Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten alkotott, hozzá tartozol-Isten irányít még akkor is ha a terveid épp akadozva mennek-Kezeld a haragodat - most!

2018. szeptember 23. 10:26 - Andre Lowoa

 

Isten alkotott, hozzá tartozol

 

"Mária pedig ezt mondta: Magasztalja lelkem az Urat, és ujjong az én lelkem megtartó Istenemben...” (Lukács 1:46-47, NIV kiadás)

Amikor tervezésről van szó, sok keresztény ateistaként viselkedik. Tudják, hogy Jézus megmentette őket, de nem igazán bíznak benne. Azt hiszik, hogy úgy tervezhetik az életüket, ahogy akarják. De az a helyzet, hogy Isten teremtett mindenkit, és mindenkivel megvan az egyedülálló célja is. Mindenkinek egy különleges életutat szánt.

Istennek terve volt Máriával. Kiválasztotta, és arra teremtette, hogy Isten Fiának édesanyja legyen. Mit válaszolt erre Mária? Nem mondta hogy: ,,Megvan a saját tervem az életemmel. Túl elfoglalt vagyok. Azt kell tennem, ami nekem a legjobb.” Nem így volt. Mária megértette, hogy Istennek célja van az életével, és kész volt megtenni azt, amit Isten tőle kért.

Mária dicsőítő énekkel válaszolt: "Mária pedig ezt mondta: Magasztalja lelkem az Urat, és ujjong az én lelkem megtartó Istenemben...” (Lukács 1:46-47, NIV kiadás) Mária megértette, hogy Isten az ő Ura és Megváltója, készen állt buzgón cselekedni az Ő akaratát. Rábízta az életét Istenre, még úgy is, hogy tudta, hogy senki nem fogja neki elhinni azt, amit az angyaltól hallott.

Elhiszed azt, hogy Isten egy különleges célra teremtett téged? A Bibliában azt olvassuk, hogy ,,Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten! Ő alkotott minket, az övééi vagyunk: az Ő népe és legelőjének juhai.” (Zsoltárok 100:3, NCV fordítás)

Isten teremtett téged. Ő alkotott és formált téged és hozzá tartozol. Isten terve az életedre sokkal jobb mindennél, amit valaha is el tudnál képzelni. Ha tehát valakinek kezébe helyeznéd az életedet, nincs jobb a teremtődnél, akinek célja van életeddel.

Beszéljetek róla:

  • Milyen terveket szőttél magadnak? Hogyan mutatják ezek meg Istenbe és az Ő tervébe vetett bizalmadat?
  • Ha igazán megbíznál Isten neked szánt céljában, miben változna az imaéleted? Miben változna a kapcsolatod más emberekkel? A világi eseményekről alkotott nézeted?
  • Tölts el néhány percet azzal, hogy leírsz egy saját dicsőítő éneket, ami megmutatja Istennek, hogy az Ő akaratát akarod követni és készen állsz betölteni azt a célt, amit Isten neked szán.

 

 

Isten irányít még akkor is ha a terveid épp akadozva mennek

„Ábrahám hitt abban az Istenben, aki visszahozta a holtat az élők közé és aki újat alkotott a semmiből." (Róma 4:17/b, NLT fordítás)

Vannak bizonyos zsákutca szavak az életben, mint a „rák", „válás", „csőd", „meddőség" és „munkanélküliség".

Honnét tudod, hogy zsákutcához értél? Onnét, hogy a dolgok kezdenek kicsúszni az irányításod alól és nem tudsz a helyzettel mit kezdeni.

Amikor megrekedsz és várod a szabadulást, eszedbe kell jusson, hogy Isten mire képes. A szituáció lehet, hogy kicsúszik a te kezedből, de Istenéből nem. Amikor szembenézel egy zsákutcával, ne arra koncentrálj, hogy mit nem tudsz. Figyelj inkább arra, hogy mit tud Isten tenni!

A Róma 4:17/b azt mondja: „Ábrahám hitt abban az Istenben, aki visszahozta a holtat az élők közé és aki újat alkotott a semmiből." (NLT fordítás).

