Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Istennek akarj tetszeni, ne az embereknek-Közösen imádkozni - egy kulcs az erőteljes imákhoz

2018. augusztus 29. 10:17 - Andre Lowoa




Istennek akarj tetszeni, ne az embereknek


„Az a célunk, hogy Istennek tetszünk, ne az embereknek. Egyedül Ő az, aki a szívünk szándékait vizsgálja.” (1Thesszalonika 2:4b NLT fordítás - második kiadás)

 

Isten nem azért teremtett, hogy azzá válj, amivé valaki más akar tenni téged. Isten nem azért teremtett, hogy az legyél, amit a szüleid akarnak, amit a barátaid akarnak, amit a házastársad vagy a főnököd akar, hogy legyél.

Isten azért teremtett téged, hogy te legyél. Ha mindazzá akarsz válni, aki lehetnél, akkor vissza kell utasítanod, hogy mások határozzanak meg téged.

Zsidó levél 11:24 azt mondja: „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó lánya fiának mondják. (NIV fordítás)

Mózes identitása válságba került. Zsidó rabszolgaként született, akit a fáraó unokájaként, egyiptomi fenségben neveltek. Amikor felnőtt, két választása volt: egész hátralévő életére megjátssza, hogy ő a fáraó unokája és luxus életet él, hírnévvel és hatalommal.

Vagy, ha beismeri, hogy valójában kicsoda: egy zsidó. Ha ezt teszi, a családja kitagadja és a hátralévő életét rabszolgák között töltheti. Megszégyenítve, megalázva egy fájdalmas életben, ahol robotolni kell.

Te melyiket választottad volna?

Manapság a legtöbb ember hazugságban él. Próbálnak valakivé lenni, de valójában nem azok. Mózes azonban visszautasította azt, hogy egy hazugságban éljen, mert ő egyenes ember volt. Ragaszkodott ahhoz, akivé Isten tette őt, mindenfajta emberi nyomás ellenére.

Azt kérdezem: Te kinek hagyod, hogy meghatározza az azonosságodat?

A barátaidnak és a családodnak? Közületek néhánynak már évekkel ezelőtt meghaltak a szülei, mégis, még mindig próbáltok megfelelni az életetekre vonatkozó elképzeléseiknek. Néhányan még ragaszkodtok ahhoz, amit a volt férjetek, vagy feleségetek mondott nektek, és próbáljátok megcáfolni őket. Néhányan pedig próbáltok megfelelni annak, amit a média, a kultúra és a versenytársak sulykolnak, hogy mivé is kellene válni.

A Biblia viszont ezt mondja: „Az a célunk, hogy Istennek tetszünk, ne az embereknek. Egyedül Ő az, aki a szívünk szándékait vizsgálja.” (1Thesszalonika 2:4b NLT fordítás)

Először meg kell fogadnod egy dolgot: “Eldöntöm, hogy többé nem engedem meg másoknak, hogy rám erőltessék a saját elképzeléseiket. Azzá fogok válni, akivé Isten akar engem tenni. Azt fogom tenni, amit Isten akar, hogy tegyek, és Isten tervét fogom betölteni az életemre, nem másokét.”

Barátaim, ez a valódi siker. Az életben a valódi siker nem más, mint pontosan annak lenni, akivé Isten teremtett téged.

Beszéljetek róla:

  • Ki vagy mi helyez téged nyomás alá, hogy azzá válj, aki nem vagy és így próbálja meg formálni az identitásodat?
  • Tölts egy kis időt azzal, hogy leírod, ki vagy Jézus Krisztusban. Hogyan határozza meg Ő az azonosságodat?
  • Hogyan tudod felfedezni, hogy Isten pontosan kivé is tett téged?





Közösen imádkozni - egy kulcs az erőteljes imákhoz


"Bizony, mondom néktek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük." (Máté 18,19-20)

Sokunk rengeteg mindenről lemarad amiatt, hogy csak egyedül imádkozik. Ugyanakkor, amikor Jézus az imádságról beszélt, akkor közös imádságra buzdított. Erő van a csoportos imádkozásban.

Ha nem imádkozol együtt más hívőkkel, akkor nem kapod meg azt a támogatást, amire szükséged van. Lemaradsz a keresztény élet egyik legnagyobb előnyéről. Jézus azt mondta: "Ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük." Ez az az erő és hatalom, ami a másokkal együtt imádkozásban rejlik.

Kérdezd meg magadtól: "Kikkel szoktam rendszeresen együtt imádkozni?" Lehet, hogy erre csak azt tudod mondani, hogy még nem imádkoztál soha másokkal, és hogy halálra rémít ez az ötlet. Nincs azzal semmi baj, ha csak lassan kezded el: Amikor összejössz 5-6 barátoddal, akkor nem muszáj velük együtt hangosan imádkoznod, ülhetsz mellettük csendben is. Aztán hetek alatt egyre kevésbé fogod magad kényelmetlenül érezni, és aztán majd te is csatlakozni mersz a csoport imádságaihoz. A kiegyensúlyozottság egy új szintjére fogsz ezzel eljutni az életedben.

Ha még sosem imádkoztál másokkal, akkor kezdd úgy, hogy egyedül imádkozol, de hangosan. Én a legtöbbet az autópályán imádkozom. Vezetek, és közben hangosan beszélek az Úrhoz: "Uram, van néhány dolog amiket meg szeretnék ma beszélni veled."

Még egy javaslat: imádkozz az étkezésekkor. Mi a családban mindig megfogjuk ilyenkor egymás kezét, akár egy-egy mondatos hálaimákat mondunk Istennek mindazért, amit tett értünk.



Isten nagyra becsüli a veled való kapcsolatát

"Mert az volt méltó Istenhez, akiért van a mindenség, és aki által van a mindenség, hogy őt, aki számtalan fiát vezeti dicsőségre, üdvösségük fejedelmét szenvedések által tegye tökéletessé." (Zsid.2:10)

Mivel Isten szeretet, ezért nagyra becsüli a kapcsolatokat.
Maga a természete is rokoni és önmagát családi fogalmakkal azonosítja: Atya, Fiú, Szellem. A Szentháromság Isten önmagához fűződő kapcsolata.
Ez a tökéletes minta a kapcsolatokon belüli harmóniára, és nekünk meg kéne vizsgálni ennek jelentőségét.

Isten már szerető kapcsolatban létezik önmagával, így sosem volt igazán magányos. Nem volt szüksége családra, hanem egyetlen vágya volt; így kigondolt egy tervet, hogy megalkosson minket, családjába fogadjon, és megossza velünk mindazt, amivel rendelkezik.

Isten szeretne egy családot, és szeretné, ha te is része lennél. Ez Isten céljainak egyik a te életedre nézve, amit még azelőtt eltervezett, hogy megszülettél volna.
Az egész Biblia annak a története, hogy Isten létrehoz egy családot, amely szeretni, tisztelni fogja és vele együtt fog uralkodni örökké.

"Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint..." (Ef.1:5)





komment
süti beállítások módosítása