Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Szeretnél felhagyni az aggódással?-Találj olyan barátokat, akik építenek téged-Vizsgáld a Bibliát kérdésekkel!

2018. október 07. 10:40 - Andre Lowoa


 

Szeretnél felhagyni az aggódással?

 

"Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." (Mt.6:32-33)

Ha egy hívő aggódik, az egy mélyebben fekvő problémáról árulkodik. Az aggódás azt jelzi, hogy Jézus nem az első helyen áll az életedben.
A prioritásaink nincsenek a helyükön, amikor aggódunk. Isten úgy alkotott meg minket, hogy Ő legyen az első helyen az életünkben. Ha bármikor átveszi valami a helyét, nő az aggodalom bennünk.

Ha a karrieredet helyezed az első helyre, akkor azért fogsz aggódni miatta, mert nem akarod elveszíteni. Ha egy kapcsolatot helyezel az első helyre, akkor amiatt fogsz aggódni. Attól fogsz félni, hogy elveszíted a kapcsolatot.

Az Istennel való kapcsolatot senki sem veheti el tőlünk. Ez állandó, maradandó.
Ha Őt helyezzük a listánk elejére, nem kell aggódnunk amiatt, hogy elveszítjük. Ezért nincs is miért aggódnunk.

A Biblia azt mondja: "Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." (Mt.6:32-33)

Szeretnél felhagyni az aggódással? Helyezd Istent és az Ő királyságát az első helyre életedben. Csak Érte élj!
Mindig ez a kezdőpont, hogy megszabadulj az aggodalmaktól.
Hogyan változtatja meg mindez azt, ahogy manapság élsz?




Találj olyan barátokat, akik építenek téged

"Ne tévelyegjetek: „A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!" (I. Korinthus 15:33.)

Őszintén egyetértek azzal, hogy Isten azt szeretné, legyenek nem-hívő barátaid. Isten szeretné hogy mindenkit szeress, légy kedves mindenki irányába és légy képes bárkinek segíteni. Ha nincs egyetlen nem-keresztény barátod sem, akkor nem lesz körülötted senki, akinek hallania kellene az Örömhírt.

A legjobb barátaidnak viszont kereszténynek kellene lenniük, erős hívőknek.

Mindig sokkal egyszerűbb valakit lehúzni mint felemelni. Ezért kell megbizonyosodnod afelől, hogy azok az emberek akikkel időt töltesz a jó irányba terelnek. Nekik építeniük kellene téged, nem pedig eltörni.

Hol szeretnél lenni 10 év múlva? Milyen ember szeretnél lenni? Mondj nekem magadról két dolgot és én megmondom hol leszel anélkül, hogy ismernélek. Mondd el nekem, hogy milyen emberekkel töltöd az időd és miket olvasol. Ez a két tényező meghatározza a jövődet.

A Biblia azt tanítja, hogy "Ne tévelyegjetek: „A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!" (I. Korinthus 15:33.)

A barátaid túl fontosak ahhoz, hogy csak véletlenszerűen válassz. Céltudatosnak kell lenned. Ezért van szükséged egy gyülekezeti otthonra. Ismerkedj meg a gyülekezeti tagokkal. Építs kapcsolatokat. Csatlakozz egy kiscsoporthoz.

Vagy indíts te egy csoportot! Gyűjts össze néhány keresztény barátot a munkahelyről vagy a szomszédságból és kezdjétek el együtt tanulmányozni a Bibliát mondjuk ebéd alatt. Szükséged van keresztény barátokra. Tégy lépéseket azért, hogy építsd ezeket a kapcsolatokat!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Nézd meg életed kulcsbarátságait. A legközelebbi barátaid hogyan segítik a lelki elköteleződésed - segítik egyáltalán?
  • Hogyan veszed észre, hogy egy barátság rossz azért, mert te - vagy valaki más - szerencsétlen döntést hozott a múltban?
  • Mit tehetsz azért, hogy több keresztény barátot szerezz ezen a héten?
  • Hogyan lehetsz te olyan barát, aki másokat épít?






Vizsgáld a Bibliát kérdésekkel!

