Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ha kerülőúthoz érsz, ne add fel!-Hozd ki a legtöbbet a képességeidből-Igyekezzünk méginkább vagy bízzunk jobban?-Kis dolgok, amiket senki nem vállal

2018. augusztus 11. 10:35 - Andre Lowoa



Ha kerülőúthoz érsz, ne add fel!

"Isten mindig éber, folyamatosan keresve embereket, akik teljesen elkötelezettek felé" (2Krónikák 16:9, The Message fordítás)

Ha Isten ad neked egy elhívást, biztos lehetsz benne, hogy utad során belefutsz majd késlekedésekbe, nehézségekbe, kerülőutakba és zsákutcákba. Ezek az élet természetes velejárói. De felkészülhetsz rájuk.

Például, ha valakinek, akkor Noénak volt joga a csüggedéshez. Tudod milyen sokáig tartott felépítenie a bárkát? Százhúsz évébe telt! El tudnál tölteni 120 évet egy projekten dolgozva anélkül, hogy egy szóval is bátorítanának?

Noé bízott Istenben. Mikor meghallotta Isten figyelmeztetését a jövőről, Noé hitt, bár semmi jele nem volt egy árvíznek. Fogadok, hogy sok olyan nap volt, mikor nem volt hozzá kedve, de 43 800 napon át mégis elment ugyanarra a helyre, és dolgozott. Sosem adta fel.

Te se add fel az álmod! Ne add fel az álmod a házasságodról! Ne add fel az egészségeddel kapcsolatban! Ne, ne, ne add fel! Isten kezében van az irányítás. Te nem olvastad az életed utolsó fejezetét. Isten már megírta, de te még nem olvastad.

A Biblia azt mondja: "Isten mindig éber, folyamatosan keresve embereket, akik teljesen elkötelezettek felé" (2Krónikák 16:9, The Message fordítás). Isten olyan embereket keres, akik odaszánták magukat Neki és az Ő tervének, hogy megáldhassa őket.

Szeretnél egy lenni közülük? Akkor ne add fel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az az isteni nagyságú álom, amit készen állsz feladni nehézségek és késlekedések miatt?
  • Hogyan növekedtél lelkileg a kerülőutak és késések által?
  • Mennyire szeretnéd, hogy Isten megáldjon, ahogy teljesen odaszánod az életedet neki?




Hozd ki a legtöbbet a képességeidből


"Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai." (1 Péter 4:10)

Istentől egyedi képességeket, tehetséget, ajándékokat kaptál. Mi itt a Saddleback Gyülekezetben úgy mondjuk, ezek alkotják az ALAKOT (Adottságok, Lelki Ajándékok, Karakter, Odaadás, Tapasztalatok). Ez az Istentől kapott "csomag" tesz azzá, aki vagy, és ez különböztet meg mindenki mástól.

Ha azt hiszed, hogy a képességeidet azért kaptad, hogy sok pénzt keress velük, nyugdíjba menj, aztán meghalj, akkor lemaradtál az életed leglényegesebb részéről. Isten nem azért adta a képességeidet, hogy magadat, hanem azért, hogy másokat szolgálj vele. Másoknak pedig olyan képességeket adott, amelyekkel téged szolgálnak.

Mindannyian Krisztus testének a részei vagyunk, és minden rész számít. Isten családjában nincsenek jelentéktelen emberek. Az Úr úgy formált meg, hogy szolgálni tudd őt, és látni akarja, hogyan használod a képességeket, amiket adott.

Lehetsz zenész, könyvelő, tanár vagy szakács – Isten megadta neked a képességeket ahhoz, hogy másokat szolgálj. Ahogy a mai igevers mondja: "Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai." (1 Péter 4:10)

Te menedzseled azokat az ajándékokat, amiket Isten adott. Mindegy, hogy a te szemedben ezek az ajándékok kicsinek vagy nagynak tűnnek: Istennek számítanak. "Márpedig a sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikük hűségesnek bizonyuljon." (1 Korinthus 4:2) Amikor Isten teremtett, az számára egy befektetés volt, és most arra vár, hogy ez a beruházás megtérüljön.

Vajon mindazt, amit Isten mások javára adott neked, valóban arra használod, hogy jobbá tedd a világot? Vagy csak a magad javára használod őket?

Amikor Istentől kapunk egy képességet, elvárja, hogy használjuk is azt. Hasonlóan az izmainkhoz. Ha használjuk őket, növekedni fognak. Ha nem, elveszítjük őket. Ha valamihez tehetséged van, de félsz használni, vagy ellustulsz, és nem kamatoztatod mások javára, el fogod veszíteni. Ahogy a példázat mondja a Lukács 19-ben: ha nem élsz azzal, amit Isten adott neked, akkor el fogja venni tőled, és olyannak adja, aki fog.

De ha bölcsen használod a képességeidet, akkor Isten még többet fog adni. Ha okosan osztod be az idődet, Isten még több időt fog adni. Ha bölcsen használod az energiádat, még több energiát kapsz majd. Ha jól használod a befolyásodat, Isten megnöveli azt. Az Úr meg fog áldani a hűséged mértéke szerint.


Igyekezzünk méginkább vagy bízzunk jobban?


