Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten korlátlan forrásai rendelkezésedre állnak-Jézus őszinte tanácsot ad-Kérj jól!-Ne a keserűséget, hanem a kegyelmet válaszd

2019. június 22. 10:48 - Andre Lowoa





Isten korlátlan forrásai rendelkezésedre állnak

„Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, olyan dolgokra vágyódjon a szívetek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. Az odafent levő dolgokkal foglalkozzon az elmétek, ne a földi dolgokkal!” (Kol 3:1-2, NIV fordítás)

Miközben arra törekszel, hogy egészségesebbé válj, azon kaphatod magad, hogy a stressz eltérít céljaidtól. A mindennapi élet problémái miatt gyakran esünk olyan kísértésbe, hogy egészségtelen döntéseket hozunk kényelemből vagy pedig azért, mert átmenetileg segítenek a stressz kezelésében.

Az igazság azonban az, hogy a problémák követni fognak az életed során mindig. Ha arra vársz, hogy az életed stresszmentes legyen, akkor arra sokáig várhatsz!

A Kolossé 3:1-2-ben ezt olvashatjuk: „Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, olyan dolgokra vágyódjon a szívetek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. Az odafent levő dolgokkal foglalkozzon az elmétek, ne a földi dolgokkal!” (NIV fordítás)

A stressz a te döntéseden múlik. Akkor borulunk ki, amikor úgy döntünk, hogy a saját korlátolt forrásainkra összpontosítunk ahelyett, hogy Mennyei Atyánk korlátlan forrásaira koncentrálnánk.

Sosem leszel egészséges akkor, ha csak az akaraterőddel próbálsz meg felülkerekedni az akadályokon, ugyanis az egyszerűen nem elég erős. Gondolj inkább arra a tényre, hogy Isten olyan hatalmas, hogy a segítségedre tud lenni mindig, bármilyen kihívással is kell szembenézned amikor egészséges életre törekszel.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Mi jelenti számodra a legnagyobb stresszforrást? Szerinted miért van ez így?
  • Mit gondolsz, Isten hogyan lehetne segítségedre ebben a helyzetben? Mi gátol abban, hogy elfogadd a segítségét?
  • Hogyan tudnál jobban Jézusra figyelni ahelyett, hogy a napi stresszforrásaidra figyelsz?



 

Jézus őszinte tanácsot ad

 

"Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre." (Efézus 4:29a)


Hatalom van abban, ha valakit szeretettel javítasz ki. Ha jól csinálod, az építi az embereket. A jó és a rossz közötti különbség a hozzáállásodban van.

Ha csak annyit teszel, hogy rámutatsz a hibákra, akkor hagyd abba. A javítás kell legyen a célod, nem az ítélkezés. Meg kell kérdezned: "Mi motivál ebben? Az ő érdekében vagy a sajátoméban probálom formálni őt?"

Sokszor csak azért változtatunk másokon, javítjuk ki őket, mert piszkáltak és ellenszenvesek. Azt gondoljuk: "Ha nem lenne ennyire rosszindulatú, az életem sokkal egyszerűbb lenne".

Ez a rossz motiváció.

Ehelyett kövesd az Efézusi levél 4:15-ben írtakat; miszerint szeretetben kell növekednünk. A kulcs a helyes formáláshoz: Erősítsd meg az embert és javíts a viselkedésén.

Beszéljetek róla:
Milyen rossz szokásokon sikerült változtatnod másokon, mikor a hibáikra mutattál rá vagy ítélkező voltál?
Gondolj valakire, akin mostanában próbáltál változtatni. Hogy tudnád őt megerősíteni?




Kérj jól!

 

„Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól…” (Jakab 1, 5-7)

Isten útmutatást szeretne adni neked, ehhez azonban két dolog szükséges: a megfelelő személyt kell kérdezned – Istent – és megfelelő magatartással kell válaszolnod – hittel – ahhoz, hogy választ kapj.

