Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ha elfoglalt vagy ahhoz, hogy Istenre időt szánj, akkor valóban el vagy foglalva-Használj minden lehetséges módszert, hogy elérd az embereket Jézusnak- Hogyan érez Isten irántad-Kötelezd el magad, hogy az értékeid szerint élsz

2018. szeptember 08. 10:47 - Andre Lowoa




Ha elfoglalt vagy ahhoz, hogy Istenre időt szánj, akkor valóban el vagy foglalva

"Most pedig kedves gyermekeim, éljetek továbbra is Krisztussal közösségben." (1 János 2:28, NLT fordítás)

cs21_0_kozepes.jpg

Több fajta szőlőt is termesztek otthon. Ha ezek a szőlők leszakadnak a tőről, nem fognak tovább növekedni vagy gyümölcsöt hozni. Jézus azt mondta, hogy "Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." (János 15:5 NIV fordítás). Nem tudsz életedben gyümölcsöt teremni, ha nem vagy rendszeres kapcsolatban Jézussal.

Ez igaz minden kapcsolatodra. Ha nem töltesz időt férjeddel vagy a feleségeddel, meg fog szakadni a kapcsolatotok. Úgy kell viselkedned, mint amikor beleszerettél párodba. Randiznod kell vele. Ha nem töltesz időt a házastársaddal, el fogod veszíteni a meghittséget, mert már nem kapcsolódtok.

Ez igaz Istenre is. Időt kell töltened Istennel, hogy közel maradhass hozzá, hogy érezhesd a szeretetét és a jelenlétét életedben.

Immáron több mint 40 éve járok az Úrral és bevallom nektek őszintén, hogy a legnehezebb dolog az életemben az, hogy rendszeresen tudjak Istenre időt szánni, mert minden ez ellen harcol! Hogy miért? Mert a Sátán tudja, ha megszakad a kapcsolat, értéktelen vagy. Nincs erőd. Nem tudsz védekezni. Nincs erőd a kísértéseivel szemben. Nem érdekli, hogy csomó jó dolgot teszel mindaddig, amíg ezek között nincs ott az Istennel töltött idő, mivel ez az első számú rendeltetése az életednek.

Nem azért kaptál egy helyet a Földön, hogy kipipálj elvégzett feladatokat a "Teendőid" listáján. Isten nem csak arra alkotott, hogy jó sok feladatot elvégezz. Isten arra teremtett, hogy megismerd és szeresd Őt és, hogy Ő is megismerjen és viszont szerethessen. Ha nem töltesz időt Istennel azért, hogy jobban megismerd, kihagyod életed első számú küldetését. A Sátán ezt jól tudja, ezért megpróbál mindig lefoglalni valamivel.

Ha Isten számára túlságosan elfoglalt vagy, az azt jelenti, hogy azért vagy túlságosan elfoglalt, mert minden mást az első számú parancs elé helyezel - szeresd Istent teljes szíveddel, lelkeddel és elméddel valamint minden erőddel.

"Most pedig kedves gyermekeim, éljetek továbbra is Krisztussal közösségben." (1 János 2:28, NLT fordítás)

Beszéljetek róla

  • Milyen tevékenységeidre vagy kötelességeidre szánsz több időt, mint az Istennel töltött időd?
  • Miről árulkodik a fontossági sorrended a lelki növekedéshez való hozzáállásoddal kapcsolatban?
  • Milyen változásokat kell véghezvinned annak érdekében, hogy rendszeres kapcsolatban legyél Krisztussal?



Használj minden lehetséges módszert, hogy elérd az embereket Jézusnak

 



Én mindenki szolgájává lettem, hogy megnyerhessem őket Krisztusnak… Akármilyen személlyel találkozom, próbálom megtalálni a közös nevezőt vele, s így lehetőségem van mesélni neki Krisztusról, Krisztusnak pedig megmentenie őt.
(1 Korinthus 9,19-23)

Vajon eléggé érdekelnek-e minket az emberek ahhoz, hogy bármit képesek legyünk megtenni, azért hogy Jézusról beszéljünk nekik?

