Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A szolga azzal szolgál, amije van-Elkényelmesedve a gyülekezetben

2019. július 01. 10:00 - Andre Lowoa

A szolga azzal szolgál, amije van

 

"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet,és aki csak a fellegeket lesi, nem arat" Préd.11,4 (Újford.)

Ha mindig a tökéletes alkalomra vársz, nem lesz elvégezve a munkád.

Az igazi szolgák abból hozzák ki a legjobbat, amijük van. A szolgák nem szabadkoznak, nem húzzák az időt és nem várnak a jobb körülményekre. A szolgák soha nem mondják azt, hogy " majd a valamelyik nap " vagy azt, hogy " majd ha megfelelő lesz az idő". Ők csak azt teszik, amit tenniük kell.

A Biblia azt mondja: "Ha a tökéletes alkalomra vársz, nem lesz elvégezve a munkád"(—a ford.) (Préd.11, 4)

Isten azt várja el tőled, hogy megtedd, ami tőled telhet, azzal, amid van, bárhol is légy. A kevésbé tökéletes szolgálat sokkal többet ér, mint a legjobb szándék.

Az egyik oka annak, hogy sok ember nem szolgál az, hogy attól félnek, nem elég jók a szolgálatra. Elhiszik azt a hazugságot, hogy az Úr szolgálatára csak a „sztárszolgálók” alkalmasak. Néhány gyülekezet ezt a mítoszt ápolja azzal, hogy a tökéletességet tekintik ideálisnak, amely az átlagos tehetségű embereket visszatántorítja a szolgálattól.

Talán hallottad is már korábban azt a mondást, hogy "ha nem tudod tökéletesen csinálni, akkor inkább ne is csináld". Nos, Jézus ezt soha nem mondta. Az igazság az, hogy majdnem minden, amit először csinálunk, gyengén sikerül,- de sebaj, hiszen így tanulunk.

Mi, a Saddleback gyülekezetben az "elég jó " elvet gyakoroljuk: Nem kell, hogy tökéletes legyen valami ahhoz, hogy Isten használni tudja és megáldja azt. Mi inkább hétköznapi emberek ezreit vonjuk be a szolgálatba, mint hogy egy olyan gyülekezetünk legyen, amely néhány elit tagból áll.

 



Elkényelmesedve a gyülekezetben

 

„Akik pedig hittek a beszédének, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk.” ApCsel 2:41

Ha egy olyan ember is van a gyülekezeted környezetében, akinek még nincs kapcsolata Jézussal, akkor meg kell próbálni őt is elérni. Ez pedig azt jelenti, hogy a gyülekezetednek meg kell próbálnia növekedni. Soha nem lehet abbahagyni a növekedést, ameddig vannak olyan emberek, akiknek szükségük van Jézusra. Isten nem áldja meg azt a gyülekezetet, amelyik nem hajlandó növekedni.

 

Ez pedig nem csupán a lelkészed vagy a gyülekezeti munkatársak felelőssége. Ez mindannyiunk felelőssége. A TE felelősséged.

A Biblia arról beszél, hogy az ősegyház ugrásszerűen növekedett. „Akik pedig hittek a beszédének, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk” (ApCsel 2:41). Az ősegyház már az első napon növekedett! És ez csak folytatódott!

Az ilyen típusú egyház az, amit Isten megáld.

Sajnos nagyon gyakori, hogy az emberek elkényelmesednek az gyülekezetükben. Nem szeretik a változást, és nem szeretik a növekedést sem. Már nem hívogatják el barátaikat és ismerőseiket a gyülekezetbe – s a gyülekezet így lassan elhal.

A te környezetedben élő embereknek szüksége van Jézusra. Vannak olyan barátaid, akik az örökkévalóságot Istentől elválasztva töltik majd, hacsak valaki nem beszél nekik az Evangéliumról, az Örömhírről.


Beszéljünk róla:

Te hogyan tudnál segíteni a barátaidnak abban, hogy megtalálják Jézust?




komment
süti beállítások módosítása