Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért szereti a sátán a különálló hívőket?-Ne csak megszabadulj a dolgaidtól - add el őket!

2018. július 23. 10:27 - Andre Lowoa






Miért szereti a sátán a különálló hívőket?

"Sőt buzdítsátok egymást minden egyes napon..., hogy a bűn csábítása közületek senkit meg ne keményítsen." (Zsidókhoz írt levél 3:13)

 



A gyülekezeti család segíteni fog neked abban, hogy ne sodródj el.

Egyikünk sem mentes a kísértésektől. A megfelelő szituációban te és én is képesek vagyunk bármilyen bűnre. Isten tudja ezt, ezért bízta ránk annak a felelősségét, hogy egymás életét nyomon kövessük.

A Biblia azt mondja: "Sőt buzdítsátok egymást minden egyes napon..., hogy a bűn csábítása közületek senkit meg ne keményítsen." (Zsidókhoz írt levél 3:13) A "Törődj a saját dolgoddal!" nem egy keresztény kifejezés!

Arra lettünk elhívva és azt a parancsot kaptuk, hogy vegyünk részt egymás életében. Ha ismersz olyan embert, aki most szellemileg ingadozik, a te felelősséged, hogy utánamenj és visszahozd a közösségbe.

Jakab azt mondja nekünk: "Ha ismertek olyan embereket, akik eltértek Isten igazságától, ne írjátok le őket. Menjetek utánuk. Hozzátok vissza őket." (Jakab 5:19, MSG fordítás)

Egy helyi gyülekezet védelmet nyújt az istenfélő vezetőkön keresztül is. Isten azt a felelősséget adja a pásztornak, hogy őrizze, óvja, védje nyáját, és törődjön annak jólétével (Apostolok Cselekedetei 20:28-29, 1 Péter 5:1-4, Zsidókhoz írt levél 13:7).

Azt olvassuk a Bibliában, hogy "A munkájuk az, hogy figyeljenek a lelkekre, és Istennek elszámoltathatók legyenek." (Zsidókhoz írt levél 13:17b, NLT fordítás)

A sátán szereti azokat a hívőket, akik elszigetelten élnek, lekapcsolódva a Testről, elkülönülve Isten családjától. Az ilyen hívők nem elszámoltathatók a szellemi vezetők által, védtelenek és erőtlenek a sátán mesterkedéseivel szemben.

Ne engedd, hogy megvesse a lábát az életedben! Maradj kapcsolatban a gyülekezeti családoddal.

Beszéljetek róla:

  • Milyen kapcsolatokat kell kifejlesztened, ha szeretnéd, hogy a Krisztus testében lévő emberek felé elszámoltatható legyél?
  • Hogyan kellene imádkoznod a gyülekezeted vezetőiért?
  • Mit kell tenned, hogy újra kapcsolódj a gyülekezeti családodhoz? Ki az, akit ismersz és akit vissza kellene hozni a gyülekezeti családodba?



Ne csak megszabadulj a dolgaidtól - add el őket!


 "Szabaduljatok meg minden bálványtól." (Ezékiel 20:7, TLB fordítás)

Ha adósságspirálba kerültél, meg kell, hogy szabadulj néhány dolgodtól. Sőt, kiárusítást kell tartanod még ezen a héten, ha még fizetsz is a raktározásukért. Amikor annyi mindened van, hogy be sem fér a házadba, az problémát jelent. Azért fizetsz bérleti díjat, hogy megőrizz dolgokat? Inkább add el őket!

Ha adósságod van, nem tudsz megtakarítani, nem tudsz tizedet adni és nem tudod fizetni az adókat és hitelből élsz, akkor végig kell nézned a dolgaidat és meg kell kérdezned, mitől tudnál megszabadulni.

Talán azt mondod: "De Rick, ezeket már egyszer kifizettem! Miért adjam el őket?" Az egyik ok, amiért el kéne adnod az, hogy így nem kell fenntartani azokat. Soha nem aggódtam életem során a hajókon megtelepedő élősködő kagylók miatt. Miért? Mert nincs hajóm. Ha szeretnék egy hajót, akkor kibérelek vagy kölcsönkérek egyet. Nem kell, hogy valami a tiéd legyen ahhoz, hogy élvezhesd az előnyeit.

Ha megnézed, amid van, és úgy döntesz, hogy egyiktől-másiktól soha nem lennél képes megválni, vagy ha valamelyikre Isten már azt mondta, hogy add oda, de te nem tudtad megtenni, akkor tudd meg, hogy nem te birtoklod azt a dolgot, hanem az birtokol téged! A saját tulajdonod megszállottja vagy.

Erre egy szó is van: bálvány. Bálvány lehet Istenen kívül bármi, ami nélkül nem tudsz élni. A Biblia azt mondja: "Szabaduljatok meg minden bálványtól." (Ezékiel 20,7, TLB fordítás)

De ne csak úgy egyszerűen szabadulj meg tőle, hanem inkább add el! Ez az egyik leggyakorlatiasabb lépés, amit megtehetsz, hogy kijuss az adósságból és megváltoztasd a pénzügyeidről való gondolkodásmódodat -  és így tisztelheted Istent azzal is, ahogyan elköltöd a pénzt, és azzal is, hogy megtakarítasz.

Beszéljetek róla

  • Melyik tulajdonodban lévő dolgot értékeled többre, mint a kapcsolataidat?
  • Milyen gyakorlati lépéseket tehetsz ezen a héten, hogy kitakarítsd a felesleges tárgyakat az életedből?
  • Hogyan tud egy kiárusítás segíteni abban, hogy megváltozzon a pénzügyeidről való gondolkodásod?



komment
süti beállítások módosítása