Pált igen. Az 1 Korinthus 9-ben az írta magáról, hogy "magamat mégis mindenkinek szolgájává tettem, hogy minél többeket megnyerjek" Krisztusnak. Akármilyen személlyel találkozom, próbálom megtalálni a közös nevezőt vele, s így lehetőségem van mesélni neki Krisztusról, Krisztusnak pedig megmentenie őt.

Isten azt akarja, hogy ennyire szeressük az embereket - eléggé ahhoz, hogy elérjük őket az evangéliummal kreatív módokon. Minden szükséges módszert, minden szükséges időben használnunk kell, hogy elérjünk minden elérhető embert Jézus Krisztusnak.

A kreatív evangelizálás mostanra már megszokottá vált nálunk, a Saddleback Gyülekezetnél. Egy pár éve elkezdtünk Saddleback civil fórumokat szervezni a gyülekezetünkben különböző témákban, mint a HIV vírus, az elnökség és vezetőség. Világszínvonalú szakértők tartottak előadásokat ezekben a fontos témákban, beleértve korábbi elnököket és miniszterelnököket. Végül olyan emberek jöttek el ezekre az alkalmakra, akik amúgy nem jelentek volna meg egy szokásos gyülekezeti istentiszteleten. Miért csináltuk? Mert akármit hajlandóak vagyunk megtenni, hogy elérjük az embereket Krisztusnak.

Ahogy az új technológiák utat törnek maguknak (úgy mint a fax, az internet, iPod-ok vagy a közösségi médiák), nem késlekedünk használni őket a szolgálatunkban. Miért? Ahogy Pál, bármibe is kerül, meg akarunk tenni mindent hogy megnyerjük az embereket Jézusnak. Éppen előző héten merítettem be egy férfit és a családját akivel a Twitteren keresztül találkoztam.

Lehet, hogy halálra rémülsz, ha a hitedet kell megosztanod. Nem tudod elképzelni, hogy ajtóról ajtóra mész, és Jézusról mesélsz az embereknek.

De nem is kell.

Az interneten keresztül, te magad - otthon a pizsamádban ülve - érhetsz el embereket, akár mint Billy Graham vagy mint Pál apostol az ő idejükben. Írhatnál egy üzenetet a jó hírről, majd közöld egy blog-on vagy egy közösségi médián és küld el az egész világnak. Bárki képes erre. Csak használd az eszközöket, amik a rendelkezésedre állnak.




Hogyan érez Isten irántad


„Jóval azelőtt, hogy a föld alapjait lehelyezte volna, (Isten) már gondolt ránk, és úgy döntött, hogy mi leszünk az Ő szeretetének középpontjában.” (Efezus 1:4, MSG fordítás)

Amikor a három gyermekem még kicsi volt, éjszaka belopakodtam a szobájukba, leültem az ágyuk szélére, és csak néztem, ahogy alszanak. Ilyenkor nagy örömöt éreztem. Néztem, ahogy emelkedik és süllyed a mellkasuk. Azért okozott örömöt, hogy láttam őket békésen aludni, mert én voltam az édesapjuk. Őket az én szeretetem teremtette.

A te mennyei Atyád is hasonlóan érez irántad. Rád néz, és egyszerűen azért szeret, mert ő teremtett téged.

A Biblia szerint „Jóval azelőtt, hogy a föld alapjait lehelyezte volna, (Isten) már gondolt ránk, és úgy döntött, hogy mi leszünk az Ő szeretetének középpontjában.”  (Efezus 1:4, MSG fordítás) Isten már azelőtt számolt veled, mielőtt megteremtette a világmindenséget. A Bibliában azt olvassuk, hogy az egész univerzum azért teremtetett, hogy Isten megteremthesse az emberiséget és szerethessen bennünket. Mi vagyunk szeretetének célpontja, nem más teremtmények, nem az állatok, az angyalok, a csillagok vagy más teremtett dolgok. Minket embereket Isten azért teremtett, hogy szeressen bennünket.

