Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A tanú elmondja másnak, hogy Isten mit tett-Amilyen széles Isten szeretete irántad...-Azért hogy bátor légy, olvasd Isten Igéjét-Halogatod azt a hitlépést?

2018. szeptember 16. 10:22 - Andre Lowoa

A tanú elmondja másnak, hogy Isten mit tett

"Legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet." (1 Péter 3:15 NIV fordítás) 

Mindenkinek, akit a héten láttál, van valamilyen rejtett fájdalma. Mindenkinek, akivel a héten találkoztál, szüksége van egy nagy adag reménységre. Valahányszor a reményt osztod meg másokkal, mindig lesz befogadó hallgatóságod.

A remény, ami az embereknek leginkább segítséget ad, egy olyan valakinek a reménysége, aki azt mondja: "Ott voltam, és láttam, hogy ez történt." Isten is így akar használni téged. Isten azt szeretné, ha megosztanád a reménységet, és beszélnél a tapasztalataidról és arról, amit Ő tett veled.

A Biblia azt mondja az 1 Péter 3:15-ben: "Legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet." Isten azt szeretné, hogy a tanúja legyél.

A legtöbben halálra rémülnek, ha tanúskodniuk kell. Azt gondolják, hogy tanúként el kell magyarázniuk, miért halt meg Jézus a kereszten, fejből kell idézniük igeverseket a Bibliából, és egy csomó, teológiával és különböző doktrinákkal kapcsolatos dolgot kell ismerniük.

Egyetlen igeverset sem kell tudnod ahhoz, hogy tanú lehess. Tudod, mi a különbség egy tanú és egy ügyvéd között? Az ügyvéd feladata az ügy feltárása, a bizonyítékok bemutatása és a döntéshozás kérése. Jézus egyszer sem azt mondja az Írásokban, hogy "Ti az ügyvédeim lesztek." Nem a te dolgod meggyőzni az embereket arról, hogy elfogadják Krisztust. Ez a Szentlélek munkája. Nem ügyvédnek hívott el Isten. Ő arra hívott el és azt parancsolta, hogy tanú legyél.

Mit tesz egy tanú? Azt mondja: "A következőt láttam: láttam, ahogy a kék autó belerohant a pirosba." Ehhez autószakértőnek kell lenned? Nem. Tudnod kell bármi másról? Nem. Csak azt mondod el, amit láttál. Ezt jelenti tanúnak lenni.

Miként akarja Isten, hogy az Ő tanúja legyél ezen a héten azok a még nem hívő emberek számára, akiknek fájdalmaik vannak és reménységre van szükségük? Szeretné, ha ezt mondanád: "A fájdalom felhívta valamire a figyelmemet. Engedd meg, hogy elmondjam, mit tanultam belőle. Azt tanultam meg, hogy szükségem van más emberekre, amikor fájdalmakon megyek keresztül. Megtanultam, hogy igazán Istenre van szükségem. Nem tudod meg, hogy egyedül Istenre van szükséged addig, amíg már csak Isten marad számodra. Megtanultam, hogy Isten végig velem marad, történjen bármi."

Azt tudod megosztani másokkal, amit a fájdalmaidon keresztül tanultál meg. Azt mondhatod: "Hadd meséljek neked egy nehéz időszakomról, amikor rossz dolgok történtek velem, de Isten jót hozott ki belőle." Ez az, amit Isten parancsol neked: add át a reménységedet.

Beszéljetek róla

  • Mik azok a jó és rossz tapasztalatok az életedben, amelyekről úgy gondolod, hogy ha megosztod másokkal, Isten használni tudja arra, hogy reménységet adjon más embereknek?
  • Gondolj egy személyre az életedben, akivel megoszthatod egy élettapasztalatodat ezen a héten. Mi az, ami bátorítani fogja és reménységet ad neki?
  • Miként tudnál jobban felkészülni arra, hogy tanú legyél?



Amilyen széles Isten szeretete irántad...

