Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bőven vess, hogy bőven arathass!-Hat dolog, amire szükséged van a gonosz elleni harcban- Hogyan vetkőzheted le és változtathatod meg régi szokásaidat-Identitás: Tudd, ki vagy !-Isten azt mondja: alkalmas vagy!

2018. szeptember 01. 10:02 - Andre Lowoa

Bőven vess, hogy bőven arathass!

"Aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert „a jókedvű adakozót szereti az Isten”. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy gazdagon megáldjon titeket, hogy mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (2 Korinthus 9:6-8, NIV fordítás)



Mikor adakozol, két alapelvre kell emlékezned, ezek pedig a 2 Korinthus 9:6-8 igeszakaszon alapulnak:
"Aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert „a jókedvű adakozót szereti az Isten”. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy gazdagon megáldjon titeket, hogy mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (NIV fordítás)

Ez a vetés és aratás törvénye: Amit vetsz, azt fogod aratni – akár jót, akár rosszat. Amit elültetsz, azt kapod vissza. Ez igaz a pénzre és igaz minden másra is. Ha kritizáló vagy, az emberek téged is kritizálni fognak. Ha pletykálkodsz, tippelj, mi lesz? Mások is pletykálni fognak rólad. Ha sértődékeny vagy, az emberek is megsértődnek rád.

Amire szükséged van, adj többet belőle, és még többet fogsz visszakapni. Több energiára van szükséged? Kezdj el edzeni! Több megerősítést, biztatást szeretnél kapni az életedben? Add ugyanezt. Kezdj el más embereket bátorítani, erősíteni!

Ha fogsz egy gabonamagot, és elülteted a földbe, egy magot kapsz vissza? Nem! Én már vetettem kukoricát a kertemben. Mikor egy magot elvetsz a földben, nem egy magot kapsz vissza. Felnő egy szár, rajta egy csomó kukoricacső, és rajtuk kukorica magok ezreit kapod. Amikor egy avokádó magot ültetsz el, az nagy fává nő. Egy avokádót kapsz vissza? Nem. Több ezret. Mindig többet kapsz vissza, mint amennyit beleteszel.

A másik alapelv, hogy a vetés és aratás között mindig időkülönbség, késés van. Mikor elvetsz egy magot a földben, másnap már megkapod a kukoricacsövet? Természetesen nem. Egyik évszakban vetsz, és másik évszakban aratsz. Ugyanez igaz az adakozásra is. Mikor más embereknek adsz, Istennek adsz. Odaszánod az életed, de már másnap learathatod az eredményét? Nem. Van egy várakozási idő, mire Isten megadja az aratást. Miért? Mert Isten próbára teszi a hitedet, hogy lássa, hogy bízol-e benne a vetés és aratás közötti várakozási időszakban.

Mialatt vetsz és várakozol, bízhatsz benne, mert Isten kiárasztja a kegyelmét, hogy „minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre.”

Beszéljetek róla:

  • Hogyan vethetsz bőven, és hogyan vethetsz szűken?
  • Mi akadályoz meg abban, hogy bízz Istenben, amíg vársz az aratásra?
  • Mit tegyél, amíg vársz az adakozásod eredményére?




Hat dolog, amire szükséged van a gonosz elleni harcban:
#1 Integritás


[Integritás (integrity) valaminek a hiánytalan, egységes, összefogott voltát jellemzi, átvitt értelemben pedig becsületesség, feddhetetlenség a jelentése - a fordító megjegyzése]


Így készüljetek föl: csatoljátok derekatokra az igazság övét,
öltsétek magatokra a megigazulás páncélját...
(Efézus 6:14 – Szent István Társulat fordítás)

Az Efézusi levélben Pál apostol azt mondja, a legelső dolog, amit tenned kell a szellemi harcban, hogy viseld az igazságot, mint övet a derekad körül. Az igazság az alapja az ellenséggel szembeni harcodnak. Ha nem az igazság alapján állsz, szétesel, mikor a kísértések és a zűrzavar megtámadják az életed. Isten Igazsága az, ami egyben tart, összefog téged.

