Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért imádkozzuk ezt: "Legyen meg a Te akaratod"-Miért jó ha kívülről megtanulod a Szentírást?-Szükségünk van a lelki családunk támogatására

2018. szeptember 18. 10:11 - Andre Lowoa

 


Miért imádkozzuk ezt: "Legyen meg a Te akaratod"

„Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.”

(Máté 6:10 NIV ford)

Istent dicsőítjük, amikor imánkban elé visszük életünket. Jézus arra tanít minket, hogy amikor imádkozunk, elkötelezhetjük magunkat Isten akarata mellett.

Istennek van egy különleges szándéka az életeddel. A Biblia a Római levél 12:2-ben azt mondja, hogy Isten akarata jó, tökéletes és éppen rád szabták. Az Istennel való kapcsolatodban Te is mondhatod: „ Istenem, mi a Te akaratod ma a számomra? A Te akaratodnak megfelelően szeretnék cselekedni.”

A mennyben Isten tökéletes akarata szerint zajlik minden. A Földön az a probléma, hogy Isten akarata nem mindig teljesül. Éppen ezért imádkozunk eszerint: „Legyen meg a Te akaratod, amint a Mennyben, úgy a földön is." Ezzel azt mondjuk: "Istenem, engedelmeskedem neked. Azt szeretném tenni, amit Te jónak látsz az életemben."

Imádkozhatod a „legyen meg a Te akaratodat” három különböző módon. Mondhatod haraggal a hangodban: „Legyen meg a Te akaratod, de ez nekem úgysem tetszik.” Mondhatod beletörődéssel a hangodban: „ Legyen meg a Te akaratod, mert én úgysem tudok segíteni a dolgokon.” De mondhatod várakozással is: „Legyen meg a Te akaratod, mert úgyis tudom, hogy ez a legjobb megoldás, és ezt szeretném az életemben beteljesülve látni!”

Kisgyermek voltam, amikor egy népszerű TV műsort néztem, amelynek a címe „Az apák mindent jobban tudnak” volt. A Te édesapád talán nem mindig tudja mi a legjobb, de bízhatsz abban, hogy a mennyei Édesatyád tudja. Ez jelenti azt, hogy „Legyen meg a Te akaratod.”

Imádkozz eszerint: „Istenem, tudom, hogy a Te akaratod az én életemben jobb, mint bármi, amit álmodhattam. Neked szeretném adni az életemet. Szeretném, hogy legyen meg a Te akaratod az én életemben.

Beszéljetek róla:

• Mit jelent a várakozással imádkozni?

• Honnan tudhatod, hogy mi Isten akarata?

• Elhiszed, hogy Istennek gondja van az álmaidra és a vágyaidra? Miért, vagy miért nem?





Miért jó ha kívülről megtanulod a Szentírást?

"Bárki, aki erősen betekint a tökéletes törvénybe...és abban megmarad - nem felejti el, amit hallott, hanem teszi azt - áldott lesz abban, amit tesz." (Jakab 1:25 - Angolból szabadon fordítva)

iStock_000001547067XSmall.jpg

Ha komolyan veszed azt, hogy szellemileg erős és érett legyél, a legjobb szokás amit fejleszthetsz, a Szentírás megtanulása. Valójában a Biblia azt mondja Jakab 1:25-ben, hogy ez egy azok közül a szokásaink közül, ami áldott élethez vezet: "Bárki, aki erősen betekint a tökéletes törvénybe...és abban megmarad - nem felejti el, amit hallott, hanem teszi azt - áldott lesz abban, amit tesz."

  • Olvasd a Bibliád! "Bárki, aki erősen betekint..."
  • Idézd fel a Bibliát! "...és abban megmarad..."
  • Emlékezz a Bibliára!"..nem felejti el amit hallott..."
  • Engedelmeskedj a Bibliának!"..hanem teszi azt.."

Nem akarsz többé szellemi csecsemő maradni. Itt az idő, hogy felnőlj és éld azt az áldott életet, amire elhivattál. Egy fontos módja annak, ahogy elkezdheted ezt, Isten Igéjének az elrejtése a szívedben.

Lehet, hogy nem gondolod, hogy jó a memóriád, de emlékszel arra, ami fontos a számodra. Emlékszel a telefonszámokra és dátumokra, amik fontosak neked. Hallottam, hogy emberek azt mondják, hogy nem tudnak semmit megtanulni kívülről, de fel tudnak idézni dalokat az 1960-as évekből, és el tudják hadarni a kedvenc baseball játékosaik statisztikáit.

A dolgok megjegyzése egy képesség, amit meg tudsz tanulni. Egy izom, amit erősíteni tudsz. Valójában, a Szentírás megtanulása kívülről más területeken is jobb emlékezőképességet fog okozni az agyadnak. Biztosíthatlak efelől. Rengeteg tanulmány bebizonyította már ezt.

