Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Milyen viselkedést vár el Isten tőled azok felé, akik bántottak?-Öt dolog, amit megtehetsz, ha viharba kerülsz-Tedd Istent az első helyre az anyagiakban az adakozáson keresztül

2018. július 15. 10:44 - Andre Lowoa

 

 

Milyen viselkedést vár el Isten tőled azok felé, akik bántottak?

 

„A gyülőlet bajt kavar, de a szeretet minden sértést megbocsát.” (Péld 10,12 TEV fordítás)

Lehet, hogy gyerekként bántott egy felnőtt – egy tanár, egy családtag, lehet éppen a szüleid. A Biblia azt mondja, súlyos ítélete lesz a gyermekbántalmazásnak, a gyerekek elhanyagolásának és magárahagyásnak; egy nap Isten kiegyenlíti a számlát. Amikor Isten azt kéri, hogy tiszteld apádat és anyádat, nem azt várja, hogy tiszteld a bűneiket, az önzőségüket vagy a szegényes döntéseiket. Ő nem azt kéri, hogy figyelmen kívül hagyd az életedben levő fájdalmakat, és boldog arcot vágj, megjátszva, hogy minden nagyszerű.

Akkor mit vár el Isten? Hogyan kérheti, hogy szeresd azokat a romboló embereket, akik bántottak?

Isten nem várja el, hogy figyelmen kívül hagyd, hogy megszépítsd, letagadd, visszafojtsd vagy mentegesd azokat akik bántottak.

Isten nem azt akarja, hogy színészkedj, hanem, hogy szembenézz, mert addig nem tudsz megbocsátani, amíg nem szembesülsz a fájdalmaddal. Le kell állnod a futásból és a hibáztatásból.

Hogyha azzá a szerető nővé vagy férfivá válsz, akivé Isten akar látni, foglalkoznod kell azzal a rombolással, amit valaki a múltadban okozott. Hogyha még mindig haragszol a szüleidre, vagy bárki másra, még mindig megengeded neki, hogy irányítson.

Ne engedd meg többé! Szembe kell nézned a haraggal! Számolnod kell vele, mielőtt meg tudnád bocsátani.

A Péld 10,12-ben ez mondja: „A gyülőlet bajt kavar, de a szeretet minden sértést megbocsát.” (TEV fordítás).

Nem tudom kinek kell megbocsátanod, de azt tudom, hogy ma ennek a napja! A szeretet elengedi és megbocsátja. Azért, mert megérdemlik? Nem, hanem azért, mert Isten is így tett veled, és ez a szabadság egyetlen útja.

 Beszéljetek róla:

  • Melyek azok a sérelmek, amelyekhez még mindig ragaszkodsz?
  • Milyen hatása van az életedre, ha megbocsátasz valakinek? Hogyan változtat meg téged?
  • Hogyan tudsz tisztelni valakit, aki bántott a múltban?




Öt dolog, amit megtehetsz, ha viharba kerülsz


„Amikor azonban az erős szélre figyelt [Péter], megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: „Uram, ments meg!” (Máté 14:30)

Amikor viharon mész keresztül, Isten nincs messze tőled, sőt még csak nem is vonja ki magát a helyzetből. Ő a „Vagyok” és a te javadért dolgozik az életedben. Íme öt olyan dolog, amit Isten szerint tenned kell, amikor úgy érzed, hogy elsüllyedsz a viharban.

Légy bátor, mert Jézus veled van!

Még csak ne is szállj vitába a félelemmel. Inkább csak mondd meg neki, hogy hova menjen! Mondd meg neki, hogy menjen és beszéljen Jézussal!

Vállalj hitben kockázatot!

Ne kérd Istent, hogy áldja meg, amit éppen teszel. Tedd inkább azt, amit Isten megáld. Kérdezd meg őt, hogy mit szeretne, hogy tegyél, és utána legyél készen arra, hogy kiszállj abból a hajóból.

Fókuszálj mindig Jézusra!

Abban a pillanatban, amikor leveszed a szemedet Jézusról, elkezdesz süllyedni. A Máté 14:30 azt írja: „Amikor azonban az erős szélre figyelt [Péter], megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: „Uram, ments meg!” Amikor a szélre és a hullámokra összpontosítasz – a körülményeidre – akkor el fogsz süllyedni, csak úgy, mint Péter. Ha a világra tekintesz, el fogsz csüggedni, ha magadba fordulsz, akkor depresszióssá válsz, ha viszont Krisztusra tekintesz, megnyugvást találsz.

Ne kételkedj!

