Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Elfogadod a tanácsot?-Élj!-Kihozni magunkból, ami már bennünk van-TUDD, HOGY MI FONTOS SZÁMODRA!

2018. szeptember 12. 00:17 - Andre Lowoa

 

Elfogadod a tanácsot?

Példabeszédek„Vezetés nélkül elbukik a nép, de segítséget jelent, ha sok a tanácsadó.” (Példabeszédek 11:14)

 

Egyetlen dolog rosszabb annál, ha hibázunk: az, ha hibánkat takargatjuk, és engedjük, hogy büszkeségünk csapdájába essünk. Miért csináljuk ezt? Bizonytalanságunk miatt! Alacsony önértékelésünk miatt! Időnként mind hajlamosak vagyunk védekezővé válni, de ha azt veszed észre magadon, hogy ez a minta ismétlődik az életedben, akkor tenned kell ellene. Tehát:

1) Figyeld meg a beszédedet; vedd észre, ha hajlamos vagy a hárításra, mentegetőzésre, önigazolásra.

2) Őrizkedj a védekező testbeszédtől! Például ha karba tett kézzel hallgatod valakinek a véleményét, azzal a tudatalattid azt fejezi ki: „Bezárom magam a mondanivalód előtt.”

3) Ha úgy érzed, megtámadtak, védd ki a fellépő nyugtalanságot egy mély lélegzettel és egy csendes fohásszal: „Uram, add a te erődet!” Ha együtt hat ez a fizikai és szellemi tett, az segít minimálisra csökkenteni annak esélyét, hogy érzelmekre alapozva, zsigerből reagálj.

4) Ha tettednek valódi és hihető indoka van, mondd azt el nyugodtan, érzelmektől mentesen. Ha igazán bátor vagy, kérdezd meg egy megbízható barátodtól vagy munkatársadtól, hogy védekező vagy-e. Aztán ne reagálj védekezően, ha igennel válaszolnak!

5) Ne támadd a támadót! Egyszerűen kérdezd meg tőle, ő mit tett volna a kérdéses helyzetben. Aztán köszönd meg neki, hogy megosztotta veled meglátását!

6) Ha valóban hibás vagy egy rossz döntésben vagy helytelen viselkedésben, ismerd be, mielőtt még másként napvilágra kerül! Egy egyszerű „hibáztam” erősíti a szavahihetőségedet, megőrzi becsületedet, és megvéd attól, hogy a hibád miatt másnak tűnj az emberek szemében, mint aki vagy. Sőt, még abban is segíthet, hogy jobban bízzanak benned ezután.



Élj!

„Öreg korban is sarjat hajtanak..." (Zsoltárok 92:14)
Észrevetted már, hogy bizonyos emberek bármilyen idősek is, nem veszítik el szép­ségüket? Az csupán leköltözik az arcukról a szívükbe. Manapság az a benyomásunk, hogy egy ember haszna véget ér 65-70 éves kora körül. Micsoda elképesztő ostobaság! Hiszen ez a lehetőségek elpazarlása! Picasso legnagyszerűbb művei közül többet is 90 éves korában festett. Rubinstein egyik legnagyszerűbb hangversenyét 89 éves korában adta. Marjorie Stoneham Douglas, aki a floridai Everglades mocsár megmentéséért tett oly tiszteletreméltóan sokat, még 100 éves korában is harcolt az ügyért. Olvasd csak a Bibliádat: „Százhúsz éves volt Mózes, amikor meghalt, nem homályosodott meg a szeme, és nem hagyta el életereje" (5Mózes 34:7). „Az Úr pedig jobban megáldotta Jóbot azután, mint azelőtt..." (Jób 42:12). Nóé 500 éves korában építette a bárkát, eltöltött benne valamennyi időt, majd kijött, és újrakezdte az egész világot. „Nincs vége, amíg Isten azt nem mondja, vége", és ha Ő nem mondja, akkor élj meg minden pillanatot, amit ad, egész teljességében! „Minél öregebb a hegedű, annál édesebb a hangja" - hát vedd kezedbe a vonót, és játssz valamit! Amikor valaki azt mondta a 89 éves Dorothy Duncan költőnőnek, hogy ő „teljes életet élt", éles hangon így válaszolt: „Ne beszéljen rólam múlt időben!" Ha még nem vagy túl öreg a tanuláshoz, és még nem nőtted ki a lelkesedésedet, akkor képes leszel „idős korban is sarjat hajtani". Egyedül rajtad múlik. Ha még tudsz levegőt venni, imádkozz! Ha tudsz beszélni, bá­toríts másokat! Ha még tudsz emlékezni, oszd meg másokkal bölcsességedet! Emlék­szel a teremtéstörténetre? Csodálatos, mi mindent tudott véghezvinni Isten egyetlen nap alatt! Add hát neki minden napodat, ami még megmaradt!