„Ne csak hallgatói legyetek Isten szavának. Meg kell cselekednetek, amit mond, különben csak becsapjátok magatokat.” (Jakab 1:22 – NLT fordítás)

A keresztény meditáció azt jelenti, hogy gondolkozol a Szentírásról. Ugyanúgy meditálsz a Szentíráson, mint ahogy a tehén rágja a táplálékát: megrágja, aztán felkérődzi, megint megrágja, aztán újra megrágja…

A „Vizsgáld meg” módszer, nagyszerű módja, hogyan tanulmányozd a Bibliát. A módszernek az alkalmazásával, az olvasott szöveget kérdésekkel vizsgálod meg, szinte, mint egy légkalapáccsal. Azért, hogy segítsek neked, hogyan tedd,  megosztom veled az egyik legerősebb betűszót, amit valaha is használtam: ŰRÁLLATKÁK (angolban: SPACEPETS) A kifejezés minden betűje egy kérdés kulcskifejezésének kezdő betűje, mellyel Isten Igéjét kérdezheted.

1. SIN – BŰN
Van-e valamilyen bűn, amit meg kell vallanod? Isten Igéjéből megértettél-e valamit, amit jóvá kell tenned, el kell rendezned Istennel?

2. PROMISE – ÍGÉRET
Van-e ígéret, melyre igényt tarthatsz?  Isten Igéjében több mint 7000 ígéret van. Kérdezd meg, vajon az olvasott igeszakasz tartalmaz-e általános ígéretet. Kérdezd meg, megfelelsz-e az ígéret feltételeinek.  Minden ígéretnek van feltétele!

3. ATTITUDE – HOZZÁÁLLÁS
Van-e olyan dolog, amihez a hozzáállásodat meg kell változtatnod? Valami, ami felől másképpen kellene gondolkoznod? Kell-e dolgoznod valamilyen negatív hozzáállásodon, magatartásodon, mint aggodalom, bűntudat, félelem, magányosság, keserűség, büszkeség, apátia, önzés…

4. COMMAND – PARANCS
Van-e parancs, amelynek engedelmeskedned kell, függetlenül, hogyan érzel iránta?

5. EXAMPLE – PÉLDA
Van-e példa, amelyet követned kell? Vannak-e követendő, pozitív példák, vagy elkerülendő, negatív példák?

6. PRAYER – IMA
Van-e ima, amelyet imádkozhatsz? Pál, Dávid, Salamon, Illés, Ézsaiás és sokan mások imádkoznak a Bibliában. Elmondhatod az ő imáikat, tudva, hogy azok választ kaptak, mert a Bibliában és Isten akaratában vannak.

7. ERROR – HIBA
Van-e valami hiba, amit el kell kerülnöd? Bölcs dolog tanulni a hibáidból, még bölcsebb tanulni mások hibáiból!  Nincs időnk magunk elkövetni minden hibát. Tehát mit tanulhatsz a Biblia szereplőinek hibáiból?

8. TRUTH – IGAZSÁG
Van valami igazság, amiben hinned kell? Gyakran olvasunk olyan dolgokat a Szentírásban, amiről egyébként nem tudhatunk. Egyszerűen el kell hinnünk, mit mond a Biblia az Atya Istenről, Jézusról, a Szent Lélekről, a múltról, a jövőről, a Mennyről, a Pokolról vagy más témákról.

9. SOMETHING - VALAMI
Van-e valami, amiért imádhatod Istent. Egy-egy olvasott bibliai szakaszban mindig találhatsz valamit, amiért hálás lehetsz Istennek, pl. valami, amit Isten tett, vagy amitől megóvott.

A lista minden kérdése tartalmaz egy igét, valamit, amit megtehetsz vele kapcsolatban. Írd fel ezeket a Bibliádba, vagy egy jegyzetlapra, amit tarts a Bibliádban. Ezek segítenek, hogy „az Igének cselekvője” legyél mindig, amikor a Biblián elmélkedsz.

Beszéljetek róla

  • A „Vizsgáld meg” módszer elolvasása után vedd elő újra a tegnapi csendességedben olvasott igeszakaszt, és alkalmazd rá a módszert. Milyen új igazságokat fedezel fel?
  • Ma Istennek milyen Ígéretét tanultad meg?
  • A bibliatanulmányozásodon keresztül milyen parancsot kaptál Istentől, melynek engedelmeskedned kell?
komment
süti beállítások módosítása