Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Emlékezz a legjobbra, felejtsd el a többit-Ha hallani akarod Isten hangját, közeledj hozzá-Jézus a nagyságot a szolgálat, és nem a státusz által méri

2018. augusztus 09. 10:15 - Andre Lowoa





Emlékezz a legjobbra, felejtsd el a többit

 "Megköszönöm Istennek minden alkalommal, amikor rátok emlékezek." (Filippi 1:3)

Mire emlékezel emberekkel kapcsolatban - a jó vagy a rossz élményekre? Pál apostol azt mondta: "Szeretnék a jó dolgokra emlékezni az emberekről, a jó alkalmakra koncentrálni, és emlékezni a pozitív tapasztalatokra.."

Amikor Pál ezt mondta, nem volt könnyű dolga Filippiben. Az Apostolok Cselekedetei 16, elmondja nekünk, hogy amikor Filippibe ment törvénytelenül letartóztatták, megkorbácsolták, megalázták, és börtönbe dobták mielőtt végre megkérték, hogy hagyja el a várost. De mégis ezt mondta: "Megköszönöm Istennek minden alkalommal, amikor rátok emlékezek" (Filippi 1:3).

Pál elidőzhetett volna a negatív dolgokon. Emlékezhetett volna a fájdalmas emlékekre. Azt választotta, hogy nem fog emlékezni a fájdalmas dolgokra; helyette, azokra a dolgokra helyezte a figyelmét, amikért hálás lehetett.

Talán bántottak a múltban, a szülőd, a társad, és még mindig ragaszkodsz ehhez a sérelemhez. Ennek következtében, ma nem élvezed a velük való közösséget sem. Még mindig a rossz dolgokra koncentrálsz.

Legyél hálás a jó dolgokért emberekben. A jó emlékek választás kérdései. Megválaszthatom, hogy mire fogok emlékezni a múltamból.

Nem azt mondom, hogy le kell tagadni a bántást ami ért, vagy, hogy találj mentséget más emberek gyengeségeire. Ez pszichológiailag egészségtelen lenne. De vedd figyelembe a jót, és válaszd azt, hogy az erősségekre teszed a hangsúlyt.

Sok feleséget hallottam már ahogy azt mondja, hogy "A férjem jó ember, de..." Minden alkalommal, amikor a "de" szót hallod, azt jelenti, hogy a hangsúly a negatívon, és nem a pozitívon van. Legyél hálás azért, amid van! Nem létezik Tökéletes Férj! Ugyanezt hallottam már férjektől is, de Tökéletes Feleség sem létezik.

Ha szeretnéd élvezni a másokkal való közösséget, akkor az erősségeikre kell koncentrálnod és nem a gyengeségeikre. Vannak emberek, akikhez sok kreatívitás kell ebben. De mindenkiben találhatsz valami jót.

Beszéljünk róla:

  • Mik azok a fájdalmas emlékek, amik visszatartottak attól, hogy valaki felé teljes szeretettel fordulhass?
  • Hogyan fogsz ma imádkozni azért, hogy el tudd engedni azokat az emlékeket és tovább tudj menni az életedben?
  • Miért lehetsz hálás azért az emberért?




Ha hallani akarod Isten hangját, közeledj hozzá

"Csak az Úr ad bölcsességet, tőle származik az ismeret és értelem." (Példabeszédek 2:6, GNT fordítás)

 

1206462482_4ef3a2b363.jpg

Azt mondod, „Bízni akarok Istenben, de nem hallom őt”.

Nem fogod hallani, hogy Isten mit mond, amíg az elméd tele van ezer más zsibongó gondolattal. Ahhoz, hogy meghallhasd Őt, közelebb kell kerülnöd hozzá. Arra van szükséged, hogy csöndben és kettesben légy vele.

A Biblia azt mondja, "Csendesedjek el és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten." (Zsoltárok 46:10, NIV-fordítás). Ez azt jelenti, hogy ülj le és maradj csendben. Így tudod meghallani Istent és így tudsz közelebb kerülni hozzá. Csak ülj egyedül, csendben a Bibliáddal, és kérdezd meg: "Istenem, van valami, amit mondani akarsz?” Olvasd Isten Igéjét és mondd el neki, ami a szívedet nyomja.

