügyi biztonságoddal kapcsolatban?
  • Mit mutatnak meg a befektetéseid és pénzügyeid az életed fontossági sorrendjéről?




Isten szeretete elfedi a hibáidat


„Az Ige testté lett, és közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” János 1:14

Isten szeretete bensőséges és személyes. Ő közel jött hozzánk Krisztusban, és ez azt jelenti, hogy többé nem rejtegethetjük előle a tökéletlenségünket és a hibáinkat. Minden hibánkat ismeri.

Ez az Isteni példaadás azt jelenti, hogy nekünk is bensőségesen és személyesen kellene szeretnünk egymást, túllátni egymás hibáin és gyengeségein, mintegy Isten kezének munkáit látva egymásban; tudva azt, hogy nekünk is vannak hibáink és gyengeségeink, de ennek ellenére Isten még a mi életünkben is aktívan munkálkodik.

Ha tudjuk és hisszük azt, hogy Isten feltételek nélkül szeret minket, akkor nem kell többé a hibáink miatt aggódnunk; akkor nem a félelmeinkhez kell igazodnunk, hanem Krisztushoz (Róma 12:2). Ha nem hisszük el, hogy Isten feltételek nélkül szeret, akkor megpróbálunk majd olyan álarcok mögé elrejtőzni, amelyek tökéletesnek és hibátlannak mutatnak minket. De amikor álarcok mögé rejtőzünk, tulajdonképpen Isten tervét szabotáljuk – hiszen ő látni szeretne minket; azt, ahogyan szeretet-közösségben élünk.

Az igazság tehát az, hogy Isten szeretete tökéletes, és szeretné elfedni minden hibánkat Jézus Krisztusban.

Isten sokkal nagyobb annál, hogy egyszerűen csak felállítsa a diagnózist a problémáinkról, vagy éppen elítélné a hibáinkat (Zsoltárok 130:10); ehelyett közel jön hozzánk, és életünk minden elrontott területére megoldást kínál:

* Az ürességbe teljességet és megelégedettséget hoz (Kolossé 2:9-10)
* A szükségben támogat (Filippi 4:19)
* A halálból életre kelt (Efézus 2:1, 5)
* Az eltaszítottságból újra közel hoz (Róma 5:10-11)
* A tökéletlen életbe tökéletes szeretetet hoz (1János 4:10)

Minél inkább tudatában vagyunk Isten szeretetének, annál kevésbé leszünk öntudatosak. Egyre kevesebb időt és energiát fektetünk majd abba, hogy tökéletesnek tűnjünk és az életünk olyan legyen, mint amilyennek mi szeretnénk látni. Ehelyett több energiát fektetünk abba, hogy más emberek felé szolgáljunk, létrehozva egy - ugyan tökéletlen – közösséget, amelyet Isten szeretete jár át.

Beszéljünk róla:

* Kérdezd meg magadtól: mi tart vissza attól, hogy egy valódi közösséghez csatlakozzak?





Kérd barátaid imatámogatását

"Ezután Dániel hazament és tudtára adta a dolgot társainak, Hananjának, Mísáélnak és Azarjának, majd sürgette őket, hogy könyörögjenek irgalomért a menny Istenéhez, hogy e titok miatt ne vesszenek el a babiloni bölcsekkel együtt." (Dániel 2:17-18 NLT fordítás)

Isten mindig próba elé állít, mielőtt megáld. 

A próba néha embereken keresztül jön, akik látszólag lehetetlent kérnek tőlünk – például a főnököd arra kér, hogy fejezz be egy feladatot egy lehetetlen határidőre.

Korábban már leírtam, mit tegyél először: mondj nemet a pánikra, szerezz minél több információt és kérj egy kis időt.

Ezután kérj imatámogatást a barátaidtól. Dániel is ezt tette azután, hogy a király - aki már megöletett néhány embert emiatt - egy álom megfejtésére kérte.

A Biblia azt mondja, Ezután Dániel hazament és tudtára adta a dolgot társainak, Hananjának, Mísáélnak és Azarjának, majd sürgette őket, hogy könyörögjenek irgalomért a menny Istenéhez, hogy e titok miatt ne vesszenek el a babiloni bölcsekkel együtt" (Dániel 2:17-18 NLT fordítás).

Dániel tudta, hogy ez egy nagy feladat. A királyság sorsa volt veszélyben. A király nem tudott tisztán gondolkozni, és majdnem megöletett mindenkit a királyi udvarban. Ezért Dániel szolgálatba állította az imatámogatóit.

Vannak olyan imatámogatóid, mint Dánielnek, akikhez a nehéz időszakokban fordulhatsz?

Nem akkor kell összeverbuválni a csapatod, amikor valami baj történik. Ezeket a támogatókat még a válsághelyzet bekövetkezése előtt kell magad mögé állítani.

Előbb vagy utóbb, de fogsz nehéz élethelyzetbe kerülni - lehetetlen feladatokat kapsz majd, vagy nehéz, problémákkal teli napok köszönnek rád. 

