Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A becsületességed jelzi a hűségedet-A csodához vezető úton Isten gondoskodik rólad-Az öröm titka az engedelmesség

2019. június 28. 10:07 - Andre Lowoa

A becsületességed jelzi a hűségedet

„Aki a kis ügyekben hűséges, hűséges lesz a nagy dolgokban is; aki nem becsületes a kis ügyekben, nem lesz becsületes a nagyokban sem." (Lk 16:10 TEV fordítás)

Manapság egy nagyon gyakori mondás a következő: amit a magánéletedben teszel, ahhoz senkinek semmi köze! Tulajdonképpen, pont de! Amit a magánéletedben teszel – zárt ajtók mögött, vagy más emberek látószögén kívül –, az építi és fedi fel az igazi jellemedet. Isten pedig ugyanolyan tisztán látja, mint azokat a dolgokat, melyeket nyilvánosan teszel.

Valójában, azok az apróságok, melyek láthatatlanok, Isten nyilvánosan adott áldásainak a magjai. Nem oszthatod részekre az életedet, mondván: Becsületes vagyok a nyilvános életemben, csak épp a magánéletemben nem. Fogadni merek, hogy most rögtön tudnál listát írni olyan közszereplőkről, akik így próbáltak élni, mégis az eredmény az lett, hogy a személyes meggondolatlanságukból a heti botrány lett vagy a személyes hanyatlásuk. Bármit is mondanak, minden vezető, aki nem becsületes a kis dolgokban, nem lesz hűséges a nagyokban sem!

Jézus azt mondja: „Ha nem voltál hűséges azzal, ami másé, ki fogja neked adni azt, ami a tiéd?" (Lk 16:12 TEV fordítás).

Évszázadokig, mindenki, aki megtanult egy képességet, elsajátított egy iparágat vagy hivatást, inaskodással tanulta meg. Ha szerelő akartál lenni, egy másik szerelőnél inaskodtál és az ő vállalkozásában dolgoztál, mielőtt elkezdhetted a sajátodat.

Ez az inaskodás elve az életed minden területén alkalmazható. Alkalmazható arra, hogy miként használod más emberek pénzét, tulajdonát és még mások szolgálatát is, mielőtt Isten saját szolgálatot ad neked.

Mielőtt Istentől saját szolgálatot kaptam, ifjúsági lelkészként szolgáltam másvalaki gyülekezetében. Isten figyelte, hogy hogyan viszonyultam a dolgokhoz; próbára tette a becsületességemet. Be kellett bizonyítanom a hűségemet abban a szolgálatban mielőtt Isten megengedte volna, hogy a Saddleback Church szolgálatába fogjak.

Ha valaki kölcsön adja az autóját, mennyire vigyázol rá? Ha egy család megengedi, hogy a házukban vakációzz, ugyanúgy gondját viseled, mint a saját házadnak? Isten figyeli és próbára teszi a becsületességedet, és megfelelőképpen fog megjutalmazni is!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi változna meg az életedben, ha arra gondolnál, hogy Isten melletted áll, és figyeli, hogy hogyan viselkedsz a magánéletedben?
  • Melyek azok a kis dolgok, melyeket Isten rád bízott? Hogyan mutattál hűséget azoknak a használatában?
  • Hogyan tudhatod, hogy miként kellene viselkedned bármilyen adott helyzetben?