Isten azt mondja, ő  bölcsességet fog neked adni ahhoz, hogy a hangját felismerd és megtedd, amit mond. "Az Úr az, aki bölcsességet ad; tőle jön az ismeret és a megértés." (Példabeszédek 2:6, GNT ford.).

Mondd el a következő imát: "Istenem, a te hangodra akarok hallgatni és nem a kételkedő hangokra. Közelebb szeretnék kerülni hozzád és szeretnélek jobban megismerni téged. Hallani szeretnélek téged, és ígérem, utána engedelmeskedni fogok neked. Olyan ember szeretnék lenni, akit te tudsz használni és akit megáldasz.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Amikor kettesben vagy az Úrral, mit kellene megváltoztatnod ahhoz, hogy le tudj csendesedni és közelebb tudj kerülni hozzá?
• Általában hogyan szoktál reagálni arra, amikor Istentől valamilyen iránymutatást vagy vezetést kapsz?
• Hogyan tudod megmutatni, hogy kész vagy Isten vezetésének engedelmeskedni?




Jézus a nagyságot a szolgálat, és nem a státusz által méri

 

„...aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok...” (Márk 10,43)

A világ a nagyságot a hatalom, a javak, a presztízs és a pozíció által méri. Ha másoktól szolgáltatásokat kérhetsz, akkor sikeresnek számítasz. A mi kiszolgáló kultúránkban, ahol az „én-először” mentalitás dívik, nem túl népszerű elképzelés szolgaként cselekedni.

Ezzel ellentétben Jézus a nagyságot a szolgálat, és nem a státusz által méri. Isten úgy nézi a nagyságodat, hogy hány embert szolgálsz, nem úgy, hogy hányan szolgálnak neked.

Ez annyira ellentétes a világi nagysággal, hogy nehezünkre esik megérteni, pláne gyakorolni. A tanítványok azon vitatkoztak, hogy melyikük érdemli a legelőkelőbb pozíciót, és 2000 évvel később még mindig sok keresztény vezető küzd gyülekezeti, egyházi és egyházközi pozíciókért és előkelőségért.

Könyvek ezreit írták már a vezetésről, de alig néhányat a szolgálatról. Mindenki vezetni akar, senki sem akar szolga lenni. Inkább lennénk tábornokok, mint közlegények. Még a keresztények is egyfajta „szolga-vezetők” akarnak lenni, nem csak sima szolgák. De Jézushoz hasonlónak lenni azt jelenti, hogy szolgák vagyunk. Ő is így nevezte magát.

Fontos ismerned a képességeidet ahhoz, hogy Istent szolgáld, de még fontosabb, hogy szolgai szíved legyen hozzá. Ne feledd, hogy Isten szolgálatra formált, nem pedig ön-központúságra. Szolgai szív nélkül kísértések fognak érni, hogy a képességeidet a saját céljaidra használd, és hogy kifogásokat keress a másoknak segítés alól.

Isten sokszor úgy teszi próbára a szívünket, hogy olyan szolgálatra kér, amire nem vagyunk felkészítve. Ha látsz egy embert, aki beleesett egy árokba, akkor Isten azt várja, hogy segíts rajta, és ne mondd, hogy „Nekem nincs meg a kegyelem és a szolgálat ajándéka”.

Lehet, hogy egy bizonyos feladathoz nincs ajándékod, mégis Neked kell megtenned, ha nincs senki a közelben, akinek ajándéka lenne hozzá. Az elsődleges szolgálatod legyen az, amihez megvannak az adottságaid, de a másodlagos szolgálatod az legyen, amire éppen szükség van.

A képességeid alapján derül ki a szolgálatod, de a szolgai szívedből derül ki az érettséged. Semmilyen különleges tálentum vagy ajándék nem kell ahhoz, hogy egy alkalom után ott maradj, és összeszedd a szemetet meg elrendezd a székeket. Bárki lehet szolga – csak jellem kell hozzá.

Lehetséges egy gyülekezetben egy életen át szolgálni úgy, hogy igazából nem vagy szolga, nincsen szolgai szíved.

Honnan tudhatod, hogy szolgai szíved van-e?

Jézus azt mondta, „Gyümölcseikről ismeritek meg őket.” (Máté 7,16)




komment
süti beállítások módosítása