A biztonságod nem a bankszámládban van

 

"De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." Máté 6:33

Mindig emlékeznünk kell arra, hogy a biztonságunkat nem a bankszámlánk adja; a biztonságunk az Úrban van. Ha Isten bezár egy ajtót, akkor kinyit valahol egy másikat.

"A ti Mennyei Atyátok már tökéletesen tudja, hogy mire van szükségetek és meg fogja adni nektek ha neki adjátok az első helyet az életetekben és úgy éltek, ahogy ő akarja, hogy éljetek." (LB fordítás)

Sokan lelki árvákként viselkedünk. Elfelejtjük, hogy van Mennyei Atyánk, aki már tudja, hogy mire van szükségünk. Csak arra vár, hogy kérjük őt. Ő gondoskodik. Isten gondot visel a kismadarakra? Nem aggódnak. Az ember az egyetlen az összes teremtmény közül, aki aggódik. Minden más teremtmény bízik Mennyei Atyjában és Teremtőjében, hogy gondoskodik a szükségeiről.

"Eledelt adott az istenfélőknek, örökké emlékezik szövetségére." Zsolt 111:5 LB fordítás: "Ételt ad azoknak akik bíznak Benne. Ő soha nem felejti el ígéreteit." Mennyire bízol Istenben? Az aggódás valójában az ateizmus egyik formája. Minden alkalommal, amikor aggódsz, azt mondod, "Minden tőlem függ". Ez viszont nincs a Bibliában.

Rá kell bíznod Istenre az életed. A fenti ige azt mondja, "ha neki adjátok az első helyet az életetekben". Miért? Mert amíg bármit jobban szeretsz, mint Istent, az a dolog vagy személy vagy bármi más az aggódás forrásává válik.

"Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk." 1 Timóteus 6:17

LB fordítás: "Ne a gazdagságba fektesd a bizalmadat, amely annyira bizonytalan. Fektesd a bizalmadat Istenbe, aki gazdagon ellát bennünket mindennel örömünkre." Mindig emlékeznünk kell arra, hogy a biztonságunkat nem a bankszámlánk adja; a biztonságunk az Úrban van. Ha Isten bezár egy ajtót, akkor kinyit valahol egy másikat. Ha lezár egy munkát, akkor tud adni egy másikat. Az Urat kell keresned.

A Római levél azt mondja, hogy Isten elküldte az Ő Egyszülött Fiát, Jézus Krisztust, hogy meghaljon a kereszten értünk és így üdvösséget szerezzen nekünk. Ha Isten eléggé szeret ahhoz, hogy elküldje az Egyetlen Fiát, hogy meghaljon, akkor nem gondolod, hogy eléggé szeret ahhoz, hogy gondot viseljen a pénzügyeidre? Nem látod, hogy ez mellett minden más probléma eltörpül? Megoldotta a legnagyobb problémádat, amikor megváltott.

A lényeg a következő: Elhiszed Istennek, hogy Ő megteszi, amit mond? És hiszel neki eléggé ahhoz, hogy megtedd azt, amit Ő mond neked, hogy tegyél?
Bizalom: válaszadás a Szentléleknek

 

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Filippi 4:13)

Isten azt szeretné, ha megbíznál az ő vezetésében, ezért küldött neked egy Vezetőt.

Amikor hívővé lettél, Isten beléd helyezte az ő Szentlelkét és azóta is arra tanít, hogy képes légy a Szentlélek tanácsát meghallani és válaszolni is tudj arra. A Szentlélek a Vezetőd, valaki,, aki mindig veled jár az úton. Ismeri az út minden lépését, tudomása van az áldásokról, és a leselkedő veszélyről is. Tudja merre jártál és az is, hogy merre mész; de ugyancsak ismeri a számodra legmegfelelőbb utat is.

Fontos, hogy mindezt megértsd, mert Isten nem szeretné, hogyha nélküle terveznéd meg az utadat. Igazából az általad végzett misszió módja és sikeres is csak Istentől függ. A te felelősséged az, hogy mindenben az ő vezetését keresd és megtalálva azt, engedelmeskedj az ő utasításainak.

A te dolgod az, hogy „bízz az Úrban teljes szívedből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Példabeszédek 3:5-6). Nem szükséges tudnod mindennek az okát, és nem szükséges az sem, hogy mindent jó előre megtervezz a missziód során. Egyedül arra van szükséged, hogy bízz és engedelmeskedj.

Beszéljünk róla:

Isten azt mondja „Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” (Zsoltárok 32:8) Gondolkozz el azon, hogy mikor érezted legutóbb azt, hogy a Szentlélek vezetett? Hogyan működik a Szentlélek a te életedben, és hogyan mutatja meg, hogy melyik utat válaszd?

Utal-e valami az életed bármely területén arra, hogy ott saját magad vezetője vagy, ahelyett, hogy egy tapasztalt Vezetőre, a Szentlélekre hallgatnál?Szerző: Andre Lowoa  2018.08.08. 10:46