Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bőkezűen, ha szűkölködünk is-El kell fogadnunk Isten kegyelmét-Engedd át Istennek a vezetői helyet!

2018. augusztus 13. 10:21 - Andre Lowoa

Bőkezűen, ha szűkölködünk is

 

„Én is mondom nektek: szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonnal, hogy amikor elfogy, befogadjanak titeket az örök hajlékokba… Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit? … Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.” (Lukács 16:9-14)



Ha Jézushoz akarsz hasonlítani, meg kell tanulnod bőkezűnek lenni.



Nagyon könnyű akkor időt, energiát vagy pénzt áldozni valamire, ha van belőle felesleges. Az igazi próba abban rejlik, amikor a fentiekből neked is hiányod van. Ha neked is kevés van, kész lennél-e odaadni azt a keveset is, hogy másnak segíts? Ha a válaszod erre igen, akkor gratulálok! Átmentél Isten nagylelkűség tesztjén.

Miért teszteli Isten a nagylelkűségedet? Azért mert az Ő képmására teremtett téged, ezért ha Jézusra akarsz hasonlítani, meg kell tanulnod bőkezűnek lenni. Ha nem ezt teszed, akkor sohasem válsz éretté, és az Úr áldása sem lesz az életeden

Mi van akkor, ha válságban vagy és a dolgaid nem mennek túl jól – munkanélküli vagy, esetleg kevés a pénzed és úgy érzed, hogy nincs energiád, anyagi javaid, amelyekkel mások felé szolgálhatnál? Hogy lehetsz bőkezű, mikor neked is kevés van?

Pál apostolnak a korinthusbeliekhez írt második levelében van számunkra egy jó példa, ahol Pál a következőket írja a Macedóniai gyülekezetekről: “Mert a nyomorúság sok próbája között bőséges az ő örömük, és nagy szegénységükből a tisztaszívűség gazdagsága lett.” Az öröm és a szolgálat mindig együtt járnak.



A döntő próbája annak, hogy mennyire bízol Istenben az, hogy hogyan kezeled a pénzed; mert ez megmutatja, hogy mi a fontos számodra.



Mint pásztor szeretném, ha pénzügyileg sikeres lennél, hogy bőkezű adakozó lehess, hogy segíthess az embereknek, hogy jót tehess a földön. A következő 5 alapelv a válság idején segít boldogulni.



1. Ha engedelmeskedsz Isten szavának, ő gondoskodik rólad. Ha készen állsz kimondani, hogy “Istenem, azt fogom tenni, amit te elvársz tőlem, attól függetlenül, hogy van-e pénzem, vagy lehetőségem rá”, akkor Isten mindent megad majd ahhoz, hogy ezt meg is tehesd.

2. Ha megteszed, amit Isten elvár tőled, akkor Ő majd hozzáteszi azt a részt, amire te magadtól nem lennél képes. Ajánlj fel Istennek mindent, amid csak van, bármennyire is kevés legyen az, és Isten megsokszorozza úgy, ahogy nem is gondolnád, hasonlóképp ahogyan azt az 5 kenyérrel és 2 hallal tette.


3. Isten szereti a jókedvű adakozót. Minél bőkezűbb vagy Isten annál többet fog majd viszaadni neked.


4. Ha hiányod van valamiben, vess el egy magot. Bármi legyen, amiből úgy érzed, hogy nincs elég, légy bőkezű azzal a kevéssel, amid van. Ahhoz, hogy learasd a terményt először el kell vetned.


5. Az vetés és aratás nem ugyanabban az időpontban és nem magától történik. Idő és türelem szükséges hozzá.





El kell fogadnunk Isten kegyelmét

"A bűn fizetsége a halál, de Isten ingyen ajándéka az örök élet Jézus Krisztus, a mi Urunk által." (Róma 6:23, NLT fordítás)


A Bibliában, Róma 6:23-ban azt olvassuk, hogy "A bűn fizetsége a halál, de Isten ingyen ajándéka az örök élet Jézus Krisztus, a mi Urunk által." (NLT fordítás). Lehet, hogy azt mondod, hogy a kegyelem az az ajándék, amely folyamatosan ad. Amikor egyre jobban megismered Jézus Krisztust, az Ő kegyelmét és szeretetét, ez csak egyre jobb és jobb lesz. Rendelkezésünkre áll és kiterjed egészen az örökkévalóságig. A java még hátra van!

Milyen lesz a Menny? Találkozni fogsz azokkal a szeretteiddel, akik ismerik az Urat. Jutalmat kapsz a hitedért. Olyan munkakörrel bíznak majd meg, amelyet szeretsz csinálni. Megszabadulsz majd a fájdalomtól, depressziótól, kétségbeeséstől, szégyentől és bűntudattól, örvendezni és ünnepelni fogsz örökké. Micsoda ajánlat!

