Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mi kell ahhoz, hogy a dolgokat a maguk valódiságában tartsuk?-Nyisd meg a szíved, hogy meglásd Isten csodáját!

2018. július 13. 10:21 - Andre Lowoa




Mi kell ahhoz, hogy a dolgokat a maguk valódiságában tartsuk?

“Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet.“ (Zsoltárok 119: 9)

 

 

Egy olyan kultúrában, amely a kinézet és a példaképek megszállottja, hogyan maradhatunk meg igazinak és valódinak, amikor mindenki más utánoz és “bűvészkedik”? Nincs integritásuk és becsületük. Mindenki rohan, mindenki felületes és csal, nem tartják meg az ígéretüket.

Hogyan maradhatunk meg valódinak és igazinak?

Egyetlen út van ehhez, mégpedig az, hogy többet kell törődni és foglalkozni Isten helybenhagyásával és az ő jóváhagyásával, mint az emberekével. Ez az egyetlen útja annak, hogy becsületes és tisztességes emberré válj. Mert ha azzal törődsz, hogy Isten mit gondol, akkor a helyes dolgot fogod cselekedni, ám ha azzal foglalkozol, hogy az emberek mit gondolnak, akkor gyakran nem a megfelelő dolgot teszed.

A 119. Zsoltár 9. versében ez áll: “Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet.”

Az egyetlen módja annak, hogy megtudd, hogy Isten mit gondol rólad, és hogy neki mi  kedves, ha olvasod a Bibliát. Muszáj megmaradni az Isten igéjében! Mert ha nem, akkor nem lesz erőd és kitartásod, hogy becsületesen élj.

Ha nem töltök napi szinten csendességi időt Istennel és az igéjével, és ha kihagyom ezt akár csak pár napig;  észreveszem – mindenki más is észreveszi! – mert akkor elkezdek mogorvává és kötekedővé válni. Ha nem lennék Istennel kapcsolatban az Ő igéjén keresztül, akkor nem lenne lelki erőm világosan magyarázni és tanítani Isten igéjét neked, és nem lenne erőm arra, hogy  tisztességesen és becsületesen éljek.

Lelki erő kell ahhoz, hogy becsületesen éljünk, mert ami helyes, az gyakran nem népszerű. Mivel elfáradunk abban, hogy a helyes dolgokat tegyük, és abban is,  hogy valódiak maradjunk és hogy helyes indítékaink legyenek, ezért szükséges felfrissülnünk és felfegyvereznünk magunkat. Ez pedig úgy valósítható meg, ha olvassuk és tanulmányozzuk Isten igéjét, a Bibliát.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan ad erőt nekünk az igeolvasás?
  • Miért hasznos megtanulni kívülről Bibliai verseket?
  • Isten ígéretei közül melyek azok, amelyek bátorítanak téged akkor, amikor nem népszerűen, de helyesen kell cselekedned?





Nyisd meg a szíved, hogy meglásd Isten csodáját!

"Azt kérem Istentől, hogy nyissa meg szívetek szemét, hogy fel tudjátok fogni, milyen reménységre hívott el titeket, és milyen dicsőséges az a hatalmas örökség, amit Isten a saját szent népének szánt." (Efézus 1:18 ERV)
Milyen gyorsan felejtünk!
Amikor Isten tesz valami jót az életünkben - válaszol az imánkra, kisegít minket, segít rajtunk egy csodával -, a következő pillanatban, amikor problémánk akad, mégis úgy viselkedünk, mintha Isten csodája sosem történt volna meg. Rövidtávú a memóriánk, és amikor nem tudunk visszaemlékezni a múlt áldásaira, elkezdünk félni a jövőtől. Abba bele sem gondolunk, hogy Isten újra megteheti, hiszen már elfelejtettünk, hogy egyszer megtette.
Ha rövidtávú a memóriánk, elkezdünk fölöslegesen aggódni a holnapon.
A lelki látás kifejlesztése feltétlenül szükséges a sikeredhez, a stressz kezeléséhez, a stabilitásodhoz és az erődhöz. A Biblia azt mondja a Példabeszédek 29:18-ban, hogy "ahol nincs látás ... ott az emberek elvesznek". (AMP)
Tiszta látás nélkül elveszted a reményed. Amikor nincs hitbeli látásod a családoddal, a karriereddel vagy az egészségeddel kapcsolatban, akkor elveszíted a reményt.
Amikor nem látod tisztán az utad, az azt jelenti, hogy elvesztetted a látásod és ezek szerint el fogod veszíteni a reményt.
A remény a kulcsa annak, hogy átjuss életed csatáin - bármennyi időbe is telik. Ez nem jön az égből "csak úgy", hanem Isten látásán keresztül kapod.
Az Efézus 1:18 mondja: "Azt kérem Istentől, hogy nyissa meg szívetek szemét, hogy fel tudjátok fogni, milyen reménységre hívott el titeket, és milyen dicsőséges az a hatalmas örökség, amit Isten a saját szent népének szánt." (Efézus 1:18 ERV). A lelki szemeinkkel való látásról, a lelki látásról beszél itt Pál.
Reményt nyersz azáltal, hogy Isten perspektívájából látod az életed.
Ha Istent keresed, hogy tegyen csodát az életedben, kérd meg, hogy nyissa meg a szívedet és adjon neked az ő látásából az életedre vonatkozóan!
Beszéljetek róla:
- Készíts egy listát, hogy Isten mit adott neked az elmúlt évben!
- Milyen látást adott neked Isten a családodra, karrieredre és a szolgálatodra vonatkozóan?
- Milyennek látod Isten munkálkodását a jövőbeli életedben? Mennyire ad ez neked reményt?




komment
süti beállítások módosítása