Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ő az Isten Igazságát arra fogja használni, hogy a megfelelő pillanatig mögé bújjon 20180707

2019. július 06. 18:47 - Andre Lowoa

2013.07.07 17:35

Drága szeretett jegyesem, mit számít az, ha rád ordítanak, vagy az Én Nevemben elátkoznak téged? Mit számít az, ha megbilincselik és megverik azokat, akik az Én Legszentebb Szavamat hirdetik, és akik rendíthetetlen egységben maradnak Velem? Nem tudod, hogy az Én Hatalmam Mindenható és hogy Engem nem lehet összetörni, még akkor sem, ha eltörnék a Csontjaimat.

Amikor egy orvos egy emberi élet megmentéséért küzd, bármi áron is, ő minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy sikerrel járjon. Ha a többiek megszakítják, akik megpróbálják őt megállítani, – ha ő egy elkötelezett orvos -, akkor figyelmen kívül fog hagyni minden olyan próbálkozást és kísérletet, mely által beavatkoznak módszereibe, ha tudja a szívében, hogy ő meg tudja és meg is fogja menteni azt az életet. És így addig folytatja, amíg mindenki látja munkájának gyümölcsét. Ő kitart addig, amíg megmenti az életet és aztán, amikor mindent elkövetett, akkor azok az emberek, akik erőfeszítéseikkel – bármilyen okból kifolyólag – megpróbáltak beavatkozni az élet fenntartásában, szeretettel fogják őt üdvözölni. És így feledésbe merül minden súrlódás.

Ugyanez igaz erre a Szent Küldetésre is, melyet Atyám ígért meg, hogy ezekben a végső időkben megmentse gyermekei életét, Második Eljövetelem előtt. Számítsatok arra, hogy beavatkoznak ebbe a Küldetésbe, mert ha nem vonzana egy ilyen ellenzéket magára, akkor biztosan tudnád, hogy a jelenleg neked adott Üzeneteim nem a te szeretett Jézusodtól jönnének.

Amikor az Igazságot kijelentik, akkor azt nem könnyű elfogadni, annak ellenére, hogy Az, Isten Szava. Mégis, amikor a hazugságokat Igazságnak öltöztetve mutatják be, akkor azt azonnal elfogadják és a legtöbb esetben meleg fogadtatással és tárt karokkal üdvözlik. Legyetek éberek a hazugságokra, melyeket Ellenségeim fognak bemutatni, akik szóvivőimként fogják magukat bejelenteni. Ők többféleképpen fognak félrevezetni benneteket, mert attól tartanak, hogy csalásaikban rajtakapjátok őket. Ők azzal fogják az idejüket tölteni, hogy majd olyanokkal vessék össze őket, akiket a világ, mint jó, szent és tiszta szolgákként ismer – akik közül sokan most a Mennyországban vannak Velem. Az összehasonlítás által ők az ilyen szentek hűséges tanítványainak fognak tűnni. Aztán ismételgetni fogják Tanításaim Igazságait, ami megzavar majd benneteket. Azt fogjátok mondani: ”De hogyan lehetséges ez?”, „Ez az ember az Igazságot mondja.”

A fenevad ravaszsága meghaladja felfogóképességeteket, szeretett követőim. Ő elővigyázatos, hogy sohase fedje fel magát és így megbújik az Igazság mögött. Amikor ő jelen van a szegény, megtévesztett lelkekben, akkor ő az Isten Igazságát arra fogja használni, hogy a megfelelő pillanatig mögé bújjon. Aztán trágárságokat fog árasztani Isten Szava ellen, de sokak számára ez nem lesz teljesen nyilvánvaló. Nézzetek a szavak mögé, melyek gondosan fel lesznek építve és le fogjátok leplezni a hazugságot. Ez egy olyan fajta erő, mellyel Isten gyermekeinek meg kell küzdeniük.

