Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ha meg akarsz változni, nézz szembe az igazsággal-Isten ki fogja egyenlíteni a számlát-Itt az ideje valami jó hírnek!

2018. augusztus 08. 10:47 - Andre Lowoa

 


Ha meg akarsz változni, nézz szembe az igazsággal


"Mióta hallottatok Jézusról és megtanultátok az igazságot, mely tőle származik..." (Efézus 4:21a,  második NLT kiadás)

A személyes változás titka nem az akaraterő. A titok az, hogy ismerd és nézz szembe az igazsággal. Ismerned kell az igazságot magadról, a természetedről és szembe kell nézned vele, ha meg akarsz változni.

Semmi sem fog változni az életedben addig, amíg meg nem ismered a gyengeségeidet, kapcsolataidat, sikereidet, bukásaidat, múltadat és jövődet, és amíg nem nézel ezekkel szembe.

Semmi sem fog megváltozni az életedben addig, amíg meg nem ismered az igazságot és nem nézel azzal szembe. Az igazságot pedig Jézus Krisztusban találod meg.

Miért szükséges megtanulnod az igazságot mielőtt bármit is megváltoztatnál az életedben? Megmondom, hogy miért: az életedben minden önromboló szokás mögött egy hazugság van, amit elhiszel. Ha adósságba kerültél az azért van, mert elhittél egy olyan hazugságot, mint például azt, hogy "Ezt gond nélkül elkölthetem..." vagy "Ezt bármikor vissza tudom fizetni...". Lehet, hogy túlbecsülted azt, hogy meddig mehetsz el, vagy lehet, hogy elhitted azt a hazugságot, hogy egy jóval nagyobb házra van szükséged.

De tényleg? Biztos vagy benne, hogy ez az igazság? Be tudod bizonyítani, hogy ez az igazság? Biztos vagy abban, hogy amit az anyagi helyzetedről mondtál, az valóban úgy van? Mi a helyzet a kapcsolataiddal? Mi a helyzet azzal, amit magadról mondasz magadnak? Az az igazság, amit a múltadról vagy néhány eseményről gondolsz, vagy az az igazság, amit Isten mond neked ezekkel kapcsolatban?

A Biblia azt tanítja, hogy a személyes változás az igazsággal kezdődik. Az igazság felszabadít. Pál apostol azt mondja, hogy "Mióta hallottatok Jézusról és megtanultátok az igazságot, mely tőle származik..." (Efézus 4:21a, második NLT kiadás) Ki az igazság? Jézus, és mivel Jézus az igazság, Ő mindig megmondja neked az igazat. Az Ő szava az igazság. A Biblia az Ő Szava, ez pedig azt jelenti, hogy a Biblia igaz. (2 Timóteus 3:16-17)

Amit a televízióban hallasz vagy a könyvekben olvasol az nem mindig segít, mert nem mindig igaz. Rájöttél már erre? Amit azonban Isten mond neked az mindig igaz. Isten Szava megmutatja neked, hogy térj vissza az élethez, amit létrehoztál magadnak, aztán pedig megmutatja neked, hogyan maradj az Isten által kijelölt ösvényen.

Ezért olyan fontos, hogy naponta tarts csendességet Isten Szavát által. Semmi sem fog megváltozni addig, amíg az igazság nem jut el a szívedbe. Amíg az életedet hazugságokra, tévedésekre, csalásra vagy féligazságokra építed, nem fogsz megváltozni. Azonban ahogy szembenézel az igazsággal és válaszolsz rá, változás indul az életedben.

Beszéljetek róla

  • Vetted valaha a fáradtságot arra, hogy a gyengeségeidért imádkozz? Miért olyan fontos ezt megtenni?
  • Miért bízhatsz abban, hogy a Biblia Isten Szava?
  • Mit kellene megváltoztatnod a napirendedben, a fontossági sorrendedben, hogy időt tudj arra szánni, hogy minden nap olvasd Isten Szavát?





Isten ki fogja egyenlíteni a számlát

“Ne fizessetek a gonoszért gonosszal. Ne toroljátok meg a sértést sértéssel. Hanem áldással fizessetek érte. Isten erre hívott el titeket és meg fog áldani ezért." (1 Péter 3:9 NLT fordítás)

Semmi nem töri össze jobban a lelket mint az erőszak - amikor értéktelennek, jelentéktelennek és kihasználtnak érzi magát valaki. Jézus ismeri ezt. Azt mondja: "Gondoskodni fogok rólad."

A gyógyulásod kezdete ha megismered a Gyógyítódat. Mondd ezt: "Jézus Krisztus, nem tudom hogyan tetted mindezt, de magadra vállaltad a világ összes bűnének büntetését - amelyeket felém elkövettek vagy amelyeket én elkövettem. Magadra vállaltad ezt a bántalmazást. Meg akarlak tanulni szeretni. És azt akarom, hogy gyere be és gyógyítsd meg a szívemet, az elmémet és a testemet."

Be fog jönni. Igen Ő Bejön a szívedbe!

