Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mert Isten azt mondja-Töretlenül imádkozz gyermekeidért-Tudsz úgy szeretni, mint Jézus?

2019. július 04. 10:44 - Andre Lowoa

 

Mert Isten azt mondja

"Miután [Jézus] abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: „Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!” Simon így felelt: „Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." Lukács 5,4-5
Isten tőled, mint Jézus Krisztus követőjétől azt várja, hogy engedelmeskedj Neki, bármit is mond. Még akkor is, ha más embereknek az hülyeségnek tűnik, vagy pénzügyileg értelmetlen, akkor is, ha nem érted, hogy miért kéri vagy éppen halálra rémülsz a kérés miatt.
A Lukács 5, 4-5-ben ezt olvashatjuk: "Miután [Jézus] abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: „Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!” Simon így felelt: „Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat."
A hajóban nem csak Jézus tartózkodott és olyan embereknek kezdett halászati tanácsokat adni, akik valójában profi halászok voltak.
Figyeljük meg Péter reakcióját. Először is nem kezd el vitatkozni Jézussal. Nem mondta, hogy "Ne haragudj, Mester, de te egy asztalos vagy, én pedig egy halász. Most pedig nincs kapás. Ki vagy te, hogy megmondd nekem, hogyan végezzem a munkám?"
Sőt, nem is hezitált. Amikor Jézus arra kérte, hogy induljon el a hajóval, nem mondta, hogy "Miért nem gondoljuk ezt át még egy kicsit? Alakítsunk ki egy bizottságot és szavazzunk", vagy, hogy "Mester, már nagyon koszosak és fáradtak vagyunk, mi lenne, ha csak később próbálnánk meg újra?"
Mi tett igazából Péter? Megkérdőjelezhetetlen engedelmességgel válaszolt.
Ha te egy "mert Te azt mondod" hívővé válsz, Isten meg fogja áldani az életedet. Az ő utasításainak nem kell értelmesnek tűnjenek számodra, ha Isten azt mondja, akkor tedd azt és bízz benne.
Nem tudom, hogy Isten mit mondott, hogy tegyél, de hadd mondjam el, hogy az engedetlenség mindig neked fog fájdalmat okozni, mert ezzel Isten áldását tagadod meg magadtól.
Beszéljetek róla:
  • Van-e olyan dolog, amire Isten megkért, hogy tedd meg, de te nem teszed?
  • Van-e valami, ami visszatart attól, hogy elhidd, hogy Isten útjai sokkal jobbak a tieidnél?



Töretlenül imádkozz gyermekeidért


„Imádkozom értük. Nem a világért imádkozom, hanem azokért, akiket adtál nekem, mert ők a tieid." (János 19,7 NIV fordítás)

Jézus Isten atyai szívét mutatta meg, amikor a tanítványokért imádkozott. Apaként vagy anyaként te is imádkozhatsz, hogy a gyermeked Isten adta öt életcélra összpontosítson.

Isten ugyan azt az öt életcélt adta a gyermekednek, mint neked is. Jézus imádkozott ezekért a célokért azoknak az életében, akiket vezetett: „Imádkozom értük. Nem a világért imádkozom, hanem azokért, akiket adtál nekem, mert ők a tieid." (János 19,7 NIV fordítás).

Imádkozhatunk, hogy a gyermekeink örömmel éljenek Krisztusért: „Imádkozom ezekért, amíg a földön vagyok, hogy ugyanaz az örömük legyen, amely nekem is van. (János 17,13b GW fordítás).

Imádkozhatunk,hogy gyermekeink szellemileg erőssé váljanak: „Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem arra, hogy óvd meg őket a gonosztól." (János 17,15 NLT fordítás).

Imádkozhatunk, hogy gyermekeink hatékonyan szolgálják Istent: „Tedd késszé őket a te szolgálatodra igazságod által, mert a te tanításod az igazság. (János 17,17 NCV fordítás).

Imádkozhatunk, hogy gyermekeink személyesen is megtapasztalják a testvériséget: „Az az én imám, hogy egy szívvel és egy elmével legyenek, mint ahogyan Te és én vagyunk Atyám... hogy a világ megtudja, hogy Te küldtél Engem." (János 17,21 LB fordítás).

Imádkozhatunk, hogy gyermekeink rendszeresen másokat is Istenhez vezessenek: „Imádkozom nem csak értük, hanem mindazokért, akik bennem hisznek majd az ő üzenetük által. (János 17,20 TEV).

Beszéljetek róla:

  • Milyen módon tudsz imádkozni, hogy a gyermeked Istenért éljen? Erőssé váljon? Szolgálja Istent? Megtapasztalja a testvériséget? Másokat Krisztushoz vezessen?




Tudsz úgy szeretni, mint Jézus?

"Mindannyian együtt alkotjátok Krisztus testét és mindannyian a részei vagytok." (1 Korinthus 12:27, NLT fordítás)

heart-wooden-wall.jpg

Egymagadban nem vagy Krisztus Teste. Szükséged van másokra is ahhoz, hogy ez kifejezésre juthasson. Együtt, nem pedig külön-külön vagyunk az ő Teste.

A gyülekezeti család segít kimozdulni az önközpontú elszigeteltségből. A helyi gyülekezeted egy osztályterem, ahol megtanulhatod, hogy hogyan lehetsz Isten családjának része. Ez egy gyakorlati hely, ahol elsajátíthatod az önzetlen, együttérző szeretetet.

Élő tagként megtanulhatsz másokról gondoskodni és megoszthatod másokkal a tapasztalataidat: "Ha test egyik része szenved, a test többi része is vele szenved. Ha a test egyik tagját elismerés éri, a test többi része is
osztozik vele benne." (1 Korinthus 12:26, NCV fordítás)

Csak úgy ismerhetjük meg az igazi közösséget és élhetjük át azt a megtapasztalást, amiről az Új Szövetség ír, ha, élő tagként, állandó kapcsolatban vagyunk a hétköznapi, tökéletlen hívőkkel, kapcsolódva és egymásra támaszkodva. (Efézus 4:16, Róma 12:4- 5, Kolossé 2:19, 1 Korinthus 12:25)

Egy biblikus közösségben lenni azt jelenti, hogy annyira elkötelezzük magunkat egymás felé, mint Jézus irányában. Isten azt várja tőlünk, hogy egymásért áldozzuk oda az életünket. Sok kereszténynek, aki ismeri a János 3:16-ot, nincs tudomása az 1 János 3:16-ról: "Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életet adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért." (NIV fordítás)

Ez az az önfeláldozó szeretet, amit Isten szeretné, hogy az embertársaidnak megmutass - a hajlandóságot arra, hogy olyan módon szeresd őket, ahogy Jézus szeret téged.

Beszéljetek róla:

  • Milyen fajta egyensúly van az életedben a Krisztus testével való kapcsolattartás és a nem hívő ismerőseiddel való időtöltés között?
  • Valószínűleg nem kell majd feláldoznod az életed valaki másért, de hogyan tudod kimutatni az önfeláldozó szeretetet más hívők felé?



komment
süti beállítások módosítása