Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne várj mennyet a földön!-Rendezd a sorsod, hogy segíthess másoknak is benne-Szívátültetésre van szükséged?

2018. július 26. 10:28 - Andre Lowoa

 

 

Ne várj mennyet a földön!

 

„Lelketekben és testetekben megújultan, az Istennek tetsző életet válasszátok; mert arra lettetek újjá teremtve, igazságban és szentségben” (Ef 4,22-24 MSG).

Több vallás és a “New Age” filozófiája is terjeszti a régi hazugságot, miszerint isteni természettel rendelkezünk, vagy istenekké válhatunk. Értsd és mondd: Soha nem leszel Isten, és nem vagy isteni sem!

Sátán legrégibb kísértése ez a pökhendi önáltatás. Már Ádámnak és Évának is azt ígérte, hogy amennyiben hallgatnak rá, olyanok lesznek “mint az Isten” ( Móz 3,5).

Ilyen irányú törekvéseink bújhatnak meg a próbálkozásaink mögött, amikor a körülményeink, a jövőnk, vagy mások megváltoztatásán ügyeskedünk. Ami teremtett, az nem lehet Teremtővé. Isten nem várja el tőled, hogy istenné légy; viszont azt akarja, hogy istenfélő életeddel tükrözd a szándékait a döntéseidben, a tulajdonságaidban és a természeteddel. Lehetővé tette, hogy az „Istennek tetsző életet” válasszuk, miután lelkünkben és testünkben megújultunk, mert erre lettünk „újjá teremtve, igazságban és szentségben” (Efézus 4,22-24 MSG).

Isten végső célja a földi életünkre nézve nem a kényelem, hanem a jellemünk átformálása. Lelki érettségre nevel bennünket, hogy Krisztusra hasonlítsunk. Krisztusiakként sem veszítjük el a személyiségünket, soha nem válunk személytelen klónokká.

Egyéniséged sajátos vonásait Isten adta a teremtésben, ezeket ő nem veszi vissza tőled sohasem. A Krisztusra hasonlítók jelleme lesz más, míg személyi adottságaik megmaradnak.

Ha Istennek ezt a célját az életeddel kapcsolatosan figyelmen kívül hagyod, frusztrálni fognak azok a dolgok, amiket megváltoztatni nem lehet. Például, a körülményeid miatt zsörtölődsz - hogy miért éppen veled történnek ilyen dolgok? Az egyik válasz ez lehet: "Az élet nem könnyű - punktum!" Ez szükséges a növekedésünkhöz. Ne hazudj a valóságról: a Föld nem a Menny!

Egyes keresztyének - félreértve Jézus tanítását a bővölködő életről (János 10,10) - azt gondolják, hogy az a tökéletes egészséget, keleti kényelmet, zavartalan vidámságot, álmaik beteljesedését és az esetleg mégis felmerülő problémák hit és ima általi azonnali megoldását jelenti.

Egyszóval, a földi mennyországban reménykednek, és a keresztyén életet gondtalannak képzelik.

Az ilyen szemléletmód dzsinnek tartja Istent is, akinek az a dolga, hogy a jólétét féltő ember rendelkezésére állva, szolgáljon. Isten nem az inasunk, és ha bedőlsz a kísértésnek az élet gondtalanságáról, óriásit fogsz csalódni, hacsak nem kezdesz el önmagadnak is hazudozni.

Soha ne felejtsd el, hogy az élet nem rólad szól! Azért vagy, mert Isten így akarta – és nem fordítva. Miért lenne mennyei a föld, amikor örökké tartó üdvösségre vár Isten a Menny valóságában? Itt arra kaptunk időt és kegyelmi lehetőségeket, hogy a jellemünk megváltozzon és megerősödjön a ránk váró mennyei létre.

Beszéljünk róla!

Istennek az a terve veled, hogy a jellemed olyanná legyen, amit a jézusi boldogmondásokban, Pálnak a Lélek gyümölcsét és a szeretet valóságosságát, valamint Péter apostolnak a hasznos, gyümölcsöző életet bemutató tanításaiban elénk tár az Ige (Máté 5,1-12; Gal 5,22-23; 1Kor 13; 2Pét 1,5-8).