"Meg vagy fáradva? Ki vagy merülve? Ki vagy égve a hit terén? Gyere velem és gyógyulj meg. Megmutatom, hogy hogyan tudod igazán kipihenni magad. Járj velem és munkálkodj velem - figyeld meg, hogy én hogyan csinálom. Ismerd meg a kegyelem természetes harmóniáját." (Máté 11:28-29 - szabad fordítás)

Legtöbben egy olyan rendkívüli minőségű életet szeretnénk élni, ami nemcsak hogy kiteljesít, de jelentőséget hordoz saját énünkön túl is. Nagy valószínűséggel ez egyik oka annak, hogy kereszténnyé váltál, és ez pontosan az a fajta élet, amit Jézus ígér, ha Őt követjük.

Szóval, miért nem éljük ezt az életet? Miért lyukadunk ki egy csendes kétségbeesett életnél a gazdag élet helyett? Eljárogatunk gyülekezetbe, olvassuk a Bibliát, imádkozunk, igyekszünk rendes emberek lenni és szolgálni másokat. És mégis, a Jézussal való életünk látszólag nem több, mint egy kis ráadás a mi egyre inkább bonyolultabb életünkre.

Tehát igyekszünk méginkább ezt a gazdag életet élni. Keményen megdolgozunk érte, többet imádkozunk, többet tanulmányozzuk az igét és mind inkább igyekszünk azt kitalálni, hogy mit csinálunk rosszul. Nem ezt akarja Jézus, hogy tegyük?

Mindezalatt, Ő egyfolytában kérdezget, hogy, "Nem fáradtál még ebbe bele?" Máté 11:28-29 azt mondja, hogy "Meg vagy fáradva? Ki vagy merülve? Ki vagy égve a hit terén? Gyere velem és gyógyulj meg. Megmutatom, hogy hogyan tudod igazán kipihenni magad. Járj velem és munkálkodj velem - figyeld meg, hogy én hogyan csinálom. Ismerd meg a kegyelem természetes harmóniáját." (Máté 11:28-29 - szabad fordítás)

Jézus el akar minket távolítani a "Hogyan?" és "Miért?" kérdésektől az Ő kegyelmének harmóniája felé, úgy áll előttünk, mint Isten megtestesült fia, Jézus, Isten szava személyesen. A válasz a mi kielégítetlenségünkre az, hogy "Ki?" nem pedig az, hogy "Mi?" vagy "Hogyan?".

Amikor Jézushoz a "Mit?" és "Hogyan?" kérdéseinkkel próbálunk közeledni, végül egy örök körforgásba jutunk, ahol nagyon igyekszünk beilleszkedni egy olyan egyenletbe, aminek a megoldását Isten soha nem szánta nekünk.

Ahelyett, hogy nagyon próbálkozunk ezt elérni, inkább jobban kell bíznunk benne.

Beszéljünk róla:

Hisszük, hogy Jézus szeretné, ha az Igét ismernénk (az Ige Ő maga), és ezért kinyitjuk a Bibliát, hogy halljunk róla egy nagyon különleges, belső módon, félretesszük a téves értelmezéseinket, hogy a Biblia csak egy bölcsesség könyv, amit nekünk feltétlenül meg kell jobban értenünk. Hogyan fog a Bibliatanulmányozásod megváltozni most, hogy tudod, hogy a Biblia egy élő, erőteljes írás, ami kifejezetten hozzád szól?



Kis dolgok, amiket senki nem vállal


"Ha van mit adnod, ne mondd embertársadnak: Menj el, jöjj holnap, majd akkor adok!" (Péld 3:28)

Az igazi szolgák figyelik az emberek szükségeit. Folyamatosan keresik, kutatják, hogyan tudnának segíteni. Ha szükséget látnak, megragadják a pillanatot és betöltik azt, ahogy a Biblia is parancsolja: "Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben." (Gal 6:10)

Isten a szemünk láttára helyez valakit szükségbe, ezzel lehetőséget is ad arra, hogy növekedjünk a szolgálatban. Figyeljük meg, hogy Isten a hívő testvéreinket helyezi előtérbe, nem a lista aljára.

Sok lehetőséget kihagyunk a szolgálatra, mert hiányzik belőlünk az érzékenység és a spontaneitás. A nagy lehetőségek a szolgálatra nincsenek sokáig nyitva. Hamar elmúlnak és néha soha sem térnek vissza. Lehet, hogy csak egyetlen lehetőség adatik, hogy egy bizonyos ember felé szolgálj, úgyhogy ragadd meg azt a pillanatot!

„Ha van mit adnod, ne mondd embertársadnak: Menj el, jöjj holnap, majd akkor adok!” (Péld 3:28)

Wesley János Isten nagyszerű szolgája volt. Ez volt a mottója: "Tégy meg minden jót, ami tőled telik, amilyen eszközzel csak tudod, amilyen módon csak tudod, ahol csak tudod, akivel csak tudod, ameddig csak tudod."

Ez az igazi nagyság. Elkezdhetsz először kis dolgokat keresni, amiket senki nem szeretne vállalni. Tedd úgy ezeket, mint a nagyokat, mert Isten mindenre figyel.


komment
süti beállítások módosítása