Nincs szükséged hatalmas hitre ahhoz, hogy átvészeld a vihart az életedben. Mindössze csak a megfelelő személyben kell hinned.   

Dicsérd Istent!

Még ha viharban is vagy, még ha úgy is érzed, hogy süllyedsz, még ha halálra is vagy rémülve, mindig dicsérd őt. Mondj köszönetet Istennek a vihar közepén.

Milyen vihar rémiszt most éppen téged? Milyen viharban kezdtél el most éppen süllyedni? Miért gondolod azt, hogy Isten beleenged téged ebbe a viharba?

Ő ugyanazért enged bele ebbe a viharba téged, mint amiért a tanítványait is engedte, hogy a viharba kerüljenek – azért, hogy elmondhassa: „Én vagyok mindaz, amire szükséged van. Én mindent meg tudok oldani. Eljövök érted a kilencedik órában. Eljövök és letaposom azt a dolgot, ami a leginkább rémiszt most téged. Nem azt kérem, hogy te gyere hozzám, hanem én megyek majd hozzád!”

Beszéljetek róla:

  • Melyek azok a dolgok, amelyekért köszönetet tudsz mondani Istennek a vihar közepette?
  • Az életed viharainak köszönhetően hogyan tudtad jobban megismerni Istent?
  • Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb dolog vonja el a figyelmedet Istenről?






Tedd Istent az első helyre az anyagiakban az adakozáson keresztül

,,Keressétek az Ő királyságát és igazságosságát, s ezen felül minden megadatik nektek.” (Máté 6:33)
Az egyik legjobban ismert Dél-Kaliforniai üzleti vezető egyszer a következőket mondta nekem: „Rick, meg kell mondanod az embereknek, hogy a legjobb idő az adakozás elkezdésére akkor van, amikor adósságban vannak. Ilyenkor van a legnagyobb szükségük segítségre.''
Bármi is legyen az, melyen Isten áldását szeretnéd látni az életedben, tedd Őt az első helyre ezen a területen. Azt akarod, hogy Isten áldja meg az vállalkozásodat? Tedd Őt az első helyre a vállalkozásodban. Azt akarod, hogy Isten áldja meg a házasságodat? Tedd Őt az első helyre a házasságodban. Azt akarod, hogy Isten áldja meg az időbeosztásodat? Tedd Őt az első helyre ezen a területen. Azt akarod hogy Isten áldja meg a pénzügyeidet? Tedd Őt az első helyre a pénzügyekben is.
Amiben Istent első helyre teszed, abban Ő megáldd téged. Máté 6:33-ben ezt olvassuk: ,,Keressétek az Ő királyságát és igazságosságát, s ezen felül minden megadatik nektek.” El kell határoznod, hogy adakozni fogsz és félreteszel, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kevesebből kell megélned, hogy mindkét dolgot meg tudd tenni.
Bármilyen összegből meg lehet élni, ha csak annyi áll rendelkezésre. Ez egy döntés. Senki nem parancsolta meg, hogy olyan kocsit vezess, hogy ilyen házban lakj vagy, hogy ilyen számlákat fizess.
Isten azt akarja hogy adakozz, és azt akarja, hogy félrerakj. Ha 10 százalékot adakozol és 10 százalékot félreraksz, ez azt jelenti, hogy a maradék 80 százalékból élsz meg.
Mondjuk azt, hogy a családi jövedelmed 60,000 dollár egy évben, és 40 évesen kezded el ezt a tervet. 20 éven keresztül, 60 éves korodig 120.000 dollárt adakoznál Isten céljaira a világban és még meg is maradna több, mint 120.000 dollárod megtakarításként vagy befektetésekben.
Ez nagy változásokat jelenthet a családodban. Lehet, hogy áldozatokat kell hoznod, fel kell adnod dolgokat. De működik! Óriási eredmények vannak. Isten mindig megbecsüli azokat a területeket, ahol őt teszed az első helyre.
A Biblia ezt írja 5 Mózes 14:23-ban: "Az adakozás célja, hogy megtanítson bennünket arra, hogy mindig Istent tegyük az első helyre az életünkben." (LB fordítás)
Beszéljetek róla
  • Milyen változások kell, hogy életedmódodban bekövetkezzenek, ahhoz, hogy jövedelmed 80 százalékából meg tudj élni?
  • Mik azok a tárgyak, melyekhez a legjobban ragaszkodsz? Hogyan versenyeznek ezek a dolgok Istennel az életedben?
  • Mit gondolsz, mi köze van a megtakarításnak ahhoz, hogy Istent teszed első helyre az életedben?




komment
süti beállítások módosítása