Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Megnyerni a csatát-Miért fontos, hogy tartozz egy gyülekezethez?-Nem kell mindenkinek megfelelni- Úgy látod az embereket, ahogy Jézus?

2018. július 10. 10:25 - Andre Lowoa

 

 

 

Megnyerni a csatát

 

„Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus! Én magam tehát értelmemmel az Isten törvényének szolgálok ugyan, testemmel azonban a bűn törvényének.” (Róma 7:24-25.)


Ha belefáradtál azokba a sérülésekbe, amiket az ó és új embered közti csatározás okoz, ne add fel! Pál a Róma 7-ben leírta a csatát és végül a megoldással zárta a fejezetet – Isten haditervével a győzelemhez.

Három utasítást kell követned, hogy túljuss a rossz dolgok utáni vágyakozáson.

Elmélyülni Krisztus megértésében. Elfogadtad Krisztust, keresztény vagy; Jézus él benned. De ő nem csak benned akar élni, ő fel is akar tölteni téged.
Átadhatod magad a rossz szokásaidnak is, vagy a Szabadítódnak. Pál azt mondja a Róma 8:2-ben, hogy „mivel az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől.” Az a kevés, amivel több időt töltesz Jézus megismerésével és azzal, hogy mit tett érted — az a kevés fog téged kiemelni a csatából.

Azonosítani és kiiktatni a hazugságokat, amikben hiszel. A Sátán a hazugság atyja. Mindig szembehelyezi őket veled: „Te nem vagy jó.” ”Te jobban tudod mint Isten.” „Ez nem igazán probléma, kézben tartod te ezt.” Amikor odafigyelsz azokra a hazugságokra, halálra vagy ítélve. Ezért fontos, hogy azonosítsd és kiiktasd a hazugságokat,hogy tiéd lehessen a győzelem. Ha abba akarod hagyni önmagad legyőzését, abba kell hagynod önmagad becsapását.

Megvallani valakinek a harcaidat. „Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.” (Jakab 5:16.) Leleplezni az érzéseidet a gyógyulás kezdete. Ez az egyik kedvenc mondásom. Ha csak megbocsátó akarsz lenni, valld meg a bűneidet Istennek, viszont ha meg akarsz gyógyulni, valld be őket valaki másnak. Ez az erő származik abból, ha van egy felelősségteljes lelki társad, vagy kisebb csoport.

Az ó és új embered közti harc nagyon fontos, ezért kell megtanulnod, hogyan harcolj, ha békében akarsz élni. „Krisztus szabadságra szabadított meg minket, álljatok meg tehát szilárdan, és ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni.” (Galata 5:1.)




Miért fontos, hogy tartozz egy gyülekezethez?

 „Először az Úrnak adták önmagukat, és aztán nekünk, az Isten akaratából.” (2Kor 8:5b, TEV fordítás)

Amikor megszületik egy gyermek, az emberek népes családjának tagjává válik. Ugyanebben a pillanatban egy szűkebb körbe is bekerül – egy jóval kisebb család fogja gondját viselni, hogy egészséges és erős felnőtt válhasson belőle. A szellemi életünkben ugyanez igaz. Amikor újjászülettél, bekerültél Isten családjába – ugyanakkor részt kell venned ennek a családnak a helyi kifejeződésében is.

A gyülekezetbe járó ember és a gyülekezet tagjai közötti különbség az elköteleződésben áll. A látogatók a partvonalról figyelnek, míg a tagok részt vesznek a gyülekezeti életben. A látogató a fogyasztó, a tag a terjesztő. A látogatók anélkül akarnak szert tenni a gyülekezeti élet előnyeire, hogy igazán osztoznának az ezzel járó felelősségben. Hasonlóak azokhoz a párokhoz, akik anélkül az elköteleződés nélkül szeretnének együtt élni, amit a házasság jelent.

Miért fontos tehát, hogy csatlakozz egy gyülekezethez? Mert ez bizonyítja az elkötelezettségedet a testvéreid iránt. Isten azt várja tőled, hogy valóságában mutasd ki a szereteted, ne csak elméletben. Az egész életed felteheted arra, hogy megtaláld a tökéletes gyülekezetet, de ez soha nem fog megtörténni. Arra vagy elhívva, hogy tökéletlen bűnösöket szeress – csak úgy, mint Isten.

Az Apostolok Cselekedeteiben említett keresztyének igazán különlegesek voltak az elkötelezettségük tekintetében. A közösségnek szentelték önmagukat. Ahogyan a Biblia írja: „Ők pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban.” (ApCsel 2:42, MSG fordítás).

Isten ugyanezt az elköteleződést várja el tőled ma is.

A gyülekezethez tartozás a lehető legtermészetesebb lépés, amit megtehetsz, ha Isten gyermekévé váltál. Keresztyénné válsz, amint elkötelezed magad Krisztus iránt, de egyháztaggá csak akkor válhatsz, ha elkötelezed magad a keresztyének egy adott csoportja felé is. Az első döntésed megváltást, a második testvéri közösséget hoz magával.

 „„Először az Úrnak adták önmagukat, és aztán nekünk, az Isten akaratából.” (2Kor 8:5b, TEV fordítás)

Beszéljetek róla:

  • Milyen félelmek tartanak vissza arról, hogy gyülekezeti taggá válj?
  • Milyen tanúbizonyságot hordoz a Krisztus testén kívül élők számára a gyülekezeti tagság?
  • Hogyan kötelezheted el magad azok mellett a dolgok mellett a saját gyülekezetedben, amelyeket az Apostolok Cselekedetei 2:42 említ?