Ha valaha megérted annak az igazságnak a mélységét, amit most megosztottam veled, és hagyod, hogy a lelked mélyéig hatoljon, akkor sosem bizonytalanodsz el és nem lesznek önértékelési problémáid. Mert amikor felismered, hogy Isten az egész világmindenséget azért hozta létre, hogy olyan feltételeket teremtsen, amiben az ember létezni tud, hogy meg tudjon alkotni és tudjon szeretni téged, akkor meg fog szűnni minden bizonytalanságérzés benned.  Isten azért teremtett, hogy szerethessen.

Isten azt mondja a Hóseás 6:6-ban: "Nem az áldozataitokat akarom, hanem a szereteteteket; nem az adományaitokat akarom, hanem azt, hogy megismerjetek engem." (TLB ford.)  Ez az életünk elsődleges célja. A legfontosabb dolog, amit tudnod kell az, hogy Isten azért teremtett téged, hogy szeressen. És a legfontosabb dolog az életedben az kell, hogy legyen, hogy megismerd Istent és viszonozd az Ő szeretetét. Ez az első és legfontosabb célja az életednek.

Tragikus, hogy a legtöbb ember úgy éli le az életét, hogy nem ismeri fel annak értelmét. Mindenféle dolgokat tudnak, tudják a részvények árfolyamát, a sporteredményeket, a bulvárlapok vezető híreit, de nem ismerik Istent.

Lehet, hogy te is  tudsz és hallottál már Istenről...  De ismered Őt személyesen? Barátságban, szeretetkapcsolatban vagy vele? Tedd meg az első lépést még ma, hogy ez így legyen.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan adhatsz Istennek több szeretetet?
  • Mit tehetsz azért, hogy Istent még jobban megismerd?



Kötelezd el magad, hogy az értékeid szerint élsz

„[Mózes] vállalta a gyalázatot Krisztusért, akit nagyobb értéknek tartott Egyiptom minden kincsénél, mert előre tekintett, a megjutalmazására.” (Zsidók 11:26, NIV fordítás)

Első elhatározás: Válj azzá, akinek Isten szánt. Második elhatározás: Vállald a rövid távú fájdalmat a hosszú távú nyereségért.

Aztán Mózes megtette a harmadik életformáló elhatározást: Isten értékeit választotta a világiak helyett. Isten pedig ezért használta őt.

A Zsidók 11:26 azt mondja: „Vállalta a gyalázatot Krisztusért, akit nagyobb értéknek tartott Egyiptom minden kincsénél, mert előre tekintett, a megjutalmazására.”

Mózes értékítéletet végzett. Tisztázta, hogy mi a legfontosabb számára.

Hadd kérdezzelek meg: Mi számít leginkább neked az életedben? Mi a legfontosabb három vagy négy érték az életedben? Könnyen meg tudod nevezni őket?

Ha engem kérdezel, egészen egyszerűen meg tudom mondani, hogy számomra melyek ezek: integritás, alázat, nagylelkűség. Több mint 30 évvel ezelőtt elhatároztam, hogy az életemet az integritásra, az alázatra és a nagylelkűségre építem, mert ezek a vezetés három csapdájának az ellentétei.

Meg tudod mondani, hogy éppen most mi a három legfontosabb érték az életedben? Ha nem tudod, akkor egészen bizonyosan nem is élsz azok szerint. Nem élhetsz az értékeid szerint, ha meg sem tudod nevezni őket. Mielőtt továbbmennél a következő napra, ülj le, és kérdezd meg magadtól, hogy „Mi a legfontosabb számomra? Melyek a legfontosabb értékek az életemben?” Aztán írd le, mert amíg nem tisztázod le, nem határozod meg az értékeidet, addig nem tudsz azok szerint élni.

Mózes Isten értékeit választotta a világ értékei helyett. Miért olyan fontos ez? Mert ha nem döntöd el, hogy mi a fontos az életedben, akkor mások fogják eldönteni helyetted. Le fognak nyomni, a saját akaratuk szerint alakítanak, és az ő értékeik szerint fogsz élni, nem a sajátod szerint.

El kell döntened, mi a legfontosabb számodra, aztán aszerint kell élned!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyek az életed legfontosabb értékei?
  • Hogyan határoztad meg ezeket?
  • Ez a három legfontosabb érték hogyan formálta az életedet? Légy specifikus, amennyire csak lehet.



komment
süti beállítások módosítása