Tettél már fel úgy kérdést Istennek, hogy közben nem is remélted, hogy választ kapsz rá? Talán éppen ezért nem kaptad meg. Isten hit által munkálkodik az életünkben. Hányszor kértük már: „Istenem, kérlek, vezess engem!” - és továbbálltunk anélkül, hogy vártunk volna a vezetésre. Általában azonnal nekilátunk a feladatoknak. Azt mondjuk: „Istenem, adj nekem bölcsességet. Segíts, hogy helyes döntést hozhassak”. De igazából nem is várjuk, hogy ezt tegye. Azt gondoljuk, hogy minden rajtunk múlik.

Isten megígérte, hogy bölcsességet ad nekünk, amennyiben mi kérjük azt tőle. A bölcsesség azt jelenti, hogy Isten szemszögéből nézzük a dolgainkat. A bölcsesség arra irányuló képesség, hogy olyan döntéseket hozzunk, amilyeneket Isten is hozna.

Gondolkodj el ezen: Isten sohasem hoz rossz döntést. Ő sohasem hibázik. Azt mondja, hogyha hiszünk benne és hallgatunk rá, akkor vezetni fog bennünket. De mindezt hittel kell kérnünk.



Ne a keserűséget, hanem a kegyelmet válaszd


“Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön” (Zsid 12:15)

Amennyiben harag van a szívedben, akkor valaki irányít téged. Mondtad-e valaha “Annyira idegesítesz!” Ilyenkor azt vallod be, hogy "Te irányítasz engem." Egyetlen módon tudod elmédből és szívedből kikapcsolni azt az embert, akire haragszol, ha kegyelemmel gyógyítod magad - Isten kegyelmével.

A Zsidókhoz írott levélben a 12:15 igerészben olvassuk:“Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön”

Ismertek olyan családot, ahol a megkeseredett anya mérgezte az egész családot? Ismertek olyan családot, ahol a megkeseredett apa mérgezte az egész családot? A megkeseredés ragályos és nemzedékeken keresztül betegít. Valakinek meg kell szakítania a láncot, és jobb, ha te vagy az. Ha a szüleid megkeseredettek az ő megkeseredett szüleik miatt, akkor neked kell megszakítani a láncot. Csak egyetlen mód van a lánc megszakítására: kegyelem általi gyógyulás.

Barátaim, ha Isten kegyelmét nem fogadjátok be a családotokba, akkor az élet egyre jobban megkeserít. Miért? Mert a bűn ott van a világunkban. Egy romlott bolygón élünk. Ez nem a mennyország. A gonosz emberek állandóan gonosz dolgokkal foglalkoznak. Az élet nem méltányos.

Ha nincs a szívedben kegyelem, akkor meg fogsz keseredni.

A megbocsátás méltányos? Nem, egyáltalán nem az.

De ez nem a méltányosságról szól. Nem az igazságszolgáltatásról szól. A kegyelemről szól. Nem azért bocsátasz meg valakinek, mert az méltányos. Hanem azért bocsátasz meg, mert így helyes, nem szeretnéd, hogy a szívedben csak keserűség maradjon. Nem szeretnéd szíveden viselni a sértődést és a gyűlöletet.

A megbocsátás ingyen van, de Jézus nagy árat fizetett érte, az életébe került. Isten fiának az életébe került. Ahogy Jézus haldoklott a kereszten, szétfeszített kezeiből csepgett a vér és ezt mondta “Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” Ő ezáltal azt mondta: “Szeretlek, szeretlek, szeretlek!" Ezzel azt mondta, hogy  “Ők nem érdemlik meg. Ők nem is tudják, mit csinálnak. De Atyám, bocsáss meg nekik!"

Engedd át az igazságszolgáltatást Istennek!

Gyógyítsd a keserűségedet az ő kegyelmével!

Beszéljetek róla:

  • Éreztél-e keserűséget valaki iránt? Mi volt életedben az eredménye?
  • Mit gondolsz, miért olyan fontos számunkra, hogy minden méltányos legyen?
  • Kinek mutathatsz kegyelmet manapság, főleg olyan helyzetekben, amik nem tűnnek méltányosnak?






komment
süti beállítások módosítása