Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A befolyásod Isten dicsőségére van-A Biblia képes a lehetetlenre!-Az irigység gyökere az összehasonlítás-Istent másokon keresztül szolgáld

2018. szeptember 24. 10:41 - Andre Lowoa

A befolyásod Isten dicsőségére van

 

"Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Máté 5:14-16)

Te a magad erejéből nem válhatsz a világ világosságává. Jézus azt mondja, hogy a Vele való kapcsolatod miatt lehetsz a világ világossága. "Isten, aki ezt mondta: 'Sötétségből világosság ragyogjon fel', ugyanaz az Isten, aki világosságot gyújtott a mi szívünkben is, hogy elhozza számunkra Isten dicsőségének ismeretét, amely Krisztus arcán ragyog." (2. Kor. 4:6)

Isten beszéde Jézus világosságát gyújtja fel a szívünkben, és az ő fénye ragyog olyan fényesen rajtunk keresztül. Ezért vagyunk olyanok, mint a csillagok az univerzumban, amelyek az egész emberiség számára irányt mutatnak a valódi élet felé (Filippi 2:15-16).

Ez a tanítványság képe is: Jézus, aki a világ világossága, újjáteremt minket, hogy mi is a világ világosságává váljunk. Nem magunktól vagyunk fények, hanem a világ világosságával való természetfölötti közösségünkből fakadóan. Arra hív minket, hogy őt kövessük, azt mondja: "Aki engem követ, övé lesz az élet világossága, soha nem jár sötétségben" (János 8:12, TEV).

A szemünknek állandóan a világosságra kell összpontosítania, és alázattal Jézusra bízni, hogy felfedje a maga világosságát rajtunk keresztül. Amikor imádkozol, emlékezz erre:

A befolyásod, a láthatóságod annak az eredménye, Aki benned él, nem pedig annak, amit te teszel. Isten az, aki befolyásossá és láthatóvá tesz.

Te csak sáfára vagy a befolyásodnak és láthatóságodnak, ezért félre kell tudnod állni az útból, és hagyni, hogy Jézus dolgozzon általad.

Csak Isten ismeri a befolyásod és a láthatóságod jelentőségét. Lehet, hogy te csak egy emberre vagy hatással, de ő majd hatással lesz az egész világra. Csak arra figyelj, hogy kövesd Jézust, bárhova is vezet téged.

Beszéljünk róla!

* Hogy használod a befolyásodat arra, hogy Krisztus világosságát áraszd?
* Kérj alázatot Istentől, hogy megértsd, hogy csak az ő dicsőségére helyezett téged befolyásos pozícióba. Imádkozz bölcsességért és jó ítélőképességért abban, ahogy Krisztus példáját és útmutatását követed.







A Biblia képes a lehetetlenre!

"Az ő akarata szült minket az igazság igéje által" (Jakab 1,18a)

Isten a szava által új kezdetet szeretne adni az életednek.

Ha nem lenne Isten szava, semmi sem tudna megmenteni minket. Nem készülhetnénk a mennybe. Nem tudnánk Jézus haláláról a kereszten. Nem tudnánk Isten tervéről az életünkre.

A Biblia nélkül nem ismerhetnénk Istent.

Isten mindezt neked akarja adni; de mindez az Ő szavával kezdődik. A Biblián keresztül Isten újjáteremt minket. Ha úgy érzem, már minden erőm elfogyott, Isten a Bibliát használja arra, hogy lendületet, erőt adjon a talpra álláshoz. A Biblia "újjászületésnek" hívja ezt. A Jakab levele 1,18-ban ezt mondja: "Az ő akarata szült minket az igazság igéje által".

Sok hasonlatban a Biblia képletesen olyan, mint egy mag: ha meggyökerezik a szívedben, elkezd kihajtani, nőni és végül termést hoz. Azáltal, hogy ezt teszi, Isten jobbá változtatja az életedet.

Jézus ezt mondja a János 6,63-ban: "[...] azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: Lélek és élet". Isten szava nem csupán szöveg egy papíron. Ez Lélek és élet! Lelki erő! Az Ő szava képes formálni a társadalmat és a történelmet. Meg tudja tenni a lehetetlent. Meg tudja változtatni az életedet!

D. L. Moody, egy száz évvel ezelőtt élt híres chicagói lelkipásztor azt mondta: "A Bibliát nem azért adta Isten, hogy gyarapodjon a tudásunk, hanem azért, hogy megváltozzon az életünk."

Hogyan változhatna meg az életed? Mely területén érzed úgy, hogy képtelen vagy a változásra?

A Biblia azt mondja, hogy Isten szava meg tud változtatni olyan dolgokat, amelyeket magunktól képtelenek vagyunk megjavítani. Tedd Isten szavát rendszeres részévé az életednek, és készülj fel rá, hogy hihetetlen dolgok történnek majd veled!

 

Beszéljetek róla:

- Már régóta keresztény vagy? Hogyan termett gyümölcsöt az életed Jézussal való kapcsolatod miatt?

- Láttad már, hogy Isten szava hogyan változtat meg életeket?

- Milyen lehetetlen dologról hiszed el, hogy Isten szava mégis képes azt megcselekedni az életedben?



Az irigység gyökere az összehasonlítás

 

"Fontos, hogy mindenki a tőle telhető legjobban végezze azt, amit tesz, mert a jól elvégzett munka személyes megelégedettséghez vezet, és nem lesz szüksége arra, hogy máshoz hasonlítsa önmagát." (Galata 6:4, GNT fordítás)

Az irigység gyökere az összehasonlítás. Ha ettől meg tudsz szabadulni és ki tudod iktatni az életedből, akkor az irigységgel sem lesz problémád.

