Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Légy szilárd abban, amiben hiszel-Legyen a Biblia a hangulatemelőd-Mit jelent Istennel kapcsolatban lenni?

2018. szeptember 29. 10:07 - Andre Lowoa

 

Légy szilárd abban, amiben hiszel

,,Légy szilárd abban, amiben hiszel. Legyél bátor. Legyél erős.” (1 Korintus 16:13b, NLT fordítás)

stand-out-from-the-crowd.png

A Szentírásban sok helyen láthatjuk, hogy Isten olyan embereket használ, akik bátrak és akik fel mernek állni, amikor mindenki más csak ücsörög.

Nézd meg Dávidot. A történelem során Isten két embernek mutatta meg, hogyan ér véget a világ. Az egyik Dániel (a másik János apostol). Isten úgy használta Dánielt, ahogyan csak nagyon kevés embert a történelem során.

De mielőtt Isten használta volna Dánielt, hogy megváltoztassa a világot, Dániel a világ leghatalmasabb emberének állt ellen. Amikor Nabukadnezár király azt mondta neki, hogy egye meg a babilóniai ételt, ő nemet mondott. Gondolj bele. Elutasította a királyt. Azt mondta: ,,Sajnálom, királyom, de a te ételed nem elég jó nekem. Nem ehetem meg.” Dániel tiszteletet mutatott, de határozottan elutasította a kompromisszumot.

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg más zsidó fiatal volt még ott fogságban, akiknek nem jelentett gondot megenni a király ételét. Biztos vagyok benne, hogy az ő hozzáállásuk az volt, hogy ,,de hát mindenki ezt eszi.”

Azonban Dániel ezt mondta: ,,Engem nem érdekel, ha az egész világ a király ételét eszi is. Ez nem helyes, és én nem fogom ezt csinálni.”

Dániel bátran kiállt, még akkor is, ha ő volt az egyetlen, aki ezt tette. A történelemből láthatjuk, hogy a többségnek sokszor nincs igaza. Csak azért, mert a többség jónak tart valamit, vagy mert hoznak egy törvényt valamivel kapcsolatban, az nem jelenti azt, hogy az a dolog vagy az a törvény jó és helyes is.

Csakis Isten döntheti el, mi igaz és mi nem. Csak Ő döntheti el, mi jó és mi rossz. Nem azon múlik, hogy hány ember tartja annak vagy hány ember szavaz rá.

A Biblia azt mondja, ,,Légy szilárd abban, amiben hiszel. Legyél bátor. Legyél erős.” (1 Korintus 16:13b, NLT ford.)

Ma bátor emberekre van szükség, akik kiállnak a gonoszsággal szemben egy olyan világban, ami a rosszat jónak mondja, a sötétséget világosságnak. És mivel Isten erre hív téged is, Ő támogatni fog, és meg fog jutalmazni, ha szilárdan kiállsz mellette.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen bátorító történeteket hallottál vagy olvastál, ami azt mutatja, hogy valaki kiállt valami mellett, ami nem volt népszerű?
  • Mi az, ami elbátortalanít attól, hogy bátran kiállj valami rossz ellen?
  • Milyen példák vannak a történelemben arra, hogy a tömegnek nem volt igaza?





Legyen a Biblia a hangulatemelőd

"Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk." (Róma 15,4.)

A szeméthalom alatt vagy? A hangulatodon kicsit emelni kellene?

Tedd le azt a csokitorta-szeletet! Ne sajnáltasd magad! Vedd fel helyette a Bibliád!

Szükséged van egy Ige szünetre.

Isten azért adta nekünk a Bibliát, hogy bátorítson minket. Gondolhatsz akár úgy is a Bibliára, mint egy hangulatemelőre.

A Biblia azt mondja a Róma 15,4-ben: "Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk."

Az Írásban minden a mi bátorításunkra szolgál. Ez egy merész állítás, de igaz! Isten Szavának még a durva részei is azért vannak, hogy végérvényesen a jó irányba tereljék az életünket.

Ezért kell egyedül is időt töltenünk Istennel minden áldott nap. Legyen az a napi áhítatod, csendes perced vagy a személyes inspiráló időd, szükséged van rá, hogy egyedül legyél Istennel, olvasd az Ő szavát és beszélgess vele.

A Biblia azt mondja a Zsoltárok 119,114-ben: "Te vagy az én csendes menedékhelyem; várom a Szavad, mely megújít engem." (MSG fordítás).