Az igazság öve az integritás. Azt jelenti, hogy nem csak ismered, hanem cselekszed is az igazságot. Ha ismered az igazságot, de nem teszed, akkor nincs integritásod. Ez a képmutatás. Isten azt mondja, ha képmutató vagy nincs védelmed a Sátán ellen.

Azért, hogy meg tudj állni a Sátán ellen, azt mondja Isten, fenn kell tartanod az integritásod. Ez nem azt jelenti, hogy tökéletes vagy, hanem azt, hogy őszinte és hiteles vagy. Ne viselj álarcokat a különböző embercsoportokkal. Az emberek, akik igazán ismernek, őszintén így jellemeznek: „azt kapják tőled, amit látnak benned.”

Az integritás ellentéte az életed széttagoltsága. Az integritás szó az „integer” = „egész” szóból ered, ami azt jelenti, egy egység. Azt jelenti, hogy nem szeleteled fel részekre az életedet, mint egy süteményt. Az integritás azt jelenti, hogy életed minden része együtt egységes egészet képez. Mindegy hol vagy, ugyanazok a cselekedeteid. Nem viselkedsz egyféleképpen a munkahelyeden és másképpen a gyülekezetben és megint másképpen a barátaid között. Az integritás azt jelenti, hogy életed minden területén megbízható, igaz vagy.

Sajnos, bizonyos hívőkkel szemben a Sátánnak nem is kell túl keményen dolgoznia, mert az integritásuk hiánya miatt ők könnyű ellenfél a kísértéseknek. Nincs körülöttük az igazság öve, ezért könnyű prédává válnak. A Biblia azt mondja legyünk készen szorosan körülövezve magunkat az igazsággal.

Széttagolt az életed? Vannak területeid, ahol hiányzik az integritás? Isten azt akarja tőled, hogy igazságba öltözz fel. Valld meg neki a bűneidet, és kérd őt, erősítse meg a képességedet, hogy átlátszóan, őszintén élj mások előtt.

#2 Megigazulás




„12Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. 13Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. 14Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját...”(Efézus 6:12-14)



Pál apostol az efézusiaknak irt levelében azt említi, hogy a második dolog, amire a szellemi harc idején szükséged lehet, az a megigazulás páncélja. A római centúriók (századosok) leginkább azért hordtak ilyen páncélt, hogy az alapvető szerveiket, mint a szív, máj, tüdő és vese megóvják.



Mi a megigazulás páncélja? A szív és a motiváció tisztasága.



Azt kérdezi a Biblia: „3Ki mehet föl az ÚR hegyére, és ki állhat meg szent helyén? 4Az ártatlan kezű, a tiszta szívű, aki nem sóvárog hiábavalóság után, és nem esküszik hamisan.” (Zsolt 24,3-4)

Ki kerülhet közel Istenhez? Azt mondja a Biblia, hogy az, aki ártatlan kezű és tiszta szívű. Ez nem azt jelenti, hogy tökéletes vagy, hanem azt, hogy a bűnt megbánó életet élsz. Nem biztos, hogy mindig a helyes dolgot teszed, de azt szándékozod tenni. Bár követsz el hibákat, a szíved attól még tiszta szándékú.

Jézus így tanít minket: „Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent." (Máté 5:8) Ha szeretnél a munkáddal, pénzügyeiddel kapcsolatban és a családodban áldott lenni, tiszta szívűnek kell lenned. Becsületes és tiszta kell, hogy legyél. Igazságosan és tiszta szándékkal kell cselekedned.

Hadd kérdezzelek meg: Tiszta a szíved?