A gonosz szelleme olyan, mint egy sötét felhő, és amikor teljesen leereszkedett az emberiségre, akkor nehéz lesz megkülönböztetni a jót a rossztól. De Én megígérem nektek, hogy ez a felhő felemelkedik, és amikor Isten Fénye keresztülragyog rajtatok, akkor látni fogjátok a gonoszságot, annak minden rútságában, ahogyan az Isten Szemében látható.

A harc folytatódni fog azon emberek között, akik az Egy Igaz Istennek adóznak hűséggel, mivel a gonosz kitölti bosszúját rajtuk. Miközben ez a csoport kettéoszlik, vannak mások is, akikért imádkoznotok kell. Ők azok a lelkek lesznek, akik annyira eltávolodtak Istentől, hogy semmilyen szinten sem ismerik el Őt. Ők az Én elveszett lelkeim, akiknek ezt a Szent Küldetést szántam. Amikor megmentem azokat, akik teljesen elvesztek, beavatkozásom a többieket is meg fogja menteni, akik egyszerűen csak összezavarodtak.

Jöjjetek, gyűljetek össze mindnyájan Előttem, mert az Én Időm nagyon hamar elérkezik. Senki se hanyagolja el közületek, hogy azok lelkéért imádkozzon, akiknek a legnagyobb szükségük van segítségetekre.

Jézusotok”
Olvass tovább: https://igazsag-konyve7.webnode.hu/news/o-az-isten-igazsagat-arra-fogja-hasznalni-hogy-a-megfelelo-pillanatig-moge-bujjon/

—–
Római katolikus:
2018-07-07

13. évközi hét szombat

OLVASMÁNY Ámosz próféta könyvéből
A próféta meghirdeti a boldog messiási idők eljövetelét.
Az eljövendő boldog élet képét így tárja elénk az Úr:
Azon a napon felállítom Dávidnak leomlott hajlékát, és kijavítom falainak repedéseit, mindazt, amije romba dőlt, megújítom, és ismét felépítem, mint hajdan volt, hogy birtokukba vegyék Edom maradványait és az összes nemzetet, ahol segítségül hívták a nevemet, – mondja az Úr, aki ezt végrehajtja. Íme, jönnek napok – mondja az Úr –, a szántóvető utoléri az aratót, a szőlőtaposó a magvetőt; a hegyek édes musttól csepegnek, és minden dombot megművelnek.
Jóra fordítom népemnek, Izraelnek sorsát, s felépítik az elhagyott városokat, és lakni fognak bennük; szőlőt ültetnek és borát isszák, kerteket telepítenek és gyümölcsüket eszik.
Én elültetem őket földjükön, és nem tépik ki őket többé földjükről, melyet nekik adtam – mondja az Úr, a te Istened.

Ez az Isten igéje.
Ám 9,11-15

VÁLASZOS ZSOLTÁR :
Válasz: A mi Urunk, Istenünk * békét hirdet népének. 9. vers. – 1 D2 tónus.
Előénekes: Hadd halljam, mit mond az én Uram, Istenem, † mert népének és szentjeinek békét ígér, * azoknak, akik szívből hozzá térnek.
Hívek: A mi Urunk, Istenünk * békét hirdet népének.
E: Irgalom és hűség majd egymásra lelnek, * csókot vált az igazság és a béke.
A földből a hűség kisarjad, * és az igazságosság tekint le az égből.
H: A mi Urunk, Istenünk * békét hirdet népének.
E: Az Úr jóságát megmutatja, * földünk is meghozza termését.
Igazság jár az Úr előtt, * és béke a lába nyomában.
H: A mi Urunk, Istenünk * békét hirdet népének.
Zsolt 84,9.11-12.13-14

