Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Légy önmagad!-Legyen Isten az első a pénzügyeidben, és adj tizedet-Ragadj meg minden alkalmat a kedvességre!-Vess ma, majd várd türelemmel az aratást

2018. július 21. 10:56 - Andre Lowoa

 




Légy önmagad!

 

"De Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok, és hozzám való kegyelme nem lett hiábavaló, sőt többet fáradoztam, mint ők mindnyájan; de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme." (1 Korinthus 15:10.)

Isten azt akarja, hogy légy önmagad.

Nem kell másnak tettetned magad; nem kell rejtegetned ki is vagy valójában. A legvonzóbb emberek, akiket ismerek, nem a legszebbek; de ők hűek önmagukhoz.

Nem színlelnek.

Megnyugodhatsz, önmagadnak lenni pontosan az, amit Isten vár tőled. Dicsőséget szerzel Istennek azzal, hogy önmagad vagy, mert ő arra teremtett, hogy az az ember legyél, aki vagy.

Most pedig hidd el, hogy az vagy, akinek Isten mondott hogy legyél.

Senki másnak nincs beleszólása abba, hogy ki vagy. Szabad vagy rá, hogy az légy aki vagy, ahelyett, hogy másnak adod ki magad. Szabad vagy rá, hogy használd az egyedi, Isten által adott ajándékaidat, és nincs szükség arra, hogy összehasonlítsd azokat mások ajándékaival.

Senki más nem versenyez azért, hogy azzá váljon, aki te vagy.

Te Isten különleges alkotása vagy, saját kezeinek munkája.

"De Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok, és hozzám való kegyelme nem lett hiábavaló, sőt többet fáradoztam, mint ők mindnyájan; de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme." (1 Korinthus 15:10.)

Beszéljetek róla:

Az életed mely területén próbálsz még mindig valaki más lenni? Kérd Istent, hogy segítsen önmagad lenni!




Legyen Isten az első a pénzügyeidben, és adj tizedet


„Keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek” (Máté 6:33, NIV fordítás)

Ha azt szeretnéd, hogy Isten megáldja az életed bármely területét, akkor azon a területen Őt kell az első helyre tenned. Szeretnéd, ha Isten megáldaná a vállalkozásodat? Akkor tedd Őt az első helyre a vállalkozásodban. Szeretnéd, ha megáldaná a házasságodat? Akkor legyen Ő az első a házasságodban. Szeretnéd, ha megáldaná az idődet? Akkor tedd Őt az első helyre az időbeosztásodban. És szeretnéd, ha Isten megáldaná a pénzügyeidet? Akkor tedd Őt az első helyre a pénzügyeidben.

Ahol Istent teszed az első helyre, Ő azt megáldja. A Máté 6:33 ezt mondja: „Keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek” (NIV fordítás). El kell döntened, hogy tizedet adsz és takarékoskodsz, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy emiatt kevesebb pénzből élsz.

Bármennyi pénzből tudsz élni, ha muszáj. Ez egy döntés! Senki nem kényszerít, hogy ilyen vagy olyan autót vezess, hogy ilyen vagy olyan házad legyen,vagy hogy bizonyos dolgokra költs. Isten azt akarja, hogy adakozz és takarékoskodj. Ha 10 százalékot adakozol és 10 százalékot megtakarítasz, akkor a bevételed 80 százalékából fogsz élni.

Tegyük fel, hogy a családod éves bevétele 60 ezer dollár (vagy annak megfelelő összeg), és te ezt a döntést 40 éves korodban hozod meg. A következő 20 évben - mire 60 éves leszel – már 120 ezer dollárt adakoztál Istennek a világban végzett céljaira és munkájára, és ezen kívül több mint 120 ezer dollár megtakarításod lesz.

Az adakozás és a takarékoskodás lehet, hogy nagy változásokat hoz a családodban, és lehet, hogy emiatt áldozatokat kell hoznod és feladnod néhány dolgot. Viszont működik! És többszörösen megtérül.

Isten mindig meg fogja áldani azokat a területeket, ahol Őt teszed az első helyre.

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, mi köze van a takarékoskodásnak ahhoz, hogy Istent teszed az első helyre?
  • Mely dolgokhoz ragaszkodsz leginkább? Hogyan versenyezhetnek ezek a dolgok Istennel az életedben?



Ragadj meg minden alkalmat a kedvességre!

„Soha ne sétálj el valakitől, aki segítséget érdemel; a kezed Isten keze számára. Sose mondd a szomszédaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most segíthetsz nekik.” (Példabeszédek 3:27-28 The Message/GNT fordítás)

Az irgalmas samaritánus történetéből megtanulhattuk a kedvesség leckéit. Először is, az irgalmas samaritánus kinyitotta a szemét, hogy lássa, milyen szükség van körülötte. Azután meghallgatta a sebesült fájdalmát és együttérzett vele.

Ezután azt látjuk, hogy az irgalmas samaritánus megragadta a pillanatot: „Odamenve hozzá, a samaritánus csillapította a fájdalmát: sebeit bekente oliva olajjal és borral és bekötözte őket.” (Lukács 10:34a NLT fordítás). Nem várt. Nem késlekedett. Nem halogatott. Megtette, amit abban a pillanatban, amikor meglátta a szükséget, meg tudott tenni.

A szeretet valami, amit teszel. A szeretet nem csak azt mondja: „Sajnálom ezt a srácot. Nemde szégyenteljes és túlságosan rossz dolog ez?” A szeretet megragadja a pillanatot.