 

"Hogy ilyen módon képesek legyetek Isten egész népével együtt megérteni, milyen széles, mennyire hosszú, milyen magas és mennyire mély a Krisztus szeretete. Ezt emberi értelemmel fel sem lehet fogni. Én mégis azért imádkozom, hogy tapasztaljátok meg szeretetét, és hogy Isten maga töltsön be titeket teljesen." (Ef. 3:18-19, Egyszerű fordítás)

Isten szeretete az egész földkerekséget keresztülfogja, és magához ölel minden embert, mindenkit, akit Ő alkotott: „Az Úr minden útjában igazságos és szeretetteljes minden alkotása iránt.” (Zsolt 145,17 NIV – saját fordítás, kiemelés a szerzőtől). Isten az egész világot szereti (János 3:16).

Isten soha nem teremtett senkit, akit ne szeretett volna. Ő teremtett téged; szeret téged; és Isten sosem alkot bóvlit! Feltétel nélkül szeret téged. Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon szeret téged!

Isten előtt mindenki számít, ezt Jézus életéből világosan láthatjuk. Mert ő még azokat is szereti, akiket nem tartunk szeretetreméltónak, és azokat, akik nem gondolják magukat szerethetőnek.

Szeretnéd tudni, hogy mi az önbecsülés titka? Ezt figyeld: Ha magabiztos akarsz lenni, értsd meg, hogy mennyire fontos vagy Istennek. Ha Isten szeret, mit számít, hogy bárki más mit gondol rólad. Mivel Isten szeret téged, nincs szükség arra, hogy a saját értékedet bizonygasd. Többé nem kell minden oldalról alátámasztanunk, ha jól akarjuk érezni magunkat a bőrünkben. Nem kell bizonyos fajta ruhákat hordanunk, hogy úgy érezzük, rendben vagyunk, vagy adott típusú autót vezetnünk azért, hogy ennek segítségével megtámogassuk hanyatló énünket. Többé nincs szükségünk státuszszimbólumokra.

 

Azért hogy bátor légy, olvasd Isten Igéjét


"Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van." (Zsid.10,35)

Egy politikailag korrekt országban, mely folyamatosan támadja a Biblia-alapú világnézetet, hogyan élhetsz rendkívüli bátorsággal? Két dolgot kell tenned:

1.El kell fogadnod Isten Igéjét, mint tekintélyt. Hogy miért? Mert ez az egyetlen olyan forrás, amely sosem fog hazudni neked. Ha bátor férfivá vagy nővé szeretnél válni, akkor az életedet olyan kősziklára kell építened, amely sosem változik, nem pedig az emberek véleményére. Építsd az életedet arra az alapra, hogy "Isten ezt mondta, én ezt hiszem és segíteni fog - akár értem az Igét, akár nem." A Zsidókhoz írott levél 6,18-ban ezt olvashatjuk: "Így e két változhatatlan tény által, amelyekben lehetetlen, hogy Isten hazudjon, erős bátorításunk van nekünk, akik odamenekültünk, hogy belekapaszkodjunk az előttünk levő reménységbe."

Az életünket vagy a világra építjük, vagy az Igére. Én mindig olyan dolgokat mondok, amelyek kevésbé népszerűek. Miért? Mert jobban félek attól, hogy megharagítom az Urat, mint attól, hogy ti visszautasítotok engem.

 

Ha nem tudod, hogy miben hiszel, akkor ki kell derítened. A helyi gyülekezeted nagy segítségedre lehet abban, hogy megtaláld azt az alapot, mely segít jobban megismerned Isten Igéjét és jobban elmélyülnöd abban.

2. Négyszemközt kell időt töltened Jézussal. "Amikor látták, hogy milyen bátran beszél Péter és János, és felfogták, hogy ők írástudatlan és iskolázatlan emberek, elcsodálkoztak. Fel is ismerték őket, hogy Jézussal voltak" (Ap.csel.4,13). Minél több időt töltesz Jézussal, annál kevésbé fogod magad fenyegetve érezni mások véleménye által, és annál több bátorságot fogsz nyerni.