ALLELUJA
Jézus mondja: † „Juhaim hallgatnak szavamra; * ismerem őket, és ők a nyomomban járnak.” Jn 10,27 – 1 D2. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tanítása új lelkületet kíván követőitől.
Keresztelő János tanítványai egyszer Jézushoz járultak, és megkérdezték tőle: „Miért van az, hogy mi és a farizeusok gyakran böjtölünk, a te tanítványaid viszont nem tartanak böjtöt?”
Jézus így felelt nekik: „Vajon szomorkodhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? Eljönnek a napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt, akkor majd böjtölnek.
Senki sem tesz régi ruhára új szövetből foltot, mert az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. Új bort sem töltenek régi tömlőkbe: mert így kiszakadnak a tömlők, a bor kiömlik, és a tömlők is tönkremennek. Az új bor új tömlőkbe való; akkor mindkettő megmarad.”
Ezek az evangélium igéi.
Mt 9,14-17

http://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2018-07-07


——
Görög katolikus:

Isten és Izráel népe

Igazat mondok, nem hazudok, hiszen Krisztusban élek, és tanúskodik erről a Szent Szellem által megvilágított lelkiismeretem is, hogy nagy szomorúság és állandó fájdalom gyötri a szívemet Izráel népe miatt, hiszen ők a testvéreim, a rokonaim. Bárcsak tudnék rajtuk segíteni! Inkább lennék én magam átkozott, és Krisztustól elszakított, ha ezzel segíthetnék rajtuk! Igen, őket választotta Isten: Izráel népét, akiket a fiaivá is fogadott. Övék a dicsőség, és velük kötötte Isten a szövetségeket. Ők kapták Istentől a Mózesi Törvényt, az Isten tiszteletének és imádásának rendjét, és az ígéreteket. Ők a mi ősapáink leszármazottjai, és emberi természete szerint közülük származik Krisztus, aki Isten minden és mindenki felett. Legyen örökké áldott![a] Ámen.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Romans+9%3A1-5&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

“… 

15 Jézus így felelt: „Vajon gyászolnak-e a lakodalomban a vendégek, amíg velük van a vőlegény? De eljön az idő, amikor a vőlegényt elviszik tőlük. Akkor majd ők is böjtölni fognak.

16 Senki sem varr régi ruhára új szövetből foltot, mert az csak tovább szakítaná a régit, és még nagyobb lenne a szakadás. 17 Senki sem tölt új bort régi bortömlőbe, mert azok kiszakadnának és tönkre mennének, ráadásul a bor is szétfolyna. Az új bort mindig új tömlőkbe töltik, és így mindkettő megmarad.”

Feltámaszt egy kislányt és meggyógyít egy beteg asszonyt

18 Miközben ezt mondta, odalépett hozzá a zsinagóga egyik vezetője, leborult előtte, és úgy kérte: „Éppen most halt meg a kislányom. Kérlek, jöjj, tedd rá a kezed, akkor újra élni fog!”

19 Jézus felállt, és elindult vele, s a tanítványai is követték.

20-21 Eközben egy asszony Jézus közelébe férkőzött, és hátulról megérintette a ruhája szélét. Ezt gondolta magában: „Ha csak a ruháját megérinthetem, meggyógyulok.” Ez az asszony ugyanis már tizenkét éve olyan betegségben szenvedett, amely állandó vérzéssel járt.

22 Jézus hátrafordult, ránézett az asszonyra, és ezt mondta: „Bízzál, leányom: mivel hittél, meggyógyultál!” Ebben a pillanatban az asszony meggyógyult.