Kihozni magunkból, ami már bennünk van

„Áldott legyen az Isten… aki megáldott minket… minden lelki áldással!” (Efézus 1:3 NIV)

Ha megbotlasz, vagy egy problémával kerülsz szembe, Isten nem pattan fel a trónjáról azt mondva: „János bajban van, Mária bajban van, tennem kell valamit!”. Nem, ő már beléd helyezte mindazt, amire szükséged van ahhoz, hogy kezelni tudd a helyzetet, és meg tudj birkózni vele. Az éretté válás Krisztusban egyszerűen az a folyamat, melynek során megtanuljuk előhozni azt, amit Isten már eleve belénk helyezett.

Gondolj csak egy magzatra az anya méhében! A szükséges génjei, kromoszómái és tulajdonságai már bele vannak építve a fogantatása óta. Ugyanígy, amikor az újjászületés által Isten családjába kerülsz, nem csak egy vagy két szellemi áldást kapsz, hanem minden szellemi áldást megkapsz. Újszülött keresztényként még nem tudod, ki vagy, és mi mindennel rendelkezel, ezért a Szent Szellem dolga mindezt felfedni számodra.

Amikor egy krízisen mégy át, nem kell elindulnod hitet, kegyelmet, erőt vagy bármi mást keresgélni. Ezek már benned vannak – tanuld meg igénybe venni őket! Nem kell egy nálad erősebb hívőt keresned, hogy imádkozzon érted. Isten el akar juttatni téged oda, hogy képes legyél… kézrátétellel imádkozni saját magadért… segíteni a saját szükségeiden... lecsendesíteni a saját lelkedet… nyugalmat teremteni a saját otthonodban! Ez fog történni akkor, ha felismered és aktiválod a már benned lévő áldásokat.



TUDD, HOGY MI FONTOS SZÁMODRA!

„...és nagyon megnövekedett a tanítványok száma..." (Apostolok cselekedetei 6:7)

Az újszövetségi gyülekezetben rendkívüli növekedés volt érzékelhető, miután vezetői felismerték, hogy mi az, ami nem az ő elhívatásuk, majd átruházták ezt a feladatot másokra, ők pedig visszatértek ahhoz, amit csak ők tudtak elvégezni. Ennek eredménye lett az, hogy: „...nagyon megnövekedett a tanítványok száma Jeruzsálemben..." (ApCsel 6:7). Ahhoz, hogy arra tudj összpontosítani, ami valóban fontos számodra, le kell egyszerűsítened a dolgokat, ami azt jelenti, hogy mérlegelned kell az előnyöket és hátrányokat. Azt jelenti, hogy bizonyos dolgokra, amiket szeretnél megtenni, nemet mondasz. Ha nem magad választod ki, hogy mi fontos számodra, megteszi helyetted más. A Pareto elv szerint 20% erőbefektetés adja a siker 80%-át. Ismerd tehát fel, hogy mi az a 20%, ami rajtad múlik, tarts ki amellett, a többit pedig hagyd másokra! Segíteni fog ennek felismerésében, ha válaszolsz a következő három kérdésre: 1) Mire fordítod a legtöbb idődet és energiádat? Tevékenységeidet a következő lista szerint csoportosítsd: a) valami, amire tanítottak vagy mondtak, hogy tegyek meg; b) valami, amit más sikeres emberek tesznek; c.) valami, amiről tudom, hogy el kellene végezni. 2) Maximálisan kihasználod az erősségeidet? Ha segítségre van szükséged ahhoz, hogy felfedezd, mik az erősségeid, kérj tanácsot azoktól, akik jól ismernek, aztán kérdezd meg magadtól: „Valóban ezt teszem? Fejlesztem az erre irányuló képességeimet? Megkérek másokat annak elvégzésére, amit én nem tudok megtenni, vagy nem nekem kellene megtennem?" 3) Túl sok dolog között aprózódik el az energiád? Arra rendeltettél, hogy mindig tudd, hogy mi folyik éppen? Az a filozófiád, hogy: „ha azt akarod, hogy valamit jól csináljanak meg, akkor csináld magad"? Nem, senkinek sincs ennyi ideje és energiája! Tanulj meg elengedni bizonyos dolgokat, kezdj el arra összpontosítani, ami valóban fontos számodra!

komment
süti beállítások módosítása