Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Imádság az értelemért-Jó lelkiismeret-Legyen biztos célod!

2019. július 03. 00:28 - Andre Lowoa

Imádság az értelemért

„... ő tudja, milyen úton járok... " (Jób 23:10)
Olyan helyzetben vagy, amit nem tudsz kezelni? Az emberek ellentétes élményeket hangoztatnak, és ellentmondó tanácsokat adnak? Félsz attól, hogy rosszul fogsz dön­teni? Ha igen, akkor olyan helyzetben vagy, ahol Isten szólni tud hozzád íme az imád­ságod mára: „Uram, a te Igéd azt mondja, hogy te vagy az egyedül bölcs Isten, és nekem kétségbeesetten szükségem van ma rád. Olyan helyzetben vágok, amit em­beri bölcsesség nem tud megmagyarázni és emberi erő nem tud helyrehozni. Csak egyetlen kiút van - és az rajtad át vezet! Küldd el, kérlek, a bölcsességeikét, és mu­tasd meg nekem, merre induljak! Küldd el a kijelentés lelkét, hogy megértsem, amit most nem tudok, mert rajtad kívül senki más nem tud átvinni engem ezen. Segíts, hogy hűségesen engedelmeskedjek neked mindabban, amit tudtomra adsz, e segíts, hogy emlékezzek arra, hogy néha e világ bölcsessége számodra bolondság Segíts, hogy felismerjem a különbséget emberi tanács és isteni útmutatás között, s a te utadat válasszam! Átadom neked ezt a helyzetet, és elkötelezem magam arra, hogy téged foglak követni, mert tudom, hogy te megígérted, hogy irányítani fogod lépeimet. Segíts, hogy benned bízva járjam végig ezt az utat, azzal a bátorsággal, amit annak tudata ad, hogy a tiéd vagyok. Segíts, hogy ragaszkodni tudjak meggyőződésemhez, de szeretni tudjam azokat is, akik félreértenek. Tarts távol a haragtól, és közel a te szívedhez! És bár ez az út hegynek felfelé vezet, fogd a kezem, világítsd meg ösvényem és segíts továbbmenni, mert tudom, hogy a végén minden az én javamra és a te dicsőségedre lesz Krisztus nevében. Ámen."



Jó lelkiismeret

„…én teljesen jó lelkiismerettel szolgáltam Istennek…” (Apostolok cselekedetei 23:1)
Nixon szárnysegédje, Jeb Magruder azt mondta a szenátusi vizsgálóbizottságnak a Watergate üggyel kapcsolatban: „Azzal áltattuk magunkat, hogy nem teszünk semmi rosszat. Amikor már valóban törvényellenes dolgokat tettünk, a dolgok irányítása kicsúszott a kezünk közül”. Pál így ír az ilyen emberekről: „…akik meg vannak bélyegezve saját lelkiismeretükben” (1Timóteus 4:2). A bibliai időkben általános volt, hogy valakit tüzes vassal megbélyegeztek. Ez csúf heget hagyott, melynek teteje egészen megkeményedett. Érted már a lényeget? Pál azt mondja: „Nehogy annyira megkeményedj, hogy érzéketlenné válj a bűnre!” A lelkiismereted olyan, mint egy mozgásérzékelő, ami figyelmeztet, ha egy tolvaj behatol az otthonodba, hogy kiraboljon, vagy akár megöljön. A lelkiismeretről ezt mondja Pál Timóteusnak: „Tartsd meg a hitet és a jó lelkiismeretet, amelyet egyesek elvetettek, és ezért a hit dolgában hajótörést szenvedtek” (1Timóteus 1:19). Más szóval karban kell tartanod a lelkiismereted. Amikor figyelmeztet, reagálj rá! Hallgass az útmutatására, győződj meg arról, hogy mindig a Szentírásra alapozol. Luther Márton mondta: „Lelkiismeretem Isten Igéjének foglya. A lelkiismeret ellen tenni nem helyes és nem biztonságos”. Az, hogy „mindenki csinálja”, nem jelenti azt, hogy neked is kell. Az, hogy „megúszod”, nem jelenti azt, hogy semmilyen következménye nem lesz. Azért, mert „helyesnek érzed”, attól még nem biztos, hogy valóban az is. Ha igazán elkötelezted magad arra, hogy Istennel járj, Luther életfilozófiája legyen a tiéd is: „Lelkiismeretem az Isten Igéjének foglya”.



Legyen biztos célod!

„Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik.” (Ézsaiás 26:3)

Ha tudatában vagy a célodnak, az értelmet ad az életednek. Ezért van az, hogy az emberek olyan kétes eszközökhöz folyamodnak, mint az asztrológia vagy médiumok, hogy felfedezhessék a célt. Ha biztos célja van az életednek, akkor szinte bármit kibírsz. Enélkül viszont semmi sem elviselhető. Ézsaiás így panaszkodott: „Hasztalan fáradoztam, semmiért, hiába pazaroltam erőmet” (Ézsaiás 49:4). Jób kesergett: „Feladom; belefáradtam az életbe. Hagyj békén, az életemnek nincs értelme!” (Jób 7:16 GNT). Dr. Bernie Siegel rájött, hogy képes megjósolni, melyik rákos betege az, aki valószínűleg túléli a betegséget, az alapján, hogy megkérdezi: „Akar 100 éves koráig élni?” Akik céltudatos „igen”-nel feleltek, azok voltak a kiválasztottak.

Ha biztos célod van, az leegyszerűsíti az életed. Meghatározza, hogy mit teszel, és mit nem teszel. Ez lesz az a mérce, aminek a segítségével megállapítod, melyik tevékenység fontos, és melyik nem. Cél nélkül nincs igazi alapja a döntéseidnek, az időbeosztásodnak és a lehetőségeid kiaknázásának. Hajlamos leszel a döntéseidet a körülményeidre, a nyomásra és a pillanatnyi hangulatodra alapozni. Ha nem vagy tisztában a céloddal, akkor túl sok dolgot akarsz csinálni, ami stresszhez és konfliktushoz vezet. Lehetetlen mindent megtenni, amit az emberek elvárnak tőled; csak arra van elég időd, hogy Isten akaratát teljesítsd. Ha nem tudsz mindent elvégezni, akkor többet akartál, mint amennyi Isten szándéka volt. A biztos cél egyszerűbbé teszi az életedet, józanabbá az időbeosztásodat, és lelki békéhez vezet: „Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik.”
komment
süti beállítások módosítása