23 Amikor Jézus a zsinagógai vezető házához ért, látta a jajgató tömeget és a hangszereseket. 24 Azonnal rájuk szólt: „Menjetek innen! A kislány nem halt meg, csak alszik.” De azok kinevették. 25 Miután az embereket elküldték, Jézus bement a szobába, megfogta a kislány kezét, aki azonnal feltámadt. 26 Ennek az egész vidéken híre ment.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+9%3A15-26&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2018/07/07
—–
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html
—–
Tóra:

Júda népének hűtlensége

2. …

Jákób nemzetsége, Izráel népének családjai, halljátok meg az Örökkévaló szavát! Ezt üzeni nektek az Örökkévaló:

„Miféle hibát találtak bennem őseitek,
    hogy oly messze távolodtak tőlem,
    és hitvány bálványokat követtek?
    Miért lettek ők maguk is hitványak?
Nem kérdezték többé: »Hol van az Örökkévaló,
    aki fölhozott minket Egyiptomból,
vezetett bennünket a pusztában,
    a kietlen sivatagban,
sziklák és szakadékok között,
    száraz vidéken, a halál árnyékában,
    lakatlan és járatlan tájakon?«
Pedig én bőtermő földre vittelek be titeket,
    hogy gyümölcseit és javait élvezzétek.
De alighogy bevonultatok,
    bűneitekkel máris tisztátalanná tettétek földemet,
    vétkeitekkel bemocskoltátok örökségemet.

A papok sem mondták: »Hol van az Örökkévaló?«
Akik magyarázták és tanították a Törvényt,
    nem ismertek engem igazán!
A vezetők is vétkeztek ellenem,
    a próféták pedig Baál által prófétáltak,
    és tehetetlen bálványokat imádtak.
Ezért még perelni fogok veletek,
    sőt majd fiaitok fiaival is perelek!”
    — ezt mondja az Örökkévaló.

10 „Menjetek csak nyugatra,
    át a tengeren, Ciprus szigetére,
    vagy kelet felé Kédárba,[a]
és jól nézzétek meg,
    történt-e valaha ilyen a nemzetek között?
11 Melyik nép hagyta el isteneit más istenekért?
    Pedig azok nem is valódi istenek!
Népem mégis felcserélte Istenét
    — dicsőségét —
    tehetetlen és hitvány bálványokkal!
12 Ó egek, ámuljatok ezen!
    Rémüljetek meg, és borzadjatok el
    — mondja az Örökkévaló —,
13 hiszen népem kétszeresen vétkezett:
    elhagytak engem, az élő víz forrását,
és repedezett ciszternákat[b] ástak maguknak,
    amelyek nem tartják meg a vizet!”

14 „Vajon rabszolgává lett Izráel?
    Vagy már annak is született?
    Akkor hát miért lett mégis idegenek zsákmánya?
15 Ellenségei marcangolják,
    mint oroszlánok a prédát,
    ordítozva és hangosan morogva.
Bizony, elpusztították Izráel szép földjét,
    lerombolták városait,
    lakatlan romokat hagytak hátra.
16 Végül még Egyiptom[c] fiai
    is betörték fejedet!
17 De mindezt te okoztad magadnak,
    mivel hűtlenül elhagytad az Örökkévalót, Istenedet!
Elfordultál tőle,
    pedig jó úton vezetett téged![d]
18 Mit értél vele, hogy Egyiptomba mentél Nílus-vizet inni?
    Mit értél vele, hogy Asszíriába mentél, az Eufrátesz vizét inni?
19 Megbüntet téged a saját gonoszságod,
    megfenyít elpártolásod és hűtlenséged!
Tudd meg hát, lásd meg magad,
    milyen keserves és gonosz dolog,
hogy elhagytad az Örökkévalót, Istenedet,
    s már nincs benned istenfélelem”

    — ezt mondja Uram, az Örökkévaló, a Seregek Ura. …”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Jeremiah+2&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

30.1 Mózes beszélt Izráel törzsi vezetőivel: „Az Örökkévaló parancsolja, hogy ha egy férfi tesz fogadalmat, hogy valamit az Örökkévalónak szentel, vagy esküvel kötelezi magát arra, hogy valamit megtesz, illetve tartózkodik valamitől, akkor teljesítse is a fogadalmát, illetve esküjét! Ne szegje meg a szavát. …”

komment
süti beállítások módosítása