A sátán megpróbál majd legyengíteni és könnyű prédává tenni azáltal, hogy megkísért azzal, hogy megtöltsd az életed tisztátalan dolgokkal. Tisztátalan gondolatokat ad majd neked. Tisztátalan szándékot ültet beléd. Tisztátalan kívánságokat sugall majd. Tisztátalanságot próbál majd adni pornográfián, filmeken, könyveken és zenén keresztül. Lehet, hogy tisztátalanságba próbál vinni kapzsiság vagy büszkeség által.

Ugyanakkor, amikor a megigazulás páncélját viseled, akkor őszintén megpróbálod a szíved és szándékaidat tisztán tartani. A sátán fél mindenkitől aki tiszta szívű, mert az ezzel együtt bátor szívű is.

Hol áll az életed a tisztasággal kapcsolatban? Tisztulj meg az Úr színe előtt és azután öltsd fel magadra a megigazulás páncélját.




#3 Békesség


"Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. (Efézus 6:13-15)


Az Efézus 6-ban Pál apostol a szellemi fegyverzet harmadik elemeként, olyan cipő viselését említi, amely a békesség evangéliumát hirdeti. Tehát Isten teljes fegyverzetéhez a tisztesség, a tisztaság és a békesség tartozik. A békesség azt jelenti, hogy békében élsz és úgy is beszélsz. Szavaiddal másokban nem a konfliktust erősíted, hanem a békességet munkálod.


A római századosok különleges lábbelit viseltek a harcban, hogy megóvja őket a csatában. A cipőjük alja szögekkel volt kiverve, amelyek olyanok voltak, mint a stopli a futball cipőn. Ez megakadályozta, hogy a csatában elcsússzanak és elessenek. Segítette őket, hogy megállják a helyüket.


Pál apostol szavai szerint ahhoz, hogy megállhass a harcban és ne botladozz, a békessség evangéliumával felszerelt sarut kell felhúznod. Háromféle békesség van: békesség Istennel, saját magaddal és másokkal. Mindig kapcsolatban lehet értelmezni a békességet.


Miről is ír Pál? Ha vannak összekuszált kapcsolataid, akkor könnyű préda vagy a Sátánnak. Ha sértődéshez vagy keserűséghez ragaszkodsz, akkor a Sátán képes lesz erőszakoskodni veled.


De hol tanulhatok meg Istennel, másokkal és magammal békességben lenni? A Biblia azt írja: "Nagy békességük van azoknak, akik szeretik törvényedet; nem botlanak meg azok." (Zsoltárok 119:165) Minél többet töltök Isten igéjével, annál nagyobb lesz bennem a békesség.


A Sátán azonban nem akarja, hogy Isten fegyvereit felvedd. A tisztességedet hazugságokkal, a tisztaságodat vágyakkal, a békességedet aggodalommal támadja. Amikor aggódni kezdesz, ajtót nyitsz a Sátán felé. Hiszen nem lehetsz egyszerre békességben és ugyanakkor félelemben, aggodalomban vagy idegességben.


Isten arra hív el minket, hogy békességben éljünk és békességet szóljunk mások életébe. Nem azt jelenti, hogy nem lesznek konfliktusaink. A Biblia azt kéri, "Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben." (Róma 12:18) Az evangélium saruja segít bennünket szilárdan megállni még a konfliktusok közepette is és a megbékélést munkálni, amikor csak tudjuk.




#4 Bizonyosság


"Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát." Efézus 6:16


Az Efézusi levélben Pál apostol elmondja, hogy a negyedik dolog, amit a szellemi hadviselésben tennünk kell, az a hit pajzsának a magunkra öltése. Isten teljes fegyverzete magában foglalja az integritást, a megigazulást, a békességet és a bizonyosságot.

Mennyire hatékony egy pajzs? A történelem egyik leghíresebb csatája a Thermopülai csata (i.e. 480) volt, amikor 300 spártai állt szemben kb. 100.000 perzsa katonával. A csata egy pontján a perzsák nyílzáport lőttek a 300 spártaira. A spártaiak letérdeltek és feltartották a pajzsaikat, védelmi falat képezve a nyilak ellen.