De kicsit cseles, mert el kell fogadnod.

Ha ma, amikor hazaérsz találnál egy ajándékot az asztalodon, de otthagynád a következő évig, kibontatlanul, az nagy butaság lenne. Az ajándékok értéktelenek, amíg azokat el nem fogadod. El kell fogadnod Isten kegyelmét az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül.

Néhányatokat az tart vissza, hogy féltek az elutasítástól. Talán a szüleid elutasítottak. Lehet, hogy a barátod, vagy a barátnőd utasított el, és ez nagyon fájt. Vagy talán elutasított a testvéred, vagy a gyerekek a játszótéren. Lehetnek közöttetek, akik olyan módon lettek elutasítva, hogy férjük, feleségük elhagyta őket, bántó dolgokat vágott a fejükhöz, amikre még ma is emlékeznek.

De van egy valaki, aki sosem fog elutasítani, az Ő neve Jézus Krisztus. Jézus azt kéri tőled, hogy "Gyere haza." Előfordult mostanában, hogy a szégyen elárasztott? Megszabadulhatsz tőle ma. Minél jobban megérted Isten kegyelmét, annál jobban fogod szeretni Istent, és annál közelebb akarsz majd kerülni Jézushoz - mert majdnem lehetetlen, hogy ne szeress valakit, aki ennyire szeret.

Beszéljetek róla!

  • Hogyan kellene reagálnod Isten kegyelmére, ha azt ajándéknak tekinted?
  • Mi az a bűntudat, vagy szégyen, vagy keserűség a múltadból, ami visszatartott, vagy még most is visszatart attól, hogy elfogadd Isten kegyelmét? Átadtad már ezeket teljesen Istennek?
  • Mit jelent az, hogy "gyere haza" Istenhez?


Engedd át Istennek a vezetői helyet!


„Mindenkinek, aki velem akar tartani, engednie kell, hogy én vezessem. Nem ti vagytok a vezetői helyen, hanem én” (Máté 16:24 MSG-fordítás).

Hogyan engedhetsz el valamit, és hagyhatod rá Istenre? Először is Jézust kell megtenned életed irányítójának.

A probléma abban áll, hogy rendszerint mi magunk szeretnénk a saját életünk irányítói lenni, így vitába és ellentétbe kerülünk Istennel. Úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mi a legjobb nekünk. A sok stresszt az okozza az életedben, hogy gondolataid mélyén állandóan hadban állsz Istennel – „tudom, hogy Isten szerint ezt kell tennem, de én inkább azt szeretném!”

Minden reggel, amikor felébredsz, döntést kell hoznod: kinek a felelős gondjaira bízod az életed? Kinél lesz a kormánykerék – nálad vagy Istennél? Ki fogja feldobni a labdát – te vagy Isten? Minden nap, pillanatról pillanatra folyamatosan erről döntesz. Ha azt választod, hogy saját magadat teszed meg életed irányítójának, az konfliktust, zűrzavart és stresszhelyzeteket szül.

Jézus így fogalmaz Máté 16:24-ben: „Mindenkinek, aki velem akar tartani, engednie kell, hogy én vezessem. Nem ti vagytok a vezetői helyen, hanem én” (MSG-fordítás). Ehhez képest a keresztyének hajlamosak a következőket tenni: Amikor Krisztus-hívőkké válunk, átadjuk neki a vezetői helyet, majd nyomban át is ülünk a hátsó ülésre, és onnét kezdünk vezetni. Állandó „tanácsokkal” látjuk el a vezetőt, mint például: „Ne arra, fordulj le itt! Állj meg! Várj! Hajts gyorsabban! Inkább arrafelé menjünk! Látni szeretném azt a helyet.”

Sok évvel ezelőtt Kay és én táncórákat vettünk az Arthur Murray Studios-nál. A tánctanár elmondta, hogy a párok egyik legnagyobb problémája, hogy hagyják a másikat vezetni. Amikor mindketten vezetni próbálnak, akkor minduntalan rálépnek egymás lábára, ami nem igazán szívderítő látvány.

A te életed sem fest szívderítő képet, ha Istennel együtt próbálsz vezetni egyszerre. Egyszerűen csak hagyd, hogy Isten Isten legyen, és engedd át Jézusnak az életed feletti irányítást.

Beszéljünk róla:

  • Melyek életed azon területei, amelyeket a legnehezebb átengedned Istennek?
  • Hogyan vitatkoztál Istennel anélkül, hogy egy szót is szóltál volna? Mit árulnak el tetteid arról, hogy ki igazgatja az életedet?
  • Határozd el ma, hogy átadod Istennek a felügyeletet életed azon területei felett, ahol kétségekkel és gondokkal küzdesz. Hogyan fog történni ez a gyakorlatban? Milyen változást fog hozni az életedbe?  




komment
süti beállítások módosítása