A gond az, hogy sportot űzünk abból, hogy mindig hasonlítgatunk - az alkatunkat, a külsőnket, a bőrünk színét, a beszédstílusunkat, az intelligenciánkat, a családunkat, a gyerekeinket, a foglalkozásunkat, a tehetségünket, de még a kertünkben lévő füvet is összehasonlítjuk a szomszédéval.

Isten arra figyelmeztet bennünket, hogy csak az ostoba ember hasonlítgat: "Nem merjük magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik önmagukat ajánlják. Amikor egymáshoz mérik vagy hasonlítják magukat, nem bölcsek." (2Kor 10:12, NIV fordítás)

Minden alkalommal, amikor összehasonlítgatsz, vagy a büszkeség vagy az irigység csapdájába esel. Ugyanis mindig fogsz találni valakit, aki jobban csinál valamit, mint te, és ilyenkor irigykedni fogsz rá. És mindig lesz olyan, akinél te csinálsz jobban valamit, és ilyenkor büszke leszel magadra.
A büszkeség vagy az irigység mindig egy összehasonlítás eredménye. Isten pedig azt mondja erre, hogy bolondság. Te se hasonlítsd magad máshoz, hisz egyedi vagy, csak egy van belőled, és összehasonlíthatatlan.

A Galata 6:4-ben ezt mondja a Biblia: "Fontos, hogy mindenki a tőle telhető legjobban végezze azt, amit tesz, mert a jól elvégzett munka személyes megelégedettséghez vezet, és nem lesz szüksége arra, hogy máshoz hasonlítsa önmagát."(TLB ford.)

A Mennyben Isten nem azt fogja kérdezni tőled, hogy miért nem voltál ehhez vagy ahhoz az emberhez hasonló, hanem azt, hogy miért nem voltál még inkább a valódi önmagad.
Nem tudsz Isten veled kapcsolatos céljára koncentrálni mindaddig, amíg másokon van a fókuszod.

A Mennyben Isten nem azokat a tálentumokat fogja számonkérni tőled, amikkel nem rendelkeztél, és nem azokról a lehetőségekről kell számot adnod, amelyek nem álltak a rendelkezésedre. Azzal kell elszámolnod, ahogyan éltél és hogy mit kezdtél azzal, amit kaptál.

Nincs szükség arra, hogy összehasonlítsd magad másokkal. Isten arra hívott, hogy a tőled telhető legjobbat nyújtsd az Őtőle kapott háttereddel, tapasztalataiddal és ajándékaiddal.

Beszéljetek róla:

  • Ahelyett, hogy másokra nézel és a velük való összehasonlításból akarod megtudni, mennyire vagy értékes, hová, mire vagy kire kellene nézned?
  • Amikor valaki, akit ismersz győz valamiben, elér valamit vagy jutalmat kap, akkor képes vagy együtt örülni vele? Miért, vagy miért nem?
  • Milyen ajándékokkal és képességekkel ruházott fel Isten? Hogyan használod ezeket, hogy a legjobbat hozd ki magadból?



Istent másokon keresztül szolgáld

 „Az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Ef 2:10)

Isten elrendelése szerint nem csak magadért élsz e Földön. Ő azt szeretné, ha általad ez a világ jobb lenne.

Valahányszor azt hallom, „a hétvégekért élek” akkor jön, hogy ezt kérdezzem „akkor miért is éltessen Isten egyáltalán?” Amikor nem töltöd be küldetésed, egész életed értelmét veszti.

Az Efézusiakhoz írt levél 2:10 verse szerint: „az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.”

Van erre a feladatra egy szó erre: szolgáló (miniszter, ministráns). Minden keresztyén egy szolgáló. Nem minden keresztyén (lelki)pásztor, de minden keresztyén szolgáló. Ez azt is jelenti, hogy talentumaidat, képességeidet, lelki ajándékaidat arra használod, hogy hozzájárulsz az élethez, adakozó vagy nem csak fogyasztó.

A Bibliában 58-szor találunk ilyen kifejezéseket: „Szeressétek egymást.” „ Viseljétek el egymást.” „Imádkozzatok egymásért.” „ Biztassátok a bátortalanokat.”Légy segítségünkre.” „Tanácskozzatok csak egymással.”” .” A lista pedig hosszasan folytatódik. Ez egy közös szolgálat Isten családjának minden tagja iránt, minden hívő által. Ez az, ahogyan Isten szeretne látni bennünket.

Az is igaz, hogy a másikat szolgálni gyakran nem könnyű. Van amikor elbátortalanodsz, elkedvetlenedsz. Mit teszel ilyenkor, amikor lankad a lendületed? Gondolj két dologra.

Először is emlékezz, hogy olyan jutalmad lesz, ami az örökkévalóságig tart. A Bibliában Isten azt mondja: “nem igazságtalan az Isten, hogy elfeledkeznék cselekedeteitekről és arról a szeretetről, amelyet az ő nevében tanúsítottatok, amikor a szenteknek szolgáltatok és most is szolgáltok” (Zsid 6:10). A fizetséged a mennyországban lesz.

Másodszor, Isten minden apróságot, parányt felhasznál. Semmi sem jelentéktelen előtte, ha őt szolgálod. Nincs hiábavalóság. “Buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban” (1Kor 15:58).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Te adakozó vagy Isten családja számára vagy csak fogyasztó vagy, hogy látod magad?
  • Mikor a legnehezebb másokat szolgálni, milyen helyzetek vannak?
  • Amikor apró, jelentéktelen dolgokra kér Isten, hogyan változtathatsz hozzáállásodon?






komment
süti beállítások módosítása