Érezted már valaha hasonlóan magad? Amikor az élet minden oldalról tüzes nyilak ezreivel közelít? Olyankor van szükséged arra, amit Pál úgy hív, hogy "a hit pajzsa". Azt mondja, "Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát." (Efézus 6:16)

Mi lehet a gonosz tüzes nyila?

- Kétség
- Depresszió
- Elkedvetlenedés
- Késleltetés
- Zsákutcák
- Kétségbeesés

Sátán azóta kétséget ébreszt az emberiségben, mióta az Édenkertben megkérdezte Évától, hogy "Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek?" (I. Móz. 3:1). Abban a pillanatban, ahogy ajtót nyitsz a kétségnek - mégha csak egy kicsit is - Sátán betámad és még több kétséget, kétségbeesést és depressziót okoz. Mire van szükséged, mikor ezekkel a "tüzes nyilakkal" találkozol? Hitre - és bizonyosságra.

A bizonyosság abban gyökerezik, hogy bízunk Isten ígéreteiben, mikor minden rosszul megy az életünkben. Fel kell venned a hited pajzsát; kételkedj a kétségeidben és hidd a hitedet! A legtöbben pont az ellenkezőjét teszik. Ez egyszerűen ostobaság. A kétségeinket kellene megkérdőjeleznünk és a hitünkben kell hinnünk. Ha nincs hited, botladozni fogsz, amikor a Sátán megtámad.

A Biblia azt mondja, "Legyen a ti hitetek szerint!" (Máté 9:29). Mit jelent ez? Hinned kell Isten ígéreteiben, még akkor is, ha az adott pillanatban nem tűnnek igaznak.

Hagyatkozz Isten ígéreteire és emeld fel a hit pajzsát, mikor a Sátán küldi a kétségek tüzes dárdáit!


#5 Józanság


"Vegyétek fel az üdvösség sisakját" (Ef 6:17)



Az Efezusiakhoz írt levélben Pál azt mondja, hogy a szellemi harchoz szükséges ötödik dolog az üdvösség sisakja. Isten teljes fegyverzetének eddigi részei tehát a következők: integritás, megigazulás, békesség, bizonyosság és józanság.

A bibliai időkben egy katona sem indult volna harcba sisak nélkül, ami halálos sérülésektől óvja meg az ember fejét. Amikor Pál azt mondja, hogy fel kell vennünk az üdvösség sisakját, ezen azt érti, hogy meg kell védenünk az elménket. Isten azt szeretné, ha megtartanánk a józan eszünket ebben az őrült világban.

Ha nem hiszed, hogy a világ az elmebetegség felé halad, csak nyiss ki egy újságot. Az emberek mindenféle őrült - elmebeteg - dolgot csinálnak. Összekeveredik a fejükben, hogy mi helyes és mi helytelen, mi a jó és mi a gonosz. Kiforgatják a dolgokat, és épp az ellenkezőjét állítják mindennek.

Mi Isten tanácsa a számodra? Meg kell védened elmédet a gonosztól azáltal, hogy felveszed az üdvösség sisakját. A Gonosz mindenféle úton-módon megpróbál hatással lenni a gondolatainkra. A TV is például olyan mint a drog, csak konnektoros változatban. Teljesen leszívja az agyadat.

Hihetetlen mértékben tud befolyásolni téged az, hogy mit engedsz be a "szemed kapuján" vagy a "füled kapuján". A saját védelmed érdekében fókuszálj Istenre és az Ő útjaira. A Kolossébeliekhez írt levél 3:2-ben a Biblia azt mondja "Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel."

Jézusra tekints, és arra, hogy Ő mit akar elvégezni az életedben. Az az igazság, hogy minél inkább engeded Jézus Krisztusnak, hogy rajtad keresztül éljen, annál inkább meg fogod találni a józan észt ebben az őrült világban.