Kik lesznek azok, akiknek a segítségét kéred, amikor nehéz helyzettel állsz majd szemben? Nincs szükséged sok emberre, de jó, ha négy, öt barátra tudsz számítani, akik mögötted állnak, amikor próbákon mész át.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Fontosnak tartod az imatámogatást?
  • Kikhez fordulhatsz imatámogatásért, különösen akkor, amikor rendkívül nehéz helyzetben vagy? 
  • Láttad-e már Isten munkáját mások életében, akikért imával közbenjártál?





Kérd meg Istent, hogy segítsen elérni azt, amit szeretnél


Akkor ezt mondta: URam, Ábrahámnak, az én uramnak Istene! Adj eredményt még ma, és mutasd meg hűségedet az én uram, Ábrahám iránt! (1Mózes 24:12)

A negyedik lépés ahhoz, hogy az életben elérd, amit szeretnél, nagyon egyszerű: kérd meg Istent, hogy segítsen neked.

1. lépés: Határozd meg a jelenlegi helyzetedet
2. lépés: Nevezd meg konkrétan, hogy mit szeretnél
3. lépés: Vedd elő Isten ígéreteit
4. lépés: Kérd Isten segítségét

Miután megtaláltad Isten igéjében a neked szóló ígéretet, imádkozz és kérd Istentől, hogy tegyen eredményessé – ahogy Eliézer is tette.
De biztos, hogy rendben van az, ha sikerért imádkozol? Igen! Milyen más választási lehetőséged van? Arra fogod Istent kérni, hogy hadd vallj kudarcot? Eliézer példájából világosan láthatjuk, hogy ha a motivációd jó, akkor semmi gond nincs azzal, ha Istentől kéred, hogy Ő adjon sikert a célod elérésében.
Amikor a sikereddel másokon segítesz és Istent dicsőíted, akkor az, hogy azért imádkozol, hogy eljuss odáig, nem egy önző cselekedet. Az egy eszköz a jó bizonyságtételre. Tulajdonképpen azt mondj a Bibila: „Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” (Zsid. 4:16)
Az 1Mózes 24-et tovább tanulmányozva meg fogod látni, hogy Eliézer az egész küldetése során imádkozott. Imádkozik a 12. versben a kezdeteknél, amikor Náhór városába érkezett. Majd az 52. versben Rebeka családja előtt is imádkozik.
A mai kérdésem tehát számodra: Szoktál imádkozni a céljaidért? Szoktál imádkozni a jövődért? Szoktál imádkozni az álmaidért vagy inkább megtartod őket magadnak?
Az imáidból kiderül néhány dolog. Először is az, hogy mennyire veszed komolyan a céljaidat. Hogyha nem imádkozol értük, nem is igazán törődsz velük. Ha csak egyszer imádkozol értük, akkor nem a vágyaidról van szó, hanem csak múló szeszélyekről.
A másik, ami az imádságaidból kiderül az, hogy mennyire függsz Istentől a céljaid elérésében. Ha sosem imádkozol a céljaidért, munkádért, anyagi helyzetedért, akkor valójában egyik terülen sem függsz Istentől. Minél inkább Istentől függ az életed, annál többet imádkozol.
Tehát határozd meg a jelenlegi helyzetedet, döntsd el, mit szeretnél, találj egy olyan isteni ígéretet, amire támaszkodhatsz, és kérd Isten segítségét.




Örök értéke van annak, amit értékesnek tartasz?

 

Azután ezt mondta nekik (Jézus): "Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyon tartja meg." (Lk 12,15)


A betörő már a lakásban volt, amikor az asszony hazaért. Először nem vette észre, de érezte, hogy valami nincs rendjén.

S akkor a férfi rárontott. A padlón verekedve a nő hátranyúlt, hogy találjon valamit, amivel megvédhetné magát. Megragadott egy ollót, ami egy kosárban feküdt egy halom papíros mellett.

Az életét féltve, lesúlytott az ollóval olyan erősen, ahogy csak tellett tőle, és megölte a férfit.

Azt gondolta: "Hű, ez aztán hatásos egy tévé jelenet."

Az ok, amiért mindezt elmeséltem az, amit az asszony mondott, mikor a rendőrség megérkezett. Igyekeztek rájönni, mit kereshetett a betörő, és az egyik detektív megkérdezte: "Van valami értékes a lakásában?"

Te mit válaszolnál? Ékszer? Plazma tévé? Az új számítógép? Pótolhatatlan családi ereklye?

Tudjátok mit mondott a nő, amikor megkérdezték tőle, hogy van-e valami érték az otthonában?

"Igen, a kilencéves lányom."

Ahogy Rick pásztor is említette a héten, Isten azt akarja, hogy azokra a dolgokra összpontosítsunk, amelyeknek örök értékük van. Az embereknek az életedben örök értékük van. A birtokolt tárgyaknak nem.

Amint végiggondolod, hogy örök értékűek a családtagjaid és minden egyes barátod, megváltozik-e a kapcsolatod velük? És mi a helyzet a bosszantó szomszédokkal vagy az érzéketlen munkatársakkal? Tudva, hogy ők is örök értékek, meg fog változni a kapcsolatod velük?
komment
süti beállítások módosítása