Íme két dolog, amire Isten képes, te azonban nem: életet tud adni a halottnak és a semmiből képes valamit alkotni. Ha Isten fel tud támasztani egy halott embert, életet tud lehelni egy véget ért karrierbe is. Életre tud hívni egy tönkrement házasságot. Feleleveníthet egy hamvába holt álmot. Életre kelthet egy zsákutcába jutott anyagi helyzetet.

Nem csak a pozitív gondolkodás segített Ábrahámnak. A pozitív gondolkodás akkor működik, amikor te irányítasz. Azonban nem egyenlő a hittel. Ez a kettő rendkívül különbözik egymástól.

Azokban a helyzetekben, amikor az irányítás kicsúszott a kezedből, a pozitív gondolkodás hasztalan. Akkor csak ábrándozásról beszélünk, az viszont nem változtat semmin. Amikor olyan dolgokkal nézel szembe, amikre nem tudsz hatással lenni, akkor sokkal többre van szükséged a pozitív mentális hozzáállásnál. Istenbe vetett hitre van szükséged, mert Ő akkor is tud irányítani, amikor te nem. Az életed nagyobb részét nem tudod befolyásolni, ezért sokkal inkább van szükséged hitre, mint pozitív gondolkodásra.

Jézus azt mondja a Lukács 18:27-ben: „Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges." Isten a lehetetlenre specializálódott. Ezt csodának hívják, amit a te életedben is meg tud tenni! Ő képes szabadulást hozni neked a zsákutcából!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen zsákutcával nézel ma szembe?
  • Miért nehéz olykor elfogadni, hogy valami kicsúszott az irányításod alól?
  • Mi az eredménye annak, ha Istenbe veted a hited még egy zsákutcában is? Milyen változással jár ez számodra? Hogyan változtatja meg a körülményeidet?







Kezeld a haragodat - most!


"A nap ne menjen le a ti haragotokkal" Ef.4,26



Azt hiszem a mai igeverset szó szerint kell értenünk. Amikor este lefekszel, bizonyosodj meg róla, hogy tiszta a lelkiismereted és hogy teljes benned az összhang.

Miért? Mert Isten tudja, hogy milyen veszélyes és ártalmas is valójában a harag a mi testünkre nézve. Amikor a harag gyökeret ereszt benned, elkezd téged belülről emészteni.

Biztosan hallottad már, hogy néha ezt mondják "Ez engem teljesen megemészt!" Ők az igazat mondják. Ez szó szerint így van. Tudósok bebizonyították, hogy ha egy ember haragra gerjed, egy bizonyos biokémiai változás megy végbe a testében. Amikor mérges vagy, az hatással van az adrenalint termelő mirigyeidre és ettől a testedben több, különféle folyamat indul be. A tenyered el kezd izzadni, a testhőmérsékleted megemelkedik, a vércukorszinted is emelkedni fog, a szíved is gyakrabban ver ilyenkor, ideges leszel, és máris tettre kész vagy.

Ez mind felgyülemlik benned és Isten erre azt mondja " Ne engedd, hogy ezek a dolgok gyökeret eresszennek az életedben és közben te így menj aludni. Ez meg fog emészteni téged."

Isten ezt csakis a te javadra mondja. Ha magadban tartod a haragodat, az az egészségedre is káros hatással van. Nem tudsz majd aludni. Magas lesz a vérnyomásod. Depressziós leszel - ezáltal különféle betegségeket is elkaphatsz.

A harag veszélyes az életünkre. Fizikailag is veszélyes ránk nézve. Szociális tekintetben is veszélyes - tönkreteszi a kapcsolatokat, otthonokat tesz tönkre. Lelkileg is veszélyes - hatással van az Istennel való kapcsolatunkra. Erről próbál nekünk beszélni Pál az Efézusiakhoz írt levelében: " helyet se adjatok az ördögnek" EF.4, 27.

Amikor mérges leszel, próbáld meg azonnal kezelni, hogy a gonosz be se tehesse a lábát az életedbe.
komment
süti beállítások módosítása