Rendezd a sorsod, hogy segíthess másoknak is benne


"Csak emberként halhatott meg, és csak a halállal törhette meg az ördög erejét, aki birtokolta a halál hatalmát. Csak így szabadíthatta meg mindazokat, akik a haláltól való félelem rabszolgaságában élték életüket." (Zsidókhoz írt levél 2:14/b-15., NLT fordítás, második kiadás)
Az egyik dolog, amiért Jézus a Földre jött hozzánk az, hogy elvegye a haláltól való félelmünket. Hogyan? Úgy, hogy meghal értünk a kereszten és feltámad, hogy megmutassa számunkra - van élet a halál után.
A Biblia azt mondja a Zsidókhoz írt levél 2:14-15.-ben: "Csak emberként halhatott meg, és csak a halállal törhette meg az ördög erejét, aki birtokolta a halál hatalmát. Csak így szabadíthatta meg mindazokat, akik a haláltól való félelem rabszolgaságában élték életüket." (Zsidókhoz írt levél 2:14/b-15., NLT fordítás, második kiadás)
Isten meg akarja törni a haláltól való félelmed. Isten azt szeretné, hogy ahelyett, hogy a földi fájdalmaidra figyelsz, Őrá és a Menny reménységére tekints. Szeretné ha segítenél azoknak, akik ugyanerre vágynak.
Amikor valaki haldoklik, bátorítanod kell, hogy azt tegye, amit Dávid is tett: "...a halál csapdái meredtek rám. Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez."(Zsoltárok 18:6/b-7/a). Voltál már te is így? Kiáltottál már az Úrhoz az ő kegyelméért és elfogadtad a megváltásra vonatkozó ajánlatát? Nem ajánlhatod másnak azt, amit még te sem szereztél meg! Ha nem rendezted még a megváltásod kérdését, akkor az örök életedet kockáztatod.
Ha ma meghalnál, teljesen biztos vagy benne, hogy a Mennybe kerülnél? Ha nem vagy benne biztos, vagy a válaszod "nem", most rögtön rendezned kellene ezt a kérdést, hogy biztos lehess a halál utáni életedben és meg tudd mutatni a Menny reménységét barátaidnak.
Mondd el ezt az imát ma: "Drága Atyám! Te vagy az Isten, én nem. Elküldted Jézust, hogy legyen a Megváltóm, ezért meg kell hogy meneküljek. Szükségem van a megbocsátásodra azokban a dolgokban, amiket elrontottam az életben. Szükségem van arra, hogy egy új kezdetet adj az életemnek. Szükségem van a segítségedre, hogy megismerhessem az életem célját. Kapcsolatot szeretnék kezdeni veled. Arra kérlek, hogy jöjj az életembe! Meg akarok tanulni bízni benned. Meg akarok tanulni szeretni téged. Meg akarok tanulni szeretni másokat, úgy ahogy azt te elvárod tőlem. Tehát ma alázatosan, őszintén és egyenesen arra kérlek téged, hogy ments meg, ahogy beléd helyezem bizodalmam. Jézus nevében imádkozom. Ámen"





Szívátültetésre van szükséged?

„Az emberek véleményétől való félelem elgyengít, de az Istenben való bizalom megőríz.” (Péld 29,25 MSG fordítás)

Ha kordában akarod tartani a haragod, Jézusra kell alapoznod a személyiségedet, megértve, hogy ő feltétel nélkül szeret, az övé vagy, értékes vagy, és célja és terve van az életeddel.

Ha bármi másra építed a személyiséged, egész életedben bizonytalansággal fogsz küzdeni. Építheted a személyiséged a munkádra, de bármikor elveszítheted a munkád. Építheted a személyiséged a csinos külsődre, de a szép külsőt is elveszítheted. Építheted a személyiséged a házastársadra, de előbb-utóbb ő is el fog hunyni. Építheted a személyiséged a hírnevedre, de nem leszel mindig népszerű.

Ha olyasmire építed a személyiséged, ami elvehető tőled, akkor bizonytalan leszel és a bizonytalanság a harag gyökere. Amíg nem vagy biztos magadban, addig az emberek folyton feldühítenek. Amikor tisztában vagy, hogy ki is vagy te és kié vagy, az emberek nem tudnak felidegesíteni. Egyszerűen nem tudnak kihozni a sodrodból! A düh és a bizonytalanság együtt jár. Minél bizonytalanabb vagy, annál mérgesebbnek érzed magad.

A Biblia azt írja a Péld 29-25-ben, hogy „Az emberek véleményétől való félelem elgyengít, de az Istenben való bizalom megőríz.” (MSG fordítás)

Amikor dühös vagy a szádon az jön ki, ami a szívedben van. A durva nyelv feltárja a dühös szívet. A negatív nyelv elárulja a félénk szívet. A büszke, dicsekvő nyelv alatt bizonytalan szív lakik. A túlbuzgó nyelv egy nyugtalan szívet takar. Az ítélkező nyelv felfedi a bűnös szívet. A kritikus nyelv mögött keserű a szív. A mocskos, erkölcstelen nyelv elárulja a tisztátalan szívet.

Másfelől pedig, egy bátorító nyelv egy boldog szívet, a kedves nyelv egy szerető szívet, a megfékezett nyelv pedig egy békés szívet takar.

Tudod, hogy mire van szükséged, hogy megszabadulj a dühödtől? Szívátültetésre van szükséged! Szerencsére, Isten pont erre szakosodott! Ezt nevezik megváltásnak! Isten egy teljesen új szívet és új személyiséget ad neked. Nem a munkádban, a karrieredben, a bankszámládban, a csinos külsődben vagy a kapcsolataidban kell keresd a személyiséged, hiszen te az vagy, akinek Isten mond téged!

Jézus mindhárom dologból meg tud gyógyítani, amelyek a dühödet okozzák: a fájdalmas sebek, a csalódottság és a félelem. Jézus szeretete meggyógyítja a fájó szívedet! Jézus békességre cseréli a csalódásokat. Jézus eltörli a szíved félelmeit az Ő erejével.

Ha az öledbe veszel egy síró gyermeket, és közel húzod magadhoz, hogy érezze a meleget és a biztonságot, elhallgat a sírásból. Elmúlik a haragja is. Amikor megérzed, hogy milyen biztonságban vagy Jézus Krisztusban és Ő elfogad, a haragod is eloszlik.

Beszéljetek róla:

Imádkozz így ma: „Drága Istenem, beismerem, hogy gondjaim vannak a haragommal. Megengedem másoknak, hogy felvigyék a cukromat, bosszút állok és nem gondolkodom mielőtt beszélek. A Te segítségedet kérem! Segíts, hogy gondolkodjak mielőtt reagálok! Segíts, hogy megfelelő képpen engedjem ki a dühömet! Segíts, hogy teljesen magamra találjak benned! Teljesen nyitott vagyok előtted. Jöjj be az életembe! Ments meg! Változtasd meg az életemet, ahogy csak Te tudod megtenni! A Jézus nevében kérlek. Ámen.”



komment
süti beállítások módosítása