Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A legjobb alkalom arra, hogy szeress - a MOST-Az alkalmazás hídja: 3 kérdés, amelyet bármelyik bibliai résznél feltehetsz

2018. október 13. 10:21 - Andre Lowoa

 

A legjobb alkalom arra, hogy szeress - a MOST


„Amikor csak lehetséges, cselekedj jót azokkal, akik rászorulnak. Soha ne mondd embertársaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most is tudnál segíteni nekik.” (Példabeszédek 3:27-28 GNT fordítás)

 

Az elmúlt napokban azokról az igazságokról beszéltünk, amelyek segítenek nekünk abban, hogy emlékeztessük magunkat arra hogyan összpontosítsuk az életünket és erősítsük a kapcsolatainkat. A harmadik igazság ez: a legjobb alkalom arra, hogy szeress – a MOST.

A Példabeszédek 3:27-28 azt mondja: „Amikor csak lehetséges, cselekedj jót azokkal, akik rászorulnak. Soha ne mondd embertársaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most is tudnál segíteni nekik.” (Példabeszédek 3:27-28 GNT fordítás)

Miért a MOST pillanata a legjobb, hogy kifejezd szeretetedet? Mert nem tudod mennyi lehetőséged lesz ezt megtenni még. A körülmények változnak. Az emberek meghalnak. A gyermekek felnőnek és elhagyják otthonukat. Nem garantált a holnapod. Ha ki akarod fejezni a szeretetedet, akkor jobban teszed, ha MOST teszed.

Charles Colson és George McGovern politikai ellenfelek voltak. Az 1972-es elnökválasztási kampányban egymás ellen dolgoztak. De mindketten megbánták.

Colson azt írta: „Ahogy visszatekintek az életemre, a legjobban azt sajnálom, hogy nem töltöttem több időt a gyermekekkel. Ha a család az elsőrangú az életedben, akkor ezt azt jelenti, hogy egy olyan kultúrával kerülsz szembe, ahol az anyagiasság és a munkamánia az uralkodó. Azt is jelenti, hogy nem fogsz a karrieredben olyan gyorsan előre haladni, mint mások teszik. Azt is jelenti, hogy egy alacsonyabb életminőséget is elfogadsz tudván, hogy jót teszel a gyermekeidnek azzal, hogy érzelmi biztonságot nyújtasz, amire építhetik majd ők is az életüket.”

McGovern egy könyvet írt a lányáról Terry-ről, aki 1994-ben alkoholizmusban halt meg. A tragédia után McGovern megtalálta Terry naplóját és felismerte, hogy nem volt olyan jó apa, mint amilyennek ő képzelte magát. Amíg 18 órákat töltött egy nap a politikai csatározásaival, Terry otthon volt és naplót írt, amelyben leírta, hogy hiányzik neki az édesapja és valószínűleg ő nem hiányzik az édesapjának. Hiszen ha hiányozna neki, akkor törődne vele. McGovern tanácsokat is írt szülőknek: „Mutassátok ki szereteteteket gyermekeitek felé azzal, hogy több időt töltötök velük, főleg a kamasz korban – ne számítson most a karrieretek. ez az az út, amit senki sem bánt még meg."

„Mindent odaadnék, ha még egy délutánt Terry-vel tölthetnék. Ha elmondhatnám neki mennyire szeretem. Ha lehetne még egy boldog pillanatunk, amelyből annak idején olyan kevés jutott nekünk.”

Ne tétovázz! Sosincs későn! A legjobb alkalom arra, hogy szeress – a MOST.

Beszéljetek róla:

  • Kivel kellene elkezdened több időt tölteni?
  • Milyen tevékenységeket kellene kiiktatnod a napirendedből, hogy több időd legyen azokra az emberekre, akiket szeretsz?