#6 Isten Igéje


Vegyétek fel az Isten szabadítását, ez legyen a sisak a fejeteken! Vegyétek kezetekbe a kardot, amelyet a Szent Szellem ad. (Ef. 6:17)

Az Efezusi levélben Pál apostol azt írja, hogy a szellemi hadviselésben a hatodik fontos fegyverünk Isten Igéjének kardként való használata. Így hát Isten teljes fegyverzete az integritásból, a tisztaságból, a békességből, a bizonyosságból, a józanságból és az érettségből áll.
A legtöbb ember nem tudja, hogyan is használja fel Isten Igéjét a Sátánnal szemben – még azok sem, akik már évek óta járnak gyülekezetbe és hallgatják Isten Igéjét. De Isten Igéjét hallani nem ugyanaz, mint Isten Igéjét használni.

A szellemi érettség egyik legfontosabb jele, hogy képesek vagyunk Isten Igéjét használni a Gonosz ellen. A Biblia ezt írja: „Ilyen hosszú idő után már nektek kellene másokat tanítanotok! Most mégis arra van szükségetek, hogy valaki Isten tanításának ábécéjét ismételje át veletek. Olyan tanításra van szükségetek, mint a kis gyerekeknek való tej, mert nem bírjátok a felnőtteknek való ételt.” (Zsid. 5:12) Nem az Ige hallgatása, olvasása, de még a megtanulása sem teszi éretté a hívőt! A Zsidókhoz írt levél 5:12 alapján az érett hívő az, aki átülteti a gyakorlatba Isten Igéjét!

Pál a Bibliát a Szent Szellem kardjának hívja az Efezus 6-ban. A kard egy támadó fegyver, melyet a katonák arra használtak, hogy területeket foglaljanak el és legyőzzenek valamit. A Biblia tanításának gyakorlatba való átültetésével támadhatod meg a Sátán területeit. A Gonosz nem fél a te szavadtól, azonban Isten Igéjétől igen!

A Biblia azonban nem válik a kardoddá, amíg nem tanulod meg fejből! Miért? Mert csak ritkán van nálad a Bibliád akkor, amikor szükséged lenne rá. Ha épp egy 300 dolláros ruha megvételén töprengsz, hogy vajon megéri-e adósságba keveredni miatta, az a jó, ha a szívedben már előre el van raktározva az, amit Isten mond arról, hogy megéri-e olyasmit vásárolni, amit nem tudsz megengedni magadnak.

Jézus is ezt tette. Mikor a Sátán háromszor megkísértette a pusztában, Jézus mindig a Bibliából vett idézettel felelt neki. Jézusnak nem kellett előkapnia az Ótestamentumát a zsebéből, hogy válaszoljon a Sátánnak! Neki már benne volt az Ige a szívében. Így lehetséges tehát legyőznöd a Gonoszt neked is!

17 éves korom óta tanulom a Szentírást, és azóta több ezer verset tanultam meg. Ezek a versek olyan erőt adnak nekem, amivel a legtöbb ember nem rendelkezik. Néha olyanokat kérdeznek tőlem, amire nem tudok válaszolni. Amikor ez történik, akkor megkérdezem Istent „Mit szeretnél, mit válaszoljak ennek az embernek?” A Szent Szellem ekkor segít átfutni a már korábban megtanult Igeverseket, és eszembe juttatja a legmegfelelőbbet.

Azokkal a versekkel kezdd, amelyek a számodra legnagyobb kísértésekkel kapcsolatosak – például a szexualitással, türelmetlenséggel, vagy a gondolkodás nélküli beszéddel kapcsolatosakkal. Így, amikor kísértések jönnek, képes leszel Isten Igéjét használni a Sátánnal szemben.



Hogyan vetkőzheted le és változtathatod meg régi szokásaidat

„Gyakorold ezeket és tarts ki ezekben a dolgokban, hogy mindenki láthassa az előrehaladásodat.” (1 Tim 4:15, GW fordítás)

A megtérésed pillanatában egy teljesen új természetre tettél szert, azonban még mindig vannak olyan régi szokásaid és beidegződéseid, amelyektől meg kell szabadulnod és újakra kell cserélned.