Bátran kiállni egy népszerűtlen vélemény mellett nem egyszerű, de az igazság mellett való bátor kiállás jutalma örökre megmarad. A Zsidók 10,35 azt mondja, hogy "Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van".


Ha rendkívüli bátorságra szeretnél szert tenni, imádkozz így ma:

"Istenem, szeretnék a bátorság embere lenni. Nem szeretnék meghátrálni. Nem akarom, hogy más emberek irányítsák, hogy mit gondolok vagy mondok. A bibliai világképre szeretném építeni az életem. A következő két dolgot fogadom meg ma: először is tekintélyként elfogadom az Igédet. Elhiszem, amit mondasz nekem, és az úgy is lesz. Másodszor, Uram, szeretnék minden nap időt tölteni veled. Szeretnélek személyesen megismerni, Jézus. Szeretnék olyannyira megtelni örömmel és bátorsággal, hogy az emberek azt mondhassák rólam, hogy "ez az ember Jézussal jár." Kérlek, segíts, hogy ne ismerjek félelmet, ha az iazságról van szó. A Te nevedért kérlek, ámen.






Halogatod azt a hitlépést?

 

"Egy másikhoz pedig így szólt: "Kövess engem!" De ő ezt kérte: "Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem apámat." Jézus így válaszolt neki: "Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát!" "(Lukács 9: 59-60)


Jézus arról beszél, hogy arra hívott el bennünket, hogy rá figyeljünk és ne a törvényekre és a parancsolatokra.

Ez persze nem azt akarja mondani, hogy a törvény és a parancsolatok nem fontosak. Sőt, kijelenti, hogy azért jött, hogy a törvény minden egyes pontját betöltse (Máté 5:17-20). Jézus szerint a legnagyobb parancsolat Istent a lényünk minden cseppjével szeretni, és az embertársainkat ugyanannyira szeretni mint önmagunkat (Máté 22:34-40).

Jézus nem akarja, ha a törvényeket kifogásnak használjuk vele szemben. A mai igeversben a tanítvány érhetőnek tűnő kéréssel áll elő: „Hadd menjek eltemetni az apámat.” Jézus azonban, aki nagyon jól belelát az emberi természetünkbe érti, hogy a tanítvány ezt csak halogatásból mondja. Valójában a szavai azt jelentik: „Engedj, hadd menjek megtenni, amit tennem kellene, aztán majd követni foglak.”

Mi milyen gyakran mondjuk, hogy ezt vagy azt meg kell tennünk, mielőtt arra kerül a sor, amit Jézus kér tőlünk? Jézus itt arra mutat rá, hogy neki kell lennie az elsődlegesnek az életünkben minden és mindenki előtt: „Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom.” (Lukács 14:26)

Itt a szív mélyén lévő hűségről beszél, nem pedig a szeretteink elhagyásáról. Gondolj kicsit Péterre, ahogy a kezét melengeti a tűznél mielőtt a kakas megszólalna. Vajon Jézus mellett vagy önmaga mellett fog dönteni? Minden egyes nap, minden egyes dologban amit teszünk, ugyanez a választás áll előttünk.

Lehet, hogy Jézus szavai logikátlannak tűnnek, Oswald Chambers azonban úgy véli, sosem szabad az ilyen parancsokat külön értelmezni attól, aki adta őket, az Isten Fiától. Jézusnak joga és hatalma van arra, hogy ilyen hűséget kérjen tőlünk.

Gondolkozz inkább így: Jézus követése által töltjük be a törvényt és a parancsolatokat. Amikor őt követjük, tudjuk hogy a helyes dolgot tesszük, attól függetlenül, hogy mások mit gondolnak róla, vagy hogy mi magunk mennyire az elképzeléseinkkel ellentétesnek tartjuk.

Van valami, amit Jézus kért tőled, de te halogatod azt a hitbeli lépést? Amikor Jézus megítél téged, akkor nem elítél. Az a vágya, hogy őt kövesd és arra hív, hogy engedelmeskedj neki. Arra hív, hogy betöltsd az életed célját.






komment
süti beállítások módosítása