Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Szerethet-e Isten még jobban annál, ahogyan most szeret?-Van szociális hálód?

2019. július 07. 10:38 - Andre Lowoa



Szerethet-e Isten még jobban annál, ahogyan most szeret?

Tudom, hogy a szereteted örökké tart, hűséged pedig állandó mint az ég. ( Zsolt 89:2 TEV fordítás)

Az emberi szeretet idővel elkopik; ezért van olyan sok válás. Sok olyan embert is ismerek, akik bár nem váltak el, már nem szeretik házastársukat. Az emberi szeretet véges, kiszárad.

Ezért van szükséged Isten szeretetére a házasságodba – és minden kapcsolatodba – hogy tartósak legyenek. Isten szeretete sosem kopik el. Isten szeretete türelmes, kitartó, és állandó.

Hát nem csodálatos hír, hogy Isten sosem mond le rólad? Bármit is teszel, az Ő szeretete nem adja fel. Elég széles hogy mindenki beleférjen, és elég hosszú, hogy örökké tartson.

Isten sosem fog jobban szeretni téged annál, ahogyan most szeret. Ellenben kevésbé sem fog szeretni annál, mint ahogy most szeret.

Szeret téged amikor jó napod van, de akkor is, ha rossz napod van. Az Ő szeretete nem függ a reakcióidtól. Isten a szeretet, és ezt Ő önként adja. Ezt nem lehet elnyerni, vagy kiérdemelni.

Fogadd el a szeretetét, és dicsőítsd Őt, tudva, hogy az Ő szeretete elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson. ,,Tudom, hogy a szereteted örökké tart, hűséged pedig állandó mint az ég.” ( Zsolt 89:2 TEV fordítás).

Beszéljetek róla:

  • Milyen szabadságot tapasztalsz meg az életedben, amikor megérted, hogy Isten sosem adja fel ?
  • Mit tudnál tenni, hogy Isten jobban, illetve kevésbé szeressen?
  • Mit gondolsz, Isten hogy akarja, hogy reagálj az Ő szeretetére?

 



Van szociális hálód?

 

Legyetek pedig mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak. 1. Péter 3,8.

Lelkipásztorként naponta látok olyan helyzeteket, amelyeken egyetlen embernek sem szabadna egyedül keresztülmennie. Nem szabadna, hogy valaki egyedül ücsörögjön a kórházban, mialatt egy szeretett családtagja élet-halált eldöntő műtéten esik át. Egyetlen nőnek sem lenne szabad egyedül várnia problémás terhességének laborleleteire. Senkinek sem szabadna egyedül várnia a harctérről érkező hírekre. Senkinek sem kellene egyedül állnia egyetlen temetésen sem. És senkinek sem lenne szabad egyedül tölteni az első éjszakát, miután elhagyta házastársa.

Az élet nehéz időszakai vagy tragédiái elkerülhetetlenek - előbb vagy utóbb mindannyiunknak szembe kell néznie valamilyen nehézséggel. Azonban nem kell egyedül keresztülmennünk ezeken. Szükségünk van Isten 'szociális hálójára', hogy ne csüggedjünk el ezekben a nehéz időkben sem.

Mi Isten szociális hálója? A hívők egy csoportja - egy maroknyi ember, akik valóban hűek hozzád. Az ilyen csoportot hívjuk közösségnek. A következő módon tervezte Isten a közösséget: "És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi." (I. Kor 12: 26.) A közösség Isten válasza a bánatra.

A Róma 12:15-ben egy hasónló gondolat jelenik meg: "Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal."

A vers első felét könnyű megvalósítani. Ha valami jó történik valakivel, könnyű csatlakozni az ő jókedvéhez.

De ha valakinek nehéz időszakon kell átmennie, akkor ez sokkal nehezebbnek tűnik. Pedig ez egyszerű. Amikor ugyanis nehézségen mész át, nincs szükséged jó tanácsokra; egyedül arra van szükséged, hogy valaki ott legyen melletted. Valaki, aki melletted áll, aki fogja a kezed, aki átölel, vagy éppen együtt sír veled.

Ahogy Pál is mondja: "Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat."(I. Thessz 5.11.) Másokat bátorítani nem mindig azt jelenti, hogy buzdító beszédet tartasz valakinek, vagy, hogy bölcselkedsz. Néha a legbátorítóbb dolog az, ha csak csendben ülsz- vársz és együtt sírsz a bátorításra szoruló baráttal.

Neked van ilyen szociális hálód? Vannak keresztény barátaid, akikre bizton számíthatsz az élet legnehezebb időszakaiban is? Ha nincs, indulj el, és kezdj el felépíteni ilyen barátságokat. Az élet nehéz időszakai elkerülhetetlenek, és csak a bolond vár felkészületlenül ezekre az időkre.




komment
süti beállítások módosítása