 


Nem kell mindenkinek megfelelni

 

"Az emberektől való rettegés csapdába ejt." (Példabeszédek 29:25a)


Ha folyamatosan azon aggódsz, hogy mások mit gondolnak, akkor érzelmi csapdába fogsz esni. Nem kell mindenkinek jobban a kedvében járnod, mint amennyire képes vagy erre. Az csak egy legenda, hogy a boldogság eléréséhez mindenkinek meg kell felelned, akivel csak találkozol. Ez egyszerűen nem igaz.

Még maga Isten sem képes mindenkinek a kedvére tenni, és csak egy bolond próbálkozik olyasvalamivel, amit Isten sem tud megtenni. Jézus is csak arra fókuszált, hogy Atyja kedvében járjon. (János 8:29)

Hogy hogyan kezeld a „nehéz” embereket? Egy dolgot biztosan ne tegyél, éspedig ne add be a derekad! Az, hogy keresztény vagy, még nem jelenti azt, hogy mindenkinek be kellene hódolnod, és hagynod, hogy mások manipuláljanak. A Róma 12:2 azt mondja: „… ne igazodjatok a világhoz”

Az igazság az, hogy senki sem befolyásolhat téged az engedélyed nélkül. Ha úgy érzed, valaki nyomást gyakorol rád, akkor hagyod magadnak, hogy nyomasztva érezd magad az illető személy által. Ha pedig manipulálva, vagy irányítva érzed magad, akkor megengeded magadnak, hogy irányítva, manipulálva legyél.

Nem kell ezt tenned! Rendben van, ha kiállsz azért, amit igaznak tartasz. Az is jó, ha magabiztos vagy. Sok keresztény fél attól, hogy felszólaljon. Sokan azt hiszik, hogy az a lelkibb viselkedés, hogyha csendben maradnak, és beletörődnek mindenbe. Isten nem azt várja tőled, hogy lábtörlő legyél – és Ő nem tesz téged gyámoltalanná.


Beszéljünk róla:

* Hogyan lehetsz rámenős keresztényként, és nem megalkuvó?
* Milyen gyakorlati tapasztalatod van azzal kapcsolatban, amikor úgy hoztál döntést, hogy mások mit gondolnak rólad, és nem Istenre figyeltél?



Úgy látod az embereket, ahogy Jézus?


„Amikor Jézus partot ért és látta a nagy tömeget, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok.” (Márk 6,34a, NIV fordítás)

Old Man, India, Sadhu, Travel, Asia, Adult, Male

A legjobb módja annak, hogy megállapítsd, hogy Isten szemszögéből szemléled-e a világot az, hogy megvizsgálod, miként tekintesz más emberekre.

Ez a lelki érettséged legjobb mutatója ­– nem az, hogy mennyire ismered a Bibliát, milyen gyakran jársz gyülekezetbe, szolgálsz-e, adakozol-e, vagy imádkozol-e eleget, hanem a kapcsolataid és, hogy miként látsz másokat. Mert az élet a szeretetről szól!

Tehát hadd tegyek fel néhány kérdést. Hogyan látja Isten a házastársad? Értékesnek. Elfogadhatónak. Szerethetőnek. Olyannak, akinek meg lehet bocsátani. Te is ilyennek látod őt? Úgy tekintesz rá, ahogy Isten teszi?

És mi a helyzet a boltban vásárló idegennel? Azzal, aki bevág eléd a dugóban? Az utcán lévő koldussal? Mit látsz, amikor másokra nézel? Nehézségeknek látod őket? Tehernek?

A munkatársaidat ellenségeknek tekinted? Vetélytársaknak? Vagy úgy látod őket, ahogyan Isten látja őket?

Istennek minden ember fontos. Nem számít, hogy kik ők, vagy mit tettek, vagy éppen miben hisznek. Krisztus meghalt értük, Jézus szereti őket, Istennek terve van az életükkel és azt akarja, hogy kapcsolatban legyenek vele.

A Biblia azt mondja a Márk 6,34-ben: Amikor Jézus partot ért és látta a nagy tömeget, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok.” (NIV fordítás) Jézus így látja az embereket.

Ezt a fajta látásmódot szeretném, ha kialakítanád és megtanulnád így látni az embereket – hogy ne csak a saját családod iránt érezz könyörületet, hanem a szomszédaid, a közösségeid, az országod és az egész világ iránt is. Legyen a lelki látásod egyre szélesebb és tisztább amint megtanulod úgy szemlélni az embereket, ahogy Jézus teszi.

Beszéljetek róla

  • Mi változik meg benned és a szemléletedben, amikor elkezdesz Isten szemein át tekinteni másokra?
  • Mi tart vissza, hogy ne Isten szemein keresztül nézz az emberekre? Lehet, hogy ezek olyan dolgok, amik elterelik a figyelmedet pl. büszkeség, versenyszellem vagy elfoglaltság. Hogyan tudod ezeket a tényezőket visszaszorítani?
  • Hogyan tudsz könyörületességet mutatni más emberek iránt, leginkább a családodon belül?
komment
süti beállítások módosítása