Szabadulj meg a növekedésedet akadályozó félelmeidtől! Az igazság felszabadít, de ezt megelőzően gyakran nyomorultul érezzük magunkat. A saját jellemhibáinkkal való szembesülés olyan félelmet válthat ki, ami a tagadás börtönébe taszíthat bennünket. Csak akkor lehetséges a változás, ha megengedjük Istennek, hogy az igazság fényét rávetítse a hibáinkra, kudarcainkra és gyarlóságainkra. Ha nincs benned alázat és nem vagy tanítható, képtelen vagy a fejlődésre is.

Ne azonosulj a hibáiddal! Néha azt mondjuk, „én már csak ilyen vagyok…, „ez vagyok, már nem változom”. A tudatod alatt valójában azon aggódsz, hogy a szokásaid, sérelmeid, szorongásaid elhagyásával mi marad majd belőled. Az ettől való félelem mindenképp lassítja a növekedésedet.

Ahogy tegnap írtam, a jó szokások kialakulásához időre van szükség. Ne felejtsd el, hogy a jellemed nem más, mint a szokásaid összessége. Nem mondhatod magadról, hogy tisztességes vagy, hacsak nem szokásod az, hogy mindig becsületes vagy. Az a férj sem nevezhető hűségesnek, aki csak többnyire hűséges a feleségéhez. A szokásaid határozzák meg a jellemedet.

Ne felejtsd el, hogy minden nap gyakorolni kell azokat a szokásokat, amelyek Krisztushoz hasonlóvá tesznek!

„Gyakorold ezeket és tarts ki ezekben a dolgokban, hogy mindenki láthassa az előrehaladásodat.” (1 Tim 4:15, GW fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen rossz szokásaidnak hagyod, hogy meghatározzanak téged?
  • Hogyan tudsz alázatos lenni és kimutatni, hogy készen állsz szembenézni a szorongásaiddal?
  • Mit tartasz szükségesnek megváltoztatni az életedben, például az időbeosztásoddal, a baráti társaságoddal vagy a szabadidőd eltöltésével kapcsolatosan, hogy minden nap jobb szokások kialakításán dolgozz?






Identitás: Tudd, ki vagy !


Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága." (Ján.8:12 MBT)



Amikor Jézus azt mondta ”Én vagyok a világ világossága”, akkor Ő meghatározta saját magát. Azt mondta, „tudom, hogy ki vagyok”. Több mint 18 alkalommal fordul elő a Bibliában, amikor Jézus azt mondja, „vagyok” és ezután ad egy meghatározást. Azt mondta magáról, hogy Ő az ajtó, az élet kenyere, az út, az igazság, a feltámadás és az élet. Újra és újra meghatározza, hogy ki is Ő valójában. Jézus biztos volt abban, hogy ki Ő, ahogyan az eredmények ezt mutatják is, nem volt külső nyomás alatt.


Ez az alapja az identitásunknak. Amíg bizonytalan vagy az identitásodban, addig az emberek azon lesznek, hogy beleillesszenek téged egy formába. Manipulálni fognak téged. Megpróbálnak olyan irányba terelni, amiről azt gondolják, inkább ilyenné kellene válnod ahelyett, mint amivé az Isten teremtett.
A stressz egyik fő oka az lehet, hogy megpróbálsz olyanná válni, aki nem vagy. Amikor attól félsz, hogy valaki rájön, milyen is vagy valójában, és már nem bírod tovább fenntartani a látszatot, ez stresszel jár