Miért fontos megtanulni kívülről a Szentírást?

  • Mindig veled lesz Isten Igéje. Ha kísértés ér, nem lesz a Bibliád nyitva, vagy melletted. Ha tanubizonyságot teszel valakinek, aki nem ismeri Jézust, vagy stressz alatt van, vígasztalásra van szüksége, krízisben van, előfordul, hogy nincs a közelben Biblia. Szükséged van arra, hogy Isten Igéje benne legyen az agyadban, hogy emlékezhess rá, és felidézhesd épp akkor, amikor szükséges.
  • Gondolkozhatsz az Íráson bárhová is mész. Nem tudod felidézni Isten Szavát hacsak nem tudsz rá emlékezni. Ha megtanultad kívülről a Szentírást, gondolkozhatsz rajta amikor lefekszel az ágyadba este, vagy mikor egy találkozóra mész kocsival. Elmélkedhetsz a Biblián, mert megtanultad azt. Ezt jelenti a meditálás. Isten igérete a Bibliában a boldogulásra és a sikerre, az Ő Szaván való meditáláson keresztül jön létre (Józsué 1:8).

Kezd el ma megtanulni kívülről a Szentírást! Válassz egy verset a hétre. Akkor egy év alatt 52 megtanult versed lesz. Két év alatt több mint 100 vers lesz, amit megtanultál.

Beszéljünk róla!

  • Milyen változtatásokat kell tenned ahoz, hogy rendszeresen olvasd és tanulmányozd a Bibliát?
  • Már tudod a módokat, ahogyan legjobban meg tudod tanulni és jegyezni a dolgokat. Milyen eszközök, taktikák, vagy emberek tudnak neked segíteni abban, hogy megtanuld kívülről a Szentírást?
  • Hogyan válaszolsz, amikor Isten eszedbe juttatja a Szentírást adott helyzetekben? Hogyan kellene válaszolnod?



Szükségünk van a lelki családunk támogatására

"Eleve arra rendelt minket, hogy fiaivá fogadjon Jézus Krisztus által, akaratának jóságos tetszése szerint." (Ef 1:5)

 

A Biblia ezt mondja: " Eleve arra rendelt minket, hogy fiaivá fogadjon Jézus Krisztus által, akaratának jóságos tetszése szerint." (Ef 1:5).

Isten többet akart angyaloknál, állatoknál és növényeknél. Családot akart. A Biblia szerint azért létezünk, mert Isten azt akarta, hogy családjának tagjai legyünk, és ez a család örökké megmarad.

A lelki család, Isten családja, túl fogja élni még a földi családokat is. A földi családok nem tartósak. Létrejönnek, szétválnak, majd elmúlnak. Isten lelki családja viszont örökkön örökké tart.

A Biblia szerint Isten soha nem akarta, hogy egyedül vágjunk neki az életnek. Tulajdonképpen Isten gyűlöli a magányt. Amikor Isten megalkotta a férfit, tökéletes környezetben, a Paradicsomkertben adott neki otthont és ezt mondta: "Nem jó az embernek egyedül lenni." Isten azt akarja, hogy te se légy egyedül, hanem te is tagja légy Isten családjának.

Mi tehát Isten családja? "Isten háza népe: az élő Isten egyháza, az igazság támasza és szilárd alapja (1 Tim 3:15, saját fordítás). Az egyház, Krisztus teste, nem intézmény. Az egyház nem hivatalnokoskodás. Az egyház nem szervezet vagy klub. Az egyház Isten családja. Nem szabályzatokról, rituálékról és vallásoskodásról szól. Kapcsolatokról szól. A szeretetről.

Az egyház az igazság alapja és támasza. Mi történik, amikor egy épületnek nincs alapja és támasza? Összedől. Ezt mi kaliforniaiak másoknál jobban értjük. Ha a házadnak nincs biztos alapja, akkor egy földrengés esetén összedől.

Isten szerint az életünk ugyanilyen. Földrengéseket tapasztalhatunk - pénzügyi, egészségügyi, érzelmi, kapcsolati, munkahelyi földrengéseket. Amikor ezek a nehéz idők beköszöntenek, az ember összedől, ha nincs lelki családja, aki támogatja.

Isten céljait nem tudjuk egyedül elérni. Úgy alkotott minket, hogy szükségünk legyen egymásra. Szükségünk van egymásra Isten családjában.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Isten azt akarja, hogy földrengések idején mindenkinek kapjon támogatást lelki családjától. Hogyan tudnál segíteni egy olyan lelki családtagot, aki jelenleg nehéz időket él meg?
  • Isten családjának tagjai hogyan tudnak segíteni téged, amikor éppen erre van szükséged?




komment
süti beállítások módosítása