 

Az alkalmazás hídja: 3 kérdés, amelyet bármelyik bibliai résznél feltehetsz

 

 

Az Úr tényleg áldozatot és felajánlásokat akar? Nem! Nem álozatot akar. Azt akarja, hogy engedelmeskedj neki." (1Sám 15,22b CEV ford.)

 

Ha még nem alkalmaztad Isten Igéjét az életedben, bizonyára frusztrált lehetsz. Hogyan fogj hozzá? Ma 3 kérdést írok le neked, amelyeket a Biblia minden részének olvasásakor föltehetsz magadban és ezeknek a megválaszolása segít a bibliai igazságok alkalmazásában. A 3 kérdés tehát:

 

1. Mit értett a Szentírás, amikor ezt a részt írták?
2. Mi az időtlen igazság amögött, amit Isten mondott?
3. Mit jelent ez az én életemben?

 

Ezt a folyamatot "alkalmazás-hídnak" hívjuk. Hidat építünk a Biblia szava és a mi világunk között. Próbáljuk megépíteni ezt a hidat, amikor a Korinthusi első levél 8. részét olvassuk. Olvasd el az 1Kor 8, 1-13-at és tedd fel magadnak a fenti kérdéseket.

 

1. Mit értett a Szentírás ezalatt, amikor ezt a részt írták?
Voltak emberek a korinthusi gyülekezetben, akik tudták, hogy a bálványok semmit sem jelentenek és az ételáldozatnak, amit nekik ajánlottak fel, nincs mágikus ereje. Csak egy sima hamburger volt, vagy egy jó steak. Nem ártott az, ha megették, hiszen a báéványok, akiknek áldozták őket, nem valódiak. Tehát ez a csoport szabadon megehetett akármit, de nem voltak tekintettel másokra. Mert voltak ott kezdő hívők is, akiket ez a gyakorlat kétségek közé kergetett. Azt gondolták, hogy a hívőknek nem szabad megenni olyan áldozatot, melyet más isten oltárán áldoztak fel. Pál ezért kéri az érettebb hívőket, hogy a hitbeli érettségükkel ne botránkoztassák meg azokat, akik még fiatalabbak a hitben.

 

2. Mi az időtlen igazság amögött, amit Isten mondott?
Ne arra használd a Krisztusban elnyert szabadságodat, hogy másokat támadj vele! A szabadságot a szeretet gyakorlására kell használni.

 

3. Mit jelent ez az én életemben?
NEm gyakran fordul elő velünk, hogy áldozati húst kellene fogyasszunk. Azt hiszem nálatok sem túl gyakori. Akkor ez nem túl valószerűtlen számunkra? Ha az időtlen igazság ez: "Ne használd arra a szabadságodat, hogy másokat támadj vele! A szabadságot mások szeretetére kell használni." Ez annyit tesz, hogy érzékenynek kell lennünk másokra, akik körülöttünk vannak, mert ebben mutatkozik meg a szeretet. Kérdezd meg: "Istenem, van bármi, amit önzésből, arroganciából vagy érzéketlenségből teszek másokkal, ami mások elbotlását okozza? Felvualkodottá tesz a tudásom, amelyet a hitemmel nyertem, vagy nem megfelelően szeretem a társaimat?"

 

Alkalmazd ezt a három kérdést, amikor a naponta Bibliát tanulmányozod, és Isten világossá teszi előtted, hogy mit kell tenned annak alapján, mit az Ő Igéjében olvastál.

 

Beszéljetek róla:
- Gondoljkodj el egy olyan bibliai történten, amit ismersz. AMikor újra olvasod ezt a részt és ezt a 3 kérdést megválaszolod utána, felfedezel valami újat, amit az életedben is bevezethetsz?
- Hiszed, hogy Isten azt szeretné, hogy a Szentírást útmutatóul használd az életedre? Hiszed, hogy az igazságai időtlenek és az üzenetek még mind a mai napig érvényesek?
- Hogyan mutathatod meg a hitedet a cselekedetekben?





komment
süti beállítások módosítása