Amikor Jézust bántalmazták, megbosszulta-e azt? Abszolút nem! A Biblia azt mondja: "Krisztus soha nem bántotta a szavaival azokat, akik szóban bántalmazták őt. Amikor szenvedett, nem fenyegetett, hanem mindent ráhagyott arra, aki igazságosan ítél." (1 Péter 2:23 GW fordítás)

Egy nap Isten lezárja a könyvelést. Egy nap Isten ki fogja egyenlíteni a számlát. Egy nap Isten kijavítja az összes hibát. Azt gondolod, hogy Hitler megúszhatja? Gondolod, hogy a bántalmazóknak nem kell majd válaszolniuk a bántalmazásuk miatt? Gondolod, hogy az összes gonoszság ami a világon történt, büntetlenül marad?

Nem. Egy nap Isten ki fogja egyenlíteni a számlát. Csak őt illeti meg a kiegyenlítés.

Isten valóban igaz Isten. Sokkal jobb munkát tud végezni számlák kiegyenlítésében, mint te. Azt szeretné, ha neki hagynád meg ezt, hiszen Ő Isten, te pedig nem az vagy.

Az egyik ok, amiért a bántalmazásokkal le kell számolnunk: ragályos. Generációkon átívelően öröklődik.

Ha ahogy felnőttél ilyet láttál a családban vagy akár meg is tapasztaltad már a családon belüli erőszakot, akkor megtanulhattál pár mintát. Ez által nagyobb valószínűséggel adható tovább is.

Idén 10 millió amerikai gyerek fogja a szüleit otthoni erőszakos helyzetben látni. Újabb és újabb kutatások mutaták ki, hogy ezek a gyerekek kétszer nagyobb valószínűséggel fogják bántalmazni a saját családtagjaikat, miután megházasodtak. Valakinek meg kell szakítania ezt a körforgást.

Te leszel ez a valaki. Ma kezdheted el. Most. Elkezdheted a Szent Szellem erejével.

Isten, én a bátorság áldásáért imádkozom azok részére akik ezt most olvassák, hogy sokan közülük azt tudják mondani: "Nem fogom tovább titokban tartani. El fogom mondani a bántalmazást. Nem fogom jelentéktelennek feltüntetni vagy megmagyarázni. Ha egy időre biztonságba kell kerülnöm, hát legyen. Segíts, hogy elég bátorságom legyen olyan embereknek elmondani, akik segíteni tudnak abban, hogy egészséges legyek és meggyógyulhassak. Mentsd meg az életem, mentsd meg a kapcsolataimat. Hadd kezdődjön el a gyógyulás folyamata. És Isten, engedni fogom, hogy te egyenlítsd ki a számlát. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Beszéljetek róla

  • Mit fogsz ma tenni, hogy az erőszak körforgását megtörd az életedben? Segítő források és gyülekezetek vannak a városban, ahol élsz.
  • Miként tudsz segíteni egy barátodnak vagy családtagodnak, akik most is szenvednek az erőszaktól? Hogyan tudod bátorítani azt, aki még mindig némán szenved?





Itt az ideje valami jó hírnek!

 

„A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János 16:33)


Az elmúlt néhány napon megosztottam veletek, hogy milyen hatásai vannak a bűnnek a világunkra. Nagyon brutális, nagyon elcsüggesztő. Itt van azonban a jó hír: Isten annyira szeret, hogy küldött egy Szabadítót, hogy megmentsen.

Ez most tőled függ, választhatsz. Amikor a bűn nehézzé teszi az életed, két dolgot kell tenned.

Először el kell fogadnod Jézust, mint Uradat és Szabadítódat. Még mindig próbálod magad megoldani a problémáidat? Azt gondolod, hogy nincs szükséged szabadítóra? Ha ez valóban igaz lenne, Isten nem küldött volna szabadítót. A mai igeversben Jézus ezt mondta: A világon nyomorúságotok lesz (János 16:33) Nem azt mondta, hogy lehet nyomorúságotok, hanem, hogy lesz nyomorúságotok. Számolhatsz vele, mert egy összetört világban élünk, ahol semmi sem működik tökéletesen.

A következő mondatban azonban jó hír van: Bízzatok: én legyőztem a világot. (János 16:33) Jézus meg tudja tenni azt, amit te nem tudsz megtenni saját erődből. Ő be tudja tölteni az ürességet az életedben, és minden területen teljességet hoz.

A második, hogy követned kell Jézus világosságát. Mikor a sötétségben vagy, szükséged van a fényre. Szükséged van valakire, hogy vezessen. Jézus ezt mondta: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (János 8:12)

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy követned kell az ő fényét. Ez a világ egyre sötétebb, és szükséged van egy igaz, jó vezetőre, aki keresztülvezet a sötétségen a menny világosságához.

Ha még sosem fogadtad el Jézust, mint Uradat és Megváltódat, remélem, szánsz rá időt, hogy elmondd ezt az imádságot:
„Jézus, szeretném elmondani neked, hogy bánom a bűneimet. Szükségem van rád, hogy te légy a Megváltóm. Elismerem, hogy saját erőmből nem tudom megoldani életem problémáit, mert azok túl mélyen gyökereznek, túl nagyok nekem. Segíts követnem a fényedet, mikor sötétségben vagyok, mikor nem tudom melyik a helyes irány a kapcsolataimban, a pénzügyeimben, a munkámban vagy épp az egészségemmel kapcsolatban. Segíts látnom a te igazságod fényét, vezess engem az örökkévalóság felé vezető ösvényen. A te nevedben kérem mindezt. Ámen!”



 

 

komment
süti beállítások módosítása