A csodához vezető úton Isten gondoskodik rólad

"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban." (Filippi 4:19)
Vannak olyanok közöttetek, akik jelenleg egy keréknyomban vannak, ami hideg és sötét. Néhányan közületek az úton vannak, az út pedig ijesztő és nem biztonságos, és fogalmatok sincs arról, hogy merre visz vagy, hogy meddig tart. Páran pedig a finomítóban vagytok, nyomás alatt.
Mindegy, hogy a csodához vezető út mely szakaszában vagy, itt van pár dolog, melyre érdemes emlékezni:
Csakis Istenre van szükséged.
Nincs szükséged kormányhatalomra, vagy akár munkára. Ha Isten úgy akarja, akkor úgy gondoskodik rólad, hogy hollókat küld, hogy ételt szórjanak neked az úton. Ha bezár előtted egy munkalehetőséget, akkor ugyanolyan könnyedén tud nyitni egy másikat. Ne bízz a naponta változó bankszámládban. Csakis Istenre van szükséged.
Ahova Isten vezet, ott majd gondoskodik is rólad.
Ha Isten azt mondja, hogy indulj Sareptába, akkor indulj most. Ha Isten kijelöli az útirányt, akkor minden segítséget meg fog adni annak eléréséhez.
Napról napra kell Benne bíznod.
Miért? A gazdasági váltság sem egyik napról a másikra alakult ki. Napról napra, folyamatosan alakul ki.
Isten ígérete az engedelmességeden múlik.
Isten azt szeretné, ha tennél egy lépést, ezután Ő majd megmutatja a következő lépést. Tedd meg a hitbeli lépést. Lehet, hogy nem tűnik logikusnak, de megteszed, amit Isten mondd, mert Isten útja mindig a legjobb.
A Bibliában ezt olvassuk: "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban." (Filippi 4:19)
A hit első lépése az, hogy Jézust kéred, hogy vegye át az irányítást az életed felett. Ha ezt még nem tetted meg, akkor imádkozd a következő imát.
Ismered Jézus Krisztust? Ha még nem, akkor most azonnal meg kell ismerned.
Drága Istenem, köszönöm, hogy szeretsz, és hogy szeretnél megóvni attól, hogy helyetted más dolgoktól függjek. Kérlek bocsásd meg, hogy sokszor a munkámra, vagy más emberekre öszpontosítottam helyetted. Köszönöm, hogy nem felejtettél el. Uram, az előttem álló napok lehet, hogy ijesztőnek tünnek, de most már tudom, hogy a csodához vezető út kényelmetlen területeken visz keresztül. Uram, most már látom, hogy a csodák mindig váratlan helyekről érkeznek és, hogy nem kell ezeket a helyeket nekem megkeresnem. Csak bíznom kell benned. Amikor kérsz tőlem valamit, ha azt akkor nem is értem, akkor is meg kell tennem, amit kérsz tőlem. Kérlek segíts, hogy emlékezzek, hogy csakis rád van szükségem, és hogy amerre küldesz, ott számomra mindent biztosítasz. Szeretnék napról napra benned bízni. A te utadon szeretnék járni, nem a sajátomon. Téged akarlak követni, kérlek ments meg és költözz a szívembe. Elhiszem, hogy ha bízom benned, akkor te gondot viselsz rólam. Jézus nevében imádkozom. Ámen.



Az öröm titka az engedelmesség
"Gondoljuk át útjainkat, vizsgáljuk meg őket, és térjünk az Úrhoz!" Jeremiás siralmai 3:40
Az örömöt könnyű elveszíteni, de visszaszerezni is egyszerű dolog. Miután bevallod, hogy elveszítetted az örömödet, elemezned kell az okát. Nézd meg az életedet, és tedd fel ezeket a kérdéseket: "Hogyan vesztettem el az örömömet? Mi az, ami elrabolja az örömömet?"
A Biblia számtalanszor elmondja nekünk, hogy vizsgáljuk meg az életünket. Jeremiás siralmai 3:40 ezt írja: "Gondoljuk át útjainkat, vizsgáljuk meg őket, és térjünk az Úrhoz."
Örömpusztítók százaival találkozhatunk az életben, de a két leggyakoribb, amit az emberek életében láttam, az a kiegyensúlyozatlan életritmus és a használatlan talentum. Kell, hogy egyensúly legyen a munka és a pihenés között, az energiabevitel és a felhasználás között. Használnod kell az Isten által adott, egyedi talentumaidat vagy frusztrálttá fogsz válni. Vedd a munkád során nem használt talentumod, bármekkora százalékról van is szó, és használd fel szolgálatra! Ha olyan munkát végzel, ahol a képességeid kevesebb, mint 25%-át használod, akkor válj meg tőle.
Ha egyszer felfedezted, hogyan veszítetted el az örömödet, akkor ki kell javítanod, ami rossz.
Tudod-e, hogy mi az, ami bármi másnál gyorsabban elrabolja az örömödet? Amikor tudod, mi lenne a helyes, de nem teszed meg.
A Jakab 4:17 ezt mondja: "Aki azért tudna jót tenni, de nem teszi, bűne az annak." Szóval, hadd kérdezzem meg tőled: Mi az, amiről tudod, hogy meg kellene tenned, de nem teszed? Mi az, amiről Isten mondja, hogy meg kellene tenned, de el sem kezdted még?
A titok a folyamatos, bőséges és túláradó örömhöz az engedelmesség. Tedd meg, amit Isten mond neked! Minden alkalommal, amikor ezt megteszed, az életed meg fog telni örömmel.
Akkor is örömöd van, amikor arra gondolsz, ami az életedben jó. Dávid ezt mondja a Zsoltárok 126:3-ban: "Hatalmasan cselekedett velünk az Úr, ezért örvendezünk." Minél jobban arra figyelsz, amit Isten megtett már érted, annál több örömöd lesz az életben. Miért? Mert ez hálával tölt meg, és a hálás magatartás a legegészségesebb emberi érzelem.
Ha vissza akarod kapni az örömödet, először valld meg, hogy eltűnt, aztán vizsgáld meg az okát. Ezután javítsd ki, ami rossz, majd tedd magadévá a hálás magatartást. Holnap a következő három lépést fogjuk megnézni azért, hogy visszanyerd az örömöd.
Beszéljünk róla:
* Mit kell tenned a kiegyensúlyozott életritmusért, annak érdekében, hogy a napi időbeosztásod ne rabolja el az örömödet?
* Mi az, amiről Isten azt mondta, hogy tedd meg, de te még el sem kezdted?







komment
süti beállítások módosítása