Az irgalmas samaritánus számos dolgot tett abban a pillanatban. Néhány fordítás elmondja, hogy lehajolt. Más szavakkal, egy szintre ereszkedett az emberrel. Nem tett úgy, mintha felsőbbrendű lenne, és nem beszélt hozzá magaslóról.

Másodszor is, használta azt, amije volt. Bekötözte az ember sebeit borral és olajjal. Miért? Ezek voltak a szamarán. A bor jól fogott, mert alkohol és fertőtlenít. Az olaj is jó volt, mert nyugtatóan hatott az ember sebeire.

Ezután azt olvassuk, hogy az irgalmas samaritánus bekötözte az ember sebeit. Honnan szerzett kötszert? Nem orvos volt. Nem volt elsősegély felszerelése. A bántalmazott embert pedig meztelenre vetkőztették, így neki nem voltak ruhái. A kötszerek a samaritánus saját ruhái voltak.

Az irgalmas samaritánus megtette, amit abban az adott pillanatban meg tudott tenni. A Példabeszédek 3:27-28 azt mondja: „Soha ne sétálj el valakitől, aki segítséget érdemel; a kezed Isten keze számára. Sose mondd a szomszédaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most segíthetsz nekik.” (Példabeszédek 3:27-28 The Message/GNT fordítás).

A világ tele van sebesült emberekkel. Gondolkodtál már azon, hány ember mellett mész el nap mint nap, akik meg vannak sebesülve? Talán nem fizikailag sérültek, de érzelmileg igen. Vagy lelkileg. Pénzügyileg. És szükségük van a szeretetedre. Szükségük van a kedvességedre.

Ne várj jobb körülményekre. Ne várd meg, hogy kényelmesebb legyen. Ne térj ki az elől, amit meg kéne tenned valakiért ma. Isten veled lesz, amint megragadod a pillanatot!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Elmélkedj az időbeosztásodon. Mi az, ami ott van az ütemtervedben, és visszatarthat attól, hogy megragadd a lehetőségeket a kedvesség kimutatására?
  • Gondolj valakire az életedben, akiről tudod, hogy valamiért szenved. Mit tudsz tenni ma, hogy kedvességet mutass felé?




Vess ma, majd várd türelemmel az aratást

„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.” (Galata 6:9)

A vetés ideje most van.

Beszélgetek emberekkel és mindig ezt mondogatják: „Egy napon majd ezt vagy azt fogják tenni…” Egy napon majd többet fognak szolgálni; vagy majd akkor ha nyugdíjba vonulnak; vagy ha majd fizetésemelést kapnak; egy napon majd többet fognak adakozni.

„Egy napon majd” azt jelenti, hogy semmikor. Ne várj arra, hogy a dolgok jobbá váljanak; most kezdj el vetni. Hogy miért? Azért, mert mihamarabb vetsz, annál hosszabb ideig fogod az aratást élvezni az életedben.

Ám az aratás nem mindig a te idődben jelentkezik. Mindig van várakozás a vetés és az aratás között. Egyik évszakban vetsz, a másikban pedig aratsz.

Türelmesnek kell lenned, és nem feladni!

Isten Királysága is ezen elv szerint működik. A Márk 4:26- 28-ban Jézus a következőket mondja: „Isten Királysága hasonlít a gabonaföld műveléséhez. A földműves először kimegy a földjére magot vetni. Azután telnek-múlnak a napok, és a magok kicsíráznak, a növény pedig növekszik, senki sem tudja, hogyan. Igen, a növények először szárat növesztenek, azután kalászt hoznak, végül szemeket nevelnek a kalászban.”

Az eredmény meg fog jönni, ám lassan, és ez része a folyamatnak. És mivel időbe kerül, a Galáta 6:9 így bíztat: „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.”

Dönts úgy, hogy elfeledkezel a tavalyi terméskiesésről és ehelyett az életedben bekövetkező hosszútávú aratásra összpontosítasz. Pénzügyileg sem egyik napról a másikra jutottál el oda, ahol ma vagy. Időbe került elrontani a dolgokat és az is időbe kerül, hogy minden egybe és összeálljon. Mindig van késés a vetés és a betakarítás között.

A Biblia ezt mondja a Zsoltárok 126:5-6 verseiben: „Akik sírva vetik a magot, örvendezve aratnak.  Aki sírva indul, mikor vetőmagját viszi, ujjongva érkezzék, ha kévéit hozza!” (GNT fordítás).

Miért kell gyászolni? Elveszítetted a munkádat? Betegség gyötör? Elhunyt egyik szeretted? Elvitte a bank a megtakarításodat? Talán elvesztetted a nyugdíjaid felét az elmúlt években? Elvesztetted az álmod?

A gyász rendben van; a nyögés viszont nem. A nyögés helyett magot kell vetned, mert amiből több kell, abból kell odaadnod.

Ma van a vetésnek a napja

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha módodban állna fiatalabb énednek az anyagiakra nézve tanácsot adni, akkor mi lenne az? Mi tanulhatsz meg anyagi hibáidból, amiket a mostani helyzetedre alkalmazhatsz?
  • Ha fel tudnád oldani a múltbéli hibákat és pénzügyi kudarcaidat, mit tennél az anyagi előremeneteledért?
  • Miből szeretnél többet az életedben? Hogyan vethetnéd el ennek a magját és adhatnád meg magad ennek ma, azért, hogy egy napon a meglegyen az aratás?
komment
süti beállítások módosítása