Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A kapcsolat helyreállítására figyelj, ne a vitás kérdésre-Álmodj nagyot

2018. július 30. 10:40 - Andre Lowoa

A kapcsolat helyreállítására figyelj, ne a vitás kérdésre


"Mert egy Isten van, és egy közbenjáró van Isten és az emberiség között, az ember Krisztus Jézus"
(1Timóteus 2:5, NIV fordítás)

Amikor konfliktushelyzetben vagy, fontosabb, hogy helyreálljon a jó viszonyod a másik emberrel, mint az, hogy megoldást találj a problémára. A kettő között nagy különbség van. Az első esetben egy jó és békés viszony kialakítására törekszel a másik emberrel, míg a másik esetben inkább a probléma vagy a vita részleteit boncolgatod.

A vitás kérdések minden részletét valószínűleg úgysem lehet teljesen rendezni, mert mindig lesznek olyan dolgok, amivel kapcsolatban nem fog két ember teljesen egyetérteni.  A földön nincs még egy olyan személy, aki veled mindenben tökéletesen egyetértene, így aztán soha nem lehet a problémákat tökéletesen megoldani. 

Lehetséges jó viszony és szeretetteljes kapcsolat teljes egyetértés nélkül? Természetesen igen.  Megtanulhatod, hogy lehet valakivel nem egyetérteni anélkül, hogy megsértenéd a másikat - ezt hívják bölcsességnek. Ha tudsz jó kapcsolatban lenni valakivel anélkül, hogy azonos véleményen lennél vele, akkor bölcsességre tettél szert.

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz az életeddel az, hogy hidakat és nem falakat építesz. Amikor ez emberek közötti békességre törekszel, akkor vagy leginkább Jézushoz hasonló. Amikor hidakat és nem falakat építesz, akkor viselkedsz leginkább úgy, mint Ő. Jézus valójában ezért jött. Az Ő szolgálata a békéltetés szolgálata volt. Isten azért küldte Őt a Földre, hogy megbékítsen minket Önmagával, hiszen az ember konfliktusban áll Istennel.

Más emberekkel sem tudsz békességben élni addig, amíg nem vagy békességben Istennel. És lehet, hogy a saját lelkedben is ezért nincs békesség. Először Istennel kell békét kötnöd, azután pedig megtapasztalhatod Isten békességét is.

Az első lépés tehát az, hogy békesség kell, hogy költözzön a szívedbe, és ez úgy lehetséges, hogy beengedned a Békesség Fejedelmét oda. 

Most mondd el a következő imát Istennek:

"Istenem, te tudod, milyen konfliktus van az életemben. Bele vagyok fáradva, békességet szeretnék, és másokkal is békességben szeretnék élni. Ezért ma a te békességedet kérem. Megnyitom az életemet előtted amennyire csak tudom. Űzd ki a haragot, és töltsd be az életem szeretettel, türelemmel, örömmel és békességgel. Jöjj, és áraszd ki az életem minden területére a te békességedet, hogy hidakat és ne falakat építsek. Add, Uram, hogy kezdeményező legyek és ne másokra várjak. Kérlek, mutasd meg a megfelelő időt és helyet, és adj bátorságot, hogy be tudjam ismerni, mennyiben vagyok én is felelős a konfliktusért. Kérlek, hogy segíts alázatosnak maradni. És kérlek add, hogy ne embereket hibáztassak, hanem a probléma megoldását tartsam szem előtt. Kérlek, segíts, hogy a másik ember szemszögéből is tudjam látni a dolgokat, hogy az igazságot mondjam, és a probléma megoldására törekedjek, ne másokat hibáztassak. Segíts, hogy az legyen a célom mindig, hogy a jó kapcsolat helyreálljon köztem és más emberek között, és ne a problémák vagy viták apró részleteire figyeljek. Jézus nevében kérlek. Ámen. "


Álmodj nagyot


 

Dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó ereje által mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk - végtelenül túl a legnagyobb imáinkon, vágyainkon, gondolatainkon és reményeinken. (Efézus 3:20, TLB fordítás)

A hit, Isten álmainak elfogadása és választása a saját életedben. Semmi sem történik az életedben addig, amíg nem kezdesz el álmodozni. Istentől kaptad a képességet, hogy álmodj, alkoss és képzelj. Az álmodozás a hit cselekedete. Minden, amit ezen a földön látsz álomként kezdődött.

Hogyan láthatod meg Isten álmait az életedre? Három dolgot kell tenned:

Először, bátorkodsz kérni. Efézus 3:20-ban azt olvassuk, hogy "Dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó ereje által mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk - végtelenül túl a legnagyobb imáinkon, vágyainkon, gondolatainkon és reményeinken." (TLB fordítás) 

Ha Isten áldásait szeretnéd az életedben ebben az évben, bátorkodnod kell kérni. Meg kell kérdezned, hogy "Istenem, mi az álmod az életemre? Mit szeretnéd, hogy tegyek?" Aztán megkérdezed önmagadtól, "Mit tennék meg Istenért, ha tudnám, hogy nem bukhatok el?" Engedd, hogy ez tágítsa a látásod.

Másodszor, elhiszed Isten ígéreteid. A Biblia azt mondja Jeremiás 32:27-ben, hogy "Én vagyok az Úr, a föld minden népének Istene, Van-e olyan, ami túl nehéz nekem?" (NLT, második kiadás fordítása)

Soha ne hagyd, hogy egy lehetetlennek tűnő feladat megfélemlítsen. Hagyd, hogy több imádságra, nagyobb hitre, nagyobb bizalomra, nagyobb tapasztalatra, több tanulásra és nagyobb növekedésre ösztönözzön. A hit mindig a lehetetlenek birodalmában működik. 

Hudson Taylor mondta, hogy három fázisa van Isten akaratának az életedben: lehetetlen, lehetséges és kész.

Harmadjára pedig, nagyot álmodsz. "Kérj, és én minden nemzetet az örökségeddé teszek, a föld végeit a te tulajdonoddá." (Zsoltárok 2:8)

A te Istened nagysága határozza meg a céljaid nagyságát. Nem is hittél Istenben igazán egészen addig, amíg meg nem próbáltál olyasmit, ami a testnek lehetetlen. Ha tudni szeretnéd, hogy milyen nagynak kell lennie az álmaidnak, tegyél fel magadnak két kérdést:

Mennyi időt kell rászánnod? Ha ez egy álom, amelyre az egész életedet odaszánhatod, akkor valóban nagyot álmodsz.

Második pedig, hogy mire lettél alkotva? Melyek a te lelki ajándékaid, képességeid, személyiséged, és tapasztalataid - az öt dolog ami azzá tesz ami vagy. Mit szeretsz csinálni? Mire kaptál ajándékot?

Álmodj nagy álmokat Istennek. Ez az első lépés a hit útján.

Beszéljetek Róla

  • Várakoztál már Istenre, hogy valóra váltsa az álmaidat? Mit kértél tőle?
  • Mi az a lehetetlennek tűnő dolog, amit megtennél, ha tudnád, hogy soha nem bukhatsz el?
  • Hogyan tükrözik az álmaid az Istenbe vetett hited nagyságát?






komment
süti beállítások módosítása