Az egyetlen módja annak, hogy ellensúlyozd a kívülről jövő nyomást, az, ha megvan a megelégedettség belső érzete azzal kapcsolatban, hogy ki is vagy te és Isten milyen céllal teremtett téged. Felfedezed, hogy ki vagy te, azáltal, hogy megérted, kié vagy. A Biblia azt mondja, hogy te Isten teremtménye vagy. Téged Ő valóban nagyon szeret. Elfogadott olyannak, amilyen vagy. Terve van az életedre nézve. Amíg nem oldod meg ezt a feladatot, bizonytalan maradsz és nyomás alatt leszel.
Jézus folyamatosan olyan dolgokat tett, amivel meglepett mindenkit maga körül. Magát mások alá rendelte és szolgált. Egyik tanítvány sem gondolt olyat, hogy megmosná a többiek lábát a felházban, mert azok bizonytalankodnak. Jézus mindig erővel teljesen szolgált. Tudta, hogy ki Ő és kitől származik, így nem számított, hogy leereszkedve másokat szolgál.
Az igazi szolgálat mindig az önbecsülésünkből fakad. Ameddig nem jutsz túl a bizonytalankodáson és nem kezded el jól érezni magad a saját bőrödben, addig nem fogsz olyasmire késztetést érezni arra sem, hogy segíts másokon. Légy biztos abban, hogy ki vagy te és kié az életed, így leszel alkalmas mások hatékony szolgálatára.


Beszéljünk róla:

* Mi a különbség abban, ahogy a világ, vagy mások vélekednek rólad és amit hited szerint Isten mond rólad.
* Kinek a véleményére akarod alapozni az önbecsülésedet? Hogyan fog ez a döntés kihatni a szolgálatodra?




Isten azt mondja: alkalmas vagy!


"Mert Ő szabadított meg minket, és Ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint, amelyet még az idők kezdete előtt Krisztus Jézusban adott nekünk." 2 Timóteus 1:9 (MBT)

Van lehetőséged arra, hogy most azonnal, egyenesen Istenhez jöjj. Közvetlenül bejuthatsz Hozzá. Nincs szükség arra, hogy valaki máson keresztül imádkozz. A megbánást sem kell bárki máson keresztül tenned. Ahhoz, hogy közösséged legyen Istennel, nincs szükséged másra. A Biblia tanítása szerint már most egyenes utad van.

Ezen felül Isten azt mondja, hogy meg vagy ajándékozva azzal a megbízatással, hogy más emberek felé szolgálj. Minden keresztény egy küldött. Ez nem azt jelenti, hogy minden keresztény prédikátor lenne, sokkal inkább szolgáló. Tehát minden esetben, amikor az ajándékaidat vagy a talentumaidat használod, szolgálsz.

A Bibliavers felszólít és ezt mondja:"megmentett minket az Ő szent munkájára." Meg vagy mentve, hogy szolgálj. Miért mentett meg téged Isten? Azért, hogy így te tudd szolgálni Őt.

Talán most azt gondolod: Honnan tudhatom, hogy mi az én szolgálatom? Figyeld meg az adottságaidat, az ajándékaidat és a képességeidet. Nézd, hogy Isten hogyan formált téged. Ő azt akarja, hogy használd ezeket a talentumokat más emberek felé. Amikor így cselekszel, azt szolgálatnak hívják: semmilyen látványos, ijesztő vagy természetfeletti dolog nincs ebben. Egyszerűen csak segítünk másoknak.

Szolgálhatod Őt egy üzletben? Igen. Szolgálhatod Őt könyvelőként? Igen, megteheted. És vajon egy teherautót vezetve is szolgálhatod Őt? Hát persze! Mindig, amikor segítesz másoknak az Ő nevében, akkor szolgálsz.

Valójában, Isten azt mondja, hogy rád feltétlenül szükség van a gyülekezetben. Fontos része vagy ennek a családnak.
Nézd meg ezt erről az oldalról:

* Ha én nem használom az ajándékaimat -- téged csapnak be.
* Ha te nem használod a talentumaidat -- én leszek becsapva.
* Mindenki más a gyülekezetben be lesz csapva.

Mi mindannyian fontosak vagyunk. Mindannyiunkra szükség van, hogy megtegyük a saját részünket, amivel erősítjük egymást!




komment
süti beállítások módosítása