Ha bátortalan vagy, és elvesztetted a reményt, egy dolgot elmondhatok neked az életedről úgy, hogy még sosem találkoztunk: nem töltesz időt Isten Szavával. Ha töltenél, nem lennél bátortalan. Minél többet olvasod Isten Szavát, amikor magad alatt vagy, annál jobban felemel.

Szóval a következő alkalommal, amikor elbátortalanodsz, ne a TV-t kapcsold be, hanem nyisd ki a Bibliád és olvasd. Inkább hallgass dr. Lukácsra, mintsem az emberek szavára.

Isten Szava olyan erős, hogy meg tudja változtatni az életed. Isten ereje van benne; erre semmi más nem képes. A Biblia igazi bátorítást tud adni.

Beszéljetek róla:

  • Mit teszel, amikor bátortalannak érzed magad? Ezek a dolgok tényleg bátorítanak és reményt adnak?
  • Bármit be tudunk illeszteni a napirendünkbe, ha az tényleg fontos számunkra. Szánsz időt arra, hogy csendben visszavonulj, hogy Isten megújíthasson?
  • Melyek azok az igeversek, amelyek bátorítanak, amikor magad alatt vagy és bátortalannak érzed magad? Megtanultad őket?



Mit jelent Istennel kapcsolatban lenni?


“Mindazok, akik befogadták őt, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek. Mindössze annyit kellett tenniük, hogy teljes bizalommal forduljanak felé, hogy megmenthesse őket.” (János 1:12b TLB fordítás)

Tegnap arról beszéltünk, hogy miért is fontos tisztába lenned az életed céljával. Azzal a céllal, amelyet Isten szerzett, hogy használni tudjon addig, amíg ezen a Földön vagy. Szóval ha ez az élet előkészület az örökkévalóságra, hogyan csinálnád? Hogyan használnád itt és most az életedet hogy előkészülj az örökkévalóságra?

Először meg kell ismerned Jézust!

A Biblia azt mondja: “Mindazok, akik befogadták őt, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek. Mindössze annyit kellett tenniük, hogy teljes bizalommal forduljanak felé, hogy megmenthesse őket.” (János 1:12b TLB fordítás). Jegyezzük meg, hogy nem mindenki Isten gyermeke - csak azok, akik befogadták őt az életükbe. Isten arra törekszik, hogy egy jó kapcsolatot alakíts ki vele azáltal, hogy bízol benne.

Kapcsolatot kialakítani Istennek ugyanúgy kell, mint minden más kapcsolatot. Ha kapcsolatot szeretnék kezdeményezni a feleségemmel Kay-jel, mit kell tennem? Először időt kell vele töltenem. Meg kell mutatnom neki, hogy rászánom az időt arra, hogy megismerjem. Nem lehet úgy kapcsolatot kialakítani valakivel, hogy nem töltesz vele időt.

Ugyanígy lehet Istennel kapcsolatot kialakítani. Időt kell szánni rá a napirendedben. Valójában a napod első és a legfontosabb részévé kellene tenned a napi csendességedet. Amikor egyedül vagy Istennel, dícséred Őt és tanulsz tőle. Rendszeres és fontos időt töltesz vele.

A második dolog, amit tenned kell egy kapcsolat ápolásáért: a beszélgetés. Nagyon sokféleképpen lehet az imaéletedet rendszeresebbé tenned. Lehet hogy egy imaújsággal kellene kezdened, amelyben kért és megválaszolt imádságokról olvashatsz. Készíthetsz imakártyákat a Szentírást használva, amelyeket azután a fürdőszobai tükrödre vagy a munkahelyi asztalodra helyezel el, hogy emlékeztessenek Isten szavaira. Vagy lehet hogy a családodnak lenne szüksége arra, hogy együtt üljetek le imádkozni minden nap. Bármelyik módszert választod arra, hogy az Istennel való kapcsolatodat fokozd - tedd meg!

Sosem fogod megbánni az időt, az energiát, amit Isten jobb megismerésébe fektettél. Tedd meg az első lépést ma azzal, hogy kész vagy Istennek ajánlani magad a vele töltött idővel, a beszélgetéssel.

Beszéljetek róla:

  • Az Istennel való kapcsolatod a legfontosabb az életedben? Mi bizonyítja az életedben ezt?
  • Mit kell változtatnod a napirendeden, hogy következetesebb lehess a csendes perceiddel kapcsolatban?
  • Gondolj ki két gyakorlati lehetőséget arra vonatkozóan, hogyan tudnád növelni és javítani a kommunikációdat Istennel. Tégy próbát ma!





komment
süti beállítások módosítása