Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A döntéseid határozzák meg az időbeosztásodat-A harag haragot szül, a bölcsesség türelmet-A kis, figyelmes gesztusok nagy különbséget jelentenek-Az engedelmesség felszabadítja Isten erejét

2018. július 25. 10:21 - Andre Lowoa

A döntéseid határozzák meg az időbeosztásodat



Ugyanis (az ítélet napján) mindenki a maga terhét hordozza majd.(Gal.6.5 Budai)

A döntéseid határozzák meg az időbeosztásodat, és ennek eredményeként, az életviteledet is. A döntéseid messze meghatározóbbak, mint a körülményeid. Néha talán már eleged van abból, hogy az életed mennyire komplikálttá vált mostanra, de néhány kivételtől eltekintve senki nem kényszerít téged, hogy túlbonyolítsd azt.
Minden lehetőséged megvan hozzá, hogy egyszerűbbé tedd az életedet!

A Biblia szerint mindnyájan magunk vagyunk felelősek az életünkért!

Tehát mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek. (Róm 14:12,MBT)

Számomra ez azt jelenti, hogy Isten elvárja tőlünk, hogy vállaljuk a felelősséget a magunk életéért és gondosan válasszuk meg, hogy hogyan töltjük el az időnket.
Ezért töltöttem éveket azzal, hogy embereket tanítsak meg arra, hogy felfedezzék, miért is helyezte Isten őket erre a Földre: Mi a célja az ittlétednek?
Végtére is, az életed tartalma az, ami igazán számít, nem pedig az tartama!
Más szavakkal, nem az számít, hogy mennyi ideig élsz, vagy hogy mennyit sűrítesz bele az életedbe, valójában az a lényeg, hogy hogyan élsz!

Három lépés, hogy egyszerűbbé tedd az életedet:
• Először is, találd meg a küldetésedet, és engedd, hogy a küldetésed jelölje ki az életcélodat
• Másodszor, szervezd úgy a tevékenységeidet, hogy azok a küldetéseden alapuljanak
• Harmadszor pedig hangold össze a naptáradat a küldetéseddel, hozd szinkronba a cselekedeteidet a céljaiddal.

Éppen elég időd van, hogy cselekedd az Úr akaratát, amíg itt, a Földön vagy. Pont elegendő időd, hogy betöltsd a küldetésed. Amikor többet próbálsz tenni annál, amit az Úr neked kijelölt, akkor ne csodálkozz azon, hogy folyton kifutsz az időből, vagy hogy állandóan az időbeosztásod miatt kell aggodalmaskodnod.

Ha egy dolog nem illeszkedik az életcélodhoz, Isten nem akarja, hogy azt cselekedd. Valójában Neki az okoz örömet, ha megértjük az Ő üzenetét és felhagyunk az értelmetlen dolgaink cselekvésével. Sőt még elvárja, hogy beírjuk a pihenést és az örömet is a tennivalóink közé.

Az én imádságom értetek az, hogy leljetek enyhülést a napi gondoktól és találjatok rá a megelégedettség egy újabb fokára, amikor csakis Isten akaratát cselekszitek.




A harag haragot szül, a bölcsesség türelmet

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket. Példabeszédek 19:11
A sérült emberek bántanak másokat. Ha valaki bánt téged, az azért van mert őt is bántották. A kellemetlen emberek nem kaptak kedvességet. A szeretetlenek úgy érzik, hogy őket nem szereti senki. Amikor valaki durva, keserű, rosszindulatú, szarkasztikus, gonosz lelkű vagy arrogánsan viselkedik, ezzel azt kiabálják: "Vannak dolgok amik nagyon fájnak! Hatalmas adag szeretetre van szükségem! Nem érzem magam biztonságban!"
Ugyanakkor aki úgy érzi, hogy szeretik és biztonságban van, az nagylelkű és kedves másokhoz.
Lehet csak annyi a célunk, hogy megfizessünk az embereknek, de ez azt jelenti hogy nem vagyunk jobbak náluk. A Biblia azt mondja nekünk, hogy a rosszat jóval győzzük le. Ez azt jelenti, hogy szeretettel válaszolunk. Ez azt jelenti, hogy túlnézünk a szavaikon, és látjuk amögöttes fájdalmat.
Itt egy mítosz, amit a modern pszichológia hitetett el mindenkivel: csak egy bizonyos mennyiségű haraggal kell megbírkóznod életed során. Olyan mintha lenne egy haraggal teli edényed: ha megtelik, kiöntötd, és akkor nagyon jól fogod érezni magad.
A probléma az, hogy nem egy edényrevaló haragaggal kell szembesülnöd az élet során. Harag terén van egy gyárad! Ez a gyár folyamatosan termel és termel és termel. Ha kitöltöd a dühödet, csak mégtöbb lesz a helyén.
Sőt, minél többtől igyekszem megszabadulni, annál több lesz. Egymás után bizonyították a tanulmányok, hogy az agresszió mégtöbb agressziót szül. A dühkitörések csak mégtöbb haraghoz vezetnek, egyre gyakrabban, amíg ez szokássá válik.
A válasz nem az h kitöltsd, hanem az, hogy elengedd. "Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." (Példabeszédek 19:11)
Beszéljetek róla:
  • Szerinted miért olyan nehéz elengedni dolgokat, főleg ha a azokról van szó akiket a legjobban szeretünk?
  • Ha szeretettel töltöd meg az életed, mi fog belőled áradni?



A kis, figyelmes gesztusok nagy különbséget jelentenek


„Biztasd azokat, akik félénkek. Viseld gyengéden gondjukat a gyengéknek. Légy türelmes mindenkihez.” (1Thessz 5,14b NLT, második kiadás)

Amikor egy haldokló barát felé szolgálsz, fontos, hogy jelen legyél fizikailag, de ugyanakkor gyakorlati segítségre is szükség van. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy mindent megteszel, ami segíti a barátodat, és azt is, hogy a kicsi, de gyakorlati dolgokban is segítesz.

A haldokló emberek nem érzik jól magukat, gyakran fájdalmaik vannak. Úgy tudod ezt enyhíteni, ha megteszed az apró dolgokat, amelyek nagyon sokat számítanak. Felkapcsolva szeretnék a villanyokat vagy leoltva? Szükségük van jégre? Szükségük van egy hátmasszázsra? Úgy tudod kimutatni a szereteted, ha gyakorlati segítséget adsz a fájdalom és kényelmetlenség enyhítésére.

Ne félj kérdéseket feltenni. Ne félj javaslatokat tenni. A Biblia azt mondja: „Biztasd azokat, akik félénkek. Viseld gyengéden gondjukat a gyengéknek. Légy türelmes mindenkihez.” (1Thessz 5,14b NLT, második kiadás)

Amikor az emberek szenvednek, nem boldogak. Amikor az emberek haldokolnak, gyakran idegesek, mert nem érzik jól magukat. Úgy tudsz együttérést mutatni feléjük, ha lazán viselkedsz, sok kedvességet és türelmet tanúsítasz feléjük.

Miért fontos ez? Mert a haldokló emberek egyik félelme az, hogy elveszítik az irányítást. Először a kocsit nem tudják már vezetni, aztán már az ágyból sem tudnak kiszállni, és nem tudnak önmagukra elmenni az illemhelyre sem.

Úgy tudsz szolgálatot végezni haldokló emberek között, ha egyszerűen tudatában vagy, hogy milyen szükségleteik vannak, de ugyanakkor megadni a lehetőséget nekik, hogy döntsenek azzal kapcsolatosan, hogy miként legyenek a szükségleteik kielégítve. Minden alkalommal, amikor megadod a választási lehetőséget, visszaadod az irányítást az ő kezükbe. „Fel szeretnéd venni a papucst vagy nem? Szeretnéd, hogy csatornát váltsak? Mit szeretnél nézni? Most szeretnél reggelizni vagy később?"

Néha a legkisebb gesztus vagy egy figyelmes segítség hagyhatja a legmélyebb nyomot valakiben, aki haldoklik. A jelenléted önmagában már egy szolgálat, és ugyanígy az együttérzésed is a gyakorlati segítségben.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan változik meg a hozzáállásod, ha arra gondolsz, hogy milyen nagy hatással lehet a jelenléted és az apró gesztusaid egy barát számára, aki haldoklik?
  • Ha te néznél most szembe a halállal, hogyan szeretnéd, hogy szolgáljanak feléd az emberek?




Az engedelmesség felszabadítja Isten erejét

„Engedd, hogy a Szentlélek megváltoztassa gondolkodásodat.” (Efézus 4,23)

A Bibliában egy nagyon fontos igazság illusztrációját látjuk újra meg újra. A Szentlélek ereje működésbe jön, abban a pillanatban, amint megteszel egy hitbeli lépést.

Amikor Józsué egy áthatolhatatlan akadállyal szembesült, az áradó Jordán folyam vize csak akkor húzódott vissza, miután a vezetők beleléptek a folyó sodró áramába engedelmességből és hitben. Az engedelmesség felszabadítja Isten erejét.

Isten vár, hogy te cselekedj először. Ne várj addig, míg erősnek és magabiztosnak érzed magad. Haladj előre erőtlenségedben, és tedd, amit tenned kell, félelmeid és érzéseid ellenére is. Így együttműködsz a Szentlélekkel, és így fejlődik a jellemed.

Míg az üdvözülésedhez semmilyen erőfeszítést nem kell tenned, a lelki fejlődésedhez viszont annál inkább. Legalább nyolcszor mondja nekünk az Új Szövetség, hogy fejlődésünk során „ tegyünk meg minden erőfeszítést”, hogy olyanokká legyünk, mint Jézus. (Lukács 13:24; Róma 14:19; Efézus 4:3, 2Timóteus 2:15; Zsidók 4:11; Zsidók 12:14; 2Péter 3:14).

* Hagyj fel a régi cselekedeteiddel. „ Mindennek..., aminek köze van a régi életedhez, mennie kell. Teljes mértékben megromlottak. Szabadulj meg tőlük. (Efézus 4:22, Message)
* Meg kell változtatnunk gondolkodásunkat. "Engedd, hogy a Szentlélek változtassa meg gondolkodásodat." (Efézus 4:23, CEV fordítás). A Biblia azt mondja, hogy átváltozunk „értelmünk megújulása által.”(Róma 12:2)
* Ki kell fejlesztenünk magunkban Jézus szokásait. A jellemed alapvetően szokásaid összessége, az, ahogyan szokásból teszel dolgokat. A Biblia azt mondja, hogy „ öltsétek fel az új éneteket, ami úgy teremtetett, hogy hasonlatos legyen Istenhez teljes igazságosságban és szentségben.” (Ef. 4:24)



Beszéljünk róla!

Isten vár, hogy te cselekedj először. Milyen lépést tudsz ma megtenni félelmeid és érzelmeid ellenére, ami előre visz?





komment
süti beállítások módosítása